Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@04:21:17 GMT

ماه رمضان عراق زیر سایه گرانی، کرونا و داعش 

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۴۷۷۹

ماه رمضان عراق زیر سایه گرانی، کرونا و داعش 

به گزارش ایرنا، ماه مبارک رمضان ماهی مقدس، عزیز و مهم در عراق است و عموم مردم این کشور حتی غیر مسلمانان حرمت این ماه را نگاه می‌دارند.

عراقی‌های ساکن پایتخت قبل از فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به بازار قدیمی بغداد رفته و لوازم مورد نیاز در این ماه را خریداری می‌کنند؛ برخی از آنها در ماه شعبان هم با چند روز روزه گرفتن به پیشواز رمضان می روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اهل سنت عراق دیروز (سه شنبه) و شیعیان امروز (چهارشنبه) به استقبال ماه رمضان رفتند، این در حالیست که ابتلاء به ویروس کرونا بالاترین آمارها را در این کشور به ثبت رسانده و همزمان با آن گرانی کالاهای اساسی، انتقادات گسترده عمومی را به دنبال داشته و در کنار همه اینها گروه تروریستی داعش تهدید به «غزوه های رمضانی» کرده است.  

تدابیر پیشگیری از کرونا در رمضان 
هفته گذشته، بدترین هفته در عراق از زمان شناسایی نخستین مورد مبتلا به کرونا در فوریه سال گذشته تاکنون بود و تعداد مبتلایان و مرگ و میرها در اثر ابتلا به کرونا به آمارهای بی سابقه ای رسید.
وزارت بهداشت عراق اعلام کرده که در هفته گذشته ۵۱ هزار و ۳۸۷ مورد مبتلا و ۲۵۰ فوتی ناشی از کرونا در این کشور ثبت شد که آمار بی سابقه ای محسوب می شود.
گزارش های روزانه وزارت بهداشت عراق در خصوص کرونا نیز حاکیست که تعداد روزانه مبتلایان به این ویروس در آستانه ماه رمضان از مرز هفت هزار نفر عبور کرده و در حال رسیدن به عدد هشت هزار نفر است.  
کمیته عالی بهداشت و پیشگیری از شیوع کرونا در عراق برای مقابله با این موج گسترده از همه گیری ویروس، تدابیر ویژه ای به مناسبت حلول ماه رمضان اعلام کرده است.
در حالی که بسیاری تصور می کردند دولت عراق به دلیل اینکه سطح انتشار بیماری بیش از رمضان سال گذشته است، تدابیر به نسبت سختگیرانه تری امسال اتخاذ می کند، اما توصیه کمیته عالی بهداشت و پیشگیری از کرونای این کشور، به مراتب کمتر از حد انتظار بود.
کمیته عالی بهداشت و پیشگیری از کرونای عراق به ریاست «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر این کشور در آخرین نشست (دوشنبه همین هفته) با ۱۷ توصیه در خصوص پیشگیری از همه گیری کرونا موافقت کرد.
اعمال منع تردد جزئی در طول سه هفته اول ماه مبارک رمضان از ساعت هشت شب (بعد از افطاری) تا پنج صبح روز بعد و انحصار کار رستوران ها به خدمات «دلیوری» (ارسال درب منزل) از جمله این توصیه ها است.
طبق این توصیه ها مقرر شد که مقررات منع کامل تردد در روزهای جمعه و شنبه هر هفته همانند گذشته ادامه یافته و تنها داروخانه ها و مغازه های فروش مواد غذایی و میوه و تره بار و نانوایی ها از این امر مستثنا شوند.
ادامه روند نظارت گروه های بهداشتی و نیروهای امنیتی برای بازخواست متخلفان از این دستور العمل ها و کاهش یک ساعتی کار ادارات دولتی در طول ایام ماه مبارک از دیگر تدابیر اتخاذ شده در این راستا است.
ادامه روند اخذ آزمایش کرونا از مسافران خارجی و عراقی هایی که مایل به ترک عراق هستند و اجبار رستوران ها، مغازه ها، فروشگاه های بزرگ، کارخانه ها و کارگاه ها به واکسن کرونا از دیگر توصیه های جدید است.
این درحالیست که قبلا وزارت بهداشت عراق اعلام کرده بود که واکسن کرونا برای همه به صورت داوطلبانه است و هیچ اجباری در کار نیست.
در این راستا «سلمان الغرباوی» نماینده پارلمان در کمیته پیشگیری از کرونا گفته است که این کمیته درصدد الزام اجباری تمامی شهروندان به زدن واکسن کرونا است تا جامعه از آثار این ویروس در امان بماند.
این درحالیست که برخی از کارشناسان بهداشتی از اجبار شهروندان عراقی برای اخذ واکسن کرونا به دلیل تبعات بهداشتی که برخی از واکسن ها داشته اتد، هشدار داده اند.
«فلاح الساعدی» کارشناس معروف عراقی که سابقا در اتحادیه صلیب سرخ جهانی مشغول بوده در اظهاراتی در این خصوص گفته که نباید شهروندان را به اخذ واکسن کرونا مجبور کرد به ویژه اینکه برخی از این واکسن ها مثل «استرازینیکا» (انگلستان) دارای تبعات بهداشتی خطرناکی است و آژانس دارو اروپا فعلا استفاده از آن را در اغلب کشورهای اروپایی ممنوع کرده است.  
از طرفی وزیر بهداشت عراق هشدار داده که در صورت عدم پایبندی شهروندان این کشور به تدابیر پیشگیرانه، ناچار به اعمال مقررات منع تردد عمومی خواهد شد.
«حسن التمیمی» با اشاره به تدابیر اتخاذ شده در ماه رمضان برای پیشگیری از همه گیری کرونا گفته است: عدم پایبندی به تدابیر پیشگیرانه بهداشتی، وزارت بهداشت را ناچار به اتخاذ مقررات منع تردد در ایام غیر از جمعه و شنبه خواهد کرد و احتمالا روز پنجشنبه نیز به آن اضافه شود.

گرانی که بیشتر از کرونا، مردم را به تنگ آورده است
در سایه این تهدیدها از احتمال توسعه مقررات منع تردد در صورت افزایش مبتلایان به کرونا در عراق، بسیاری از مردم، صاحب نظران و رسانه ها، افزایش قیمت کالاهای ضروری را در آستانه ماه رمضان را به مراتب سنگین تر از خطر کرونا دانسته اند.
پایگاه خبری «النباء» عراق در این راستا در گزارشی نوشت که مردم عراق با جیب خالی و وعده های دولتی تحقق نیافته به استقبال ماه رمضان رفته اند.
النباء نوشت که قدرت خرید کالاهای اساسی در نتیجه عدم اقدام دولت الکاظمی در کاهش ارزش دینار در برابر دلار و گسترش کرونا و تبعات اقتصادی و بهداشتی ناشی از آن، مردم را در آستانه ماه رمضان تحت فشار گذاشته است.
برخی کارشناسان اقتصادی عراقی در این راستا پیش بینی کرده اند که قیمت دلار در ایام ماه مبارک رمضان رو به افزایش بیشتر گذاشته و از ۱۴۵۰ دینار به ۱۵۵۰ دینار برای هر دلار برسد.
برخی نیز از احتمال از سرگیری اعتراضات مردمی همانند آنچه در ۲۰۱۹ اتفاق افتاد، به دولت الکاظمی هشدار داده اند.
نخست وزیر عراق نیز در توئیتی نسبت به افزایش قیمت های کالاهای اساسی در بازارها هشدار داد.
«مصطفی الکاظمی» گفته است که افزایش قیمت کالاها بیشتر مرتبط با زیاده خواهی بازرگانان است و در این خصوص دولت، تیم هایی برای نظارت بر قیمت ها ایجاد و این تیم های دولتی از بازارها سرکشی خواهند کرد.

رمضان و نگرانی از غزوه های داعشی ها
جدا از مشکلات ناشی از کرونا و افزایش قیمت ها در بازار، کارشناسان امنیتی از چالش دیگری در ماه رمضان هشدار داده که متعلق به افزایش فعالیت گروه تروریستی داعش در این برهه است.
این گروه تروریستی هر ساله به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان از حملات تروریستی ماه رمضان در عراق تحت عنوان «غزوه رمضان» خبر می دهد و برخی پیش بینی کرده اند که ماه رمضان امسال نیز شاهد افزایش حملات این گروه تروریستی باشد.
«صفاء الاعسم» از کارشناسان امنیتی عراق در این خصوص به رسانه های عراق گفته است که گروه تروریستی داعش در ایام ماه مبارک رمضان درصدد انجام حملات تروریستی در کمربندی بغداد و همچنین منطقه «جرف الصخر» در شمال بابل همجوار با استان کربلا است.
وی اضافه کرده است، به دلیل ضربات سنگینی که این گروه تروریستی اخیرا در ارتفاعات «قره باغ»، «مکحول» و «حمرین» در شمال بغداد دریافت کرده انتظار می رود دست به حملات تروریستی در ایام ماه رمضان در کمربند بغداد و شمال بابل بزند.
مردم عراق در حالی که سال های گذشته با یک یا دو چالش، رمضان خود را آغاز می کردند امسال علاوه بر کرونا و تهدید داعش، گرانی نیز به سفره های رمضانی آنها اضافه شده است.
با وجود همه اینها، مردم عراق امیدوارند که رمضان امسال را با کمترین مشکلات امنیتی در فضایی آرام در کنار سفره های خود به دور از ترس و نگرانی از ویروس کرونا و درمان و بیمارستان سپری کنند.

برچسب‌ها کرونا گروه تروریستی داعش پارلمان مصطفی الکاظمی بغداد پروندهٔ خبری ماه مبارک رمضان؛ روزگار کرونایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا گروه تروریستی داعش پارلمان کرونا گروه تروریستی داعش پارلمان مصطفی الکاظمی بغداد اخبار کنکور گروه تروریستی داعش پیشگیری از کرونا ماه مبارک رمضان وزارت بهداشت بهداشت عراق افزایش قیمت واکسن کرونا هشدار داده مقررات منع ماه رمضان منع تردد ایام ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۴۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داعش مسئولیت حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در هرات را برعهده گرفت

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از کابل، داعش شب گذشته در پیامی گفته است افراد داعش به نمازگزاران شیعه در شهرستان " گذره " هرات حمله کرده اند. حمله تروریستی به نمازگزاران در هرات با واکنش‌های گسترده بین المللی و داخلی همراه شد.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد، سفارت ترکیه، کارداراتحادیه اروپا، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، حامد کرزی رییس جمهوراسبق، عبدالله عبدالله ریس سابق شورای عالی مصالحه ملی، محمد محقق رییس حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و شورای سراسری علمای شیعه افغانستان این حمله را محکوم کردند.
دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان و گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور این کشور بر حفاظت از شیعیان در برابر حملات تروریستی تاکید کرده اند.
شورای علمای سراسری افغانستان نیز از حکومت سرپرست این کشور خواسته است برای تامین امنیت مساجد و مراکز دینی شیعیان بیستر توجه کند.
اجساد هفت شهید حمله تروریستی داعش بر مسجد امام زمان روز گذشته با حضور گسترده شهروندان به خاک سپرده شد.
استانداری هرات نیز اطمینان داده است که عاملان این حمله به زودی دستگیر و به پنجه قانون سپرده می‌شوند.
مجازات عاملان این حمله تروریستی از مهمترین خواسته‌های چهره‌های سیاسی و مردم این کشور است.

 

دیگر خبرها

  • خواب جدید داعش برای طرفداران ؛ به افغانستان بیایید !
  • داعش فراخوان داد/ به جای فلسطین در افغانستان جهاد کنید!
  • فراخوان داعش؛ به جای غزه در افغانستان «جهاد» کنید
  • فراخوان داعش؛ به جای غزه در افغانستان «جهاد» کنید
  • طالبان حمله تروریستی داعش در ولسوالی گذره را محکوم کرد
  • ترکیه ۴۱ نفر را به ‌اتهام ارتباط با گروهک داعش بازداشت کرد
  • بازداشت ۴۱ تروریست داعشی در ترکیه
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • داعش مسئولیت حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در هرات را برعهده گرفت
  • ترکیه ده‌ها نفر را به ظن ارتباط با داعش دستگیر کرد