Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدباقر مجتبایی در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد وضعیت اصناف در کشور در دوره شیوع کرونا اظهار داشت: در کشور ۳ میلیون واحد صنفی با ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار شاغل داریم. همچنین از سویی دیگر حدود ۶۰۰ هزار واحد صنفی، تولیدی هستند که از کارگران فصلی استفاده می‌کنند. بنابراین وقتی شبکه توزیع در فروش ناتوان شود، تولید نیز کاهش پیدا می‌کند و واحدها مجبور به تعدیل نیروی انسانی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیرکل اتاق اصناف ایران افزود: از سوی دیگر بیش از ٧٠ درصد از واحدهای صنفی اجاره‌ای هستند که به دلیل این تعطیلات، دچار مشکلات عدیده ای شده‌اند.

یک میلیون واحد صنفی مشمول تعطیلی شده اند / ‏خسارت‬ ۳۳ هزارمیلیارد تومانی اصناف بخاطر تعطیلی ۱۰ روزه

وی ادامه داد: در شهرهای قرمز حدود ۵۰ درصد از اصناف و در شهرهای نارنجی ۹۹ درصد اصناف فعال هستند؛ در وضعیت فعلی که ۲۵۷ شهر وضعیت قرمز دارند، حدود یک میلیون واحد صنفی مشمول تعطیلی شده اند.

مجتبایی گفت: بررسی وضعیت تعطیلات آذر ماه سال گذشته نشان می‌دهد که میزان فروش اصناف در آن بازه زمانی، ۵۰ هزار میلیارد تومان کاهش یافت؛ اگر بر اساس همان تجربه آذرماه محاسبه کنیم، برای ۱۰ روز تعطیلات امسال دست کم ۳۳ هزار میلیارد تومان کاهش درآمد و فرصت فروش اصناف خواهد بود. همچنین اگر میزان تورم را به صورت متوسط ۵۰ درصد در نظر بگیریم، می‌توانیم برای این ۱۰ روز پیش‌بینی کنیم که حداقل ۴۵ هزار میلیارد تومان کاهش فرصت فروش برای اصناف به وجود می‌آید که بخشی از آن خسارت مستقیم و بخشی عدم فروش کالا و خسارت به زنجیره‌های بعدی است.

۲۵۰ هزار میلیارد تومان؛ درآمد از دست رفته ۹ ماه اصناف

مجتبایی با بیان اینکه ۳ هزار رسته صنفی در کشور وجود دارد، گفت: بسیاری از مواد اولیه کارخانجات، صنایع، پالایشگاه‌ها، شرکت‌ها و ادارات از طریق اصناف توزیع می‌شود که این مساله نشان می‌دهد اصناف در کلیه زنجیره تولید و خدمات تأثیرگذار هستند. بنابراین با توجه به نقش اصناف در تأمین نیازهای واحدهای مختلف، وقتی از تأثیر تعطیلی و کرونا بر اصناف صحبت می‌کنیم، باید تأثیر آن بر کل اقتصاد را مدنظر داشته باشیم زیرا شبکه اصناف تعامل نهایی را با مجموعه اقتصادی دارد.

دبیرکل اتاق اصناف ایران با بیان اینکه تعطیلی‌ها منجر به کاهش تقاضا هم در بخش تولید و هم در بخش توزیع می‌شود، یادآور شد: طی ۹ ماهه اول اسفند ۹۸ تا پایان آبان ۹۹ بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد تومان درآمد از دست رفته در کسب وکارها داشتیم. وقتی واحد صنفی کاهش درآمد داشته باشد یعنی نتوانسته چک‌های خود را پاس کند و بدهی خود را به واحد تولیدی بدهد. این امر به معنای خسارت بر چرخه اقتصادی از تولید تا توزیع است.

به گزارش خبرنگار مهر، به این ترتیب حداقل درآمد از دست رفته اصناف از شروع دوره شیوع کرونا تاکنون ۲۸۳ هزار میلیارد تومان (۲۵۰ هزار میلیارد تومان و ۳۳ هزارمیلیارد تومان) برآورد می‌شود.

نحوه حمایت از اصناف

وی در خصوص حمایت از اصناف نیز گفت: ۵۵ پیشنهاد را به کمیته اقتصادی ستاد ملی مبارزه با کرونا ارائه کردیم که بخشی از آن تصویب شده و بخش‌های بعد یعنی مباحث مربوط به حمایت‌های تسهیلاتی، بیمه‌ای، وام و … از واحدهای صنفی نیز در حال بررسی و نهایی شدن است.

مجتبایی افزود: در این برنامه، صنوف آسیب دیده از کرونا را به سه بخش تقسیم کرده‌ایم. صنوفی که تا ۳۰ درصد آسیب دیدند، صنوفی که بین ۳۰ تا ۵۰ درصد آسیب دیدند و صنوفی که بیش از ۵۰ درصد آسیب دیده را هم به دو گروه A۱ و A۲ تقسیم کردیم. در گروه A۱ (صنوفی مثل تالارها) بیش از ۷۰ درصد خسارت دیده‌اند.

دبیرکل اتاق اصناف ایران گفت: همچنین سازمان امور مالیاتی نیز یک بخشنامه ۳ صفحه‌ای برای معافیت‌های مالیاتی تصویب کرده است (جزئیات بخشنامه) که می‌تواند د رحمایت از اصناف آسیب دیده مؤثر باشد.

کد خبر 5188190 سمیه رسولی

منبع: مهر

کلیدواژه: اتاق اصناف ایران ویروس کرونا محدودیت های کرونایی مالیات ویروس کرونا شاخص کل بورس قیمت دلار نهاده های دامی وزارت راه و شهرسازی سهام عدالت قیمت نفت قیمت مرغ بانک مرکزی ایران بورس تهران وزارت جهاد کشاورزی اقتصاد چین بانک صادرات ۵۰ هزار میلیارد تومان میلیون واحد واحد صنفی ۵۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۷۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخلف بهداشتی بیش از ۳۰۰ واحد صنفی را در قزوین به تعطیلی کشاند

ایسنا/قزوین رئیس مرکز بهداشت شهیدبلندیان شهرستان قزوین از تعطیلی بیش از ۳۰۰ واحد صنفی متخلف در سال ۱۴۰۲ در این شهرستان خبر داد. 

علیرضا مهرعلیان ضمن اشاره به تعطیلی واحدهای صنفی متخلف در قزوین اظهار کرد: به منظور اجرای آیین نامه ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در سال ۱۴۰۲ با انجام بیش از ۴۴ هزار و ۱۳۳ مورد بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی توسط بازرسان بهداشت محیط شهرستان قزوین صورت گرفته است که تعدادی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی به علت داشتن نواقص بحرانی و غیربحرانی، اقدام به صدور هفت هزار و ۱۲۴ مورد اخطار رفع نقص شد که بیشتر متصدیان نسبت به رفع نواقص آن اقدام کردند.

وی گفت: البته ۵۵۴ واحدصنفی هم توسط بازرسان بهداشت محیط شهرستان قزوین به علت عدم رفع نواقص بهداشتی ابلاغ شده توسط بازرسان اخطار تعطیلی ۴۸ ساعته صادر و تحویل متصدیان متخلف شد.

به گزارش ایسنا، رئیس مرکز بهداشت شهیدبلندیان شهرستان قزوین ادامه داد: از این تعداد اخطار تعطیلی ۳۸۱ واحد صنفی متخلف به علت عدم توجه به اخطارهای صادر شده، به‌طور موقت تعطیل شدند و این واحدها پس از پلمب، برای بررسی بیشتر به مراجع قضایی ارجاع شدند.

بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین،  مهرعلیان در پایان بیان کرد: واحدهای پلمب شده شامل کله پزی، فست‌فود، عطاری، قنادی، بستنی فروشی، رستوران، کبابی، آرایشگاه زنانه، ماست‌بندی، تهیه غذای بیرون بر، نانوایی، خواربار فروشی، قنادی، جگرکی، سفره‌خانه سُنّتی و لبنیاتی بودند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • پرونده تخلف برای ۵ واحد صنفی در ایرانشهر تشکیل شد
  • بیش از ۸۴۰ میلیون ریال تراکنش مازاد نانوایی ها بازگردانده شد
  • تخلف بهداشتی بیش از ۳۰۰ واحد صنفی را در قزوین به تعطیلی کشاند
  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • تشکیل ۱۰ پرونده برای واحد صنفی متخلف در زاهدان
  • مهلت ۲ هفته‌ای برای انتقال نمایشگاه‌های خودرو به شهرک صنفی کاوه در مهاباد
  • کمبود آرد در اسدآباد وجود ندارد
  • همه واحدهای صنفی باید کد یکتا خود را دریافت کنند