Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمتر از یک ماه مانده به زمان آغاز ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، «اگر رئیسی نیاید» به گزاره‌ای پرتکرار در فضای سیاسی کشور به ویژه درگعده اصولگرایان تبدیل شده است؛ گویا آمدن یا نیامدن قاضی‌القضات به گود رقابت‌ها در تعیین چند و چون معادلات و نتایج انتخاباتی در جناح راست تاثیری چنان جدی دارد که بسیاری منتظر ۲۱ اردیبهشت ماه نشسته‌اند تا ببینند گزینه رای‌آور اصولگرایان به وزارت کشور پا خواهد گذاشت یا نه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا اینجای کار، بررسی رویدادها و تحرکات سازوکارهای انتخاباتی اصولگرایان نشان داده که غالب این جریان از نامزدی رئیسی حمایت خواهند کرد؛ این نظر تا حد زیادی در طیف‌های مختلف اصولگرایان از پایداری گرفته تا موتلفه، اعضای دولت احمدی‌نژاد و ... مشترک است.

کسب رای ۱۶ میلیونی در سال ۹۶ و در فضای پررقابت آن روزها، اصولگرایان را به کسب پیروزی انتخاباتی در فضای سیاسی کنونی کشور که میزان مشارکت چندان معلوم نیست، بسیار امیدوار کرده است. از نگاه اغلب آنان، این پیروزی البته در صورتی مسجل می‌شود که اصولگرایان بار دیگر با گزینه‌ای با قابلیت اجماع‌سازی چون رئیسی به انتخابات ورود کنند.

رئیس قوه قضاییه تا امروز تمایلی از خود برای گام نهادن در پاستور به عنوان رئیس جمهوری نشان نداده است. شاهد آن هم اظهارات دیروز «احمد کریمی اصفهانی» عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری که در مصاحبه‌ای گفته به‌رغم تماس‌های متعدد تا به امروز آقای رئیسی هیچ‌گونه تمایلی نشان نداده است.

به گفته بسیاری از تحلیلگران سیاسی، اگر رئیسی نیاید، نخ تسبیح اصولگرایان امکان پاره شدن دارد. هر چند بسیاری از تحلیل‌ها اجماع احتمالی دو سازوکار انتخاباتی «شورای وحدت» و «شورای ائتلاف» بر سر حمایت از نامزدی «محمدباقر قالیباف» را در صورت نیامدن رئیسی محتمل می‌دانند، ولی این گزاره قطعی نیست، چرا که قالیباف در میان همه طیف‌های اصولگرایان مورد حمایت نیست و این مساله به ویژه با توجه به بازی سنتی پایداری‌ها چالش برانگیز به نظر می‌رسد؛ نمونه‌اش اظهارنظر اخیر «صادق محصولی» دبیرکل جبهه پایداری که به‌تازگی گفته صلاح نیست قالیباف وارد رقابت‌های ریاست‌جمهوری شود. «احمد امیرآبادی‌فراهانی» هم به تازگی از هیئت اجرائی انتخابات ریاست‌جمهوری استعفا داده تا زمینه‌های نامزدی خود در انتخابات ریاست‌جمهوری را فراهم کند. همینطور «امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی» ازتمایل خود برای نامزدی در انتخابات گفته، هرچند پایداری‌ها می‌گویند او دیگر عضو این جبهه نیست.

از این منظر، اختلافات پایداری با قالیباف مساله‌ای نیست که یک شبه حل شود، چرا که یک شبه شکل نگرفته است. ریشه این چالش‌ها به انتخابات سال ۹۲ و پس از آن ۹۶ باز می‌گردد. در انتخابات سال ۹۸ هم به سختی این دو جریان به فهرست واحد دست یافتند. این روزها که طیفی از پایداری همراهی قراردادی و حساب‌شده بیشتری را با قالیباف تجربه می‌کند، طیف محصولی در را بر همان پاشنه پیشین می‌گرداند.

اظهارات اخیر «سید حسین نقوی حسینی» رئیس ستاد انتخابات «سعید جلیلی» در شهرستان های استان تهران در انتخابات سال ۹۲ مبنی بر اینکه اگر رئیسی نیاید، جلیلی نامزد خواهد شد، از مانعی دیگر پیش پای اجماع بر سر قالیباف حکایت دارد.

برخی سایت‌های خبری اصولگرا به تازگی از حمایت از نامزدی جلیلی دم می‌زنند. از جمله «نامه نیوز» که از کوچ اعضای ستاد انتخاباتی رییسی به ستاد سعید جلیلی خبر داده و نوشته بود: کاندیداتوری سعید جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری جدی شد و این طور که به نظر می‌رسد باید منتظر یک دوقطبی انتخاباتی باشیم.

در پایان گزارش با استقبال از آمدن جلیلی آمده است: بیایید یک بار دیگر به استقبال نامزدی سعید جلیلی برویم و ببینیم این بار آیا جامعه به او اعتماد می کند؟ آیا همانطور که حامیان او می گویند تفکر او خصوصا در سیاست خارجی مورد تایید اکثریت است ؟

در مورد شناسایی جلیلی به عنوان گزینه «اصلح» پایداری اما تردیدهای زیادی وجود دارد. پایداری‌ها مدتی است به ویژه بعد از فوت رهبر معنویشان و آمدن محصولی، جلیلی را عضو این جبهه نمی‌دانند. شاهد آن هم اظهارات اخیر «غلامحسین رضوانی» عضو پایداری بود که گفته بود جلیلی عضو پایداری نیست.

  با این حال به نوشته برخی رسانه‌ها، اکنون که زمزمه‌ها درباره عدم کاندیداتوری رئیسی قوت گرفته، احتمال حمایت دوباره طیف پایداری از جلیلی روز به روز بیشتر می‌شود. این در حالی است که ناظرانی چون «صادق زیباکلام» بر این باورند که اگر رئیسی نیاید، شانس قالیباف از افرادی چون جلیلی و رضایی و محمد بیشتر خواهد بود.

با این همه، ما هم باید مانند بسیاری از اصولگرایان منتظر بمانیم تا ببینیم در اردیبهشت ماه، قاض القضات به انتخابات ریاست‌جمهوری روی خوش نشان می‌دهد یا نه.

برچسب‌ها انتخابات ۱۴۰۰ سید ابراهیم رییسی اصولگرایان جبهه پایداری پروندهٔ خبری انتخابات ۱۴۰۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات ۱۴۰۰ سید ابراهیم رییسی اصولگرایان انتخابات ۱۴۰۰ سید ابراهیم رییسی اصولگرایان جبهه پایداری اخبار کنکور انتخابات ریاست جمهوری اگر رئیسی نیاید سعید جلیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۹۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام لیست انتخاباتی دور دوم شورای ائتلاف و جبهه پایداری

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجید متقی‌فر سخنگوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی با اشاره به اهمیت حضور مردم در مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: حضور غرور انگیز ملت حماسه ساز ایران اسلامی در انتخابات یازدهم اسفندماه سال گذشته، با وجود مشکلات اقتصادی و کمبودها، برگ زرین دیگری از دفتر رشادت و وفاداری به انقلاب اسلامی بود که ان‌شاءالله در 21 اردیبهشت ماه و در مرحله دوم انتخابات با حضور پرشور مردم تکمیل خواهد شد.

بنابر گزارش تسنیم، وی با بیان اینکه جبهه پایداری انقلاب اسلامی بر مبنای ادای تکلیف و انجام وظیفه، تلاش نمود تا با لحاظ نمودن شاخص‌های گفتمان انقلاب اسلامی در خصوص انتخابات و ویژگی‌های یک نماینده اصلح در مجلس شورای اسلامی نسبت به معرفی نامزدهای اصلح به مردم شریف اقدام نماید.

سخنگوی جبهه پایداری افزود: جبهه پایداری انقلاب اسلامی مفتخر است با درک صحیح از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب که در خطبه نماز عید سعید فطر در فروردین ماه سال جاری نیز به صورت علنی بر آن تأکید کردند و توفیق ملت ایران را در توحید کلمه دانستند و همه فعالان سیاسی_اجتماعی را توصیه به عدم ایجاد دودستگی‌های جعلی کردند، در مسیر حفظ وحدت میان نیروهای انقلاب با اعتقاد کامل گام بردارد و در همین راستا در مرحله دوم از انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز لیست نهایی جبهه انقلاب از سوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس جمع بندی و مورد توافق قرار گرفت.

عضو شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی با اشاره به منشور فکری و سیره عملی بنیانگذار راحل نظام مقدس جمهوری اسلامی و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، افزود: آنچه از منظومه فکری امامین انقلاب بر می‌آید، این است که در انتخاب و گزینش نامزدهای انتخابات برای معرفی به مردم، ملاک‌ها و شاخص‌ها مهم است و صرف وابستگی به حزب و گروه و یا قبیله سیاسی نمی‌تواند ملاک عمل قرار گیرد.

متقی‌فر در پایان اسامی نامزدهای لیست نهایی جبهه انقلاب که مورد حمایت مشترک جبهه پایداری انقلاب اسلامی و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب هستند را به این شرح اعلام کرد:

1- علیرضا سلیمی

2- غلامحسین رضوانی

3- محمد سراج

4- زهره سادات لاجوردی

5- زهره طبیب‌زاده

6- فاطمه قاسم پور

7- مجتبی زارعی

8- حسین صمصامی

9- حسین نجابت

10- محمدحسین حسین‌زاده بحرینی

11- علی اصغر پورمحمدی

12- حسن خجسته باقرزاده

13- مهدی شریفیان

14- مهدی عسگری

15- عبدالحسین روح الامینی

16- سعید آجرلو

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902120

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق، برهم زننده معادلات سیاسی نظامی جهان
  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد
  • فهرست مشترک جبهه پایداری و شانا برای دور دوم انتخابات تهران
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • اعلام فهرست کاندیداهای شورای وحدت اصولگرایان برای دور دوم انتخابات مجلس
  • اعلام لیست انتخاباتی دور دوم شورای ائتلاف و جبهه پایداری
  • لیست ۱۶ نفره جبهه پایداری و شورای ائتلاف منتشر شد
  • اعلام لیست شورای ائتلاف و جبهه پایداری در دور دوم انتخابات
  • اصولگرایان در مجلس آینده یک فراکسیون تشکیل می‌دهند
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت