Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@02:04:19 GMT

ثروتمندان جهان سهم بیشتری در آلودگی آب و هوا دارند

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۷۴۸۶۳

ثروتمندان جهان سهم بیشتری در آلودگی آب و هوا دارند

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، شبکه خبری بی.بی.سی انگلیسی با انتشار این مطلب  افزود: قشر ثروتمند جهان که به آنان به اصطلاح «آلودگران نخبه» گفته می شوند، از ۳۷ درصد آلایندگی دی اکسید کربن که از سال ۱۹۹۰تا ۲۰۱۵ بوجود آمده، در تولید پنج درصد این آلودگی سهیم بوده اند.

این گزارش می افزاید: اکنون مقامات مسئول خواهان تغییر اساسی در وضع و روش زندگی افراد ثروتمند جهان برای پرهیز از آلایندگی بیشتر شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحقیق که مبتنی بر گزارش «کمیسیون پایایی کمبریج» (Cambridge Sustainability Commission) در انگلیس به عمل آمده که متشکل از ده ها پژوهنده است اعلام می کند که بهترین راه برای کاستن از آلایندگی، بهبود در وضعیت فن آوری  و کاستن از مصرف گرایی تجملی است.

«پیتر نیوول» (Prof Peter Newell,) استاد دانشگاه «ساسکس» (Sussex University) به بی.بی.سی گفت: کاملا واضح است که  به اقدامات مبرمی نیاز است چراکه آلایندگی  درجهان رو به فزونی است، ما باید مصرف های تجملی را قطع کنیم و بهترین مکان برای شروع از میان « آلودگران نخبه » است که بیش از دیگر افراد جهان در تولید آلایندگی سهم دارند.

این استاد دانشگاه ساسکس انگلیس درادامه به این شبکه خبری گفت: اینها افرادی هستند که بیشتر از سایر مردم با (هواپیماهای شخصی) به سفرهایی هوایی می روند، از ماشین ها  بزرگ (لوکس) که مصرف بالایی دراند استفاده می کنند و درخانه هایی بزرگی که گرمایش و سرمایش آنها خود موجب آلایندگی است، به سر می برند؛ بنابراین برای مقابله با تغییرات آب و هوایی هرفردی نیاز است تا بخشی از این تلاش باشد، بنابراین ثروتمندان جهان باید الگویی برای دیگران بوده و روش زندگی خود را با کم تر مصرف کردند تغییر دهند.

ساختارهای سیاسی مانع از این کار است

نیوول درادامه گفت: اما ساختارهای سیاسی حاکم بر جامعه به گونه ای است که افراد متمول و ثرومند با اعمال نفوذ مانع از چنین تغییراتی می شوند.

شبکه خبری بی.بی.سی افزود: اهداف توافق پاریس برای مقابله با تغییرات آب  وهوایی اعلام می دارد که این مهم بدون تغییرات بنیادین در شیوه زندگی و تغییر رفتار بویژه درمیان طبقه ثروتمند جامعه میسر نیست.**۱۳۰۲**

برچسب‌ها توافق آب و هوایی پاریس تغییرات آب و هوا دی اکسید کربن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: توافق آب و هوایی پاریس تغییرات آب و هوا دی اکسید کربن توافق آب و هوایی پاریس تغییرات آب و هوا دی اکسید کربن اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۴۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از نخستین موتور دیزلی جهان

چین به‌تازگی از یک موتور دیزلی با بازده حرارتی ۵۳.۰۹ درصد رونمایی کرده که نخستین نمونه از نوع خود در سراسر جهان است و مصرف سوخت و انتشار کربن‌دی‌اکسید را به میزان چشمگیری کاهش می‌دهد و به این ترتیب نقش چشمگیری در کاهش آلودگی هوای شهرها خواهد داشت.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، از زمان اختراع موتور احتراق داخلی دیزل در ۱۲۷ سال پیش، مهندسان و دانشمندان تلاش کرده‌اند تا بازده حرارتی آن را بهبود بخشند. یک شرکت چینی در یک پیشرفت قابل توجه، اولین موتور دیزلی در تاریخ با بازده حرارتی ۵۳.۰۹ درصدی را به نمایش گذاشت. تیم سازنده این موتور تلاش خود را روی بهینه‌سازی چهار سیستم حیاتی تأمین سوخت، ورودی هوا، احتراق و کاهش اصطکاک متمرکز کردند. این شرکت فناوری جدید خود را در کنگره جهانی موتورهای احتراق داخلی ۲۰۲۴ تیانجین چین به نمایش گذاشت و موفقیت آن توسط سازمان تست معتبر بین‌المللی و مرکز تحقیقات و فناوری خودروی چین به‌عنوان یک نهاد تخصصی تست موتورهای احتراق داخلی چینی به رسمیت شناخته شد.

نوآوری پیشرو در بهره‌وری

درصد انرژی احتراق دیزلی که بدون نیاز به مکانیزم بازیابی حرارت اتلاف به کار خروجی مفید موتور منتقل می‌شود، به‌عنوان راندمان حرارتی موتور پایه شناخته می‌شود و اقتصاد موتور با افزایش راندمان حرارتی موتور پایه بهبود پیدا می‌کند. شرکت چینی یادشده در شانزدهم سپتامبر ۲۰۲۰ با رونمایی از موتور دیزلی که رکورد جدیدی را با راندمان حرارتی بدنه ۵۰.۲۳ درصد به ثبت رساند، به نقطه عطف قابل‌توجهی در این زمینه دست پیدا کرده بود. این شرکت در هشتم ژانویه ۲۰۲۲ پیشرفت بیشتری کرد و بازده حرارتی موتور را به ۵۱.۰۹ درصد رساند و در بیستم نوامبر ۲۰۲۲ به بازده حرارتی ۵۲.۲۸ درصدی دست پیدا کرد که می‌تواند منجر به کاهش قابل‌توجه ۱۲ درصدی در مصرف سوخت و انتشار دی‌اکسیدکربن شود.

تیم تحقیقاتی شرکت با سرمایه‌گذاری و تلاشی ۵۰۰ روزه روی بهینه‌سازی چهار سیستم حیاتی تأمین سوخت، ورودی هوا، احتراق و کاهش اصطکاک متمرکز شد و از پیشرفت‌های قبلی فراتر رفت. این تیم به‌طور مؤثر فناوری‌های احتراق با انبساط بالا، فشار جریان مخلوط، تزریق سوخت با راندمان بالا و کاهش اصطکاک با مقاومت پایین را توسعه داد و به دلیل این پیشرفت‌ها که با پیشرفت‌های اندک ۰.۱ درصدی به دست آمد، به نقطه عطف مهمی دست پیدا کرد. تلاش‌های تیم منجر به شکستن رکورد موتور از سد بازده حرارتی ۵۳ درصدی برای اولین بار در سطح جهان شد که این دستاورد قابل مقایسه با دویدن انسان در یک مسابقه ۱۰۰ متری در کمتر از ۹ ثانیه است.

کاهش مصرف سوخت

بر اساس برآوردهای فعلی مالکیت موتور دیزل در چین ارتقا از سطح راندمان حرارتی ۴۵-۴۶ درصد معمول به ۵۳ درصد می‌تواند اقتصاد موتور دیزل را تا حدود ۱۴ درصد افزایش دهد. این نوآوری منجر به صرفه‌جویی در سوخت سالانه حدود ۳۱ میلیون تن و کاهش انتشار کربن به میزان ۹۷ میلیون تن می‌شود. به بیان ساده‌تر یک تراکتور سنگین با مسافت پیموده‌شده سالانه ۲۵۰ هزار کیلومتر به لطف این فناوری می‌تواند در حدود ۱۲ هزار گالن سوخت دیزل صرفه‌جویی کند. این امر منجر به صرفه‌جویی سالانه تقریباً ۱۳ هزار و ۵۲۹ دلار برای مالک و با توجه به قیمت بازار سوخت دیزل ۱.۰۸ دلار برای هر لیتر سوخت می‌شود.

این پیشرفت تنها یک دستاورد فنی نیست، بلکه مزایای آن شامل کاملاً شامل حال شهرها برای کاهش آلودگی هوا می‌شود.

کد خبر 747183

دیگر خبرها

  • مردم خراسان رضوی سال گذشته ۱۳۶ میلیون کیلووات برق بیشتری مصرف کردند
  • تغییر عرصه بین‌الملل به واسطه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • زیر تیغ
  • پاکسازی اراضی شهرک صنعتی قرچک همزمان با هفته زمین پاک
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از نخستین موتور دیزلی جهان
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۵ ارديبهشت
  • تغییرات آب و هوایی چگونه زندگی متولدین ۲۰۲۴ را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟
  • آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان/ بیت کوین آماده شد