Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ وزیر امور خارجه در نشست خبری مشترک با لاوروف گفت که اگر رژیم صهیونیستی مسئول خرابکاری در نطنز شناخته شود، پاسخ خود را خواهد گرفت و افزود: آمریکایی‌ها باید بدانند که نه تحریم و نه اقدامات خرابکارانه، ابزار مذاکراتی به آنها نخواهد داد.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (سه‌شنبه)‌ پس از دیدار با وزیر امور خارجه خود در نشست خبری مشترک با «سرگئی لاوروف» همتای روس خود در تهران گفت که با وی درباره برجام گفت‌وگوهای جدی و دوستانه‌ای برای همکاری‌ بیشتر در زمینه رفع تحریم‌ها داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*  آمریکایی‌ها باید بدانند که نه تحریم و نه اقدامات خرابکارانه، ابزار مذاکراتی به آنها نخواهد داد

وی همچنین افزود: از موضع قوی روسیه علیه خرابکاری در نطنز قدردانی می‌کنم و تأکید می‌کنیم که ضرورت دارد همکاری ادامه یابد. ضرورت دارد آمریکا بدون توقف به تعهداتش برگردد و همه تحریم‌ها را رفع کند و ایران هم پس از راستی آزمایی، اقدامات خودش را انجام خواهد داد.

رئیس دستگاه دیپلماسی یادآور شد: همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند، ما هیچ مشکلی با بازگشت به اجرای تعهدات برجامی نداریم.

وی گفت: آمریکایی‌ها باید بدانند که نه تحریم و نه اقدامات خرابکارانه، ابزار مذاکراتی به آنها نخواهد داد و آنها باید بدانند که این اقدامات فقط وضعیت را برای آنها دشوارتر خواهد کرد.

* برای اروپا جای شرمندگی دارد

وزیر خارجه در خصوص تحریم چند مقام و نهاد ایرانی توسط اتحادیه اروپا بیان کرد: اتحادیه اروپا در سال‌های گذشته با ناتوانی در اجرای تعهدات برجامی خودش و با تسلیم در برابر فشارهای آمریکا نشان داده که کم‌ کم دارد موضوعیتش را در روابط بین‌الملل از دست می‌دهد. امروز هم به جای این‌که اروپایی‌ها اقدام آمریکا برای تهدید تروریستی علیه امنیت غذایی و دارویی ۸۲ میلیون ایرانی را محکوم کنند و به جای اینکه درباره تاسیسات غنی سازی نطنز - جایی که تحت نظر آژانس است - اقدام کنند، در حد اظهارنظر نرم درباره آن از آن عبور کرده و همزمان علیه مقامات نظامی کشور اقدام می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: این فقط باعث می‌شود که اتحادیه اروپا به دنیا ثابت کند که در دنیا جایگاهی ندارد. ثابت کند که اتحادیه اروپا نه تنها دنباله رو سیاست‌های آمریکاست، بلکه دنباله رو تندروترین گروه‌های داخل آمریکا و رژیم صهیونیستی است.

ظریف همچنین تصریح کرد: این برای اروپا بسیار جای شرمندگی دارد، حتما اقدام مخربی است و حتما با این اقدام برخورد خواهیم کرد. دیروز قسمتی از تصمیمات جمهوری اسلامی ایران درباره این اقدام را اعلام کردیم و احتمال بررسی تحریم علیه  افراد اروپایی که در این اقدام غیرقانونی حضور داشتند را در حال بررسی داریم و این روند را ادامه خواهیم داد.

* در وین برای اعاده حقوق مردم و تمام کردن تحریم‌ها گفت‌وگو می‌کنیم

وزیر خارجه گفت: ما در وین برای اعاده حقوق مردم و تمام کردن تحریم‌ها گفت‌وگو می‌کنیم. این گفت‌وگو زمان محدودی دارد، فرصتی که اروپا و آمریکا برای بازگشت به تعهدات خودشان در برجام دارند، بسیار محدود است و اگر این فرصت را از دست بدهند با شرایط ناگواری مواجه خواهند شد. امیدواریم سریع‌تر عقل حاکم و دنباله روی از بازی‌های سیاسی صهیونیست‌ها متوقف شود و به جای ژست‌های خالی و بی اساس به اصطلاح خودشان حقوق بشری برگردند و واقعیات را نگاه کنند.

وی تصریح کرد: اروپایی‌ها باید به فکر حیثیت خودشان باشند. این را اروپا باید بداند در جایگاه برتر اخلاقی قرار ندارد. اروپا نمی‌تواند دنیا را موعظه کند. اروپایی‌ که بیگانه ستیزی، اسلام ستیزی در آن‌جا شرایط وحشتناکی را برای مسلمان‌ها ایجاد کرده؛ این اروپا نه آبرویی دارد و نه جایگاهی که مقامات ایرانی را تحریم کند. این را اروپایی‌ها هر چه زودتر بفهمند زودتر متوجه می‌شوند که ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست، عرض خود می‌بری و زحمت ما می‌داری.

* اگر اسرائیل مسئول این کار شناخته شود پاسخ خود را خواهد گرفت

وی با اشاره به خرابکاری در تاسیسات غنی سازی نطنز هم گفت: آن‌چه در نطنز رخ داد خیال می‌کنند که اهرم‌های ایران را کم می‌کند. این برای ایران امکانپذیر می‌کند که به صورت قانونی و مشروع و برای جبران این حماقت تروریستی، از هر امکانی که دارد در نطنز استفاده کند. خواهند دید. این اولین بار نیست. ویروس استاکس نت را هم استفاده کردند ولی چه اثری دیدند. این بار هم همان خواهد شد.

ظریف تصریح کرد: به شما اطمینان می‌دهم که حتما در آینده نزدیک، نطنز با سانتریفیوژهای پیشرفته‌تر و با قدرت بیشتر جلو خواهد رفت. اسرائیلی‌ها اگر فکر کردند، می‌توانند ایران را از پیگیری رفع تحریم‌ها از مردم ایران باز بدارند، قمار بسیار بدی کردند.

وی گفت: الان ادعا می‌کنند اسرائیل مسئول است. ما خودمان تحقیقات‌مان را انجام می‌دهیم، اگر تحقیقات خود را انجام دادیم و اسرائیل مسئول بود و مسئول این کار شناخته شود، آن وقت اسرائیل پاسخ خود را خواهد گرفت و آن وقت خواهد دید که چه حماقتی انجام داده است. مطمئن باشید دست ایران پس از این اقدام، هم در مذاکره و هم در آینده هسته ای قوی‌تر خواهد شد.

* تحریم یک ابزار برای گرفتن امتیاز از ایران نیست

رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی عنوان کرد: آمریکایی‌ها باید یک واقعیت را درک کنند که تحریم یک ابزار برای گرفتن امتیاز از ایران نیست. تحریم‌ها یک بار است، بر دوش سیاست خارجی آمریکا که تا امروز فقط نتیجه متضاد داده است. فراموش نکنند زمانی که آقای ترامپ روی کار آمد ایران ۳۰۰ کیلو اورانیوم غنی شده داشت امروز بالای چهار هزار کیلو دارد. زمانی که آقای ترامپ روی کار آمد، ایران فقط از سانتریفیوژ IR1 استفاده می‌کرد امروز زنجیره‌های IR6 کار می‌کند. فراموش نکنند که قبل از اقدام تروریستی پنج هزار سانتریفیوژ IR1 در نطنز غنی سازی می‌کرد، بعد از اقدام تروریستی پریشب اگر قرار باشد برگردیم حتما به سانتریفیوژهای پیشرفته‌تر برمی‌گردیم چه IR1 و چه سانتریفیوژهای پیشرفته‌تر.

وی گفت: ‌این را آمریکا باید بعد از ۴۲ سال امتحان مردم ایران فهمیده باشد که راه برخورد با ایران، تهدید و تحریم نیست. راه برخورد با ایران، تروریسم هسته‌ای نیست. اگر آمریکا می‌خواهد بتواند به برجام برگردد، باید کلیه تحریم‌ها را بردارد و فهرست تمامی تحریم‌ها را ارائه دهد،‌ براساس برجام این وظیفه آمریکاست که فهرست تحریم‌ها را ارائه دهد.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: البته ما یک فهرست مثالی نه فهرست کامل ارائه داده‌ایم که بدانند با چی بحث می‌کنند. اما طبق برجام وظیفه آمریکاست که کلیه تحریم‌ها را اولا اعلام کند و ثانیا بردارد و این سیاست غیرقابل تغییر ماست. ایران هم اعلام کرده است.

* ما نبودیم که از برجام خارج شدیم

وی تصریح کرد: ما نبودیم که از برجام خارج شدیم، ما نبودیم که آمدیم آن کاغذ را جلوی دنیا نشان داده و امضا کردیم که از برجام خارج شدیم و افتخار کردیم. این دولت آمریکا بود. 

* امیدواری به آغاز تولید مشترک واکسن کرونا

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در این نشست خبری اعلام کرد: امیدواریم با توافقی که بین دو کشور صورت گرفته، تولید واکسن «اسپوتنیک وی» در ایران شروع بشود و امکان خرید تعداد بیشتری واکسن از روسیه فراهم شود و این زمینه خوبی برای همکاری‌های گسترده‌تر بین ایران و روسیه است.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 اتحادیه اروپا رژیم صهیونیستی برجام محمدجواد ظریف اسرائیل تحریم های ایران واکسن کرونا سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 رئیس دستگاه دیپلماسی باید بدانند آمریکایی ها اتحادیه اروپا تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۵۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فون درلاین: حمله نظامی اسرائیل به رفح کاملاً غیرقابل‌قبول است

رئیس کمیسیون اروپا مخالفت خود را با عملیات نظامی برنامه‌ریزی‌شده در رفح، شهری در جنوب نوار غزه که ۱.۴ میلیون آواره فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند، ابراز کرد.

به گزارش ایسنا، اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا در جریان مناظره‌ای که در ماستریخت هلند برگزار شد، گفت: «حمله اسرائیل به رفح کاملاً غیرقابل‌قبول است.»

به نقل از آناتولی، او در پاسخ به این سؤال که آیا حمله به رفح یک خط‌ قرمز خواهد بود و منجر به تحریم نتانیاهو می‌شود، گفت: «من هرگز خط قرمزی نمی‌کشم، اما فکر می‌کنم حمله (نخست‌وزیر اسرائیل) نتانیاهو کاملاً غیرقابل‌قبول خواهد بود.»

وی اعلام کرد کمیسیون اروپا با کشورهای عضو صحبت خواهد کرد و در صورت تهاجم به رفح مطابق با آن عمل خواهد شد.

با وجود افزایش مخالفت‌های بین‌المللی، رژیم صهیونیستی برنامه‌های خود را برای حمله زمینی به رفح اعلام کرد، جایی که بیش از ۱.۴ میلیون فلسطینی برای فرار از حمله مرگبار این رژیم به نوار غزه پناه گرفته‌اند.

از هفت اکتبر، بیش از ۳۴ هزار و ۵۰۰ فلسطینی عمدتاً زن و کودک در میان ویرانی‌های گسترده و کمبود شدید مایحتاج اولیه شهید شده‌اند.

به گفته سازمان ملل، بیش از 6 ماه پس از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی، بخش‌های وسیعی از غزه در ویرانه‌ها قرار گرفته است و ۸۵ درصد از جمعیت غزه آواره شده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فون درلاین: حمله نظامی اسرائیل به رفح کاملاً غیرقابل‌قبول است
  • هاآرتص: اسرائیل با تحریم آکادمیک بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است
  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • نامه اتحادیه انجمن‌های اسلامی به نخبگان دانشگاه‌های آمریکا
  • نامه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل به نخبگان دانشگاه‌های ایالات متحده
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • بورل: اعضای اتحادیه اروپا در ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • کی اف سی ۱۰۸ شعبه خود را در مالزی تعطیل کرد
  • جبهه متحد دیپلماسی پارلمانی برای اقدام هماهنگ علیه رژیم صهیونیستی ایجاد شود