Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@10:00:44 GMT

پیگیری مطالبات قانونی شهرداری از وزارت راه و شهرسازی

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۹۹۰۷۱

پیگیری مطالبات قانونی شهرداری از وزارت راه و شهرسازی

محسن محرری امروز در گفت و گو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به برگزاری نشست های متعدد در ماه های گذشته با مجموعه وزارت راه و شهرسازی برای وصول برخی از مطالبات قانونی شهرداری قم اظهار کرد: باید گفت عملا امکان بازگشایی، توسعه و تعریض بسیاری از محورهای شهری بدون حمایت و پشتیبانی وزارت راه و شهرسازی وجود ندارد و شهرداری نمی تواند صرفا با اتکا به منابع جاری خود که عمدتا از محل عوارض ساختمانی به دست می آید، این بازگشایی ها را که هزینه سنگینی دارد انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: قانون برای این امر منابعی را پیش بینی کرده است، به بیان دیگر وزارت راه و شهرسازی موظف است که این منابع یا همان املاک دولتی را در اختیار شهرداری ها قرار دهد که یکی از این منابع، ۱۰ درصد تبصره ۶ قانون نحوه تقویم ابنیه، املاک و اراضی مورد نیاز شهرداری هاست که البته در این مورد، اختلافی بین شهرداری ها و وزارت راه و شهرسازی درباره شمول آن وجود دارد.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی معتقد است این ۱۰ درصد فقط مشمول اراضی مسکونی می شود، در حالی که شهرداری ها سال هاست مطالبه کل ده درصد را اعم از اراضی تجاری، مسکونی، آموزشی و واحدهای مسکونی می کنند که این مطالبه در قانون هم به صراحت آمده و استعلام از اداره قوانین مجلس شورای اسلامی نیز مؤیّد نظر شهرداری هاست.

محرری گفت: تردیدی نیست که اگر این مطالبات در اختیار شهرداری ها قرار گیرد، بسیاری از مشکلات کمبود منابع شهرداری ها و از جمله شهرداری قم از محل اراضی دولتی حل و فصل می شود.

وی اضافه کرد: البته پیگیری هایی انجام شده تا مطالبات معوّق در  همین ده درصد مسکونی که اختلافی در آن وجود ندارد، در سال ۱۴۰۰ در اختیار شهرداری قم قرار گیرد.

محرری سپس به موضوع ضرورت پشتیبانی از احیای بافت های فرسوده و توسعه هسته مرکزی شهر قم پرداخت و یادآور شد: منبع مشخص برای این پشتیبانی، سایت ۴۸ هکتاری شهرک پردیسان قم است که در سال ۱۳۹۷ و با حضور مدیران استان قم و معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهری، سهم بخش های مختلف از جمله توسعه ضلع جنوبی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س)، فاز 5 عمار یاسر، توسعه پارکینگ چهل اختران، قبرستان نو، دروازه ری و چند پروژه دیگر سهم در آن مشخص و صورتجلسه ای هم تنظیم شد.

عضو شورای اسلامی شهر مقدس قم در عین حال بیان داشت: بلافاصله بعد از این توافق، سایت ۴۸ هکتاری برای آماده سازی در اختیار شهرداری قرار گرفت و شهرداری نیز با مجوز شورای اسلامی شهر و با تأمین اعتبار، عملیات آماده سازی آن را آغاز کرد و بعد از چند ماه که ۶۰ درصد کار هم انجام شده بود، متأسفانه با تغییر معاون وزیر راه که همان مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهری است، صورتجلسه نادیده گرفته شده و سبب توقف در روند کار شد.

وی با اشاره به این که این چالش از سال ۱۳۹۸ تاکنون در سطح استان وجود دارد اظهار کرد: باید گفت طرح های هسته مرکزی و بافت فرسوده شهر همچنان در انتظار تعیین تکلیف سایت ۴۸ هکتاری است، ضمن آن که مدیران استانی و نمایندگان مردم قم در مجلس شورای اسلامی و شورای اسلامی شهر بارها این موضوع را پیگیری کرده اند، اما متأسفانه همچنان نتیجه ای در بر نداشته است.

محرری در عین حال به سایت ۳۲ هکتاری پردیسان برای پشتیبانی سکونتگاه های غیررسمی در حاشیه شهر قم و همچنین املاک زیر دکل های برق فشار قوی توجه داد و گفت: این منبع بر اساس مصوبه هیئت دولت و از ۱۰ سال قبل برای سکونتگاه های غیررسمی و املاک زیر دکل اختصاص داده شده، اما این مورد نیز به همان سرنوشت سایت ۴۸ هکتاری دچار شده و بلاتکلیف مانده است.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد تعیین تکلیف دو سایت ۴۸ و ۳۲ هکتاری در سال ۱۴۰۰ بتواند دوباره امیدها را برای پشتیبانی از طرح های اشاره شده زنده کند.

انتهای پیام/2258

منبع: فارس

کلیدواژه: شهر مقدس قم کمیسیون شهرسازی و معماری مطالبات شهرداری سکونتگاه های غیررسمی هسته مرکزی شهر بافت فرسوده وزارت راه و شهرسازی اختیار شهرداری شورای اسلامی شهر شهرداری ها شهر قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۹۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث نخستین زمین چمن مصنوعی در ایلام

شهردار ایلام گفت: نخستین زمین چمن مصنوعی استان برای انجام مسابقه فوتبال در ایلام احداث می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام و به نقل از اداره ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری و شورای اسلامی شهر ایلام افشین مظفری اظهار کرد: ترویج و اشاعه ورزش و احیای روحیه نشاط و شادابی از جمله برنامه‌های شهرداری برای جوانان این محله محسوب می‌شود که در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: احداث نخستین زمین چمن مصنوعی در پارک هفت تیر ایلام در دستور کار قرار گرفت و به زودی شاهد بهره‌برداری خواهیم بود.

حمید مجیدی، عضو شورای اسلامی شهر ایلام با بیان اینکه وظیفه شورا خدمتگزاری به شهروندان است، خاطرنشان کرد: یکی از مطالبات مردم محله احیای فضای سبز پارک است که در این راستا ضمن رسیدگی به موضوع، یک زمین چمن مینی فوتبال یا گل کوچک در این بوستان احداث می‌شود.

وی اضافه کرد: در حال حاضر چمن مصنوعی خریداری شده است و در حال فراهم شدن سایر ملزومات هستیم.

کد خبر 749584

دیگر خبرها

  • رانندگان آژانس شهرداری قزوین بیمه‌ تکمیلی می‌شوند
  • احداث نخستین زمین چمن مصنوعی در ایلام
  • قرارداد پیمانکاری در گروه ملی فولاد تخلف قانونی است / درویشی: فقط مطالبات صنفی کارگران را پیگیری می‌کنیم +فیلم
  • مطالبات کارگران مازندران پیگیری می شود
  • بودجه و امکانات شوراها گرفتار مشکلات قانونی است
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • صدای شما پیگیر مطالبات در استان چهارمحال و بختیاری
  • کنسرسیوم ریلی افغانستان زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی نیست
  • منع قانونی برای ادامه حضور شهردار قم وجود ندارد
  • برگزاری شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان خراسان‌رضوی