Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: در آستانه ماه مبارک رمضان در استان اردبیل جلسه ستاد هماهنگی برنامه‌های قرآنی و فرهنگی این ماه با حضور نمایندگانی از دستگاه‌ها و نهادهای قرآنی و فرهنگی استان به ریاست مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل برگزار شد که در این جلسه علاوه بر تشریح ویژه برنامه‌های ماه رمضان توسط هر یک از دستگاه‌های فرهنگی استان، بر ضرورت برگزاری برنامه جامع و کلان «جز خوانی قرآن کریم» که همه ساله در مصلای امام خمینی (ره) اردبیل برگزار می‌شود، تاکید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه همچنین حاضران ضمن انتقاد شدید از دولت و در رأس آن مسئولان عالی رتبه کشور برای اعمال محدودیت در برگزاری محافل مذهبی و قرآنی همزمان با مناسبت‌های معنوی، بر تداوم برگزاری این برنامه‌های ارزشی همزمان با رمضان ۱۴۰۰ ابراز امیدواری کردند.

نمایندگان دستگاه‌های فرهنگی استان با اشاره به برقراری سفرهای نوروزی سال جاری علی‌رغم وضعیت رو به هشدار کرونا در نقاط مختلف کشور اظهار کردند؛ در همین موضوع تصمیم ستاد ملی کرونا از منافع سازمان‌های حوزه‌های مختلف کشور تأثیر پذیرفت که همین تصمیم در آستانه ماه مبارک رمضان و در رابطه با برپایی برنامه‌های مذهبی و معنوی هیچ شمرده می‌شود که این اصلاً عادلانه نیست.

دولت نگاه منصفانه به محدودیت‌های کرونایی ندارد

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل در این جلسه ضمن گلایه شدید از دولت و مسئولان عالی‌رتبه کشور در رابطه با اعمال محدودیت در حوزه‌های مختلف به دلیل شیوع کرونا اظهار کرد: نگاهی که آقایان دولتی به محدودیت‌های کرونایی در تمامی حوزه‌ها دارند به هیچ وجه من الوجوه نگاهی عادلانه و منصفانه نیست.

پیش از آغاز تعطیلات نوروز ۱۴۰۰ با تقاضای سازمان گردشگری کشور از ستاد ملی کرونا، رنگ‌بندی شهرهای استان به مدت چند روزی اعلام نشد تا سفرهای نوروزی به راحتی انجام شود.

حجت‌الاسلام قاسم جعفرزاده تصمیمات اتخاذ شده در کابینه دولت برای اعمال محدودیت در حوزه‌های مختلف را ناشی از رانت و منفعت عده‌ای دانست و افزود: همه ما به خوبی شاهد بودیم که در پیش از آغاز تعطیلات نوروز ۱۴۰۰ با خواهش سازمان گردشگری کشور از ستاد ملی کرونا رنگ‌بندی شهرهای استان به مدت چند روزی اعلام نشد تا سفرهای نوروزی به راحتی انجام شده و هیچ گونه محدودیت جدی‌ای در این رابطه اعمال نشد.

وی همچنین به بازگشایی تفرجگاه‌ها و اماکن گردشگری و تفریحی در آستانه نوروز ۱۴۰۰ اشاره کرد و یادآور شد: ما تحت هیچ شرایطی خواستار لغو تفریحات یا اسباب شادمانی مردم نیستیم اما اگر قرار بر اعمال محدودیت‌های ناشی از کروناست باید این محدودیت‌ها در تمامی حوزه‌ها یکسان و به یک اندازه باشد تا خدایی نکرده زمینه منفعت عده‌ای یا اضرار عده‌ای دیگر فراهم نشود.

مغایرت در تصمیم رئیس‌جمهور و ستاد کرونا در لغو مراسم‌های مذهبی / ‏‬ ما منتظر نظر کارشناسی هستیم

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان با اشاره به صحبت‌های حسن روحانی در رابطه با لغو مراسم‌های مذهبی ویژه ماه مبارک رمضان در شهرهایی با وضعیت نارنجی و قرمز کرونایی گفت: رئیس جمهور کشور در حالی طی صحبت‌های اخیر خود خبر از عدم برگزاری مراسم‌های مذهبی و معنوی ویژه رمضان در شهرهایی با وضعیت نارنجی و قرمز کرونایی می‌دهد که هنوز ستاد ملی مقابله با کرونا هیچ گونه تصمیمی اتخاذ یا نظر کارشناسی در این رابطه صادر نکرده است.

جعفرزاده ادامه داد: ما با تمام قوت و نیروی خود در برگزاری مراسم و محافل مذهبی در ماه بندگی خدا مصمم هستیم که به حول الهی تمامی این برنامه‌ها با هدف حفظ سلامت عمومی مردم و با رعایت کامل و صد درصدی پروتکل‌های بهداشتی برگزار خواهد شد، چرا که مردم متدین و مؤمن ما در یک سال اخیر شرایط سختی را به لحاظ شیوع گسترده کرونا پشت سر نهاده و به صورت مجازی در تمامی مراسم‌ها و محافل قرآنی و معنوی شرکت داشتند که سعی خواهیم کرد امسال تا حد امکان برنامه‌ها را به صورت حضوری و با رعایت موازین مراقبتی و بهداشتی برگزار کنیم.

وی همچنین تصریح کرد: ماه مبارک رمضان یک فرصت عالی از سوی پروردگار به بنده خود بوده که وظیفه تبلیغات اسلامی در این راستا آماده‌سازی جامعه برای ورود به این ماه پر برکت و عظیم است که انتظار داریم مسئولان و متولیان کشوری نگاهی جدی‌تر نسبت به این موضوع داشته و در برگزاری برنامه‌های معنوی و مذهبی همراه و هم‌پای تبلیغات اسلامی باشند.

گفتمان سازی مفاهیم دینی در بین مردم از بایسته‌ها است

رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل در این جلسه با بیان اینکه به فرموده مقام معظم رهبری نبرد امروز در حوزه‌های جنگ نرم و مباحث فرهنگی است اظهار کرد: ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی است تا به تبیین و مطالبه گری مردم متدین در حوزه‌های مذهبی و مناسک دینی بپردازیم و در این حوزه حسینیه‌ها و مساجد بیش‌ترین تأثیر گذاری را خواهند داشت.

حجت الاسلام عزیز صابر از اجرای طرح ویژه عملیات رمضان در استان اردبیل خبر داد و افزود: در ماه مبارک رمضان با عملیاتی مردن گفتمان سازی و گسترش مفاهیم دینی و مذهبی در بین جوانان و نوجوانان می‌توان به یک فرهنگ سازی جامع رسیده و این اقدام متناسب با هر زیست بوم و ظرفیت‌های فرهنگی و اعتقادی هر محله انجام خواهد شد.

رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل بر اجرای بیانیه گام دوم انقلاب و فرمایشات مقام معظم رهبری در ماه مبارک رمضان تاکید کرد و گفت: طبق سفارشات و توصیه‌های مهم و ارزشمند مقام معظم رهبری باید اقدامات لازم در خصوص ایجاد باور و امید در بین جوانان و نوجوانان انجام شود تا در برابر فضای مسموم و غیر قابل اعتمادی که این روزها در فضای مجازی ایجاد شده سد محکمی باشد.

حجت الاسلام صابر هر گونه غفلت در این حوزه را موجب تزلزل در باورها و اعتقادات نسل جوان دانست و بیان کرد: وظیفه تمامی روحانیون و مسئولان فرهنگی است تا با گسترش اقدامات فرهنگی و مذهبی در مساجد محلات و دسته‌های مذهبی به مقابله با هجوم افکار غربی و شوم دشمنان بپردازند.

وی بر استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های جوانان و نوجوانان در خصوص تولید محتواهای فرهنگی و اعتقادی اشاره کرد و افزود: جوانان و نوجوانان مستعد و علاقمند در محلات باید در قالب فعالیت‌های فرهنگی آموزش دیده و به تولید انیمیشن‌ها و مو شن گرافیک‌های فرهنگی در جامعه بپردازند.

برگزاری مراسم جمع‌خوانی منوط به تصمیم ستاد ملی کرونا است

رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل برگزاری مراسم جز خوانی قرآن کریم در مصلاها و مساجد شهر را منوط به اعلام ستاد ملی کرونا اعلام کرد و گفت: در صورت برگزاری این محفل قرآنی در مصلا و مساجد شهر اردبیل، برنامه‌های فرهنگی و مذهبی متناسب با گروه‌های سنی و اقشار مختلف جامعه انجام خواهد شد.

حجت الاسلام صابر از برپایی نمایشگاه قرآن کریم در ماه مبارک رمضان خبر داد و افزود: در محل برگزاری جز خوانی نیز به پرسش‌ها و سوالات شرعی مردم پاسخ داده شده و به همت حوزه هنری استان نیز غرفه خوشنویسی قرآن کریم برپا خواهد شد.

وی تصریح کرد: علاوه بر ترتیل خوانی خوانی قرآن کریم، مقرر شده تا در محل برگزاری محفل تلاوت قرآن، پیام‌ها و تفاسیر هر جز به همراه قرائت آیات بیان شود و در پایان از بین مفاهیم مطرح شده سوالاتی طرح و مسابقه قرآنی نیز در ماه مبارک رمضان برگزار شود.

رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل ادامه داد: ضروری است در این حوزه ضمن انجام تبلیغات محیطی در سطح شهر توسط شهرداری، پویش ختم قرآن کریم در فضای مجازی تشکیل و از طریق صدا و سیما برنامه‌های متناسب فرهنگی و مذهبی تهیه و تولید شود.

حجت الاسلام صابر بر حضور حداکثری جوانان و نوجوان به خصوص دانش آموزان و دانشجویان در محافل قرآنی ماه مبارک رمضان تاکید کرد و گفت: جامعه هدف در راستای تبیین مفاهیم قرآنی و مذهبی نسل جوان است و باید در این حوزه اقدامات مناسب فرهنگی و عقیدتی در مدارس و دانشگاه‌ها انجام شود.

ضرورت عمومی‌سازی آموزش قرآن در جامعه

مسئول قرارگاه حضرت فاطمه زهرا (س) استان اردبیل نیز بر ضرورت عمومی‌سازی آموزش قرآن در جامعه تاکید و تصریح کرد: همگانی‌کردن آموزش مفاهیم قرآن نباید صرفاً به ماه مبارک رمضان ختم شود، چرا که برای انجام و عملیاتی کردن این مهم باید دائم به دنبال فرصت‌های مناسب بود یا حتی فرصت‌های مناسب‌تری را خلق کرد، زیرا جامعه امروزی ما تشنه فراگیری این آموزش‌ها بوده و بیش از برهه یا زمان دیگری به آن نیازمند هستند.

علی حسن‌زاده با اشاره به هدف‌گذاری‌های کلان در قرارگاه حضرت فاطمه زهرا (س) استان برای جهت‌دهی به برنامه‌های قرآنی و فرهنگی گفت: در مباحث قرآنی دو هدف‌گذاری کلان را دنبال می‌کنیم که یکی از آنها مردمی کردن برنامه‌های قرآنی و فرهنگی در بین آحاد مردمی استان بوده و دیگری نیز گسترده کردن این برنامه‌هاست.

وی با تکیه بر فرمایشی از مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: بنا به تاکید رهبر معظم انقلاب باید مردم را در مقام افاده و استفاده به میدان آورد و نمود این مسئله در مشارکت مردم در برنامه‌های فرهنگی و قرآنی باید به عینه قابل مشاهده باشد.

دولت در مواقعی که باید مراقب می‌بود و محدودیت‌هایی را اعمال می‌کرد، دست روی دست گذاشته و در مواقع ضروری که مردم نیاز به حضور در فضاهای معنوی و قرآنی دارند نسبت به اعمال محدودیت‌ها جدی‌تر می‌شود

حسن‌زاده ضمن گلایه از برخی مسئولان در رابطه با ممانعت از برگزاری برنامه‌های مذهبی و معنوی در کشور طی یک سال گذشته گفت: دولت در مواقعی که باید مراقب می‌بود و محدودیت‌هایی را اعمال می‌کرد، دست روی دست گذاشته و در مواقع ضروری که مردم نیاز به حضور در فضاهای معنوی و قرآنی دارند نسبت به اعمال محدودیت‌ها جدی‌تر می‌شود که این موضوع به هیچ عنوان قابل قبول نیست.

این مسئول همچنین از برگزاری جلسات قرآنی خانگی یاد کرده و افزود: اگر ما بتوانیم به شکلی صحیح و کاملاً مردمی جلسات قرآنی را به محافل خانگی و کانون خانواده‌ها بکشانیم، در واقع قدم مثبتی در راستای عمومی‌سازی آموزش‌های قرآنی برداشته‌ایم که در ماه مبارک رمضان این مهم از سوی نهادهای فرهنگی و قرآنی استان به جد پی‌جویی خواهد شد.

حسن‌زاده تصریح کرد: در بحث برگزاری جلسات خانگی قرآن چند موضوع مطرح است که در همین رابطه تربیت مربیان قرآن به صورت تخصصی و عمومی، گزینش هیئت‌های امنایی مساجد با استفاده از ظرفیت آنان برای میزبانی از این جلسات، نهادینه‌کردن این موضوع در تمامی شهرهای استان، رسانه‌ای کردن این برنامه‌ها و حرکت‌های ارزشی و در نظر گرفتن هدایایی برای تشویق مردم با هدف روی‌آوری بیشتر به این برنامه‌های قرآنی از جمله این موضوعات مطروحه است.

وی از برگزاری ۴۰ جلسه قرآنی خانگی موفق تا به امروز در شهر اردبیل خبر داد و ابراز امیدواری کرد تا در ماه رمضان پیش رو این تعداد به بیش از ۱۰۰ مورد جلسه خانگی قرآن محور افزایش یابد.

جامعه قرآنی در کشور مظلوم واقع شده است

معاون قرآنی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل با انتقاد شدید از نبود حمایت کافی از سوی دولت برای رشد و بالندگی جامعه قرآنی کشور اظهار کرد: ایجاد انگیزه و تقویت رفتارهای انسان‌منش در جامعه قرآنی باید جز اهداف این جامعه قرار گیرد که متأسفانه در همین رابطه دولت هیچ چراغ سبزی نشان نداده و حتی در بحث تقدیر و قدردانی از مقام آوران این عرصه و برگزاری نمایشگاه ملی قرآنی در سال‌های گذشته نیز قصور داشته است.

مهدی طاهری بر ضرورت قدردانی از خادمان و فعالان قرآنی در کشور و به تناسب آن در استان اردبیل اشاره و تاکید کرد: ما باید در قدم اول داشته‌های فرهنگی و دینی خود را قدر دانسته و در وهله بعدی در پی ایجاد انگیزه در بین نیروهای انسانی خود باشیم که این مهم نیازمند یک سری افعال به صورت همگانی همانند تقدیر و تشکر از خادمان و فعالان عرصه قرآنی است.

وی از اقدامات انجام گرفته شده در راستای ارج نهادن به مقام فعالان حوزه قرآنی و فرهنگی در استان سخن به میان آورده و افزود: در اواخر سال گذشته برای تقدیر از خانواده‌هایی که بیش از یک حافظ کل دارند، اقدام مناسبی صورت گرفت که بیش از ۱۸ خانواده در همین رابطه مورد تجلیل و قدردانی قرار گرفتند.

ایجاد انگیزه و تقویت رفتارهای انسان‌منش در جامعه قرآنی باید جز اهداف این جامعه قرار گیرد که متأسفانه در همین رابطه دولت هیچ چراغ سبزی نشان نمی‌دهد.

معاون قرآنی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از برنامه‌ریزی برای تقدیر از خانواده‌هایی با یک عضو حافظ کل قرآن در سال جاری خبر داد و اظهار کرد: بعد از عملیاتی کردن این برنامه سعی خواهیم داشت تا از مقام معلمان و مربیان فرهنگی و قرآنی که در بحث آموزش و تربیت وظیفه سنگینی را عهده‌دار بوده و هرگز نامی از آنها در محافل اجتماعی آورده نمی‌شود تقدیر و تشکر داشته باشیم.

طاهری از آغاز آموزش عمومی قرآن از بهار امسال خبر داد و گفت: بسیاری از مؤسسات قرآنی فعالیت خود را در بستر فضای مجازی آغاز کرده‌اند که ثبت‌نام آموزش به صورت حضوری در ترم بهاری نیز از بهار ۱۴۰۰ در اردبیل آغاز می‌شود تا در جبران عملکرد ضعیف خود در سال گذشته ناشی از شیوع کرونا در استان، شاهد عملکرد مناسب‌تری در سال جاری باشیم.

وی به برگزاری پنجمین دوره از مسابقات قرآنی اشاره و تصریح کرد: با توجه به شرایط کرونایی کشور این مسابقات در سال گذشته به صورت مجازی برگزار شد که با همکاری صدا و سیما توانستیم مرحله نهایی آن را از طریق تلویزیون برای عموم مردم پخش کنیم که امسال نیز در کنار محدودیت‌های کرونایی برگزاری این مسابقات را در دو بخش خواهران و آقایان در دستور کار خواهیم داشت.

این مسئول بر ضرورت آموزش سبک زندگی، آسیب‌های فضای مجازی، آسیب‌شناسی مشکلات قشر جوانان به ویژه گسترش ناامیدی در بین این قشر از جامعه تاکید کرد.

برگزاری برنامه «گلشن وحی» همزمان با ماه رمضان

داور نوری، رئیس اداره فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل نیز در این جلسه با ابراز خرسندی از برنامه‌ریزی برای برگزاری جمع‌خوانی در مصلای اردبیل به مناسبت ماه رمضان اظهار کرد: ما همه ساله برنامه جمع خوانی قرآن با عنوان «گلشن وحی» را در مساجد جامع شهرهای استان در دستور کار داریم که امسال نیز با تمام قوا سعی بر تداوم برگزاری این برنامه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی خواهیم داشت.

وی تصریح کرد: برای تشویق جامعه قرآنی با هدف همراهی نهادها و دستگاه‌های فرهنگی در بحث اهدای جوایز، بنیاد شهید و امور ایثارگران استان نیز در نظر دارد تا ۱۰ جلد از وصایای نفیس شهدا را که گردآوری شده است به داوطلبان برای ارائه این وصایا در محافل آموزش قرآنی و فرهنگی در هیئت امنای خود و در مساجد، تقدیم کند.

رئیس فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان با اشاره به دیگر برنامه‌های قرآنی بنیاد شهید همزمان با ماه رمضان گفت: مسابقات کتابخوانی (قرآن در خانه) همه ساله تحت نظارت بنیاد شهید با محوریت خانواده‌های معظم شهدا برگزار شده است که امسال نیز در کنار این برنامه، مسابقه پیامک مفاهیم قرآنی را در دستور کار خواهیم داشت که انتظار می‌رود با ورود به بحث محافل مجازی در کنار محافل مذهبی حضوری شاهد افزایش مشارکت مردمی در بحث پویش‌های قرآنی در بستر شبکه‌های اجتماعی باشیم.

کد خبر 5181275

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری شیوع کرونا ماه مبارك رمضان اردبیل ویروس کرونا شیوع کرونا کرمانشاه ماه مبارك رمضان آمار کرونا بوشهر انتخابات شورای شهر و روستا انتخابات 1400 ماه رمضان ۱۴۰۰ محدودیت های کرونایی اردبیل ستاد ملی مقابله با کرونا وضعیت قرمز شیوع بیماری کرونا شهرستان کرج قرآنی و فرهنگی ماه مبارک رمضان جوانان و نوجوانان محدودیت های کرونا برنامه های قرآنی مقام معظم رهبری برگزاری برنامه ستاد ملی کرونا برگزاری مراسم اعمال محدودیت همین رابطه برنامه ها شهرهای استان حجت الاسلام محافل مذهبی جامعه قرآنی خوانی قرآن خانواده ها محدودیت ها بنیاد شهید فضای مجازی سال گذشته قرآن کریم ماه رمضان دستگاه ها خواهد شد مراسم ها بر ضرورت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۷۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدودیت‌ها و تنگناهای رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح

شدت وحشیگری و کشتار شدید فلسطینیان از سوی ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه باعث تمرکز افکار عمومی جهان بر تحولات غزه و به‌ویژه شهر رفح و تلاش برای جلوگیری از حمله به این شهر شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه درحالی وارد هشتمین ماه پیاپی شده که از حدود 3 ماه پیش شایعات درباره حمله رژیم صهیونیستی به شهر مرزی رفح آغاز شده و همچنان ادامه دارد.  از پنجمین ماه جنگ و با حرکت سیل آسای اهالی غزه به سوی رفح در جنوب نوار غزه، سرنوشت این شهر به شدت برای همه طرف‌ها اهمیت پیدا کرد.

در داخل سرزمین های اشغالی، تنگناها و تضادهای زیادی درباره رفح وجود دارد، اولاً تل آویو برای تکمیل عملیات نظامی خود در غزه شدیداً نیازمند ورود به رفح است. در واقع هیئت حاکمه رژیم صهیونیستی بدون تسلط بر این شهر راهبردی نمی‌تواند ادعا کند که کلیه مراحل عملیات نظامی علیه گروه‌های مقاومت فلسطینی در باریکه غزه را به اجرا درآورده است، چه رسد به ادعای موفقیت در اجرای این عملیات و رسیدن به دستاوردهای مورد نظرش!

ارتش رژیم صهیونیستی در 7 ماه گذشته دست‌کم یک‌بار وارد کلیه مناطق نوار غزه بجز حاشیه جنوبی آن شده است (البته منظور از ورود به مناطق مختلف به معنای اشغال موفقیت آمیز و کامل نیست). شدت وحشیگری و کشتار شدید فلسطینیان از سوی ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه باعث تمرکز افکار عمومی جهان بر تحولات غزه و به‌ویژه شهر رفح و تلاش برای جلوگیری از حمله به این شهر شده است.

از سوی دیگر از آنجا که ارتش رژیم صهیونیستی دستاوردی جدی، علنی و محسوس در ارتباط با اهداف نظامی از پیش تعیین شده خود در نوار غزه، یعنی «از بین بردن حماس»، «اخراج حماس از نقش حکمرانی در غزه» و «آزاد کردن اسیران اسرائیلی از طریق عملیات نظامی[1]» به دست نیاورده، این تصور درون رژیم صهیونیستی به وجود آمده که در رفح و اطراف آن می‌توانند اثری از اسرائیلی‌های دربند مقاومت و یا رهبران حماس پیدا کنند.

علاوه بر این موضوع رفح برای کابینه ائتلافی حاکم به رهبری بنیامین نتانیاهو نیز به یک امر حیثیتی مبدل شده و سوای از اهمیت آن به عنوان یک هدف نظامی، اهمیت سیاسی و نمادین پیدا کرده است. فشار شدید افکار عمومی جهان و حتی دولت‌های متحد رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از این اقدام (به‌ویژه تا قبل از تقابل مستقیم تل آویو و تهران در ماه آوریل 2024)، عملیات رفح را برای صهیونیست‌ها به نمادی از اعمال اراده مبدل کرده و فروگذاری از اجرای این عملیات، احساس ناتوانی و شکست شدیدی به هیئت حاکمه، ارتش و نیز بخش بزرگی از جامعه اسرائیل منتقل خواهد کرد.

 

 

همچنین چشم‌انداز آینده جنگ و موضوع رفح در درون هیئت حاکمه رژیم صهیونیستی نیز به یک معما مبدل شده است، چرا که در داخل سرزمین های اشغالی برخی از احزاب و فعالان سیاسی با برجسته کردن موضوع نجات جان اسرائیلی‌های دربند حماس و به مخاطره افتادن زندگی آنها در صورتی که عملیات رفح آغاز شود، خواستار توافقی برای نجات آنان پیش از هرگونه برنامه‌ریزی برای اجرای این عملیات هستند. برای نمونه یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون خواستار تقدم توافق تبادل اسیران و آتش بس ناشی از آن بر عملیات رفح است و بنی گانتز، عضو کابینه جنگی نیز اخیراً در یک بیانیه تهدید کرد: «اگر طرحی که منافع اسرائیل را تأمین می‌کند با حمایت تمام نهادهای امنیتی بر روی میز مذاکرات قرار گیرد و وزیرانی که مسئول شکست 7 اکتبر بودند، مانع از اجرای آن شوند، کابینه حق ادامه حیات نخواهد داشت.»

در مقابل گانتز و هواداران توافق تبادل اسیران، جناح راست افراطی به رهبری ایتامار بن گویر و بتصلائل اسموطریچ، عدول از حمله به رفح را به عنوان خط قرمز مطرح می‌کنند و تهدید می‌کنند در صورت کنار گذاشته شدن این عملیات، از کابینه خارج خواهند شد. اسموطریچ در این باره با انتشار یک ویدیو هشدار داد توافقی که مانع از حمله به رفح شود «تسلیمی تحقیرآمیز» و «خنجری از پشت به سربازان اسرائیل» است. بن گویر نیز در یک توئیت تهدید کرده «هرگونه توافق غیرمسئولانه به معنای انحلال کابینه» خواهد بود.

بن بست موجود درون کابینه رژیم صهیونیستی وقتی جدی‌تر می‌شود که موضع اصولی حماس درباره مذاکرات آتش بس و تبادل را مرور کنیم. گروه‌های مقاومت فلسطین مذاکره بر سر جان اسیران و آزادی آنها را به اعلام پایان رسمی جنگ و عقب نشینی ارتش اسرائیل از غزه مشروط کرده‌اند، بنابراین ایده «تقدم تبادل اسیران بر حمله به رفح» (موضع هواداران اجرای سریع توافق) تضعیف می‌شود.

از سوی دیگر در صورت حضور اسیران صهیونیست دربند مقاومت فلسطین در رفح، تهاجم ارتش رژیم صهیونیستی به این منطقه جان اسیران اسرائیلی‌ را نیز همچون فلسطینیان در معرض خطر مستقیم قرار می‌گیرد و معمای رفح از قبل نیز دشوارتر می‌شود.

از یک منظر دیگر صهیونیست‌ها تصور می‌کنند حمله به رفح، موضع آنها در مذاکرات بعدی را تقویت می‌کند، چه در برابر حماس و گروه‌های مقاومت، چه در برابر دولت‌های عربی و چه در برابر دولت‌های اروپایی و آمریکا. این در شرایطی است که اختلاف نظر دولت‌های اروپایی و دولت بایدن با رژیم اشغالگر در این زمینه به تداوم حضور اشغالگران در این منطقه برمی گردد. در واقع متحدان غربی اسرائیل نیز با ادامه حضور ارتش رژیم صهیونیستی در این باریکه حتی در صورت تحقق اهداف ادعایی جنگ توسط کابینه نتانیاهو موافق نیستند.

 

بلینکن: حمله به رفح خسارتی فراتر از انتظار به همراه داردحمدان: حمله زمینی به رفح موجب توقف مذاکرات خواهد شد

 

اما در عین حال دولت‌های عربی به شدت مخالف این حمله هستند و تلویحاً تداوم روند عادی سازی میان رژیم صهیونیستی و دولت‌‎های عربی حاشیه خلیج فارس را به کنار گذاشته شدن این عملیات مشروط می‌سازند. هرچند بعید به نظر می‌رسد که این دولت‌ها، عدم حمله به رفح را به عنوان خط قرمز خود مطرح کنند، اما قطعاً پیامدهای فاجعه‌بار انسانی حمله به این شهر تأثیر منفی زیادی بر چشم‌انداز عادی سازی روابط خواهد داشت.

 

[1] - تنها استثنا بر این امر آزادی دو اسرائیلی دربند در فوریه 2024 (بهمن ماه 1402) است که آنها نیز موفق به گریختن شده بودند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سومین سوگواره فرهنگی و مذهبی «نی ناله» فراخوان داد
  • از ارتقای اخلاق امدادگری تا توجه به فرهنگ دینی در هلال احمر
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • برگزاری رویدادهای جذاب فرهنگی به مناسبت روز دختر در همدان
  • تقویت مکتب اهل‌بیت(ع) با اجرای مناسب برنامه‌های مذهبی
  • اجرای برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی
  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است
  • محدودیت‌ها و تنگناهای رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح
  • برگزاری مراسم عزاداری به مناسبت سالروز شهادت امام صادق (ع) در ارومیه