Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-26@12:43:16 GMT

سقف تیم‌های ایرانی صعود از گروه است

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۹۱۱۴۱

سقف تیم‌های ایرانی صعود از گروه است

ایران اکونومیست- کارشناس فوتبال گفت: باید دید در زمین این فوتبال چه چیزی کاشته‌ایم که امروز انتظارات‌مان از آن بالاست و منتظر معجزه از چهار باشگاه هستیم.

فصل جدید رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا در شرف آغاز است و با صعود فولاد به جمع ۳ تیم دیگر ایرانی، حالا کشورمان با ۴ نماینده در مرحله گروهی این مسابقات حضور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خصوص این رقابت‌ها، احمد تقوی کاپیتان سابق تیم‌های راه آهن و صبا باتری و عضو تیم ملی ایران در سال ۲۰۰۷، در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص حضور ۴ تیم ایرانی در این رقابت‌ها مواردی را تشریح کرد.

کار فولاد ستودنی بود
از فولاد خوزستان شروع کنیم که نتیجه‌ای غیر قابل باور گرفت و باید به نکونام و همه مجموعه فولاد تبریک گفت. پیروزی فولاد مقابل العین می‌توانست قابل پیش بینی باشد اما واقعاً پیروزی با چنین نتیجه‌ای یک شگفتانه بود.

خوشحالم از اینکه تیم‌های ایرانی در مرحله گروهی کامل شدند و با حضور حداکثری تیم‌ها وارد این مسابقات شدیم و امیدوارم شرایطی فراهم شود که همه تیم‌های ایران در این مسابقات موفق شوند.

نکونام جوان اما حرفه‌ای
نکونام نشان داد علیرغم سن کمی که دارد، اما یک مربی باتجربه است. او از سرمایه‌های مربیگری در ایران است و این را در اولین تجربه مربیگری بین‌المللی‌اش به خوبی نشان داد.

فکر می‌کنم در همه سال‌هایی که نکونام به عنوان بازیکن و دستیار در کنار کی روش بود از او به خوبی آموخته و امروز از این تجربیات به بهترین شکل ممکن استفاده می‌کند.

صعود از مرحله مقدماتی بهترین حالت است
در بین ۴ نماینده کشورمان پرسپولیس بیشترین شانس را برای صعود مستقیم به مرحله بعدی دارد و برای سرگروه شدن، فولاد کمترین شانس را دارد. چون این تیم با یکی از بهترین تیم‌های چند سال اخیر آسیا که «السد» قطر باشد همگروه است. بعید است تیمی به جز السد در این گروه به عنوان تیم اول صعود کند.

البته دیگر تیم‌های ما هم از نظر فوتبالی سقف شان صعود از گروه مقدماتی است و بعید است ما در مراحل بالاتر موفقیت‌هایی به دست آوریم؛ و اگر این‌طور باشد این موفقیت‌ها حاصل تلاش مضاعف بازیکنان و کادر فنی است، چون ما به فوتبال مان چیزی ندادیم که امروز از آن انتظار داشته باشیم. نباید از این فوتبال انتظار معجزه داشت.

چه کاشته‌ایم که امروز انتظار درو داریم؟
فوتبال و سایر رشته‌های ورزشی از صرف ورزشی بودن خارج شدند و امروز آمیخته‌ای از علم، فرهنگ، هنر، تجربه، ورزش، علوم پزشکی، صنعت، اقتصاد، تجارت و… است. ما در کدام یک از ابعاد فوتبال سرمایه گذاری کردیم و به کدام یک از آن اهمیت دادیم؟ در بهترین شرایط تنها در بُعد ورزشی به صورت دست و پا شکسته به آن توجه کردیم. فقط در این حد که بگوییم ما هم هستیم.

اگر امروز کشورهایی مثل کره، ژاپن، قطر و یکی دو کشور آسیایی دیگر در سطح قاره آقایی می‌کنند و ما را پشت سر گذاشته‌اند، حاصل سال‌ها کار کردن است. این کشورها حداقل از ۳۰ سال گذشته کارشان را با مدیریت صحیح و سرمایه گذاری اصولی آغاز کرده و امروز محصولی که بذر آن را ۳۰ سال پیش کاشته‌اند، درو می‌کنند.

السد بهترین تیم در غرب آسیاست
نگاهی به اسامی بازیکنان السد بیندازید تا متوجه شوید جمعی از بهترین‌ها سالهاست در کنار هم قرار دارند. آنها سال پیش هم می‌توانستند به فینال آسیا برسند اما بر اثر اشتباهات داوری حذف شدند. این تیم چه به لحاظ بازیکن، چه به لحاظ کادر فنی، امکانات و ثبات، بهترین تیم غرب آسیا است.

بعد از السد هم از نظر من الهلال تیم برتر غرب آسیاست. این تیم عربستانی هم که بهترین تیم آسیا از نظر ارائه بازی مالکانه است، سال پیش اسیر کرونا شد و از مسابقات کنار گذاشته شد. در غیر این صورت آنها فصل گذشته هم حرف‌های زیادی در آسیا داشتند.

فقط دکور زیبا داریم
فوتبال ما فقط ویترین است، یک ویترین قشنگ که پشتوانه‌ای ندارد. ما دکور کار را حفظ کردیم و از اصل کار غفلت کردیم. با یک دکور خالی هم نمی‌شود به راحتی در آسیا قهرمان شد. شاهد ادعای من امکانات سخت افزاری و قدرت مالی باشگاه‌های کره‌ای، چینی، ژاپنی، قطری، اماراتی، عربستانی و دیگر کشورهاست که با امکانات و قدرت مالی فوتبال ما اصلاً قابل مقایسه نیستند.

ما نه تنها نمی‌توانیم در خرید بازیکن خارجی با این باشگاه‌ها رقابت کنیم، بلکه حتی نمی‌توانیم بازیکنان خوب خودمان را در قبال پیشنهادات این تیم‌ها حفظ کنیم. این باعث می‌شود که همواره در حال انجام یک رقابت نابرابر با کشورهای قدرتمند و پیشرفته آسیا باشیم. اگر هم موفقیت‌هایی به دست آوریم، زودگذر و مقطعی است و هیچ پشتوانه‌ای برای تکرار ندارد.

 

 مهر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بهترین تیم تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۱۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوتبالیست قرمزپوش لیگ برتری در ۷ سال فقط یک‌دقیقه بازی کرده!

طبیعی است که فساد در فوتبال بیش از هر فدراسیون دیگری رخنه کرده باشد، چراکه در آن پول زیادی وارد می‌شود و تعداد صفر قراردادهای منعقدشده در فوتبال تفاوت اساسی به رشته‌های ورزشی دیگر دارد. هر وقت رسانه، کارشناس یا افشاگری در فوتبال از فساد دم زده، مدیران فدراسیون‌ فوتبال در مقام دفاع، خواهان شواهد و مدارک شده‌اند و برای کشف آن هیچ زحمتی به خود راه نداده‌اند.

کمیته های قضایی متعدد فوتبال از انضباطی گرفته تا کمیته اخلاق، به خصوص همین کمیته اخلاق، بدون ذکر نام و حتی گاهی اوقات بدون اعلام حکم صادره، به صورت پنهانی و در خفا برخی را محروم و گروهی را تبرئه می‌کنند.

 

بیشتر آنهایی که بدون اطلاع‌رسانی محروم می‌شوند هم با اعتراض به کمیته استیناف، حکم رد یا عفو می‌گیرند و در نهایت آب از آب تکان نمی‌خورد.

 

به طور مثال؛ در یک مورد عجیب بازیکنی در باشگاه دولتی فولاد خوزستان؛ هفت فصل است که در لیست حضور دارد اما فقط ۱۶ دقیقه بازی رسمی کرده که از همین مقدار ناچیز هم تنها یک دقیقه در لیگ برتر بوده است!!

برخی سایت‌ها با انتشار این مطلب پرسیده‌اند؛ راز بقای این بازیکن ۳۱ساله و گمنام در فوتبال چیست؟ پاسخ البته روشن است...

آیا اگر این تیم، خصوصی بود، مدیرعامل آن جرات داشت یک بازیکن آماتور فوتبال را بدون صلاحیت و کاربرد، هفت سال نگه دارد و قراردادش را تمدید نماید؟! این نا بازیکن ، فامیل و وابسته چه مقام و منصبی است که کسی جرات ندارد کنارش بگذارد؟ این چه ورزشکاری است که طی اینهمه سال نتوانسته حداقل کمی سطح فنی‌اش را در تمرینات بالا بکشد و برای دقایقی هم که شده، به زمین برود تا چنین آبروریزی رخ نداد!

چنین ورزشکار کم‌استعدادی، چگونه جای استعدادهای ناب فوتبال جنوب را اشغال کرده و تا کی می‌خواهد یک سهمیه بزرگسال را بسوزاند؟

پشت او کیست که هر مربی و مدیرعاملی می‌آید نمی‌تواند تکانش بدهد و همه مجبورند تحملش کنند؟ سعید آذری و گرشاسبی با آنهمه ادعا چگونه او را عضو تیم کردند و مربی در سطح نکونام چرا عذر او را نخواست؟ او کیست که با تغییر دولت ها و مدیران استانی و کشوری هم، محکم سرجایش هست و در واقع بقایش به مقامات سیاسی هم وابسته نیست؟ او تا حالا چقدر پول بابت قراردادهایش از این تیم متصل به بودجه دولتی گرفته است؟ 

بگذارید اسمش را بدون تعارف بگوییم؛ نام او ابراهیم سلجوقی است و از سال 1395 و در دوره مربیگری سیروس پورموسوی مربی کنونی استقلال خوزستان، به فولاد پیوست.

بازیکنی ۳۰ ساله که هفت فصل متوالی در لیست باشگاه خوزستانی بوده، اما آمار بازی بسیار بسیار کمی دارد و نگه‌داشتن او اصلا طبیعی نیست. جرات می‌خواهد که چنین مورد واضحی را جلوی چشم انبوه رسانه‌ها مرتکب شوند و فکر کنند کسی نمی‌بیند.

در سایت باشگاه فولاد خوزستان، آمار بازی این بازیکن ۱۶ دقیقه عنوان شده و در لیگ برتر فصل 1400-1399 یک دقیقه و در جام حذفی فصل 01-1400 به مدت ۱۵ دقیقه برای این بازیکن آمار بازی به ثبت رسیده است. او دو سال است بازی رسمی نکرده اما هنوز هست!

در حالی که سایت باشگاه فولاد پست این بازیکن را مهاجم عنوان کرده، ولی وی در یکی از مصاحبه‌هایش پست خود را مدافع اعلام کرده است. جالب است که مصاحبه هم کرده و چنین اعتماد به نفسی هم داشته!

این موارد در حالی رخ می‌دهد که در فصول گذشته بارها دیده شده که بازیکنان بزرگ فولاد به دلیل پُر بودن لیست و جایگزینی بازیکنان جدید با قلم قرمز مربیان این تیم روبه‌رو شدند، اما در مورد سلجوقی اوضاع متفاوت است.

باید گفت مشکل امروز فوتبال ایران همین جزئیات و ناعدالتی در سطوح باشگاهی و آکادمی ها است که فساد در آن فراگیر شده و هر فردی با پول و رابطه می‌تواند فرزند خود را به درجات بالاتر برساند و او را آنجا حفظ کند، بدون آنکه حق او باشد. 

عمر حرفه‌ای در رشته فوتبال همین یک دهه است و بازیکنی نظیر سلجوقی، که معلوم نیست در تمرینات حاضر می‌شده یا خیر؟ حالا به سال‌های پایانی گشت و گذار خود در فوتبال نزدیک شده و اگر رضایت بدهد، نوبت به بقیه سفارشی‌ها برسد.

دیگر خبرها

  • فوتبالیست قرمزپوش لیگ برتری در ۷ سال فقط یک‌دقیقه بازی کرده!
  • حزباوی: من و اکرم عفیف شما همه!
  • صعود تیم ملی فوتسال ایران به نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا
  • گل اول تیم فوتبال بعثت کرمانشاه به فولاد هرمزگان
  • وزیر ورزش: امروز بهترین روز تاریخ ورزش ایران است
  • هاشمی: امروز بهترین روز تاریخ ورزش ایران است
  • امروز بهترین روز ورزش ایران است/ ۵ درصد استقلال و پرسپولیس برای پیشکسوتان
  • وزیر ورزش: امروز در تاریخ ورزش بهترین است
  • رئیسی: آماده صدور خدمات فنی و مهندسی به سریلانکا هستیم / دانش مهندسان ایرانی امروز در جای جای قاره آسیا ظهور و بروز دارد
  • رئیسی: آماده صدور خدمات فنی و مهندسی به سریلانکا هستیم / دانش مهندسان ایرانی امروز در جای جای قاره آسیا ظهور رو بروز دارد