Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@02:06:28 GMT

نصایح رسول گرامی اسلام(ص) در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۵۹۸۷

نصایح رسول گرامی اسلام(ص) در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان

حجت الاسلام حصیری خراسانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به خطبه منقول از امام رضا (علیه السلام) به نقل از امیر مؤمنان حضرت علی (علیه السلام) که وجود نورانی رسول اعظم (صلی‌الله علیه و آله و سلم) در آخرین جمعه ماه شعبان ایراد فرمودند، گفت: این خطبه شامل بهترین رهنمودها و نصایح برای هر مسلمانی است که طالب استفاده هر چه بیشتر از فیوضات و برکات ماه مبارک رمضان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه توصیه نبی مکرم اسلام (صلی‌الله علیه و آله و سلم)، درخواست توفیق استفاده از این ماه از خود خداوند متعال است، تصریح کرد: مؤمن ضمن توسل و استعانت از درگاه حق تعالی، از شب اول ماه مبارک رمضان، توسل به حضرت حجت (عج) صاحب عصر و زمان و ولی خدا بر روی زمین داشته و خود و اعمال ناچیزش را بر حضرت عرضه کند و از ایشان بخواهد که توفیق استفاده هر چه بیشتر از این برکات این ماه را پیدا کند.

پژوهشگر حوزه با بیان اینکه انسان باید سعی کند هر آنچه تا قبل از شروع ماه مبارک رمضان داشته از لحاظ کمی و کیفی افزایش دهد، گفت: اگر فرد مقید به اقامه نماز بوده باید اهتمام به نماز اول وقت و جماعت پیدا کند، اگر مقید به نماز اول وقت بوده باید اهتمام به بالا بردن کیفیت نماز خود و حضور قلب در نماز داشته باشد، اگر اهل نماز شب نبوده سعی کند توفیق نماز شب پیدا بکند و چنانچه اهل نماز شب بوده سعی کند کیفیت و کمیت نماز شب را گسترش دهد و به لحاظ زمانی و کیفیت آن را ارتقا بخشد لذا حضرت، بهترین اوقات سال، بهترین ساعتها و دقایق را در ماه مبارک رمضان دانسته‌اند.

حجت الاسلام حصیری خراسانی در ادامه با اشاره به اینکه در این ماه پرفیض و برکت، نقاط شاخصی برای انسان از جانب خداوند متعال مشخص شده است، گفت: بنا بر فرمایشات رسول اعظم (صلی‌الله علیه و آله و سلم) در این خطبه، لحظه لحظه این ماه برای شخص روزه دار تسبیح و ستایش حضرت باری تعالی است و حتی خواب روزه دار در این ماه از جانب خداوند متعال به عنوان عبادت محسوب شده و بهترین و نزدیک‌ترین حالت استجابت دعاها وقت نماز معرفی شده است و حضرت در چند فراز این خطبه می‌فرماید که در اوقات نماز، دعای روزه دار مستجاب می‌شود، در فرمایشات حضرت نیز آمده است که دعا در این ماه و به خصوص در اوقات نماز و تعقیبات نماز قطعاً مستجاب خواهد شد.

استاد حوزه علمیه قم با ذکر این مطلب که انسان باید سعی و تلاش بسیار نماید که بار سنگین گناهان گذشته خود را در همین ماه مبارک رمضان بر زمین بگذارد، تاکید کرد: نبی مکرم اسلام (صلی‌الله علیه و آله و سلم) در فرازی از این خطبه می‌فرمایند برای آنکه بار گناهان خود را سبک کنید سجده‌های طولانی در نماز انجام دهید و بهترین اوقات برای آمرزش گناهان و دعا، وقت افطار است. حضرت می‌فرمایند در این وقت شریف، هزار هزار نفر، یعنی معادل یک میلیون نفر از بندگان بخشیده می‌شوند و در هر ساعت از شب و روز جمعه که یکی از اوقات مهم و از قله‌های این ماه محسوب می‌شود هزار هزار نفر از بندگان آمرزیده می‌شوند و در شب و روز پایانی این ماه نیز به اندازه کل افرادی که در طول ماه مبارک رمضان بخشیده شده‌اند مورد رحمت و مغفرت الهی قرار می‌گیرند و هدیه آزادی از نار و آتش جهنم را به بندگان اعطا می‌فرماید.

پژوهشگر حوزه با اشاره به اینکه یکی از مواردی که در کل سال و خصوصاً در ماه مبارک رمضان بایستی بسیار به آن توجه داشت «حُسن خلق» است، تاکید کرد: پیامبر اکرم (صلی‌الله علیه و آله و سلم) در ادامه این خطبه می‌فرمایند کسی که در این ماه اخلاق خود را نیکو کند و با خانواده، بستگان، اطرافیان و مؤمنین با حسن خلق و رفتار نماید، خداوند متعال آزادی از آتش و گذشتن آسان از صراط را به او مرحمت می‌نماید.

وی افزود: از نکاتی که حضرت در چندین فراز مختلف این خطبه به آن اشاره می‌فرمایند، «رسیدگی به ایتام و نیازمندان» است و حضرت حداقل در سه جای این خطبه شریف با عبارات مختلف، رسیدگی به امور ایتام و نیازمندان را به مؤمنین هشدار و تذکر می‌دهند

حجت الاسلام حصیری خراسانی با اشاره به اینکه حضرت در دو جای این خطبه شریف در خصوص صله‌رحم تذکر دادند تصریح کرد: در گذشته بنا به رسوم نیکویی که وجود داشت، خانواده‌ها بیشتر به دیدار هم می‌رفتم و از حال یکدیگر و مشکلات هم مطلع می‌شدند و در صدد رفع این مشکلات بر می‌آمدند و این صله‌رحم بسیار بیشتر از روزگار کنونی انجام می‌شد. حضرت در این مورد می‌فرماید: کسی که صله‌رحم می‌کند، خداوند متعال رحمت را بر او نازل خواهد کرد و کسی که قطع رحم کند خداوند رحمتش را از او قطع خواهد نمود.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت ارتباط و انس با کلام وحی یعنی قرآن کریم در کل سال و خصوصاً ماه مبارک رمضان تصریح کرد: این ماه در حقیقت ماه قرآن کریم و ربیع القرآن است، چنانکه در روایات معصومین (علیهم السلام)، تلاوت یک آیه از قرآن کریم در این ماه ثواب تلاوت ختم قرآن کریم در ماه‌های دیگر را دارد. اما باید به این نکته توجه داشت که این هدیه و لطف خداوند متعال در این ماه سبب تنبلی ما نشود بلکه بایستی باعث شود که مؤمنین، تدبر و تأمل و ترغیب بیشتری نسبت به تلاوت قرآن کریم داشته باشند. چنانکه در سیره زندگی ائمه معصومین (علیهم السلام) بسیار نقل شده است که هر سه روز یک بار یا هر روز یک ختم قرآن کریم داشتند و همچنین در سیره علمای بزرگ متقدم و متاخر نیز توجه ویژه به ختم قرآن کریم همراه با دقت و توجه و تدبر در معانی و آیات بسیار پر رنگ بوده است.

حجت الاسلام حصیری خراسانی افزود: حضرت در فرازی از این خطبه می‌فرمایند درهای بهشت در این ماه پر خیر و برکت باز است مراقب باشید با اعمال خود این درب رحمت الهی و بهشت برین بر روی شما بسته نشود، درب‌های جهنم در این ماه مبارک بسته است، مراقب کنید که با اعمال و رفتارتان دوباره باب جهنم بر روی شما گشوده نشود. همچنین حضرت می‌فرمایند: از ابتدا تا انتهای این ماه، شیاطین در غل و زنجیر هستند از خداوند بخواهید که مجدداً این غل و زنجیر از دست و پای شیطان گشوده نشده تا شیاطین بر شما مستولی شوند.

پژوهشگر حوزه علمیه قم با بیان فرازهای پایانی این خطبه و با اشاره به سوال امیرالمومنین حضرت علی (علیه السلام) که فرمودند بهترین اعمال در این ماه چیست؟ تصریح کرد: نبی مکرم اسلام (صلی‌الله علیه و آله و سلم) در پاسخ امیرالمومنین (علیه السلام) فرمودند: ورع از محارم الهی بهترین اعمال در این ماه مبارک است. ورع نه فقط مرتکب نشدن معاصی و گناهان است بلکه از بین بردن علاقه به ارتکاب محرمات است تا انسان به این محرمات الهی نزدیک نشده و حتی به آن فکر هم نکند و به واسطه همین ورع و دوری از محرمات و معاصی بتوان به قله رفیع این ماه مبارک که همانا لیالی قدر می‌باشد رسید و فیوضات آن را به احسن وجه درک نمود.

کد خبر 5188754

منبع: مهر

کلیدواژه: ماه مبارك رمضان گفتگوهای دینی پیامبر اکرم ص ویروس کرونا شیوع کرونا کرمانشاه آمار کرونا ماه مبارك رمضان بوشهر انتخابات شورای شهر و روستا انتخابات 1400 ماه رمضان ۱۴۰۰ محدودیت های کرونایی ستاد ملی مقابله با کرونا اردبیل وضعیت قرمز شیوع بیماری کرونا هفته هنر انقلاب اسلامی صلی الله علیه و آله و سلم حوزه علمیه قم ماه مبارک رمضان خداوند متعال علیه السلام قرآن کریم نماز شب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۵۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمی که امام خمینی(ره) خطبه عقدش را خواند

ایسنا/همدان «امام خمینی(ره) از طرف من و آیت‌الله علم‌الهدی از طرف همسرم وکیل شدند و خطبه عقد جاری شد. بعد از عقد دست امام را بوسیدیم و ایشان توصیه و تکرار کردند «با هم بسازید؛ همدیگر را بسازید؛ زندگی را بسازید» و ما نیز این را سرلوحه زندگی خود قرار دادیم و زندگی مشترک خود را با این جمله آغاز و تمام کردیم.»

دکتر سیدمرتضی هزاوه‌ای، عضو هیأت علمی گروه علوم سیاسی و یکی از پژوهشگران و اساتید مطرح دانشگاه بوعلی‌سینا در سال ۱۳۴۰ در خانواده‌ای مذهبی و روحانی در شهر همدان متولد شد.

او تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه علمی همدان گذراند و دوران دبیرستان را در دبیرستان امام خمینی(ره) همدان سپری کرد. رشته علوم سیاسی را تا مقطع کارشناسی‌ارشد در دانشگاه امام صادق(ع) تحصیل کرد و پس از آن در جبهه‌های جنگ تحمیلی حضور یافت.

دکتر هزاوه‌ای توانست بورسیه تحصیل در یکی از دانشگاه‌های انگلیس را کسب کند اما به دلایل شخصی تمایلی به ادامه تحصیل در خارج از کشور را نداشت بنابراین در آزمون دکتری دانشگاه امام صادق(ع) پذیرفته شد.  

در دوران فعالیت علمی مرحوم هزاوه‌ای در دانشگاه بوعلی‌سینا بیش از ۱۰ها مقاله علمی و کتاب از او منتشر شده است. او پس از سال‌ها تدریس در دانشگاه بوعلی‌سینا در سال ۹۲ با بیماری مواجه شد و در اردیبهشت سال ۹۹ به علت بیماری درگذشت.

همزمان با فرارسیدن چهارمین سالگرد درگذشت دکتر سیدمرتضی هزاوه‌ای، استاد علوم سیاسی دانشگاه بوعلی‌سینا ایسنا با همسر مرحوم دکتر هزاوه‌ای که از اساتید بنام همدان بود، به گفت‌وگو پرداخت.

اهدای ۶۰۰۰ جلد  کتاب به دانشگاه و حوزه علمیه

همسر دکتر هزاوه‌ای با تأکید بر اینکه همسرم بسیار اهل مطالعه بود، گفت: مرحوم هزاوه‌ای در وصیت‌نامه خود توصیه کرده بود کتاب‌هایم را به حوزه و دانشگاه اهداء کنید که پس از فوتش ۶۰۰۰ جلد کتاب نفیس به دانشگاه بوعلی‌سینا و حوزه علمیه اهداء کردیم.

سرور سادات جوادی‌نیک در گفت‌وگو با ایسنا، یکی از ویژگی‌های خاص مرحوم هزاوه‌ای را تلاوت قرآن با تدبر دانست و اظهار کرد: مرحوم هزاوه‌ای روزی یک جزء قرآن را تلاوت می‌کرد و حتی در شرایط سخت و بیماری در حالت خوابیده هم قرآن می‌خواند.

وی با اشاره به اینکه همسرم مرکزیت صله رحم در اقوام بود، تصریح کرد: مرحوم هزاوه‌ای بسیار مهربان بود و به خانواده و پدر و مادر اهمیت می‌داد. به پدر و مادر خود و بنده بسیار احترام می‌گذاشت و به کارهای آنها رسیدگی می‌کرد.

همسر مرحوم هزاوه‌ای با بیان اینکه دی‌ماه سال ۱۳۶۵ توسط امام خمینی(ره) عقد شدیم، از جریان عقدشان توسط امام خمینی(ره) گفت: مرحوم هزاوه‌ای قبل از عقد به بنده گفت قرار است امام خمینی(ره) ما را عقد کنند و به کسی در این‌باره چیزی نگو. نکته جالبی که در این زمینه وجود داشت این بود که خواهرم در خواب برادر شهیدمان را می‌بیند که او نیز می‌گوید از امام وقت گرفتیم و قرار است «سرور» را امام عقد کند.

وی ادامه داد: وقتی خواهرم موضوع خوابش را برای مادرم تعریف می‌کند مادرم با تعجب می‌گوید ما هنوز درباره عقد صحبت نکرده‌ایم! که مرحوم هزاوه‌ای با مادرم تماس می‌گیرد و می‌گوید قرار است امام ما را عقد کند.

جوادی‌نیک با تأکید بر اینکه برای عقد در محضر امام به اتفاق پدر و مادرم و پدر و مادر همسرم به تهران رفتیم و به حضور امام خمینی(ره) رسیدیم، اظهار کرد: مراسم عقد ما ساده و مختصر برگزار شد اما به نظرم با شکوه‌ترین عقد بود.

وی با اشاره به حضور آیت‌الله علم‌الهدی در زمان عقدش با مرحوم هزاوه‌ای خاطرنشان کرد: آقای علم‌الهدی در زمان عقد ما نیز حضور داشت و با اشاره به بنده به حضرت امام گفتند ایشان خواهر شهید هستند و امام نیز فرمودند اینها خانواده شهید هستند. سپس امام خمینی(ره) از طرف من و آیت‌الله علم‌الهدی از طرف همسرم وکیل شدند و خطبه عقد جاری شد. بعد از عقد دست امام را بوسیدیم و ایشان توصیه و تکرار کردند «با هم بسازید؛ همدیگر را بسازید؛ زندگی را بسازید» و ما نیز این را سرلوحه زندگی خود قرار دادیم و زندگی مشترک خود را با این جمله آغاز و تمام کردیم.

جوادی‌نیک یادآور شد: اول دی‌ماه سال ۱۳۶۵ عقد کردیم و به علت شرایط جنگ در سال ۶۷ ازدواج مختصری برگزار شد. حاصل ازدواج ما دو فرزند دختر است که دختر بزرگمان در سال ۱۳۷۰ به دنیا آمد و هم‌اکنون دانشجوی دکتری رشته برق دانشگاه علم و صنعت است و دختر دومم در سال ۱۳۷۹ متولد شد که وی نیز در رشته مشاوره در دانشگاه تهران مشغول تحصیل است.

همسر دکتر هزاوه‌ای با اشاره به پذیرش دکتر هزاوه‌ای در یکی از دانشگاه‌های انگلیس، افزود: بعد از ازدواج و زمانی‌ که فرزند اولمان به دنیا آمده بود، همسرم در خارج از کشور پذیرفته شد اما گفت صلاح نمی‌دانم به خارج از کشور برویم، شاید در تربیت فرزندمان تأثیر داشته باشد.

وی با بیان اینکه مرحوم هزاوه‌ای همواره به دانشجویان خود کمک می‌کرد، گفت: برای دانشجویان ارشدی که مشکل مالی داشتند، قانونی گذاشته بود که بتواند به صورت غیرمستقیم به آنها کمک کند. براساس این قانون هر کدام از دانشجویان مقطع ارشد که بتوانند دفاع کنند کمک‌هزینه دریافت می‌کرد، در واقع مرحوم هزاوه‌ای با این روش به همه دانشجویانش حتی دانشجویی که از نظر مالی هم نیازمند نبود به یک دید نگاه می‌کرد تا دانشجوی نیازمند احساس حقارت نکند.

جوادی‌نیک با تأکید بر اینکه مرحوم هزاوه‌ای به مسأله حج و خمس اهمیت زیادی قائل بود، تصریح کرد: مرحوم هزاوه‌ای فردی ولایت‌مدار بود و خط قرمزش مقام معظم رهبری بود. او در تمام راهپیمایی‌ها شرکت می‌کرد و در ایام دهه محرم در هیات سخنرانی می‌کرد و هزینه‌ای دریافت نمی‌کرد.

همسر دکتر هزاوه‌ای با بیان اینکه بیماری مرحوم هزاوه‌ای در سال ۹۲ شروع شد، مطرح کرد: از سال ۹۲ تحت شیمی‌درمانی، پرتودرمانی و جراحی بود و این مراحل را با صبوری طی می‌کرد و صحیفه سجادیه قرائت می‌کرد و همیشه شاکر بود.

وی با اشاره به اینکه مرحوم هزاوه‌ای همیشه آماده رفتن بود، یادآور شد: همسرم به افطار دادن در ماه رمضان بسیار اهمیت می‌داد. قبل از فوتش آخرین افطاری را به روزه‌داران داد.

جوادی‌نیک با بیان اینکه دکتر هزاوه‌ای در ۱۱ اردیبهشت سال ۹۹ مصادف با نخستین شب جمعه ماه مبارک رمضان به دیار باقی شتافت، اظهار کرد: زندگی خوب و مفیدی داشتیم و خوشحالم که با یک «مرد» زندگی کردم و هیچ وقت از دستش ناراحت نشدم.

معلمی دکتر هزاوه‌ای صرفاً معلمی در کلاس درس نبود

رئیس سازمان بسیج اساتید استان همدان نیز با بیان اینکه مرحوم هزاوه‌ای یکی از اساتید خوب دانشگاه بود، گفت: معلمی دکتر هزاوه‌ای صرفاً معلمی در کلاس درس نبود بلکه در بُعد تربیتی هم بسیار تأثیرگذار بود.

دکتر حسن رحیمی‌روشن در گفت‌وگو با ایسنا، تصریح کرد: بنده از سال ۱۳۸۳ دکتر هزاوه‌ای را می‌شناختم و در جلسات مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی با وی ارتباط داشتم.

وی با بیان اینکه زمانی که بنده به دانشگاه بوعلی‌سینا منتقل شدم مرحوم هزاوه‌ای معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه را برعهده داشت، افزود: بیشتر عمر علمی مرحوم دکتر هزاوه‌ای همراه با کارهای اجرایی گذشت.

رحیمی‌روشن با اشاره به اینکه کارها و پایان‌نامه‌های مشترک زیادی با دکتر هزاوه‌ای داشتم، اظهار کرد: مرحوم هزاوه‌ای حدود چهار سال مدیرگروه علوم سیاسی دانشگاه بود و کتاب‌ها و مقالات زیادی تألیف کرد.

رئیس سازمان بسیج اساتید استان همدان با بیان اینکه بیش از ۱۰ تا ۱۵ مقاله همایشی و پژوهشی از دکتر هزاوه‌ای منتشر شده است، خاطرنشان کرد: در دو سه سال آخر حیات خود به رتبه دانشیاری رسید و فعالیت‌های علمی و پژوهشی زیادی داشت.

وی ریاست دانشگاه پیام‌نور همدان و ریاست دانشگاه پیام‌نور کبودراهنگ را از مسئولیت‌های دکتر هزاوه‌ای دانست و گفت: یکی از خاطرات بنده با مرحوم هزاوه‌ای که بُعد معنوی داشت و برای بنده یک الگو شد، این بود که دکتر هزاوه‌ای برای بنده تعریف کرد هر شب جمعه برای مرحوم پدرش سوره یاسین قرائت می‌کند و این موضوع برای بنده هم یک الگو شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حب به اهل بیت موجب تقریب است
  • فیلم | ورود پیکر مطهر دو شهید گمنام به کرمان
  • جییو 07 ؛ یک سدان عالی از جیلی در آستانه ورود به بازار قرار دارد (+تصاویر)
  • حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • اهمیت شهر مدینه و شخصیت رسول مکرم اسلام(ص)
  • معلمی که امام خمینی(ره) خطبه عقدش را خواند
  • کتاب «تعالیم اسلام» به قلم علامه طباطبایی به چاپ یازدهم رسید
  • نماهنگ|«تو را است معجزه درکف... عصا بیفکن!»
  • نصب یک دستگاه رادیوگرافی دیجیتال پرتابل در بیمارستان حضرت رسول (ص) جوانرود
  • نماهنگ| «تو را است معجزه درکف... عصا بیفکن!»