Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-26@18:03:06 GMT

جلوگیری از سوء هاضمه در ماه رمضان

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۷۱۹۱

در ماه مبارک رمضان قرار داریم و برخی نگران سوء هاضمه در ایام روزه داری هستند که با چند راهکار ساده می‌توان از این عارضه جلوگیری کرد.

 سوء هاضمه یا ضعف دستگاه گوارش، اصطلاحی پزشکی است که اصولاً برای بیان ناراحتی در قسمت فوقانی شکم استفاده می‌شود. این احساس درد ممکن است خود را به شکل درد، ناراحتی، نفخ شکم و احساس سیری حتی پس از خوردن یک وعده غذایی سبک نشان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه سوء هاضمه یک مشکل رایج است، اما افراد مبتلا به سوء هاضمه آن را به طرق مختلف تجربه می‌کنند. بسیاری از افراد ممکن است علائم سوء هاضمه را بعضی اوقات یا حتی هر روز احساس کنند و سوء هاضمه می‌تواند نشانه مشکلی در بدن شما باشد.

ساعاتی مانده به شروع روزه داری ماه رمضان، در این گزارش علل و علائم سوءهاضمه و چگونگی درمان آن‌ها را برای روزه داری آرام و بدون مشکلات معده بررسی می‌کنیم:

علائم سوء هاضمه:

احساس سوزش - نفخ شکم - احساس سیری - حالت تهوع - استفراغ - آروغ زدن

دلایل اصلی سوء هاضمه:

سیگار کشیدن

یکی از دلایل اصلی سوء هاضمه سیگار کشیدن است. نه تنها برای سوءهاضمه بلکه برای محافظت از سلامت کلی شما باید تا حد ممکن از استعمال سیگار خودداری شود. برخی از مواد شیمیایی موجود در سیگار باعث شل شدن دریچه‌ای می‌شود که محتوای معده را حفظ می‌کند و باعث افزایش اسید‌ها و غذا‌های هضم نشده با سوزش معده خفیف تا شدید می‌شود که یکی دیگر از علائم سوءهاضمه است.

پرخوری

پرخوری برای بدن ما چیز خوبی نیست، زیرا در عملکرد دستگاه گوارش تداخل ایجاد می‌کند، بنابراین بدن با مشکل عمده‌ای در تجزیه غذا روبرو می‌شود و می‌تواند منجر به تولید اسید‌های بیشتر و بروز علائم ریفلاکس اسید معده و سوء هاضمه شود.

مصرف بیش از حد کافئین

مصرف الکل همچنین می‌تواند مشکلات زیادی برای دستگاه گوارش ایجاد کند. نوشیدن مقدار زیادی نوشیدنی حاوی کافئین مانند کولا، قهوه و چای نیز می‌تواند علائم سوءهاضمه را تحریک کند.

طبق برخی مطالعات، مصرف کافئین با افزایش تولید اسید معده ارتباط مستقیم دارد. علاوه بر این، قهوه نیز ممکن است در برخی افراد التهاب را افزایش دهد، الکل هم می‌تواند دریچه‌ای نگهدارنده محتوای معده را شل کند.

غذا‌های چرب و ادویه دار

غذا‌های تند و چرب باعث سوزش معده می‌شوند و حتی می‌توانند منجر به زخم‌های دهان و معده شوند. برای جلوگیری از مشکل اسیدیته، باید از خوردن غذا‌های چرب و پرادویه پرهیز کنید در عوض، میوه ها، سبزیجات، غلات سبوس دار و سالاد بیشتری بخورید.

درمان سوء هاضمه

از غذا‌های پرادویه پرهیز کنید

برخی از افراد تمایل به خوردن غذا‌های پرادویه دارند، بنابراین اگر بدن شما به مقدار زیاد از این غذا‌ها استقبال نمی‌کند، باید از مصرف فلفل قرمز، ادویه‌های تند، کافئین و شیرینی‌های سرشار از شکر و چربی خودداری کنید.

کاهش استرس و اضطراب

کاهش استرس و اضطراب می‌تواند برای جلوگیری از مشکل سوء هاضمه بسیار مفید باشد. کاهش اضطراب نه تنها می‌تواند این بیماری را درمان کند بلکه از بروز آن جلوگیری می‌کند. استرس و اضطراب منجر به تجمع اسید معده می‌شود که ممکن است منجر به علائم سوء هاضمه شود.

وعده‌های غذایی کمتری بخورید

برای درمان سوءهاضمه نیز باید عادت‌های غذایی خود را کنترل کنید. همیشه توصیه می‌شود برای تقویت سیستم گوارش، وعده‌های غذایی کم و مکرر در فواصل منظم میل کنید، زیرا عملکرد روده و جذب ویتامین‌ها و مواد معدنی را از طریق غذا و همچنین مشکلات گوارشی مانند ریفلاکس اسید، ورم معده و سوزش معده تسهیل می‌کند.

ورزش کردن

علاوه بر انتخاب غذا‌های مناسب، ورزش منظم نیز در بهبود سیستم گوارشی و درمان سوء هاضمه نقش اساسی دارد. شما می‌توانید هر فعالیت بدنی مانند دویدن، پیاده روی، دوچرخه سواری یا ورزش‌های هوازی را در خانه انجام دهید.

صداو سیما/

برچسب ها: سوهاضمه ، گرسنگی ، ماه رمضان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000O0P

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: سوهاضمه گرسنگی ماه رمضان سوء هاضمه علائم سوء غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۷۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رمضان قدیروف خود را سرحال در باشگاه نشان داد

رمضان قدیروف به گزارشی مناقشه برانگیز مبنی بر اینکه در حال مرگ است و کرملین به دنبال جایگزینی برای اوست، واکنش نشان داده و تصویری از خود درحالیکه دارد ورزش می‌کند، منتشر کرد.

به گزارش مشرق، رمضان قدیروف، رهبر چچن در رسانه‌های اجتماعی با انتشار تصویری از خود در حال ورزش کردن نوشت: «به یاد داشته باشید، مراقبت از سلامتی سرمایه‌ای برای آینده است و استحکام و استقامت به موفقیت شما منجر می‌شود چه در زندگی و چه در ورزش.»

به نوشته مجله دیلی بیست، در این ویدئو که به نظر می‌رسد توسط معاون‌های قدیروف حین ورزش کردن گرفته شده باشد، او پس از بارفیکس، یکی از معاون‌هایش را به راحتی از زمین بلند می‌کند و به زمین می‌کوبد.

رسانه‌های تحت کنترل کرملین نیز با انتشار این ویدئو، کلیپ دیگری از تمرین قدیروف را به اشتراک گذاشتند و خاطرنشان کردند که او در میان «شایعات در مورد سلامتی‌اش»، «روحیه بالایی» دارد.

گمانه زنی‌ها درباره سلامت قدیروف در حالی چندین سال است شایع شده که وزن او به طرز چشمگیری نوسان داشته و اغلب چاق دیده می‌شود. همچنین رسانه مستقل خبری «Novaya Gazeta Europe» روز دوشنبه گزارش کرد که رهبر چچن بیماری لاعلاجی دارد و کرملین آماده می‌شود تا کسی را جایگزین او کند.

در این گزارش با استناد به یکسری منابع در بیمارستان مرکزی مسکو آمده که وضعیت قدیروف خیلی بدتر از آن چیزی است که وجود دارد و سال گذشته میلادی به دلیل اوردوز ناشی از مصرف بیش از حد داروی آرام‌بخش حین درگیری با نکروز پانکراس به کمای پزشکی رفت.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • مسابقات جام رمضان تنیس روی میز بانوان در سمنان پایان یافت
  • تقدیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • ۳۰۰ نفر در کرمانشاه برگزیده طرح مسطورا در ماه مبارک رمضان شدند
  • رمضان قدیروف خود را سرحال در باشگاه نشان داد
  • ضرغامی: گردشگری در کشور افزایش یافته است
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل