Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-29@10:31:43 GMT

سزارین خطر آسم را در نوزادان بالا می‌برد

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۱۹۸۶

سزارین خطر آسم را در نوزادان بالا می‌برد

یک پژوهشگر جمعیت با تأکید بر اینکه زایمان سزارین ریسک آسم را در نوزادان بالا می‌برد گفت: این رویکرد به هیچ وجه صحیح نیست که سزارین نسبت به زایمان طبیعی روش بهتری است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فاطمه موحدی نیا پزشک و پژوهشگر جمعیت در برنامه «نوای جوانی» در مقوله جمعیت و زیرمجموعه‌های آن اعم از سقط و غربالگری و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. را در دو محور بررسی کرد و گفت: محور نخست، بحث خدمات است و محور دوم هم فرهنگ سازی و جریان سازی نظام سلامت نسبت به مقوله فرزندآوری و جمعیت در عموم جامعه است.

وی افزود: سیاست‌هایی که در گذشته اعمال می‌شد در جهت کاهش نرخ باروری بود که از جمله آن می‌توان عقیم سازی‌های رایگان مردم و ارائه رایگان اقلام پیشگیری از بارداری اشاره کرد، اما الان این کار ممنوع است و روش وازکتومی به صورت دولتی و رایگان وجود ندارد.

این پژوهشگر جمعیت با اشاره به اینکه کاهش نرخ باروری در سال‌های اول انقلاب از طریق سیاست‌های بهداشتی و درمانی صورت می‌گرفت گفت: متاسفانه با ادامه این روند، شعار «فرزند کمتر؛ زندگی بهتر» به یک فرهنگ تبدیل شد.

موحدی نیا نظام سلامت را بازوی مهم تغییر فرهنگ در جامعه دانست و گفت: نظام سلامت و سیستم پزشکی و بهداشتی کشور فقط ارائه خدمات نمی‌کند بلکه فرهنگی که سیستم بهداشت به جامعه القا می‌کند نیز بسیار مهم است.

وی خاطرنشان کرد: وقتی بارداری از طرف نظام سلامت یک مسئله پرخطر، نیازمند مراقبت‌های خیلی خاص و پرهزینه به مردم القا شود طبیعتاً هزینه هر بارداری برای افراد بالاتر می‌رود که البته نظام سلامت اخیراً در حال اصلاح کردن این رویکردهاست.

پژوهشگر جمعیت ضمن اذعان به غلفت مسئولان و جامعه از بحث جمعیت گفت: ما زمانی نسبت به این مسئله هوشیار شدیم که زمان طلایی آن از دست رفته بود.

این پزشک به چالش‌های جمعیت در ایران اشاره و اظهارکرد: زنگ هشدار جمعیت از سال‌ها قبل نواخته شده بود و آن هم زمانی بود که نرخ باروری کاهش عجیبی پیدا کرد.

موحدی نیا با اظهار اینکه نرخ باروری در ایران به ۱.۶ دهم درصد کاهش یافته گفت: کف تعداد فرزند برای هر خانواده باید سه فرزند باشد تا با بحران جمعیت و عوارض ناشی از آن مواجه نشویم.

وی در بخش دیگر این برنامه حمایت از زوجین نابارور، ترویج زایمان طبیعی، منع عقیم سازی، آموزش کادر بهداشت و سلامت در جهت تشویق مردم به فرزندآوری و اصلاح دستورالعمل‌های وزارت بهداشت برای تعیین فاصله هر بارداری را از مهم‌ترین خدمات نظام سلامت برای افزایش نرخ باروری برشمرد.

این پژوهشگر جمعیت با تأکید بر اینکه زایمان سزارین ریسک آسم را در نوزادان بالا می‌برد گفت: این رویکرد به هیچ وجه صحیح نیست که سزارین نسبت به زایمان طبیعی روش بهتری است.

موحدی نیا درمورد غربالگری نیز اینطور توضیح داد: غربالگری که در سه ماهه اول بارداری انجام می‌شود مربوط به تشخیص سندروم داون در جنین است و مردم بدانند که این غربالگری فقط و فقط برای تشخیص است نه درمان.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سزارین زایمان طبیعی آسم فرزندآوری پژوهشگر جمعیت نظام سلامت نرخ باروری موحدی نیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۱۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) نوزاد فلسطینی متولد شده از مادر جان‌باخته درگذشت

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


یک نوزاد نارس دختر فلسطینی که اندکی پس از کشته شدن مادرش در حمله هوایی اسرائیل به جنوب غزه نجات یافته بود، جان خود را از دست داد.

به گزارش فرارو، عموی این نوزاد فلسطینی در گفتگو با آسوشیتدپرس گفت که برادرزاده‌اش روز پنج‌شنبه در بیمارستانی در غزه درگذشت.

این نوزاد که صبرین نام داشت، یک‌شنبه گذشته با عمل سزارین در بیمارستانی در رفح به دنیا آمده بود. پزشکان با استفاده از یک پمپ دستی برای وارد کردن هوا به داخل ریه‌هایش توانستند او را احیا کنند و به داخل دستگاه نگهداری نوزادان نارس (انکوباتور) منتقل کنند.

هنگامی که خانه خانواده صبرین هدف حمله هوایی اسرائیل قرار گرفت، مادرش او را هفت ماه و نیم باردار بود.

هنگامی که نیروهای امداد به محل رسیدند، نوزاد هنوز در شکم مادرش زنده بود. آن‌ها به سرعت مادر را به بیمارستان رساندند و در آن جا پزشکان با یک عمل سزارین اورژانسی نوزاد را به دنیا آوردند.

این نوزاد هنگان تولد فقط ۱/۴ کیلوگرم وزن داشت و از نظر تنفسی دچار مشکل شدید بود.

رئیس بخش اورژانس نوزادان در بیمارستان اماراتی در رفح پس از تولد صبرین گفت: این نوزاد باید در این زمان در شکم مادرش می‌بود، اما از این حق محروم شد. قرار بود که مادربزرگ مادری این نوزاد از او مراقبت کند.

هنگامی که نیرو‌های امداد متوجه زنده بودن نوزاد در شکم مادرش شدند، آن‌ها را به سرعت به بیمارستان منتقل کردند و در آنجا پزشکان با یک عمل سزارین اورژانسی نوزاد را به دنیا آوردند.

پدر، مادر و خواهر ۳ ساله صبرین در حمله هوایی اسرائیل به شهر رفح که خانه این خانواده در آن واقع شده بود، کشته شدند.

ارتش اسرائیل درباره حمله هوایی به رفح که منجر به کشته شدن این خانواده شده، اعلام کرده است که هدف این حمله، نیرو‌های حماس بودند.

بنا به گفته عموی صبرین، این نوزاد را روز پنج‌شنبه در کنار مادر، پدر و خواهرش به خاک سپرده‌اند.

صبرین یکی از ۱۶ نوزادی است که در پی دو حمله هوایی آخر هفته گذشته اسرائیل در رفح کشته شده‌اند.

به گفته مقام‌های درمانی غزه، تاکنون بیش از ۳۴ هزار نفر در حملات اسرائیل به این باریکه کشته شده‌اند که دست‌کم دو سوم آن‌ها زن و کودک بوده‌اند.

بیش از نیمی از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه به رفح پناه برده‌اند، شهری که اسرائیل تقریباً روزانه به آن حمله هوایی می‌کند.

دیگر خبرها

  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • زایمان سزارین در گیلان همچنان پیشتاز است
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • (ویدئو) نوزاد فلسطینی متولد شده از مادر جان‌باخته درگذشت
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد
  • زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • امکانات حوزه سلامت خوشاب فقط برای ۲۵ درصد جمعیت کفایت می‌کند