Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-28@08:58:51 GMT

پرونده نفوذ و خرابکاری را ببندید !

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۳۰۳۶

پرونده نفوذ و خرابکاری را ببندید !

‏حادثه در سایت هسته‌ای نطنز موجب واکنش‌های بسیاری در داخل و خارج از کشور شده است. این حادثه در بخشی از شبکه توزیع برق تأسیسات غنی‌سازی شهید احمدی روشن نطنز در بامداد روز 22 فروردین‌ماه رخ‌داده بود.

این اتفاق زمانی رخ داد که چند روز قبل‌تر 12 نماینده مجلس شورای از تأسیسات نطنز بازدید کرده و در روز 21 فروردین‌ماه یعنی در پانزدهمین بزرگداشت روز ملی فناوری هسته‌ای و یک روز قبل از حادثه با دستور رئیس‌جمهور مجتمع مونتاژ سانتریفیوژهای پیشرفته نطنز افتتاح و گازدهی به ماشین‌های نسل جدید سانتریفیوژ نیز در مجتمع غنی‌سازی نطنز انجام‌شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرکز جدید جایگزین مرکزی شده بود که 12 تیرماه سال گذشته در آن عملیات خرابکارانه صورت گرفته که بر اساس روایت رئیس سازمان انرژی اتمی در آن انفجار رخ‌داده است.

فریدون عباسی،‌ رئیس کمیسیون انرژی مجلس درباره اتفاق جدید در نطنز گفته از منظر علمی در این حادثه «طراحی دشمن خیلی قشنگ بود!» و «سیستم برق تأسیسات نطنز که 50-40 متر زیرزمین بوده، در یک انفجار پیچیده نابودشده است».

عباسی به انفجار در فردو نیز اشاره می‌کند که در سال 1391 و توسط عوامل نفوذی انجام‌شده است.

علیرضا زاکانی، نماینده مجلس نیز روز دوشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «بخش عمده‌ای» از امکانات غنی‌سازی کشور و همچنین «چند هزار سانتریفیوژ» در پی حادثه دوم نطنز از بین رفته است.

روزنامه نیویورک‌تایمز روز دوشنبه مدعی شد به پروژه غنی‌سازی هسته‌ای ایران آسیب‌های جدی واردشده که بازیابی آن حداقل 9 ماه زمان خواهد برد.

خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نطنز در حالی رخ‌داده که 7 آذرماه ترور شهید محسن فخری زاده انجام‌شده بود.

در پی خرابکاری در سایت نطنز دوباره موضوع نفوذ به یکی از موضوعات اصلی و موردتوجه مقامات سیاسی کشور تبدیل‌شده است. چنانچه علیرضا زاکانی گفته بود «وقتی جواسیس در نطنز جولان می‌دهند آیا نباید سیستم امنیتی ما فعال شود و فعال باشد؟»

محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در واکنش به انفجار دوباره در نطنز در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: «آیا وقوع مجدد آتش‌سوزی در تأسیسات هسته‌ای نطنز، آن‌هم در کمتر از یک سال پس از انفجار قبلی، نمی‌تواند نشان از جدی بودن پدیده نفوذ باشد؟ فاعتبروا یا اولی الابصار کشور نیاز به سالم‌سازی امنیتی دارد».

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور نیز روز 23 فروردین‌ماه در آیین رونمایی از شبکه ملی بهره‌وری ایران تلویحاً دراین‌باره گفته بود «بايد بررسي شود دستگاهي كه مسئول بوده جلوي اقدامات دشمن را بگيرد و در اين زمينه توفيقي به دست نياورده است، بازخواست شود و مردم بايد بدانند كه منابع، اعتبار و حيثيت كشور خرج چه اقداماتي مي‌شود».

هدف ازاین‌گونه اقدامات تروریستی و خرابکارانه ایجاد خلل در توانمندی هسته‌ای ایران، تنزل قدرت ایران در میز مذاکره و البته قدرت‌نمایی دشمن است که در درون مرزهای کشورهای می‌تواند عملیاتی را به‌دفعات طراحی و به سرانجام برساند.

اما اگر فکر اساسی درباره مسئله نفوذ و قدرت ضربه زنی دشمن در داخل کشور نشود بالطبع این‌گونه اتفاقات تلخ تروریستی و خرابکاری‌ها در آینده نیز ادامه خواهد یافت؛ بنابراین ضرورت دارد با این قضایا برخوردی سریع صورت گیرد و اینکه نباید بعد از مدتی این حوادث به فراموش سپرده شود.

البته شاید مقابله با نفوذ و برخورد با چنین پدیده‌ای امری زمان‌بر باشد که نباید خرج بازی‌ها و درگیری‌های سیاسی و جناحی شود .بی تردید اگر چنین اتفاقاتی رخ دهد نباید امیدی به حل این مشکل به‌صورت ریشه و اساسی داشت.

بدون شک در چنین مقطعی احتمالاً برخی نهادها و دستگاه‌ها تمایل به فرافکنی یا مسئولیت گریزی داشته باشند یا اینکه این مساله به موضوعی برای ابراز وجود و اظهارنظر برخی سیاسیون تبدیل شود و ... اما باید در کمال آرامش اما قاطع و سریع بدون اینکه دستگاه‌های امنیتی تضعیف شوند به سمت از بین بردن پدیده نفوذ حرکت کرد.

منبع: الف

کلیدواژه: غنی سازی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۳۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درجه نفوذ قیر چیست و قیر درجه نفود چه کاربردی دارد؟

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، آیا می‌دانید که در محیط‌های مختلف و کشورهایی که آب و هوای متفاوتی دارند، محصولات قیر متنوعی استفاده می‌شود؟ برای مثال، هر نوع قیری ممکن است دوام و ماندگاری در محیط‌ها با گرمای سوزان یا محیط‌های پرباران را نداشته باشد. محصولات مختلف قیر که توسط شرکت‌هایی مثل ایران ای ترید تولید می‌شوند هم دارای ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی متفاوتی هستند که آنها را برای کاربردهای جاده‌سازی، عایق‌سازی و … مناسب می‌کند. بنابراین، هر چقدر شما بیشتر در مورد انواع متفاوت قیر بدانید، می‌توانید در مورد انتخاب آنها تصمیم بهتری بگیرید و بدانید که کدام یک برای اعمال در حوزه مورد نظرتان مناسب است. از این رو، ما می‌خواهیم در مورد یکی از محصولات قیر پراستفاده در صنایع که قیر درجه نفوذ است صحبت کنیم. آیا شما می‌دانید قیر درجه نفوذ چیست و چه کاربردهایی دارد؟

قیر درجه نفوذ چیست؟

قیرهایی از جمله قیمت قیر صادراتی که به دست انسان و در پالایشگاه تولید می‌شوند درجه چسبندگی یا ویسکوزیته‌شان متفاوت است که قیر درجه نفوذ هم یکی از این قیرها به حساب می‌آید. بنابراین، کارشناسان با انجام آزمایش نفوذ قیرها را درجه بندی و درجه سختی آنها را تعیین می‌کنند. برای همین قیرهای درجه نفوذ درجات متفاوت و ویژگی‌های مختلفی دارند. معمولاً محصولات قیر درجه نفوذ برای ساخت جاده و تولید روکش آسفالت جاده‌ها استفاده می‌شوند. با این وجود، آیا شما می‌دانید که کارشناسان چه آزمایشی را برای تعیین درجات قیر درجه نفوذ انجام می‌دهند؟

آزمون قیر درجه نفوذ چیست؟

در آزمون قیر درجه نفوذ، کارشناسان در نمونه‌ای از قیر یک سوزن خاص را فرو می‌برند. فرو بردن سوزن تحت زمان، درجه حرارت و بار مشخصی انجام می‌شود. بعد از فرو بردن سوزن در قیر، کارشناسان عمق سوزنی که در قیر فرو می‌رود را به اندازه یک دهم میلی متر حساب می‌کنند. سپس، آن‌ها از میزان عمق سوزن فرورفته را برای درجه‌بندی نفوذ قیر استفاده می‌کنند. انجام آزمون قیر درجه نفوذ برای تعیین پایداری و ویسکوزیته قیر مهم است. برای همین، کارشناسان آزمون قیر درجه نفوذ را در دنیا برای محصولات مختلف قیر انجام می‌دهند و آنها را درجه بندی می‌کنند. برای مثال، قیرهایی با درجه‌بندی کمتر قیرهایی هستند که معمولاً جاده سازان از آنها در مناطق گرم استفاده می‌کنند. اما قیرهایی که درجه نفوذشان بیشتر است، در مناطق سردسیر استفاده می‌شوند. در نتیجه، آزمون قیر درجه نفوذ کاربرد قیر را برای موارد مختلف تعیین می‌کند. بر طبق اطلاعات ویکی پدیا هم هدف این آزمایش اندازه‌گیری درجه سختی یا نرمی قیر است.

قیر درجه نفوذ از چه موادی تشکیل شده است؟

محصول قیر نتیجه تقطیر نفت خام در پالایشگاه است و اجزای اصلی نفت خام را هیدروکربن‌ها تشکیل می‌دهند. با این وجود، بسته به منبع نفت خام این ترکیبات ممکن است با همدیگر فرق کنند هیدروکربن ترکیب‌هایی بین هیدروژن و کربن هستند که به قیر ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی آن را می‌دهند. علاوه بر هیدروکربن‌ها، در قیر هم ترکیب‌های آسفالتین وجود دارد که باعث می‌شوند قیر رنگ تیره و ویژگی‌های مخصوص ساختاری را داشته باشد. به غیر از هیدروکربن آسفالتین، در قیر درجه نفوذ رزین هم وجود دارد که ویژگی‌های فیزیکی آن مثل ویژگی چسبندگی‌شان را تعیین می‌کند. رزین‌ها جزو مهمی در قیر هستند، به خاطر اینکه به چسبیدن قیر به روکش و آسفالت جاده کمک می‌کنند.

ویژگی‌های قیر درجه نفوذ چیست؟

قیر درجه نفوذ ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی خاصی دارد که باعث می‌شود شما بتوانید از آن در موارد برای مختلف استفاده کنید. برای مثال، یکی از ویژگی‌های فیزیکی قیر درجه نفوذ میزان ویسکوزیته آن است که ویسکوزیته زیادی دارد و باعث می‌شود که چسباننده خوبی برای آسفالت باشد. با این وجود، میزان ویسکوزیته قیر درجه نفوذ با اعمال حرارت به آن کاهش می‌یابد. به این صورت، مهندسان جاده‌سازی می‌توانند راحت آن را روی جاده اعمال کنند و بعد از مدت کوتاهی با سرد شدن بافتش سفت و سخت می‌شود. علاوه بر این، قیر درجه نفوذ شکل پذیری خوبی دارد. شکل پذیری یعنی اینکه یک قیر چقدر می‌تواند تحت فشار باشد بدون اینکه شکل اصلی خود را از دست دهد. شکل پذیری بالا در محصولات قیر ویژگی مطلوبی است، زیرا به آنها اجازه می‌دهد که در برابر تغییرات محیطی یا تحت بار ترافیک انعطاف پذیری بیشتری داشته باشند. به غیر از این، قیر درجه نفوذ چسبندگی زیادی دارد که به آن اجازه می‌دهد که به توده‌های آسفالت خوب بچسبد و به آنها ساختاری یکپارچه و مقاوم بدهد. از سوی دیگر، قیر درجه نفوذ نسبت به آب مقاومت بالایی دارد که استفاده آن را برای کاربردهای ضد آب و عایقی خیلی خوب می‌کند.

ویژگی‌های شیمیایی قیر درجه نفوذ

قیر درجه نفوذ نسبت به بیشتر ترکیب‌های اسیدی، آلکالی و نمک‌ها مقاوم است. برای همین، استفاده از آن در محیط‌هایی خوب است که چنین مواد شیمیایی ممکن است وجود داشته باشند. همچنین، این قیر نسبت به دمای بالا تغییر شکل می‌دهد که آن را برای اعمال بر روی آسفالت گزینه مناسبی می‌کند.

موارد استفاده از قیر درجه نفوذ چیست؟

محصولات قیر درجه نفوذ با توجه به درجه سختی‌شان کاربردهای متنوعی دارند که رایج‌ترین آنها در صنعت جاده و راهسازی است. در این صنعت و قیرهای درجه نفوذ یک عامل مهم در تولید آسفالت جاده‌ها، روکش آنها و سطوح دیگر هستند. همچنین، در جاده و راهسازی دوام، انعطاف پذیری و مقاومت قیر درجه نفوذ به آب آن را ماده خوبی برای این کار می‌کند. علاوه بر این، از قیر درجه نفوذ هم در تولید مصالح بام خانه‌ها هم استفاده می‌شود، چون در برابر آب مقاومت خوبی دارد و دوام آن می‌تواند از ساختمان‌ها در برابر عوامل آب و هوایی محافظت کند. به غیر از این، در بعضی از موارد ساختمان سازان از قیر درجه نفوذ برای ضد صدا کردن دیوارهای ساختمان هم استفاده می‌کنند. یک مورد استفاده دیگر قیر درجه نفوذ هم ساختن روکش برای لوله‌هاست که می‌تواند از آنها در برابر فرسایش محافظت کند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6090024

دیگر خبرها

  • استقرار هوای پایدار در گیلان/ نفوذ سامانه بارشی از سه شنبه
  • درجه نفوذ قیر چیست و قیر درجه نفود چه کاربردی دارد؟
  • آیا عنکبوت‌های غول‌پیکر در مریخ وجود دارند؟
  • برگزاری پنج دوره تخصصی توانمندسازی مشاغل گردشگری در گلستان
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • گلوگاه‌های فساد را ببندید
  • ۳۲۰۰مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد
  • بشنوید// راه‌های نفوذ شیطان به خودتان را ببندید
  • احتمال قطعی آب شهرک خاوران تبریز