Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@18:06:29 GMT

۱۰ درصد تخفیف برای ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۹۱۳۷

۱۰ درصد تخفیف برای ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سازمان توسعه تجارت ایران، «حمید زادبوم» اظهار داشت: صادرکنندگان جهت ایفای تعهدات ارزی خود با هزینه‌ها از جمله نقل و انتقال ارز روبه رو بوده و گاه در خصوص قیمت‌گذاری کالاهای صادراتی خود نیز با ابهاماتی مواجه هستند.
وی افزود: بر همین اساس با هدف کاهش هزینه های بازگشت ارز، ۱۰ درصد برای تعهدات ارزی صادرکنندگان تخفیف داده شد و صادرکنندگان سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ فقط موظف به ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات خود به میزان ۹۰ درصد خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس کمیته اقدام ارزی خاطرنشان کرد: صادرکنندگان سال ۱۳۹۷، صرفا با بازگشت ۸۰ درصد ارز حاصل از صادرات، تعهدات خود را به صورت کامل ایفا می‌کردند و پیشنهادات بخش خصوصی و همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت جهت استمرار این تخفیف با توجه به استمرار این مشکلات در حیطه تجارت خارجی در سال ۱۳۹۸، ایفای تعهدات ۹۰ درصدی به عنوان رفع کامل تعهدات ارزی بود که با ارائه گزارش های کارشناسی مناسب، مورد موافقت اعضای کمیته ماده (۲) قرار گرفت.

وی تاکید کرد: همچنین در بسته سیاستی قبلی، صادرکنندگانی که ۹۰ درصد ارز حاصل از صادرات خود را در موعد مقرر به چرخه اقتصادی کشور باز می گردانند مشمول تشویق در قالب تخفیف ۱۰ درصدی  شده که احراز این موضوع با توجه به رفع تعهدات ارزی در زمان‌های مختلف، چندان ساده نبود.
زادبوم  تاکید کرد: استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان بر اساس مقررات سازمان امور مالیاتی بوده و آن سازمان تعیین خواهد کرد که استرداد کامل مالیات بر ارزش افزوده و بر اساس چه نسبتی از ایفای تعهدات ارزی انجام خواهد شد.  

انعطاف در روش‌های ایفای تعهدات ارزی
زادبوم با تاکید بر انعطاف صورت گرفته در روش‌های ایفای تعهدات ارزی گفت: پیگیری ایفای تعهدات ارزی به عنوان مسئولیت وزارت صنعت و در جهت تامین مواد اولیه، کالاهای واسطه‌ای و ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز تولید بوده و تلاش می شود ضمن پشتیبانی کامل از تولید، موانع پیش روی آن نیز برداشته شود.
رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: در این راستا و بر اساس بند ۲-ب بسته سیاستی بازگشت ارز حاصل از صادرات سالهای ۱۴۰۰-۱۳۹۷ که توسط کمیته ماده ۲ ابلاغ شده است تمام صادرکنندگان به غیر از صادرکنندگان محصولات پتروشیمی، فولادی و فرآورده های نفتی می توانند ارز حاصل از صادرات خود را به یکی از روش‌های فروش ارز به صورت حواله در سامانه نیما، واردات در مقابل صادرات خود، واگذاری ارز حاصل از صادرات به غیر، بازپرداخت بدهی تسهیلات ارزی دریافتی از شبکه بانکی و فروش ارز به صورت اسکناس به بانک‌ها و صرافی‌های مجاز به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند.
زادبوم گفت: بسته سیاستی بازگشت ارز حاصل از صادرات در تکمیل و تایید مفاد مصوبات ۱۷۷ و ۲۱۴ ستاد هماهنگی اقتصادی دولت صادر شده و از این پس مبنای ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان خواهد بود.‌
 رئیس کمیته اقدام ارزی خاطر نشان کرد: صادرکنندگان محصولات پتروشیمی، فولادی و فرآورده های نفتی مکلف هستند ارز حاصل از صادرات خود را در سامانه نیما عرضه کنند، ضمن اینکه ارز مورد نیاز برای واردات مواد اولیه و کالاها و خدمات ضروری سالانه مورد نیاز شرکت‌های پتروشیمی و هلدینگ‌های مرتبط، همچنین شرکت‌های فولادی و معدنی مرتبط از سرجمع صادرات خود یا دیگر شرکت‌های پتروشیمی و فولادی و از طریق واردات در مقابل صادرات و تهاتر تامین می شود.
بر این اساس، صادرکنندگان می‌توانند ارز حاصل از صادرات خود را از طریق فهرست یک‌هزار گانه‌ای که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تدوین شده است، برای واردات خود یا واردات سایر واردکنندگان هزینه کنند.

بر اساس اعلام مسوولان، اگر تولیدکننده‌ای قصد داشت از ارز صادراتی برای واردات مواد اولیه، تجهیزات و قطعات مورد نیاز تولید خود استفاده کند، می‌تواند از طریق تشکل‌های خود پیشنهادات خود را به اتاق یا سازمان توسعه تجارت ایران ارائه دهد تا از طریق معاونت امور صنایع وزارت صمت، کالای مورد نظر در فهرست مجاز واردات در مقابل صادرات قرار گیرد.

برچسب‌ها سازمان توسعه تجارت ایران سازمان امور مالیاتی کشور وزارت نفت ستاد هماهنگی اقتصادی دولت واردات سامانه نیما تجارت صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان توسعه تجارت ایران سازمان امور مالیاتی کشور وزارت نفت سازمان توسعه تجارت ایران سازمان امور مالیاتی کشور وزارت نفت ستاد هماهنگی اقتصادی دولت واردات سامانه نیما تجارت صادرات غیر نفتی اخبار کنکور ارز حاصل از صادرات خود سازمان توسعه تجارت ایران ایفای تعهدات ارزی مورد نیاز بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۹۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت

امتداد - از اول فروردین ماه تا دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 4 میلیارد و 845 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا  در خصوص روند تامین ارز در سال جاری گفت: از این میزان سهم کالاهای اساسی و دارو در نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار، کالاهای تجاری و بازرگانی، در نرخ ۴۱ هزار تومان، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار، بابت واردات در مقابل صادرات با نرخ توافقی ۸۲۴ میلیون دلار و بخش خدمات در نرخ ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، ۱۲۷ میلیون دلار ارز بوده است است. 

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران تأکید کرد: میزان تأمین ارز بابت کالاهای اساسی و دارو از ابتدای سال تاکنون یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار تخصیص یافته است که از این میزان سهم کالاهای اساسی و کشاورزی ۹۹۸ میلیون دلار بابت گندم، دانه های روغنی، نهاده های دامی و سایر کالاها بوده است.
وی افزود: درخصوص دارو و تجهیزات پزشکی، ۱۱۴ میلیون دلار بابت مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته است. 
طرزعلی خاطرنشان کرد: میزان تأمین ارز در بخش صنایع از ابتدای سال تاکنون در سامانه نیما، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار و در بخش واردات در مقابل صادرات ۸۲۴ میلیون دلار تخصیص یافته است. تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۵۴۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۷۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۹۶ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۷۱ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۱۲ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۳۸، ۳۵، ۲۰۴، ۱۱۴ و ۲ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز دهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 
علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۳۱ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.
معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا  گفت: امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه نرخ ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تالار اسکناس، دلار ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، یورو ۴۷ هزار و ۴۹۱ تومان و درهم ۱۲ هزار و ۶۶ تومان معامله شد.
وی درخصوص نرخ ارز در تالار حواله ارز عنوان کرد: دلار ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان، یورو ۴۴ هزار و ۳۴۲ تومان و درهم ۱۱ هزار و ۲۶۶ تومان معامله شد. 
 

      برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد
  • تفاهم‌نامه صادرات محصولات قزوین به چین امضا شد
  • ۲۰۰ میلیون یورو ارز حاصل از فعالیت کارت‌های بازرگانی در کردستان بازگردانده شد
  • توقف صادرات مقاطع طویل لوله و پروفیل فولادی با الزام برگشت ارز
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید/ رانت ارزی به سود مردم یا وارداتچی ها؟
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند