Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پخش برنامه «آقامرتضی» ساخته سازمان اوج که از شبکه سوم سیما پخش شد، انتقاد و اعتراض بسیاری را از جمله خانواده مرتضی آوینی، سینماگران و نویسندگان و پژوهشگران را برانگیخت.

برای بررسی این برنامه، سیدعبدالجواد موسوی، عصر امروز (سه‌شنبه ۲۴ فروردین) یک گفت‌وگوی زنده اینستاگرامی با حسین معززی‌نیا، مستندساز و فعال رسانه‌ای انجام داد که فیلم ضبط شده آن در صفحه خبرآنلاین https://www.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

instagram.com/tv/CNnC۳RsHs۶G/ قابل دیدن است.

بخشی از این گفت‌وگو را در زیر می‌خوانید:

عبدالجواد موسوی: آیا فیلم «آقامرتضی» را می‌توان یک مستند دانست؟

حسین معززی‌نیا: پایه و اساس مستند، پژوهش و تحقیق است؛ نه این‌که دوربین بگذاریم مقابل هفت یا هشت نفر و تنها مصاحبه بگیریم.  

خود مرتضی آوینی، در روایت فتح می‌گوید مهم‌ترین ویژگی یک مستند، صداقت است؛ آیا دوستان سازنده «آقامرتضی»، این اصل را رعایت کرده‌اند؟ در پاسخ باید بگویم نه. این برنامه پر از غلط‌های تاریخی است.

دیشب یک تیزر دیدم از این برنامه که ۴ یا ۵ دقیقه بود که در آن در قالب گفت‌وگو با یوسفعلی میرشکاک و شهریار زرشناس، به هاشمی رفسنجانی و محمدعلی زم حمله می‌شود.

بله، آوینی با هاشمی رفسنجانی مشکل داشت. ایشان معتقد بود مسیر ما از توسعه و مدرنیته نمی‌گذرد و هاشمی رفسنجانی در دوران ریاست جمهوری‌اش، نماد توسعه شده بود. ولی، نکته مهم این است که آوینی برخلاف سازندگان برنامه «آقامرتضی»، آدمی سیاسی نبود. در آن‌چه فکر می‌کرد و آن‌چه می‌گفت و آن‌چه می‌ساخت، دنبال این نبود که یک حزب یا گرایش یا ... قدرت را به دست بگیرد. آوینی دغدغه‌ای در فضای رقابت سیاسی نداشت. نوشته‌هایش را بخوانید، متوجه این می‌شوید.

این برنامه شبکه سه، به چندپارگی نظام در حدود سال ۱۳۷۰ می‌پردازد که آن زمان اصلا چنین بحثی نبود. هاشمی رفسنجانی مگر آن زمان مقابل نظام بود؟ اسفند ۱۳۷۰ به هیچ‌وجه چنین بحثی وجود نداشت. رفسنجانی حتی سال‌ها بعد، در نیمه دوم دهه ۷۰، مورد حمله اصلاح‌طلبان بود. پس برخلاف ادعای این برنامه، آن زمان، انشقاقی میان او و نظام نبود. همین مشت نمونه خروار است.

در این برنامه، همچنین ادعا می‌شود حجت‌الاسلام زم، رییس آن زمان حوزه هنری، مقابل آوینی ایستاده بود.

من خودم آن زمان از نزدیک در حوزه بودم و شرایط را می‌دیدم. بله آوینی و زم اختلاف داشتند. همیشه مدیر بالادست، با همکارانش بحث بودجه دارد. آن دوره، برای نمونه، گروه مجله سوره خیلی فعال بود و تعداد زیادی ویژه ‌نامه داشت. این فعالیت گسترده، نیازمند بودجه زیادی بود و این دعواهایی را موجب می‌شد. آوینی از دست زم دلخوری داشت، نمی‌خواهم اختلاف را کتمان کنم، ولی سازندگان این برنامه، دنبال یک چیز دیگری هستند و نه حقیقت ماجرا.

موسوی: در ساختن یک فیلم ایدئولوژیک مثل «آقامرتضی»، کسی دنبال حقیقت نیست. از قبل می‌دانستند دنبال چه هستند. در این برنامه، چیزی به نام سینما حقیقت دیده نمی‌شود.

معززی‌نیا: در این برنامه، جعل تاریخی رخ داده است. به نظرم، دقیقا برخلاف اندیشه، گفتار و رفتار آوینی، مسئله مهم این برنامه، سر دعوای آشنای «خودی و غیر خودی» است. آوینی در سال آخر زندگی‌اش، آشکارا نشان داد که اصلا معتقد به این دسته‌بندی نیست.

موسوی: ما از آوینی آموخته‌ایم که به حرمت مخالف خودمان احترام بگذاریم. ما از طریقت آوینی دفاع می‌کنیم؛ او یک انسان بسیار فرهنگی و همیشه در حال تکاپو و آموختن بود.
پرسش دیگری که وجود دارد، این است آیا وقتی مانند فیلم «آقامرتضی»، می‌رویم سراغ یک هنرمند یا شخصیت مشهور، چگونه می‌توانیم زندگی شخصی‌اش را واکاوی کنیم؟ آیا نیاز به همکاری و همفکری خانواده نیست؟ آیا رضایت آن‌ها شرط نیست؟

معززی‌نیا: اگر آن‌چه در این برنامه استفاده شده است، پیش از آن پخش عمومی شده یا خانواده اهدا کرده بود یا ...، ایرادی نداشت، ولی سازندگان «آقامرتضی» این کار را نکرده‌اند. رفته‌اند یک متریال تحقیقی را از موسسه روایت فتح برداشته‌اند که در اختیار خانواده بوده و پیش از آن جایی منتشر نشده است.

برای نمونه، نقل خاطرات از دیگران که به حریم خصوصی یک آدم مربوط است، کجایش سندیت دارد و درست است؟ در مورد آشنایی و ارتباط غزاله علیزاده و مرتضی آوینی که هر دو درگذشته‌اند، هیچ سندِ معتبری وجود ندارد. حرف‌های همکلاسی‌های این دو نفر هم ضد و نقیض است. آن وقت شما می‌روید سراغ دو سه نفر که روایت خودشان را دارند و شما آن را سند و فکت قطعی می‌گیرید؟ ما هیچ فایل و تصویر و متن و ... دیگری نداریم که روایت این‌ها را تایید کند. بعد سازندگان «آقامرتضی»، تلاش در سندسازی می‌کنند و مثلا یک تصویر از آوینی را که دارد راه می‌رود، به یک شعرخوانی غزاله علیزاده می‌چسبانند که چه؟ این کار مجله‌های زرد است که روی کیوسک روزنامه فروش‌ها، کنار پفک و آدامس فروخته می‌شوند.

....

متن کامل این گفت‌وگو به زودی در خبرآنلاین منتشر خواهد شد.

۵۷۵۷

کد خبر 1504616

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: حسین معززی نیا سید مرتضی آوینی هاشمی رفسنجانی معززی نیا آن زمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۱۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاشمی: مراسم تجلیل از قهرمانان در سال ۱۴۰۲ با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد/ نسبت به سال گذشته، ۹۴ درصد رشد در افتتاح پروژه‌ها داشته‌ایم

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، کیومرث هاشمی در مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران گفت: شروع امروز ما با یک حرکت بزرگ انجام شد و خصوص‌سازی سرخابی‌ها با عنایت و حمایت دولت انجام شد و امیدوارم راه خصوصی‌سازی ورزش با حمایت همگان انجام شود. واگذاری سرخابی‌ها در راستای حکمرانی ورزش است و به دنبال این هستیم تا وزارت ورزش خود را از سطح اجرایی دور کند و به مرحله نظارت برسیم.

او ادامه داد: برگزاری این مراسم حاصل زحمت دست‌اندرکاران و همکارانم در وزارت ورزش و فدراسیون‌های ورزشی بود و امیدوارم با برگزاری این مراسم در معرفی ظرفیت‌های ورزش قهرمانی بهره ببریم. از شبکه ورزش برای برگزاری این مراسم تشکر می‌کنم.

هاشمی افزود: مجموعه ورزش کشور در یک حرکت هماهنگ این افتخارات را کسب کرده‌اند و ضمن حفظ توان رقابتی، اقداماتی را برای تحول مسائل ورزش کشور در نظر گرفتیم و تلاش ما بر این است تا پایان این دولت، برخی از این مشکلات را برطرف کنیم.

او افزود: در بخش تحول زیرساخت‌های ورزشی، موفق شدیم جلسه شورای عالی ورزش را با حضور رئیس جمهور برگزار کنیم و یکی از مشکلات، پروژه‌های نیمه‌تمام بود و با کمک سازمان برنامه و بودجه، ۳۴۲۸ پروژه شناسایی شدند و قرار شد پروژه جدیدی را آغاز نکنیم تا پروژه‌های نیمه تمام به ثمر برسد. ۷ هزار میلیارد برای تکمیل این پروژه‌ها پیش بینی شده است. نسبت به سال گذشته، ۹۴ درصد رشد صورت گرفته است.

وزیر ورزش و جوانان در خصوص برنامه این وزارت‌خانه برای تجهیز مجموعه ورزشی آزادی گفت: توانستیم برای این مجموعه ۱۲۰۰ میلیارد بودجه در نظر بگیریم و احداث مجموعه بین‌المللی تهران در دستور کار قرار گرفته و اتفاقات خوبی رخ داده است و با استفاده از ظرفیت‌های پیمانکار‌های داخلی و خارجی، امیدوارم مجموعه‌ای را در شان ورزشکاران بسازیم.

هاشمی در خصوص روند طرح آمایش سرزمین گفت: این طرح در جلسه شورای عالی ورزش تصویب شد و قرار است تا ۴ ماه آینده کار‌های مربوطه‌اش انجام شود. یکی دیگر از مسائلی که مد نظر قرار گرفته، رسیدگی به مشکلات قهرمانان است که به عنوان یک محور اصلی در مجموعه ورزش کشور، در دستور کار قرار گرفته است. ما مطالبات دو سال گذشته قهرمانان را توانستیم پرداخت کنیم و برای باقی مانده مطالبات هم در مراسم تجلیل از قهرمانان کار‌های لازم را صورت خواهیم داد.

وزیر ورزش و جوانان گفت: اصلاح طرح قانون سرباز قهرمان و طرح مشاغل ورزشکاران در دستور کار قرار گرفته است و با تصویب این قانون امیدوارم اتفاقات خوبی رخ دهد. همچنین بحث شهرک مسکونی در کمیسیون‌های مختلف مجلس دارد بررسی می‌شود تا از این ظرفیت هم بهره ببریم.

هاشمی افزود: یکی دیگر از اولویت‌های ما، اصلاح ساختار اساس‌نامه حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان بود که تواستیم مقدار قابل توجهی از مقادیر را افزایش و زنده کنیم.

او خاطرنشان کرد: اصلاح اساس‌نامه فدراسیون ورزشی یکی دیگر از برنامه‌های ما است که هر فدراسیون باید اساس‌نامه تخصصی خود را داشته باشد تا اختیارات بیشتری به مجموعه فدراسیون داده شود.

هاشمی درخصوص حق پخش تلویزیونی گفت: در قانون برنامه هفتم، بحث حق پخش تلویزیونی است و داریم آیین‌نامه‌ای را تدوین می‌کنیم تا به تصویب برسد و بحث فیرپلی مالی را هم داریم پیگیری می‌کنیم و امیدوارم این آیین‌نامه تدوین شود و اتفاقات خوبی رقم بخورد.

وزیر ورزش و جوانان در خصوص توسعه و کمک به تجهیزات ورزشی فدراسیون‌ها گفت: کمک به تجهیزات ورزشی فدراسیون‌های ورزشی با کمک وزارت نفت دارد صورت می‌گیرد تا نوسازی را در این زمینه صورت دهیم. تقویت زیرساخت‌ها برای میزبانی رویداد‌ها و گسترش میزبانی در شهر‌های دیگر از اولویت‌های ما است.

وزیر ورزش و جوانان در خصوص توسعه ورزش همگانی گفت: در تقویت و توسعه ورزش همگانی، ۹ دستگاهی که فعالیت ورزشی دارند، در برنامه و امور حضور دارند و در راستای این مساله، برنامه ملی پیشرفت ورزش کشور به تصویب رسید و امیدوارم تکلیف ورزش کشور را به طور کلی مشخص کنیم تا توسعه ورزش همگانی به عنوان یک اولویت پیش برود.


او درباره برنامه نظام جامع باشگاه‌داری گفت: نظام جامع باشگاه‌داری کارهایش انجام شده است و یکی از اولویت‌های ما بود و در دستور صحن مجلس قرار گرفته است. ما نزدیک به ۳۴ هزار باشگاه ورزشی در سراسر کشور داریم و این در اشتغال‌زایی می‌توانند کمک کنند. امیدوارم نظام تخصصی مشاغل ورزشی را با کمک دولت شکل دهیم و شاهد رشد و گسترش ورزش کشور باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم
  • نوسازی و رفع ایراد دستگاه‌های کارتخوان اتوبوس‌ها در پایتخت
  • هاشمی: امروز آرزوی دیرینه ورزش محقق شد / نسبت به سال گذشته، ۹۴ درصد رشد در افتتاح پروژه‌ها داشته‌ایم +فیلم
  • هاشمی: مراسم تجلیل از قهرمانان در سال ۱۴۰۲ با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد/ نسبت به سال گذشته، ۹۴ درصد رشد در افتتاح پروژه‌ها داشته‌ایم
  • ◄ تجلیل از تلاشگران نوروز 1403 هرمزگان با اجرای ویژه برنامه های مفرح
  • فراموشی و آلزایمر روی صحنه تئاتر
  • جامعه روحانیت مبارز سال ۸۴ به خاطر حجاب از هاشمی رفسنجانی حمایت نکرد!
  • همت بلندی که ۱۶۰ بومی را صاحب شغل کرد
  • ناراحتی وزیر ورزش از شرایط حاکم بر فوتبال/ ماجرای جلسه کیومرث هاشمی با هیات رئیسه فدراسیون فوتبال
  • «سفر آخر» و نمایشگاهی از شهید آوینی