Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزارت خارجه ترکیه بامداد سه‌شنبه از تماس تلفنی «مولود چاووش‌اوغلو» با «آنتونی بلینکن» همتای آمریکایی خود خبر داد.

به نوشته روزنامه «دیلی صاباح»، بر اساس این بیانیه، چاووش‌اوغلو و بلینکن درباره نشست مذاکرات صلح افغانستان در استانبول، مشکلات دوجانبه، سوریه و دیگر بحران‌های منطقه غرب آسیا صحبت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وزیر خارجه ترکیه نیز در صفحه توئیتر خود با «مفید و سازنده» خواندن گفت‌وگو با همتای آمریکایی خود، نوشت: «مسائل دوجانبه در دستورکار ما، از حمله روند صلح افغانستان و سوریه، مورد بحث قرار گرفت».

بر اساس این گزارش، بلینکن نیز با بیان اینکه ترکیه یک متحد ارزشمند و قدیمی آمریکا است، گفت باقی‌ماندن آنکارا در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نه تنها به نفع این سازمان بلکه به نفع خود ترکیه نیز هست.

به نوشته دیلی صاباح، این اولین تماس تلفنی وزرای خارجه ترکیه و آمریکا بعد از دیدارشان در نشست وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در ماه گذشته در بروکسل بود.

آنکارا در حالی برای برگزاری نشست صلح افغانستان با واشنگتن همکاری می‌کند که آمریکا در ماه آذر ۱۳۹۹، صنایع دفاعی ترکیه و رئیس آن را به دلیل اقدام این کشور برای خرید اس-۴۰۰ به لیست تحریم‌های خود افزوده بود. واشنگتن مدعی شده بود آنکارا به دلیل همکاری آگاهانه با شرکت تسلیحاتی روسی «روسبرون‌ اکسپورت» و خرید این سامانه تحت تحریم‌های برآمده از قانون موسوم به «کاتسا» قرار گرفته است.

بلینکن پیشتر با بیان اینکه در حال رایزنی با دولت افغانستان و طالبان برای گرد هم آوردنشان در ترکیه است، گفته بود هیچ راه‌حلی به جز راه‌حل سیاسی در افغانستان وجود نداشته و همگان درک می کنند که بحران افغانستان راه‌حل نظامی ندارد. (جزئیات بیشتر)

 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ترکیه آمریکا وزیر خارجه مولود چاووش اوغلو آنتونی بلینکن صلح افغانستان خارجه ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۶۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی «بلینکن» با سران ایروان و باکو درباره روند صلح بین دو کشور

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، وزارت امور خارجه آمریکا امروز دوشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور طی تماس تلفنی جداگانه با الهام علی‌ اف، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست‌ وزیر ارمنستان، پیرامون روند صلح میان باکو و ایروان گفتگو کرده است.

بر اساس این بیانیه، وزیر امور خارجه آمریکا از توافق برای استفاده از بیانیه آلماتی که در سال ۱۹۹۱ برای تعیین مرزهای میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان امضا شد، استقبال کرده است.

آنتونی بلینکن در این مکالمه تلفنی مدعی حمایت آمریکا از برقراری صلح «پایدار» و «شرافتمندانه» بین باکو و ایروان شد!

بلینکن در گفتگو با علی‌اف بر تمایل خود برای توسعه روابط ایالات متحده و جمهوری آذربایجان تاکید کرد.

این مقام آمریکایی در ادامه به تمایل کشورش برای همکاری با جمهوری آذربایجان در زمینه انرژی و تغییرات اقلیمی اشاره و ابراز امیدواری کرد بیست و نهمین کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی (COP۲۹) که امسال در جمهوری آذربایجان برگزار می‌ شود، موفقیت‌ آمیز باشد.

ایروان و باکو پارسال با میانجی‌گری روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا مذاکرات برای صلح در آینده را آغاز کردند. نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان اواخر ماه می سال جاری گفت که ایروان آماده به رسمیت شناختن حاکمیت جمهوری آذربایجان در مرزهای شوروی سابق از جمله قره‌باغ است.

با وجود توقف مذاکرات میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، دو کشور کار بر روی متن توافقنامه صلح را ادامه دادند. پس از دیدار علی اف و پاشینیان در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، تصمیم گرفته شد که مذاکرات ازسرگرفته شود.

کد خبر 6092350

دیگر خبرها

  • سیل و آب‌گرفتگی در خیابان‌های آنکارا + فیلم
  • بلینکن: مصر پیشنهاد قوی برای آتش‌بس در غزه ارائه کرد
  • «بلینکن» وارد اراضی اشغالی شد
  • وزیر خارجه آمریکا وارد اردن شد
  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه
  • رایزنی «بلینکن» با سران ایروان و باکو درباره روند صلح بین دو کشور
  • بلینکن: پیشنهادی «سخاوتمندانه» به حماس داده شده است
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفت وگو کردند