Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@13:27:13 GMT

رعایت پروتکل‌های بهداشتی، غرض‌ورزی‌ها را کاهش می‌دهد

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۹۳۴۱۲

رعایت پروتکل‌های بهداشتی، غرض‌ورزی‌ها را کاهش می‌دهد

ایسنا/زنجان وزیر بهداشت گفت: مومنان اجازه غرض‌ورزی و سوءاستفاده را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ماه مبارک رمضان به بدخواهان ندهند.

سعید نمکی عصر امروز (۲۵ فروردین‌ماه) در ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان زنجان، با اشاره به پشت سر گذاشتن و مدیریت سه موج کرونای سخت و نفس‌گیر در کشور، اظهار کرد: در ابتدای شیوع کرونا با کمبود ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده مواجه بودیم که علی‌رغم همه تحریم‌های ظالمانه در مدت کوتاه توانست در عرصه‌های بین‌المللی ممتاز شود و اکنون یکی از صادرکننده‌های این محصولات به سایر کشورها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه سال سختی پشت سر گذاشتیم و پارسال نه فقط از نظر بهداشتی تاثیرات کرونا در عرصه سلامت، بلکه در عرصه اقتصاد، فرهنگ، مناسبات اجتماعی و سیاسی جهان نیز تاثیرگذار بود، افزود: اکنون ایران یکی از اصلی‌ترین تولیدکننده‌ها و در زمانی کوتاه به صادرکننده داروهای کرونا و ضدویروس مطرح است و آماده صادرات به سایر کشورها هستیم که دستاورد مهمی است.

این مسئول با بیان اینکه هفته آینده با موج بیماران سرپایی کرونا، سخت‌ترین مدیریت بیماری کرونا را طی ۱۴ ماهه گذشته تجربه خواهیم کرد ولی با همدلی و وفاق، مدیریت خردمندانه و صلابت همه ارگان‌ها این نیز به درستی اداره خواهد شد، تصریح کرد: با توجه به افزایش بیماران سرپایی در استان زنجان، اگر این گروه از بیماران  طی هفته آتی مدیریت نشود، تخت خالی در بیمارستان‎‌های این استان وجود نخواهد داشت، بنابراین مسئولان با افزایش مراکز ۱۶ ساعته سرپایی کووید - ۱۹ و بیماریابی باید این بحران را مدیریت کنند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه امروز با یک طوفان عظیم و ویروس جهش‌یافته بسیار چموش در کشور مواجه هستیم، ادامه داد: با تجربه ذی‌قیمتی که در این ۱۴ ماه کسب کردیم، توانستیم سوار بر موج بیماری شویم و خودمان را نباختیم و بیماری نتوانست ما را به زانو در بیاورد ولی هر چقدر میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله اجتماعی مخدوش شود، توفیق در اداره بیماری سخت‌تر خواهد شد.

نمکی با تاکید بر لزوم رصد بیماران ترخیص شده از بیمارستان‌ها، اظهار کرد: بیماران مبتلا به کرونای انگلیسی در روز نهم و دهم بیماری به یک‌باره حال‌شان بد می‌شود، به طوری که ۷۰ درصد ریه‌ای که روز گذشته پاک بود، درگیر می‌شود، بنابراین پس از ترخیص بیماران نباید به حال خود رها شده و باید تلفنی رصد شوند.

وی با تاکید بر پرهیز از سیاسی‌کاری در بحث کرونا، افزود: این سیاست‌زدگی‌ها یک فتنه است و عده‌ای می‌خواهند دولت، دفتر مقام رهبری و کل نظام جمهوری اسلامی را خراب کنند. ما می‌خواهیم کرونا را به عنوان یک آفت سلامت جمع و جور کنیم و به دنبال خوشحالی مردم هستیم.

این مسئول با اشاره به اینکه حمله‌های تبلیغاتی زیادی در خصوص واکسن کرونا در داخل کشور انجام شد که فضای ناجوانمردانه را به وجود آورده بود، تصریح کرد: رعایت پروتکل‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی همچنان تنها راه مقابله با کرونا است، به طوری که حتی اگر واکسن کرونا به همه افراد تزریق شود باز هم باید پروتکل‌ها رعایت شود.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه از مومنان درخواست می‌کنیم در ایام ماه مبارک رمضان بهانه به دست دشمنان ندهند، خاطرنشان کرد: همه ایرانی‌ها باید برای حفظ عزت اسلام و شیعه مراعات کنند و نگذارند دیگران بگویند مراسم شب‌های قدر باعث تشدید موج بیماری کرونا در مناطقی شده است، همان‌طور که می‌دانید دعای مومنان در این ماه مبارک بزرگ‌ترین حربه کارساز در مدیریت بیماری کرونا است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی همه باهم علیه کرونا زنجان سعید نمکی رعایت پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۳۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: تعداد بیماران مبتلا به دیابت شناسایی شده در دانشگاه علوم پزشکی از مرز ۲۲ هزار نفر گذشت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم  از نیشابور، حامد جزجلالیان در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: طی سال‌های اخیر افزایش شیوع بیماری دیابت در جهان، این بیماری را به بزرگ‌ترین همه‌گیری تاریخ تبدیل کرده است، به‌طوریکه از هر 10 بزرگسال در جهان یک نفر با دیابت زندگی می‌کند و در هر 5 ثانیه یک نفر به علت دیابت یا عوارض ناشی از آن جان خود را از دست می‌دهد.

وی ادامه داد: بر اساس آخرین مطالعات در کشور ما، 17.5 درصد افراد بالای 25 سال مبتلا به دیابت هستند. 30 درصد بیماران از بیماری خود اطلاعی ندارند، 35 درصد بیماران تحت درمان دارویی مناسب نیستند و حدود 80 درصد بیماران دیابتی HA1C(میانگین قند خون سه ماهه) کنترل شده ندارند.

جزجلالیان با بیان‌اینکه تعداد بیماران مبتلا به دیابت شناسایی شده نوع 1 و 2 در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در حال حاضر 22 هزار و 160 نفر است، تصریح کرد: دیابت یک بیماری مزمن است که در اثر نارسایی پانکراس در تولید انسولین، یا مقاومت ارگان‌های هدف به انسولین ایجاد می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: در دیابت نوع یک انسولین به میزان کافی تولید نمی‌شود و فرد نیازمند تزریق‌های روزانه انسولین است. علت دیابت نوع یک مشخص نیست و با دانش فعلی بشر، این بیماری قابل پیشگیری نیست. 90 درصد موارد دیابت، از نوع دو است که ارتباط نزدیکی با وزن بالای بدن و عدم تحرک بدنی دارد.

وی افزود: علایم بالینی هر دو نوع دیابت مشابه است، هرچند علایم در نوع دو اغلب از شدت کمتری برخوردارند. به همین دلیل دیابت ممکن است تا سال‌ها بعد از ایجاد، بی‌علامت باشد و گاه زمانی تظاهر پیدا می‌کند که عوارض درازمدت آن به وقوع پیوسته باشند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: امروزه موارد دیابت نوع دو در کودکان هم مشاهده می‌شود. دیابت خطر بیماری‌های قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد. در یک مطالعه چند ملیتی، علت مرگ 50 درصد از بیماران دیابتی بیماری های قلبی و سکته مغزی گزارش شد، ضمن اینکه خطر مرگ در بیماران دیابتی در مجموع دو برابر همتایان غیردیابتی است.

جزجلالیان یادآور شد: پیگشیری مقدم بر درمان است و مراقبت از سلامتی بر مراقبت از بیماری ارجحیت دارد، برخی مداخلات ساده در شیوه زندگی در پیشگیری یا به تاخیر انداختن دیابت نوع دو تاثیر دارند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • قدردانی از متصدیان سه واحد نمونهٔ بهداشتی در مه ولات
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • افزایش بیماران خاص در کرمانشاه
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی خاص
  • بهره‌مندی بیماران خاص و صعب‌العلاج از حمایت‌های دارویی ویژه
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟