Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-04@23:46:38 GMT

سریال‌سازی سینمایی‌ها بر عرش و اکران بر فرش

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۷۷۸۴۰

سریال‌سازی سینمایی‌ها بر عرش و اکران بر فرش

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در ماه‌های گذشته بارها درباره "اکران آنلاین" به عنوان یک پدیده تازه در سینمای داستانی ایران صحبت شده است؛ پدیده‌ای که سال گذشته در چنین روزهایی با اکران فیلم نمایش داده نشده «خروج» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا بروز کرد، اما سرنوشت خوبی در طول سال نداشت و هر چه جلوتر رفتیم سبد اکران آنلاین خالی و خالی‌تر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آن روزها و در ابتدای راه فیلم‌هایی در اکران آنلاین عرضه شدند که توانستند در دوران موج اول و دوم کرونا در کشور مخاطبان زیادی را در در همان حد و اندازه کاربران پلتفرم‌ها به خود جذب کنند، اما بعد از آن به دلیل سرقت‌ و کپی سریع فیلم‌ها در فاصله‌های زمانی کم از شروع اکران و پخش غیرمجاز آن‌ها در سایت‌ها، کانال‌های تلگرامی و نیز  شبکه های ماهواره‌ای رغبت صاحبان فیلم‌ها را به اکران آنلاین کمتر کرد. این در حالی است که بارها از سوی سینماگران و نیز مدیران سازمان سینمایی تاکید شده بود این مسیر می‌تواند صف طولانی اکران فیلم‌ها را که منتظر نمایش در سالن‌های سینما هستند خلوت کند.

البته برخی فیلمسازانی که برای اکران آنلاین فیلم‌هایشان در VOD ها اقدام کرده بودند از رقم‌های کم پیشنهادی و نبود فضای رقابتی انتقاد می‌کردند و ترجیح می‌دادند با این شرایط  تن به اکران آنلاین ندهند.

به این ترتیب تقریبا در نیمه دوم سال گذشته اکران آنلاین در پلتفرم‌های اینترنتی از رونق افتاد تا اینکه مدتی قبل پخش «شنای پروانه» تنور اکران آنلاین را دوباره گرم کرد و حالا که باز هم سینماها بسته شده‌اند به نظر می رسد باید اکران آنلاین را که مسئولان سینمایی هم آن را مهم می‌دانستند و به دنبال ایجاد یک شورای صنفی مجزا برایش بودند، جدی‌تر گرفت. بویژه آنکه اکران نوروزی موفقیتی برای سینما نداشت و فروش ۵۰۰ میلیونی پنج  فیلم یک رکورد تلخ را برای سینمای ایران در این مقطع ثبت کرد.  

پیگیری برای رونق‌ مجدد اکران آنلاین از آن جهت بیشتر می‌تواند مورد توجه قرار گیرد که بعضی اقدامات حقوقی اخیر سینماگرانی که در شبکه نمایش خانگی سریال ساخته بودند برای جلوگیری از پخش غیرمجاز سریال‌ها در شبکه‌های ماهواره‌ای که مخاطب زیادی هم داشت کارساز شد و احتمالا این روش برای فیلم‌های سینمایی هم تا حد زیادی راه‌گشا باشد، اما گویا مسائل دیگری هم در این بین هست که چندان تمایلی برای جدی شدن روند اکران آنلاین در پلتفرم‌ها وجود ندارد.

مرداد ماه سال گذشته حسین انتظامی - رییس سازمان سینمایی -  در نشست مطبوعاتی خود که به صورت مجازی برگزار شد- بر ضرورت تشکیل شورایی شبیه شورای صنفی نمایش برای اکران آنلاین تاکید کرد و در ماه‌های بعد از تشکیل این شورا با حضور دو تهیه‌کننده سینما، نمایندگانی از سازمان سینمایی و مدیران پلتفرم‌ها خبر رسید، اما پیگیری‌های اخیر ایسنا نشان می‌دهد با وجود تهیه یک پیش‌نویس برای اکران آنلاین از سوی سازمان سینمایی و نیر یک قرارداد تیپ، جلسه‌ای که پیش از نوروز قرار بود با حضور همه اعضای شورای اکران آنلاین برگزار شود، به دلیل شرکت نکردن نمایندگان پلنفرم‌ها تشکیل نشده است.

درواقع می‌توان گفت شورای اکران آنلاین که این روزها می‌توانست نقشی کمک‌کننده برای سینما داشته باشد، هنوز تشکیل نشده است  و برخی صاحب نظران تقابل میان سازمان سینمایی و سازمان ساترا (سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی) درباره نظارت بر محتواهای پخش شده در پلتفرم‌ها را از دلایل عدم حضور نمایندگان پلتفرم‌ها در جلسه شورای اکران آنلاین می‌دانند، چون همین حالا هم اگرچه مجوز نمایش فیلم‌های سینمایی و نیز سریال‌های شبکه نمایش خانگی توسط سازمان سینمایی صادر می‌شود، اما نظارت دیگری هم از سوی ساترا بر مجموعه ها اعمال می‌شود.

نکته دیگر این است که برخی معتقدند وضعیت بغرنج پیش‌آمده در سینما که سبب شده امیدی به بهبود شرایط برای بازگشایی و فعالیت سالن‌های سینمایی و حضور مخاطب در سالن‌ها وجود نداشته نباشد، فعالان سینما را به مسیر دیگری کشانده که این روزها نانش حسابی در روغن است. این مسیر چیزی جز ساخت سریال در شبکه نمایش خانگی نیست و شاهد این ادعا هم حضور بسیاری از چهره‌های سرشناس سینما است که در میان متقاضیان و کسانی که مشغول کار هستند به نام‌هایی مثل نرگس آبیار، بهروز شعیبی، محمد حسین مهدویان،  محمد کارت، مهران مدیری، حامد محمدی، حسن فتحی، پیمان قاسمخانی، مرضیه برومند، همایون اسعدیان، مازیار میری و رضا عطاران می‌توان اشاره کرد.

هر کدام از این نام‌ها و نیز چند کارگردان دیگر مثل تینا پاکروان و کاوه سجادی حسینی که تقریبا همگی چهره‌های مطرحی از میان بازیگران را به پروژه‌های خود دعوت کرده‌اند بازار سریال را در VOD ها گرم کرده و همین ممکن است تمایلی برای صاحبان پلتفرم‌ها جهت صرف هزینه در اکران آنلاین فیلم‌ها باقی نگذارد بخصوص آنکه پلتفرم‌ها خودشان هم وارد گود برای سرمایه‌گذاری و مشارکت در ساخت برخی از این سریال‌ها شده‌اند.

براین اساس سال ۱۴۰۰ آنطور که برخی اهالی سینما پیش‌بینی می‌کنند بیش از آنکه به نام سینما باشد به نام و کام سریال‌های شبکه نمایش خانگی خواهد بود و در این بین موانع برای فعالیت جدی شورای اکران آنلاین از بین رود، شاید دست‌کم فیلم‌هایی که در سال‌های گذشته ساخته شده و منتظر اکران بودند از این طریق با قراردادهای مناسب به معرض دید مخاطب برسند.

کد خبر 594850 برچسب‌ها سینمای ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سینمای ایران شورای اکران آنلاین شبکه نمایش خانگی سازمان سینمایی پلتفرم ها سریال ها فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۷۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای جنگ شهاب حسینی و پارسا پیروزفر مقابل جواد عزتی و الناز حبیبی

ماهرخ عباسپور: حالا تقریبا ده روز از شروع اکران فیلم سینمایی «مست عشق» می‌گذرد، فیلمی با کارگردانی حسن فتحی که در یک هفته گذشته با فروش ۳۴ میلیارد تومانی صدر نشین جدول گیشه است و در این مدت ده روز

«مست عشق» در روز اول اکران توانست ۵۰ هزار مخاطب را به سینما بیاورد و به نوعی رکوردشکنی انجام داد. پیش از این همواره فیلم‌های کمدی صدرنشین گیشه یودند و حالا این جزو معدود دفعاتی است که فیلم‌های غیرکمدی صدرنشین گیشه شده است.

اگر مجموع فروش ده روز گیشه را هم در نظر بگیریم«مست عشق » در مجموع ۴۶ میلیارد تومان فروش داشت که جایگاه دوم فروش گیشه کل را به خود اختصاص داد و«تمساح خونی» با کارگردانی جواد عزتی نیز با فروش ۱۳۰ میلیارد تومانی صدرنشین گیشه کل است اما در گیشه هفتگی با فروش ۱۰ میلیارد تومانی جایگاه دوم را دارد.

در حالیکه از اوایل اسفندماه سال گذشته، شایعات پراکنده درباره اکران نوروزی این فیلم در محافل سینمایی مطرح می شد، به یکباره و به دلایل نامشخص (و البته مشخص!) از گردونه اکران نوروز کنار رفت و زمزمه این شایعات از اکران نوروز به اکران عید فطر تبدیل شد. اما عدم اکران این فیلم در عید فطر باز هم بر حواشی نه چندان کم این فیلم افزود تا آنکه عوامل تولید فیلم با رونمایی از موسیقی تیتراژ فیلم با صدای علیرضا قربانی خبر از اکران فیلم در هفته پس از عید فطر دادند اما این خبر نیز نقطه پایان حواشی تمام نشدنی این فیلم نبود چراکه در فاصله یک روز تا شروع اکران، روابط عمومی فیلم خبر از تعویق اکران فیلم به دلایل فنی و آماده نبودن فیلم داد که همین موضوع با توجه به زمان طولانی تولید فیلم، بر حواشی آن بیش از پیش افزود و بسیاری گمان کردند که فشار سازمان سینمایی سبب شده تا این ماجرا پیش بیاید، اما در گفت‌وگو با علی سرتیپی، پخش کننده فیلم مشخص شد که این ماجرا فقط بخاطر مشکلات فنی ایجاد شده است.

در حال حاضر فیلم سینمایی «سال گربه» با ۱۵۲ هزار مخاطب و فروش ۸ میلیارد تومانی جایگاه سوم گیشه را به خود اختصاص داده است که نسبت به هفته گذشته با کاهش ۴۰ هزار مخاطب و ۲ میلیون مخاطب همراه بوده است. بهرام افشاری، سارا بهرامی و هومن برق نوررد از بازیگران این فیلم هستند در خلاصه داستان یک خطی فیلم سال گربه که بهرام افشاری بازیگر نقش اصلی آن است آمده است: داستان فیلم سال گربه داستان کسی است که دوست داشت معروف شود حالا به هر طریقی که شده.

در ادامه «بی بدن» با ۷۳ هزار مخاطب، «آسمان غرب» با ۴۳ هزار مخاطب، «ایلیا جست‌وجوی قهرمان» با ۲۴ هزار مخاطب، «آپاراتچی» با ۱۱ هزار تماشاگر، «نوروز» با ۸ هزار مخاطب و «پرویز خان» با فروش دو هزار بلیت به ترتیب جایگاه چهارم تا ششم گیشه را به خود اختصاص دادند.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902474

دیگر خبرها

  • پاسخ مرتضی‌علیزاده به منتقد «هفت»: سینما بر همه‌چیز مقدم است
  • پارسا پیروزفر، مهران مدیری و الناز شاکردوست رکوردداران روز اول اکران
  • تصویر قدیمی از بازیگر معروف و برادرزاده‌اش + عکس
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • عمو پورنگ با «لالایی» بازیگر می‌شود / جزئیات پخش سریال عمو پورنگ در شبکه نمایش خانگی
  • عمو پورنگ با «لالایی» به شبکه نمایش خانگی می‌آید
  • ماجرای جنگ شهاب حسینی و پارسا پیروزفر مقابل جواد عزتی و الناز حبیبی
  • ادامه رونق اکران‌های مردمی فیلم‌های سینمایی / فروش سال ۱۴۰۳ از یک میلیارد تومان عبور کرد
  • «فسیل» در نمایش برخط هم رکورد زد
  • رکورد فروش اکران برخط فیلم‌های سینمایی جابه‌جا شد