Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@10:33:13 GMT

تحلیل صدای قلب هوشمند به کمک هوش مصنوعی

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۹۹۵۶

تحلیل صدای قلب هوشمند به کمک هوش مصنوعی

محمد جواد مالکی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دستگاه تجزیه و تحلیل صدای قلب هوشمند اظهار کرد: وجود دستگاهی که در کمترین زمان و با کمترین هزینه بتواند برخی از بیماری‌های قلبی و عروقی را تشخیص دهد به سیستم بهداشتی و درمانی کشور در غربالگری این بیماران کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هزینه این دستگاه باید به‌اندازه‌ای باشد که بتوان از آن در کلیه مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی استفاده کرد. همچنین دستگاه باید به‌اندازه‌ای هوشمند باشد که نیازی به متخصص قلب و عروق برای غربال‌گری نباشد.

او افزود: با یک آموزش ساده دستگاه تحلیل صدای قلب هوشمند می‌توان احتمال بعضی از بیماری‌ها را تشخیص داد و بیماران را برای تکمیل تشخیص بیماری و درمان به پزشک ارجاع داد. قابل‌حمل بودن دستگاه می‌تواند استفاده از دستگاه را در مراکز پزشکی سهل کند. یکی از پارامتر‌های مهم برای استفاده از دستگاه، عدم تأثیر نویز محیطی مانند صدا‌های پیرامون، بر عملکرد دستگاه است. با استفاده از چنین دستگاهی می‌توان از ارجاعات بی‌مورد و همچنین از ارجاعات دیرهنگام که موجب از دست دادن زمان برای درمان بیماری می‌شود، جلوگیری کرد.

مالکی ادامه داد: دستگاه تحلیل صدای قلب هوشمند یک وسیله کمک تشخیصی صدا‌های قلب است که با بهره‌گیری از پدیده داپلر صدا‌های قلبی را قابل شنیدن و با استفاده از تحلیل گرافیکی قابل رویت می‌کند. در این دستگاه برخلاف گوشی پزشکی که با فرکانس‌های حوزه شنیداری کار می‌کند، به دلیل استفاده از داپلر و فرکانس بسیار بالاتر از حوزه شنیدار، مواردی از قبیل تماس دست با بدنه پروب دستگاه، صدا‌های محیط، تنفس بیمار، چاقی و لاغری و تعرق بیمار اثری بر عملکرد آن ندارد.

او بیان کرد: با بهره‌گیری از اثر داپلر، صدای قلب بازسازی می‌ شود. این دستگاه با تجزیه و تحلیل صدای قلب، صدای سالم را از سوفل‌های قلبی تفکیک می‌کند. همچنین کاربر امکان تشخیص زمان سوفل را با استفاده از همگام بودن سیگنال داپلر و سیگنال‌های حیاتی دارد. این دستگاه با تجزیه و تحلیل داده‌ها شدت سوفل را نیز اندازه‌گیری می‌کند. عدم تاثیر صدای محیط و استفاده از اثر داپلر، موجب کارایی بیشتر دستگاه در تشخیص سوفل‌های قلبی می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: دستگاه تحلیل صدای قلب هوشمند مناسب برای مراکز آموزشی دانشجویان پزشکی و همچنین مراکز بهداشت، درمانگاه‌ها و مطب دکتر‌های عمومی است. استفاده از این دستگاه موجب ارجاعات دقیق‌تر می‌شود.  

او تصریح کرد:  تکنولوژی این محصول در دستگاه‌های اکوکاردیوگرافی در دنیا استفاده شده اما تا کنون دستگاهی مشابه آن ساخته نشده است. این دستگاه از نظر تکنولوژی با بهره گیری از تکنولوژی‌های روز دنیا، هوش مصنوعی و پردازش سیگنال در لبه تکنولوژی قرار داشته و با بهره گیری از بهترین قطعات و مواد اولیه دارای کیفیت مطلوبی است. با توجه به نوپا بودن محصول، در صورت طراحی صنعتی مناسب می‌توان ظاهر و کیفیت ظاهری محصول را بیش از پیش ارتقا داد.

مالکی ادامه داد: با استفاده از این دستگاه  می‌توان کوچکترین حرکات و ارتعاشات ناشی از آشفتگی جریان خون را شناسایی کرد.

این فعال فناور توضیح داد: تماس دست با کانال گوشی پزشکی یا تماس دست با بدن بیمار، باعث ایجاد ارتعاش شده که این ارتعاشات در داخل گوشی شنیده می‌شود. اما اگر صدای محیط بلندتر باشد و با صدای قلب تداخل ایجاد کند، مانع شنیده شدن دقیق صدای قلب و به خصوص دریچه‌‎ها می‌شود.

او افزود: در دستگاه تحلیل صدای قلب هوشمند، خروجی ناشی از جریان خون است. فرکانس این دستگاه برخلاف گوشی پزشکی که با فرکانس‌های حوزه شنیداری کار می‌کند، بسیار بالاتر از حوزه شنیدار است و به همین دلیل مواردی از قبیل تماس دست با بدنه، پروب دستگاه، صدا‌های محیط، تنفس بیمار، چاقی و لاغری و تعرق بیمار اثری بر عملکرد آن ندارد. 

بیشتر بخوانید

جوان سازی پوست با لامپ‌های ال‌ای دی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان بهره گیری تماس دست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۹۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرگذشت عجیب «سنگ سرنوشت»؛ از پلّکان تا نماد سلطنت (+عکس)

قدمت پیوندهای ثبت‌شده‌ی «سنگ سرنوشت» با خانواده سلطنتی اسکاتلند تقریباً به ۱۰۰۰ سال پیش بازمی‌گردد و منشأ آن در هاله‌ای از رمز و راز پنهان شده است. افسانه‌ها آن را به قهرمانان کتاب مقدس و فراعنه مصر باستان ربط می‌دهند. اما اکنون یک بررسی جدید نشان داده که ممکن است سنگ سرنوشت در اصل پله جلوی در بوده باشد. 

به گزارش فرادید، این نظریه جدید پس از آن مطرح شد که سنگ را پیش از انتقال از قلعه ادینبورگ به خانه دائمی جدید خود در موزه پرث که ماه گذشته افتتاح شد، تجزیه و تحلیل علمی کردند. 

تجزیه و تحلیل اخیر این سنگ ۳۳۵ پوندی ساییدگی‌های خاصی را در قسمت بالای این اثر تاریخی نشان داد که به نظر می‌رسد ناشی از پا گذاشتن‌های مکرر بر روی آن بوده باشند.

تاج‌گذاری الکساندر سوم در سال ۱۲۴۹ نخستین نمونه شناخته‌شده از حضور سنگ سرنوشت در یک مراسم تاج‌گذاری است.

سنگ سرنوشت سال گذشته دوباره اسکاتلند را ترک کرد تا مدت کوتاهی از آن برای تاجگذاری چارلز سوم استفاده شود. تجزیه و تحلیل انجام‌شده برای آماده‌سازی این انتقال به کلیسای وست‌مینستر برای تاج‌گذاری نشان داد این سنگ از منطقه اسکون استخراج شده، به این معنا که ممکن است در ابتدا در یک کلیسای مجاور یا احتمالاً یک ساختمان رومی از آن استفاده شده باشد. 

دکتر نیکی اسکات، مشاور ارشد اهمیت فرهنگی در Historic Environment Scotland (HES)، می‌گوید: «ما می‌دانیم در برخی از مراسم تحلیف از جمله مراسم افتتاحیه، لازم بود فرد روی روی سنگ قدم بگذارد، اما میزان سایش روی سنگ بسیار بیشتر از چند بار قدم گذاشتن در مراسم تاجگذاری است.» 

«حتی چند صد سال استفاده از سنگ در این آیین‌ها، چنین سطحی از سایش را که ما می‌بینیم ایجاد نمی‌کند. به احتمال زیاد از این سنگ قبلاً به عنوان پله استفاده میشده، هرچند ما زمینه این کار را نمی‌دانیم.» 

پروفسور داویت برون، رئیس تاریخ اسکاتلند در دانشگاه گلاسکو که به تفسیر جدید موزه پرت کمک کرده، می‌گوید: «شواهد کاملاً قانع‌کننده است، به این معنا که در مقطعی از زمان، کاربری این سنگ تغییر کرده و از آن به عنوان یک عنصر در تاجگذاری استفاده شده است، در حالیکه تا پیش از آن این سنگ کارکرد کاملا متفاوتی داشته است».

برای نخستین بار در طی هفت قرن، این سنگ پس از تاجگذاری چارلز سوم به خانه اجدادی خود در پرث بازگردانده شد. این سنگ اکنون در موزه جدید پرث قرار دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • از رویداد هفته آینده گوگل چه انتظاری داشته باشیم؟
  • نکات ایمنی مهم برای شارژ کردن گوشی های هوشمند؛ اگر موبایل دارید، بخوانید
  • آی پدهای اپل رونمایی شدند/تراشه نوین اپل متمرکز بر هوش مصنوعی
  • ۱۴ کار خطرناک که در بورس نباید انجام داد
  • تحلیل روند بازار سهام ۱۸ اردیبهشت
  • سرگذشت عجیب «سنگ سرنوشت»؛ از پلّکان تا نماد سلطنت (+عکس)
  • مغز انسان به شکلی بی‌نظیر شبیه‌سازی شد
  • پاوربانک‌های جدید سامسونگ معرفی شد
  • تحلیل فولاد ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ساخت آشپزخانه‌ به سبک مجلات دکوراسیون با هوش مصنوعی!