Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-02@03:00:45 GMT

ضرورت کلاچ گرفتن قبل از روشن کردن خودرو  

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۲۷۰۱

برخی از افراد عادت دارند قبل از روشن کردن ماشین کلاچ را نگه دارند. در این گزارش به بررسی این کار پرداخته شده است. خبرگزاری میزان _ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: اگر ماشین دنده‌ای داشته باشید ممکن است عادت داشته باشید قبل از این‌که سوییچ را بچرخانید، ابتدا کلاچ را نگه‌دارید و سپس استارت بزنید. آیا این کار ضرورت دارد؟ گرفتن کلاچ قبل از استارت زدن برای چه خودرو‌هایی لازم است؟ با ما همراه شوید تا به پاسخ سوالاتتان در این باره برسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  نقش کلاچ در خودرو چیست؟ در ماشین‌های دنده‌ای زیر پای راننده ۳ پدال وجود دارد. آخرین پدال در سمت چپ پدال کلاچ نام دارد که تفاوت بزرگ بین خودرو‌های دنده‌ای و اتوماتیک در داشتن همین پدال است.   کلاچ (Clutch) کلمه‌ای انگلیسی است که ازنظر لغوی به معنای اتصال است. منظور از کلاچ در خودرو وسیله‌ای است که با استفاده از آن، اتصال میان موتور و گیربکس یا جعبه‌دنده قطع و وصل می‌شود.   آیا نگه داشتن کلاچ قبل از روشن کردن خودرو ضروری است؟ موتور به عنوان مولدی که سوخت را به نیروی حرکتی تبدیل می‌کند شناخته می‌شود. نیروی تولید شده توسط موتور به گیربکس منتقل می‌شود و گیربکس نیز این نیرو را به چرخ‌ها انتقال می‌دهد و این انتقال نیرو ماشین را به حرکت وامی دارد.   هنگامی که پایتان را بر روی پدال کلاچ می‌فشارید اتصال بین فلایویل موتور و گیربکس قطع می‌شود و درنتیجه نیرویی از موتور به گیربکس منتقل نمی‌شود که ماشین حرکت کند.   همان‌طور که میدانید گیربکس از چند دنده تشکیل شده است که از دنده ۱ شروع می‌شود. هرکدام از دنده‌ها میزان نیروی مشخصی را به چرخ‌ها منتقل می‌کنند. به عنوان مثال دنده ۱ نیروی لازم برای رسیدن به سرعت ۲۵ تا ۳۰ کیلومتر بر ساعت (بسته به نوع خودرو) را فراهم می‌کند. هنگامی‌که می‌خواهید سرعت خود را از این حد بیشتر کنید باید دنده را از ۱ به ۲ تغییر دهید.   کار سیستم کلاچ قطع و وصل کردن ارتباط بین موتور و گیربکس است. ممکن است فکر کنید هنگامی که دنده در وضعیت خلاص وجود دارد ارتباط بین موتور و گیربکس به‌طور کامل قطع است، اما باید بگوییم که این‌گونه نیست و اشتباه می‌کنید.   با فشردن پدال کلاچ، ارتباط بین موتور و گیربکس کاملاً قطع می‌شود و نیروی استارت فقط برای روشن کردن موتور مصرف می‌شود. این امر در طول زمان به سلامت باتری خودروی شما و همچنین عملکرد بهتر موتور آن کمک می‌کند.   توصیه می‌شود که حتی اگر در فصل تابستان و گرما این کار را نمی‌کنید، در زمستان و سرما حتماً قبل از استارت زدن کلاچ را بگیرید. سرما بر تمام مایعات موجود در ماشین تأثیر می‌گذارد، ازجمله مایعات موجود در گیربکس. به زبان ساده اگر قبل از استارت زدن کلاچ را نگیرید ماشین سخت روشن می‌شود.   نکته‌ی دیگری که در مورد گرفتن کلاچ قبل از استارت زدن وجود دارد، مسئله‌ی حواس‌پرتی و استارت زدن در دنده است. به احتمال خیلی زیاد برایتان پیش آمده که وقتی ماشین در دنده است استارت زده باشید و دیده‌اید که خودرویتان خشمگینانه به جلو می‌جهد. این موضوع می‌تواند خطرآفرین باشد. با عادت کردن به گرفتن کلاچ این مشکل برای همیشه برطرف می‌شود.   در کل باید بگوییم که اگر عادت به گرفتن کلاچ قبل از استارت زدن دارید، از آن عادت‌هایی است که نباید آن را کنار بگذارید. اگر هم قبل از استارت زدن کلاچ را نمی‌گیرید، سریعاً به این موضوع عادت کنید.   این مسأله به‌ویژه در مورد خودرو‌های قدیمی‌تر عمومیت بیشتری دارد و به همین دلیل برای چنین خودرو‌هایی توصیه می‌کنیم در روز‌های سرد زمستان، پیش از روشن کردن خودرو پدال کلاچ را فشار دهید.   در مورد سایر خودرو‌ها اگر استارت خودرو به‌خوبی عمل می‌کند و خودرو در هوای سرد به‌راحتی روشن می‌شود نیازی به این کار نیست، اما فشردن پدال کلاچ کمی از بار روی سیستم استارت کم می‌کند و بی‌ضرر است. بیشتر بخوانید: نگهدارنده باتری چه کاربردی دارد؟ انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود. برچسب ها: خودرو کلاچ خودرو

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: خودرو کلاچ خودرو موتور و گیربکس روشن کردن کلاچ قبل گرفتن کلاچ پدال کلاچ خودرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۲۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت روز انواع خودرو در بازار آزاد +جدول

قیمت برخی از خودروهای موجود در بازار آزاد ۱۱ اردیبهشت ماه را در این خبر مشاهده می‌کنید.

به گزارش مشرق، قیمت خودرو در بازار آزاد امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روزهای گذشته به شرح زیر است.

خودرو قیمت به تومان
پژو پارس سال (LX) ۱۴۰۲ ۸۶۰،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۷ TU3 مدل ۱۴۰۳ ۶۸۰،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما ۱۴۰۲ ۶۶۰،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU5P مدل ۱۴۰۳ ۱،۰۸۰،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۷ دنده ای ۱۴۰۳ ۸۰۵،۰۰۰،۰۰۰
تارا اتوماتیک v2 مدل ۱۴۰۳ ۹۷۵،۰۰۰،۰۰۰
تارا دنده ای v1 مدل ۱۴۰۲ ۸۲۵،۰۰۰،۰۰۰
رانا پلاس سقف شیشه‌ای ۱۴۰۳ ۶۴۵،۰۰۰،۰۰۰
دنا پلاس EF7 اتوماتیک توربو آبشنال مدل ۱۴۰۳ ۹۶۰،۰۰۰،۰۰۰
دنا پلاس ۵ دنده‌ توربو ۱۴۰۲ ۸۲۰،۰۰۰،۰۰۰
دنا پلاس۶ دنده توربو چهار ایربک ۱۴۰۲ ۹۲۵،۰۰۰،۰۰۰
ام وی ام X22 دنده‌ای اسپرت لاکچری ۱۴۰۲ ۸۲۰،۰۰۰،۰۰۰
اطلس G دنده‌ای ۱۴۰۳ ۵۸۵،۰۰۰،۰۰۰
پراید SE ۱۵۱ مدل ۱۴۰۲ ۳۵۰،۰۰۰،۰۰۰
ساینا s دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ ۴۴۰،۰۰۰،۰۰۰
سمند سورن پلاس ۱۴۰۳ ۸۲۰،۰۰۰،۰۰۰
تیبا صندوق دار sx بنزینی ۱۴۰۱ ۳۹۷،۰۰۰،۰۰۰
تیبا ۲ (رینگ فولادی) ۱۴۰۱ ۴۰۲،۰۰۰،۰۰۰
شاهین G مدل ( ۱۴۰۳)اتومات

۸۵۰،۰۰۰،۰۰۰

کوییک دنده‌ای R مدل ۱۴۰۲ ۴۳۵،۰۰۰،۰۰۰
زامیاد وانت نیسان بنزینی آپشنال ۱۴۰۱ ۵۷۵،۰۰۰،۰۰۰
زامیاد وانت نیسان دوگانه سوز آپشنال ۱۴۰۲ ۶۲۰،۰۰۰،۰۰۰

جدیدترین قیمت خودروهای وارداتی در بازار

مدل خودرو قیمت به تومان
رنو کولیوس ۲۰۱۸ ۵،۸۰۰،۰۰۰،۰۰۰
رنو تالیسمان E3 مدل ۲۰۱۸ ۵،۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰
میتسوبیشی اوتلندر تیپ ۵ ۲۰۱۸ ۵،۸۰۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا سونت ۱.۵ لیتر ۲۰۲۳ ۳،۲۵۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا۲k۵لیتر

۵،۳۰۰،۰۰۰،۰۰۰

کیا سورنتو ۴ سیلندر GT لاین مدل ۲۰۱۷ ۵،۷۰۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا سراتو ۲.۰ لیتر اتوماتیک ۲۰۱۸ ۳،۷۵۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا سراتو (مونتاژ) ۲.۰ لیتر آپشنال ۱۳۹۸ سایپا ۲،۷۰۰،۰۰۰،۰۰۰
هیوندای النترا ۱.۶ لیتر مدل ۲۰۲۳ ۳،۰۵۰،۰۰۰،۰۰۰
هیوندای سانتافه (ix45)۴ سیلندر. دو دیفرانسیل مدل ۲۰۱۸ ۶،۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰
هیوندای توسان (ix35) ۲ لیتر. دو دیفرانسیل مدل ۲۰۱۸ ۵۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰
لکسوس NX300 H هفت کلید مدل ۲۰۱۷

۱۰،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰

منبع: باشگاه خبرنگاران

دیگر خبرها

  • قیمت محصولات ایران‌خودرو +جدول
  • قیمت خودرو امروز 12 اردیبهشت 1403
  • قیمت تارا در بازار امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت خودرو در بازار آزاد چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه
  • بازار خودرو روی دور تند ارزانی افتاد
  • قیمت روز خودرو در بازار آزاد سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت شاهین به ۷۰۰ میلیون تومان رسید + جدول قیمت
  • قیمت خودرو امروز 11 اردیبهشت 1403
  • قیمت روز انواع خودرو در بازار آزاد +جدول
  • قیمت خودرو امروز 10 اردیبهشت 1403