Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-06@22:30:25 GMT

فرهنگ روزه داری در شبکه فرهنگی

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۲۸۴۹

فرهنگ روزه داری در شبکه فرهنگی

با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان شبکه رادیویی فرهنگ از تدارک برنامه های متنوعی به همین مناسبت خبر داد.

به گزارش برنا، همزمان با فرا رسیدن ماه رمضان، رادیو فرهنگ‌ ویژه برنامه های متفاوتی را همچون استقبال از ماه رمضان، برنامه‌های افطار و سحر، ترتیل خوانی، میزگرد قرآنی، شعر رمضان‌، مجله فرهنگی – ادبی، ویژه برنامه‌های ولادت امام حسن مجتبی(ع) و ویژه برنامه‌های شب های قدر، پخش می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«پله پله تا ملاقات خدا» ویژه برنامه سحرگاه رادیو فرهنگ است که از اول ماه رمضان هر بامداد ساعت ۴:۰۰ تا پایان ماه رمضان پخش می‌شود. این برنامه کاری از گروه تاریخ و اندیشه به تهیه‌کنندگی رضا صفری است، پخش ادعیه و مناجات سحر و آماده‌سازی فضای معنوی در سحرهای ماه رمضان موضوع این برنامه است.

«ماه شیرین دهنان» ویژه برنامه افطار ماه رمضان است که در لحظات معنوی افطار هر شب ساعت ۱۹:۳۰ تا پایان ماه رمضان روی آنتن می‌رود. این برنامه کاری به شکل متغیر با تهیه‌کنندگان مختلف از گروه کتاب این شبکه رادیویی است که در آن گفتگو با اهالی ادب و هنر در خصوص ماه رمضان، قرآن و ترجمه، کارشناسی و ویژه افطار ماه رمضان در نظر گرفته شده است.

گروه تولید و تامین رادیو فرهنگ نیز در ماه رمضان برنامه‌هایی چون «توحیدنامه»، «کیمیای سعادت»، «داستان مرگ»، «دری به خانه خورشید»، «در جستجوی سیمرغ»، «گفت نیوش»، «میناگران شهر ادب»، «گفتارش» و «قبله اول» را در جدول پخش قرار داده است.

«کیمیای سعادت»  در این ماه هر روز ساعت ۰۵:۳۰ به پخش سخنرانی و گزیده نکات اخلاقی بزرگان دین اختصاص دارد، برنامه «دری به روی خورشید» نیز در فواصل پخش برنامه‌های شبکه با محوریت «رمضان در شعر شعرا از رودکی تا امروز» پخش می‌شود.

«در جستجوی سیمرغ» هرشب ۲۳:۳۰ با خوانش و تفسیر قطعاتی از منطق الطیر عطار با شنوندگان همراه می‌شود، «گفت نیوش» عنوان برنامه دیگری از رادیو فرهنگ است که هرشب ساعت ۲۳:۱۵ با محوریت «بررسی کلمات قصار و برخی از خطبه‌های حضرت علی (ع) در نهج البلاغه» با رویکرد اخلاق و فرهنگ اجتماعی از رادیو فرهنگ پخش می‌شود.

«میناگران شهر ادب» با موضوع رمضان در شعر مولانا به روایت مرتضی امیری اسفندقه ساعت ۰۳:۲۰ پخش می شود و « قبله اول» نیز عنوان برنامه‌ای با محوریت روز قدس است که ساعت ۸:۳۰ در آخرین جمعه ماه رمضان در رادیو فرهنگ پخش خواهد شد.

گروه ادب و هنر رادیو فرهنگ نیز  برنامه های «هفت شهر عشق»، «از محراب تا معراج»، «هزاره ادب فارسی» را ویژه ماه رمضان تدارک دیده است،

«هفت شهر عشق» مجله رادیویی است که شنبه تا پنج شنبه ساعت ۱۷ با موضوع بررسی و خوانش رمضان، روزه‌داری در شعرو ادب فارسی و اشارت قرآنی و داستان‌های انبیا و امامان معصوم (ع) پخش می‌شود. ویژه برنامه‌های شب‌های قدر و عید فطر نیز از این گروه روی آنتن می‌رود.

«سرزمین من» عنوان برنامه ای به تهیه‌کنندگی امیررضا راز است که هر روز با محوریت خودسازی و تزکیه نفس، تقویت باورها و اعتقادات مربوط به روزه‌داری و ماه رمضان ساعت ۱۲:۴۵ از گروه تاریخ و اندیشه پخش می شود، «تازه برات» نیز عنوان برنامه‌ای از این گروه است که در شب‌های قدر با پخش مراسم احیا و شب زنده‌داری همراه شنوندگان رادیو فرهنگ می شود. «قلب فرهنگی» که جمعه ها ساعت ۱۲:۳۰ به مساله انتظار اختصاص داشته در ماه رمضان با تهیه‌کنندگی محمدرضا حاج حیدری به موضوع نماز، باورهای دینی و اعتقادات مربوط به روزه و ماه رمضان می پردازد.

برنامه های «سرود رهایی»، «آیین سپاس»، «صبح به وقت فرهنگ» و «هفت کوچه» نیز از گروه فرهنگ و جامعه به موضوعات ماه رمضان اختصاص یافته‌اند.

در ادامه طرح پویش «ایران جغرافیای مهربانی» با موضوع فعالیت‎ های قرارگاه‌های جهادی در مقابله با ویروس کرونا و همچنین رزمایش همدلی مومنانه، هر روز در فواصل پخش برنامه ها اخبار و اطلاعاتی را که شنوندگان از این فعالیت‎ ها به پایگاه اطلاع‌‎رسانی و یا نشانی رادیو فرهنگ در پیام‌‎رسان سروش ارسال کرده‌اند، گزارش می‎ دهد.

همچنین برنامه «چهارباغ» از ساعت ۲۴ تا ۲ بامداد با پخش ترانه و تصنیف‌های مذهبی همراه شنوندگان در ماه رمضان می‌شود.

شبکه رادیویی فرهنگ از موج اف ام ردیف ۱۰۶ مگاهرتز و موج ای ام ردیف ۵۸۵ کیلوهرتز شنیدنی است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ترتیل خوانی رادیو فرهنگ شعر رمضان پله پله تا ملاقات خدا ویژه برنامه عنوان برنامه رادیو فرهنگ پخش می شود ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۲۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران

به گزارش خبرنگار مهر، محسن روحی، صبح یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران با هدف توسعه عدالت فرهنگی و ترویج کتابخوانی در سطح کشور برگزار می‌شود گفت: طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران از برنامه‌های ترویجی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوع فرهنگ کتاب و کتابخوانی است که با هدف توسعه عدالت فرهنگی و ترویج کتابخوانی در سطح کشور برگزار می‌شود.

وی افزود: برنامه‌های هر شهر که در زمینه ترویج کتابخوانی با همکاری دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی تدوین و با امضای شهردار، فرماندار و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه شود، قابلیت شرکت در طرح پایتخت کتاب ایران را دارد.

روحی، اهداف این برنامه را کمک برای دستیابی به توسعه پایدار و عدالت فرهنگی، تقویت و انسجام‌بخشی به توسعه فعالیت‌های اجتماعی محور فرهنگی در شهرها با محوریت کتاب و کتابخوانی، کشف، جذب، ساماندهی و بهره‌گیری از امکانات و ظرفیت‌های مادی و معنوی برای ترویج کتابخوانی، تقویت برنامه‌ریزی و نگاه به آینده و حمایت از فعالیت‌های داوطلبانه مشارکتی و جهادی در حوزه ترویج کتابخوانی عنوان کرد.

وی افزود: تناسب فعالیت‌ها با آئین‌های بومی و ارزش‌های دینی و ملی، طراحی برنامه‌ها به طور ویژه برای پایتخت کتاب ایران، تأثیر پایدار در ارتقای سطح فرهنگ کتابخوانی، مشارکت مردمی و پشتیبانی شرکت‌های تجاری و دستگاه‌های اجرایی، نوآوری در محتوا و شیوه اجرا و استفاده از فضای مجازی از ویژگی‌های کلی برنامه‌های ارسالی شهرها به دبیرخانه این جشنواره است.

روحی، با تأکید بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای اجرای برنامه‌های کتابخوانی و شبکه‌سازی گفت: مشارکت مردمی و استفاده از ظرفیت سرمایه‌های اجتماعی، فرهنگی، هنری و فکری موضوعی است که در انتخاب پایتخت کتاب ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

کد خبر 6097248

دیگر خبرها

  • هفته فرهنگی فریدن برگزار می‌شود
  • انعکاس صدای انتخابات در رادیو
  • معرفی برنامه‌های رادیو برای دور دوم انتخابات
  • برنامه های رادیو برای دور دوم انتخابات معرفی شد
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • گفت‌وگوی مستقیم نامزدهای انتخابات با مردم در «فرصت انتخاب» و «نماینده مردم»
  • افراد حاکم بر تلویزیون سرمایه‌ها را از بین بردند/ گفتگو
  • این برنامه‌ها را حتما بشنوید/ ضیافت کتاب خوان‌ها در رادیو
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا