Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@12:19:58 GMT

وندی شرمن، مقام دوم وزارت امور خارجه آمریکا کیست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۵۳۱۷

وندی شرمن، مقام دوم وزارت امور خارجه آمریکا کیست؟

به گزارش ایرنا، سنای آمریکا دیشب گزینه جو بایدن رئیس جمهوری این کشور برای سمت قائم مقام وزارت امور خارجه را با ۵۶ رأی موافق در برابر ۴۲ رأی مخالف تائید کرد. به گزارش رسانه‌ها، ۶ تن از جمهوریخواهان در رأی گیری مذکور به حامیان وندی شرمن پیوستند.

بیشتر رسانه های خارجی در گزارش های خود درباره کسب رای اعتماد وندی شرمن از مجلس سنا، حضور و نقش او در روند مذاکرات هسته ای گروه 1+5 با ایران و برجام را برجسته کردند؛ به این معنا که یکی از اهداف دولت بایدن از بازگرداندن شرمن به دستگاه دیپلماسی دولت خود، زمینه سازی برای تقویت دیپلماسی با ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرمن ۷۱ ساله که از کهنه کاران سیاست خارجی آمریکا به شمار می‌رود به دلیل نقشی که در مذاکرات هسته‌ای سال ۲۰۱۵ و دستیابی به برجام ایفا کرد با مخالفت جهوریخواهان مواجه شده بود. جمهوریخواهان و برخی از دموکرات‌ها در آن زمان از مخالفان سرسخت توافق هسته‌ای با ایران بودند.

بایدن در ۲۰ ژانویه(یکم بهمن)، به کاخ سفید آمد و تیمی را برای امنیت ملی و سیاست خارجی معرفی کرد که همه آنها در شکل‌گیری توافق هسته‌ای سال ۱۳۹۴ نقش داشتند. آنتونی بلینکن، جیک سالیوان، ویلیام برنز، وندی شرمن، رابرت مالی، جرت بلانک، ریچارد نفیو، جان کری و دیگر چهره‌های مطرح دولت اوباما کسانی بودند که قرار بود در دولت بایدن هم باشند.

دولت بایدن وعده داده تا بر خلاف دولت ترامپ که آمریکا را از برجام خارج ساخت، دوباره تعامل در پیش گیرد. ایران و قدرتهای خارجی هفته پیش مذاکراتی «سازنده» را برای اجرای کامل برجام در وین انجام دادند. پیش‌تر شرمن از اتخاذ رویکرد جدیدی در قبال ایران سخن رانده بود و ماه گذشته میلادی و در جریان جلسه بررسی صلاحیت خود به سناتورها گفته بود که جهان دیگر نسبت به سال ۲۰۱۶ و آغاز اجرای برجام تغییر کرده است. وی در زمینه تعامل با ایران گفته بود که این مراودات باید بر اساس ارزش‌های کنونی و نه حسرت آنچه که باید در گذشته انجام می‌شد، تنظیم شود.

شرمن که در جریان مذاکرات برجام معاونت سیاسی وزارت امور خارجه دولت اوباما و ریاست هیئت مذاکره‌کنندگان آمریکایی را بر عهده داشت، از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۱ مشاور وزارت امور خارجه و همچنین هماهنگ‌کننده سیاسی در امور کره شمالی بود. وی از سال ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۶ دستیار وزیر امور خارجه در امور مقننه بود.

شرمن پس از ترک وزارت امور خارجه در سال ۲۰۱۵، در دانشگاه هاروارد مشغول به تدریس شد. تحلیلگران بر این باورند که او اکنون می‌تواند نقش برجسته‌تری در روند بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایفا کند.

برچسب‌ها برجام کره ‌شمالی وین دولت ترامپ سنای آمریکا وزارت امور خارجه آمریکا وندی شرمن ایالات متحده آمریکا جو بایدن دولت بایدن دانشگاه هاروارد ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام کره شمالی وین برجام کره شمالی وین دولت ترامپ سنای آمریکا وزارت امور خارجه آمریکا وندی شرمن ایالات متحده آمریکا جو بایدن دولت بایدن دانشگاه هاروارد ایران اخبار کنکور وزارت امور خارجه دولت بایدن وندی شرمن هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۵۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا ۵ یگان ارتش اسرائیل را ناقض حقوق بشر اعلام کرد

وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که واشنگتن به این نتیجه رسیده که پنج واحد ارتش رژیم صهیونیستی قبل از حمله حماس در ماه اکتبر، علیه فلسطینیان در کرانه باختری مرتکب نقض‌هایی شده بودند.

به گزارش مشرق، وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که چهار واحد از پنج واحد با این تخلفات به شیوه‌ای که آن را «موثر» خواند، برخورد کردند. این وزارتخانه افزود که «اسرائیل اطلاعات بیشتری درباره (فعالیت‌های) واحد پنجم ارائه کرده است». وگو با دولت اسرائیل» در این زمینه، .

در سایه وجود گزارش‌هایی مبنی بر عقب‌نشینی کاخ سفید از اعمال تحریم‌ها علیه تیپ «نتسح یهودا» ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: رایزنی‌ها با دولت اسرائیل در مورد واحد پنجم مورد بحث در ارتش اسرائیل ادامه دارد.

گزارش‌های مطبوعاتی از اتهاماتی به طور خاص علیه تیپ «نتسح یهودا» که عمدتاً متشکل از سربازان افراطی است، صحبت می‌کنند.

این تیپ شامل ۱۰۰۰ سرباز تا سال ۲۰۲۲ در کرانه باختری مستقر بوده؛ منطقه‌ای که رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۶۷ این منطقه را اشغال کرده است.

پاتل گفت: «پس از یک عملیات دقیق، پنج واحد اسرائیلی را مسؤول حوادث فردی که نقض جدی حقوق بشر است، یافتیم.»

وی افزود: همه این حوادث خیلی قبل از هفت اکتبر رخ داده و هیچ یک از آنها در غزه رخ نداده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با ادعای اینکه «چهار واحد از این واحدها به طور موثر با این تخلفات برخورد کردند که این همان چیزی است که ما از شرکای خود انتظار داریم»، خاطرنشان کرد: در مورد واحد پنجم، دولت اسرائیل اطلاعات تکمیلی را در اختیار وزارت خارجه آمریکا قرار داده است.

پاتل در اظهاراتی که بیشتر سعی داشت وجهه صهیونیست‌ها را بهبود ببخشد، افزود: ما به رایزنی‌ها و تعهدات خود با دولت اسرائیل ادامه می‌دهیم. اسرائیل اطلاعات تکمیلی در مورد این واحد ارائه کرده است و ما همچنان به این گفت‌وگوها ادامه می‌دهیم.

این مقام از شناسایی این واحدها یا مشخص کردن تحریم‌های اسرائیل علیه آنها خودداری کرد.

قوانین ایالات متحده، دولت را از اعطای کمک مالی یا ارسال سلاح به واحدهای نیروهای امنیتی خارجی در صورت وجود اطلاعات معتبر مبنی بر دخالت آنها در نقض حقوق بشر، منع می‌کند.

بیش از ۶ ماه است که ارتش اشغالگر علیه جنبش حماس در نوار غزه که از درگیری ویران شده و در مرز لبنان که تقریباً روزانه شاهد تنش با حزب‌الله است درگیر نبردی سخت است.

چند روز پیش، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به گزارش‌هایی مبنی بر اینکه واشنگتن ممکن است یک واحد ارتش این رژیم را تحریم کند، گفت که در شرایط کنونی نباید بر ارتش تحریم اعمال شود.

به گفته پاتل، وزارت خارجه آمریکا به ارزیابی خود در مورد این واحد از ارتش اسرائیل ادامه می‌دهد و هنوز تصمیمی در مورد توقف یا ادامه ارسال کمک‌های آمریکا به آن اتخاذ نکرده است.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • درخواست وکلای دولت بایدن برای متوقف کردن عرضه تسلیحات آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • آمریکا ۵ یگان ارتش اسرائیل را ناقض حقوق بشر اعلام کرد
  • صنعا: واشنگتن مانع صلح در یمن و توقف کشتار در غزه است
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفت وگو کردند