Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@15:01:25 GMT

رمضان در پاکستان؛ استقبال کرونا و تورم از روزه داران 

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۵۵۳۵

رمضان در پاکستان؛ استقبال کرونا و تورم از روزه داران 

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا، با توجه به رؤیت هلال ماه رمضان در غروب سه‌شنبه، کمیته ملی استهلال این کشور امروز ۲۵ فروردین را در پاکستان روز اول ماه مبارک رمضان اعلام کرد.

جمهوری اسلامی پاکستان ششمین کشور پرجمعیت جهان با جمعیتی بالغ بر ۲۲۰ میلیون نفر است که نزدیک به ۹۷ درصد آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم این کشور همسایه ارزش خاصی برای ماه مبارک رمضان قائل هستند و سنت‌های ویژه‌ای از جمله تدارک افطاری و سحری برای قشر ضعیف جامعه، برگزاری مراسم مشترک افطاری در اماکن عمومی، خیابان‌ها و جمع آوری کمک برای نیازمندان در این کشور وجود دارد.

روزه داران در پاکستان همانند سایر ملت‌های اسلامی برای دومین بار در روزهای کرونایی تجربه استقبال از ماه رمضان را دارند. در کنار چالش کرونا، تداوم تورم در پاکستان به دغدغه اصلی مردم این کشور تبدیل شده که همزمان گرانی کالاهای اساسی، کمیاب شدن آن و حتی پدیده شوم احتکار به رنج و مشکل روزه داران اضافه کرده است.

رهبران سیاسی پاکستان در پیام‌های خود به مناسبت آغاز ماه مهمانی خدا، ضمن دعوت از مردم به پرهیزگاری، تقوا، ترویج ایثار و ازخودگذشتگی تاکید کردند که ماه رمضان فرصتی برای همدردی با نیازمندان است و باید با تحمل گرسنگی و تشنگی روحیه رواداری، صبر، احساس همدردی را محکم کنیم.

عمران خان نخست وزیر پاکستان در پیام خود ضمن اذعان به چالش سنگین شیوع کرونا و پیامدهای آن بر پاکستان و ابراز نگرانی از تشدید همه گیری این ویروس، از پاکستانی‌ها خواست تا با رعایت تمهیدات بهداشتی و تعهد به محدودیت‌های کرونایی، کمک کنند تا مردم و کشور از شر این چالش جهانی نجات پیدا کنند.

وی با اذعان به دغدغه روزه داران در پاکستان به مشکلات معیشتی از جمله تورم، بر مبارزه قاطع دولت با سودجویان و محتکران در ماه رمضان تاکید کرد.

دولت پاکستان برای غلبه بر چالش‌های معیشتی این کشور، بسته حمایتی مالی از بخش‌های تجاری به ویژه اختصاص چند صد میلیارد روپیه یارانه برای مردم در ایام ماه رمضان را به اجرا گذاشته است. به گزارش شبکه‌های خبری پاکستان، بازارهای ویژه رمضان برای تامین کالاهای اساسی مردم نیز در شهرهای مختلف ایجاد شده اما افزایش تورم و گرانی سرسام آور در شرایط دشوار، رنج روزه داران را دوچندان کرده است.

تورم چالش تمام نشدنی برای پاکستانی‌ها محسوب می‌شود، با این حال عمران خان اعلام کرده که دولت ضمن مقابله با ویروس کرونا مصمم به رسیدگی به مسائل معیشتی است اما مردم نیز مانند سال گذشته که توانستند با پیروی از تمهیدات بهداشتی جلوی تشدید شیوع ویروس را بگیرند، باید متعهد به همکاری با مسوولان باشند.

رسانه‌های پاکستانی از شهرهای مختلف این کشور گزارش دادند: به رغم تمدید طرح فاصله گذاری اجتماعی بازارها از جمله مراکز خرید ویژه ماه رمضان شلوغ بوده اما خریداران با افزایش بی‌سابقه نرخ کالاهای اساسی شامل گوشت، تخم مرغ، انواع سبزی، مرکبات و محصولات غذایی مواجه هستند.

مردم پاکستان براساس اوقاعت شرقی، در ماه رمضان امسال ۱۵ ساعت از شبانه روز را روزه داری می‌کنند.

آخرین وضعیت کرونا در پاکستان

شمار مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ در شهرهای مختلف پاکستان از مرز ۷۳۵ هزار نفر فراتر رفته و دست کم ۱۵ هزار و ۷۵۴ نفر نیز بر اثر این ویروس جان خود را از دست دادند.

ستاد عملیات و مدیریت مبارزه با کرونا در پاکستان امروز اعلام کرد: طی یک روز گذشته ۴ هزار و ۶۸۱ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و ۱۳۵ بیمار کرونایی نیز جان باختند.

مقامات پاکستانی هشدار دادند که این کشور دو هفته آینده سرنوشت‌سازی را پیش رو دارد و اگر مردم در طول این دو هفته در رعایت پروتکل‌های بهداشتی سهل انگاری کنند چالش کرونا دشوارتر شده و ممکن است تا هفته‌های آینده میزان مرگ و میر افزایش یابد و جلوگیری از شیوع ویروس نیز از کنترل خارج شود.

تداوم موج سوم شیوع ویروس کووید-۱۹ در شهرهای مختلف پاکستان که طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۳۵ قربانی گرفت و ابتلای نزدیک به ۵ هزار نفر به کرونا نیز ثبت شد، باعث شده تا مقررات بهداشتی در طول ماه رمضان تشدید شده و پروتکل‌های خاصی برای حضور روزه داران در مساجد و آیین‌های مذهبی از سوی ستاد ملی مدیریت و مبارزه با کرونا در پاکستان اعمال شود.

از طرف دیگر با آغاز ماه رمضان دولت پاکستان و رسانه‌های این کشور مردم را به خانه نشینی در ایام این ماه مبارک و به جا آوردن نیایش و آیین‌های دینی مخصوص ماه رمضان در خانه و در کنار خانواده ترغیب می‌کنند.

مقامات پاکستانی هر چند حضور محدود در مساجد، مراکز دینی و حسینیه‌ها با رعایت تمهیدات بهداشتی را بلامانع دانسته اند اما تاکید کردند که برگزاری آیین‌های عبادت و یا گردهمایی‌های مخصوص ماه رمضان مانند مراسم افطار و یا سحری عمومی می‌تواند برای سلامت مردم خطرناک شود و چنین اقداماتی تلاش‌های دولت برای مدیریت شیوع کرونا را بی‌نتیجه خواهد کرد.

برچسب‌ها ویروس کرونا پاکستان تورم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا پاکستان تورم ویروس کرونا پاکستان تورم اخبار کنکور شهرهای مختلف روزه داران ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۵۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟

دولت یازدهم و دوازدهم به ریاست حسن روحانی سفره مردم را کوچک کردند و دهه ۹۰ را به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار با میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به پایان رساندند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه ایران در گزارشی در این‌باره نوشت: دهه ۹۰ به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار دولت موسوم به تدبیر و امید از رشد اقتصادی محروم شد و میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به ثبت رسید. جهش‌های شدید نرخ ارز و تورم‌های مستمر بالا و تحقق تورم ۶۰درصدی، عدم تأمین واکسن در دوره کرونا، تشدید بیکاری در کشور، افت سرمایه‌گذاری خارجی، رشد فزاینده حجم نقدینگی و ثبت نرخ رشد نقدینگی ۴۰درصدی، تورم عدم ساخت مسکن و جهش‌های قیمتی بخش ساختمان در دوره روحانی و کاهش درآمد سرانه ایرانیان در این دوره زمانی تنها لیست کوتاهی از خسارت‌های دولت حسن روحانی است که این روزها وی از آنها به عنوان هدایایی برای دولت سیزدهم یاد می‌کند(!) وضعیت دولت تحویل داده شده توسط روحانی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با وضعیت پایان دولت دهم در سال ۹۲ نشان می‌دهد که روحانی میراثی از مجموعه‌ای از ناکارآمدی‌ها را برجای گذاشته است. در دولت احمدی‌نژاد تورم ۳۸درصد، نرخ رشد نقدینگی ۲۹درصد و میانگین رشد اقتصادی ۲.۰۵درصدی تجربه شد که در مقایسه با وضعیت تحویل دولت روحانی به دولت سیزدهم، به‌مراتب وضعیت بهتری بوده است. همچنین به لحاظ نابرابری، دولت روحانی کشور را در وضعیت نامطلوبی قرار داد؛ ضریب‌جینی به عنوان شاخصی برای سنجش نابرابری در دولت روحانی و عدم اتخاذ سیاست‌های حمایتی از اقشار کم‌درآمد روندی صعودی را طی کرد. در حالی که در دولت احمدی‌نژاد به دلیل اجرای سیاست هدفمندی یارانه‌ها شاخص نابرابری به‌شدت در کشور کاهش یافت و توزیع درآمد نیز نسبتاً بهبود یافت.

بی‌توجهی دولت روحانی به اصلاح اساسی ساختارهای اقتصاد باعث شد، کاهش تصنعی تورم با جرقه بازگشت تحریم‌های آمریکا از بین رفته و دولت روحانی را رکورددار بزرگ‌ترین تورم دو دهه اخیر کند و باعث کوچک شدن سفره‌های مردم شود.

در یک دهه گذشته تشکیل سرمایه و تولید ناخالص داخلی کشور با رشدهای پایین و بعضاً منفی روبه‌رو بوده است. نتایج عدم ثبات در شرایط اقتصاد کلان به دلیل ناکارآمدی و بی‌برنامگی دولت گذشته در کاهش سرمایه‌گذاری و تولید و همچنین ترغیب فعالان اقتصادی به فعالیت‌های سفته‌بازانه در دهه ۹۰ قابل مشاهده است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، متوسط نرخ رشد یک دهه اخیر تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کل، ماشین‌آلات و ساختمان طی دوره ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ به‌ترتیب معادل ۶.۹-، ۹.۱- و ۵.۲- درصد بوده است. البته بر اساس آمار بانک مرکزی سال ۱۴۰۱ میزان سرمایه‌گذاری یا همان تشکیل سرمایه ثابت ناخالص با رشد ۶.۷درصدی، رکورد این شاخص را زده است. موردی که روحانی همواره سعی داشت بر آن تأکید کند، بلد بودن زبان دنیا و نوید ارتباطات اقتصادی- سیاسی با جهان بود، اما فارغ از کارنامه سیاسی که مشخص شد بلد بودن زبان دنیا، تنها بلوف بود، دولت در این زمینه در حوزه اقتصاد رفوزه شد. شاهد این مدعا هم میزان سرمایه‌گذاری خارجی به روایت بانک مرکزی است. با آنکه میزان سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های ۹۰ و ۹۱ در اوج تحریم‌های نفتی و هسته‌ای بیش از ۴میلیارد دلار در سال بود اما پس از برجام روندی نزولی به خود گرفت به طوری که سال ۹۵ به ۳میلیارد و ۲۲۳میلیون دلار و سال ۹۶ به ۲میلیارد و ۴۳۰میلیون دلار رسید. این عدد سال ۹۶ به رقم ناامیدکننده یک‌میلیارد دلار هم رسید.

شاخص درآمد ملی سرانه، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که برای نشان دادن وضعیت اقتصادی یک کشور به کار می‌رود و بهبود این شاخص بیانگر وضعیت مناسب خانوارها، بنگاه‌های اقتصادی و بخش‌های مختلف است. درآمد سرانه در یک دهه اخیر از ۹.۲میلیون تومان در سال ۹۰ به ازای هر نفر در سال ۹۸ به ۸/۴ میلیون تومان (به قیمت ثابت سال ۹۰) کاهش یافته است. این یعنی درآمد مردم در یک دهه اخیر نه‌تنها افزایش نداشته که کاهش هم یافته است. مرکز آمار در حالی این ارقام را اعلام کرده که اصلی‌ترین دلیل این بحران، تورم فزاینده سال‌های اخیر بوده است.

دیگر خبرها

  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • استقبال مردم قوچان از نایب قهرمان کشتی آزاد نونهالان کشور
  • خط ریلی زاهدان-کویته نیازمند تبدیل تفاهم‌نامه به قرارداد عملیاتی
  • استقبال مردم مهریز از کشتی‌گیرقهرمان ایران
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • پیکر شهید گمنام در حسینیه نخل رفسنجان آرام گرفت
  • فیلم/ استقبال بی‌نظیر مردم نوق رفسنجان از شهید گمنام
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • وزیر فرهنگ: فیلم سینمایی «حکیم نظامی» ساخته می‌شود
  • فیلم سینمایی «حکیم نظامی» ساخته می‌شود