Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نفت گفت: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، با افزودن سه ابرپروژه به طرح‌های جهش سوم، ارزش محصولات پتروشیمی از ۳۴ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۴ به ۴۰ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۶ افزایش خواهد یافت.

خبرگزاری میزان - بیژن زنگنه امروز پنجشنبه، ۲۶ فروردین‌ ۱۴۰۰ در آیین افتتاح سه طرح پتروشیمی اظهار کرد: تعهد ما در ابتدای سال ۱۳۹۹ این بود که طرح‌های پتروشیمی با ظرفیت ۲۵ میلیون تن به بهره‌برداری برسد که خوشبختانه با تلاش شبانه‌روزی جمعی از مدیران و کارکنان شاغل در این طرح‌ها و با وجود فشار بیماری کرونا و تحریم‌های شدید علیه صنعت نفت، بزرگترین جهش تاریخ پتروشیمی کشور در سال ۱۳۹۹ رقم خورد و تاکنون ۲۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میلیون تن از تعهد ۲۵ میلیون تنی افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی محقق شده است.

وی با بیان اینکه جهش دوم پتروشیمی آخرین گام‌های مستحکم خود را برای رسیدن به مقصد برمی‌دارد و جهش سوم با قدرت در حال وقوع و طرح‌های آن در حال اجراست، ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، با افزودن سه ابرپروژه به طرح‌های جهش سوم، ارزش محصولات پتروشیمی از ۳۴ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۴ به ۴۰ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۶ افزایش خواهد یافت.

وزیر نفت با تاکید بر اینکه خوراک همه ابرپروژه‌های پتروشیمی تعیین و سرمایه‌گذاران آن مشخص شده است و در همین دولت هم کار آن‌ها آغاز خواهد شد، افزود: با یاری خداوند متعال، نه تنها طرح‌های جهش دوم را به سرانجام و اکثر آن‌ها را به پایان رساندیم، بلکه ریل‌گذاری و پایه‌گذاری مستحکمی برای دولت بعد انجام دادیم. تولید خوراک به اندازه کافی از اهداف ما بوده است و عمده طرح‌های تامین خوراک پتروشیمی اجرا و بخش کمی هم در دست اجراست و خوراک برای طرح‌های جهش دوم و سوم هم تامین شده است.

زنگنه با بیان اینکه طرح استحصال اتان پالایشگاه پارسیان سپهر و دو طرح مهم تولید کاتالیست صنعت پتروشیمی امروز به بهره‌برداری می‌رسد، اظهار کرد: با افتتاح طرح استحصال اتان پالایشگاه پارسیان سپهر، چهاردهمین طرح از ۱۷ طرح پتروشیمی که تعهد شده بود به بهره‌برداری می‌رسد و سه طرح پتروشیمی مسجدسلیمان، متانول سبلان و اکسیر حلال نیز ظرف هفته‌های آتی افتتاح خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه طرح استحصال اتان پالایشگاه پارسیان سپهر سال ۱۳۹۳ در جریان نخستین سفر رئیس‌جمهوری به استان فارس به‌صورت ویدئوکنفرانس در جوار پالایشگاه پارسیان و منطقه مُهر آغاز شد، ادامه داد: هدف از اجرای این طرح، جداسازی هیدروکربن‌های سنگین از گاز‌های تولید میدان‌های تابناک، شانول، وراوی و هما بوده است که در منطقه عمومی مُهر و لامرد واقع شده‌اند.

وزیر نفت با یادآوری اینکه این میدان‌ها (میدان تابناک، شانول، وراوی و هما) در دوران ریاست‌جمهوری آقای خاتمی توسعه یافته بود و پالایشگاه پارسیان هم در همان مقطع اجرا شد، گفت: این طرح در مرحله نخست قرار بود تنها در شهرستان مُهر اجرا شود، اما سرمایه‌گذار به دلیل فنی و اقتصادی محکم این طرح را دو منطقه پارسیان (بخش نخست) و عسلویه (بخش دوم) اجرا کرده است.

زنگنه میزان سرمایه‌گذاری در طرح پالایش پارسیان سپهر را ۱.۳ میلیارد دلار و درآمد سالانه آن را بیش از یک میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: این طرح از سوی ستاد اجرایی فرمان امام انجام شده است و سالانه ۳.۳ میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی می‌افزاید.

وی با بیان اینکه با افتتاح طرح استحصال اتان پالایشگاه پارسیان سپهر، در مجموع ۲۱.۵ میلیون تن از تعهد افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی (۲۵ میلیون تن) کشور عملیاتی شده است، تصریح کرد: ظرفیت تولید پتروشیمی با افتتاح سه طرح باقیمانده از مجموع ۱۷ طرح برنامه‌ریزی شده، به بیش از ۲۴.۵ میلیون تن می‌رسد.

وزیر نفت با تاکید بر اینکه این طرح‌ها از مصادیق اقتصاد مقاومتی، مقابله با خام فروشی، تکمیل زنجیره ارزش افزوده و جهش تولید است، خطاب به رئیس‌جمهوری گفت: صنعت پتروشیمی در دوران تحریم‌ها یکی از ارکان اصلی مقاومت کشور بوده است به نحوی که نزدیک ۹۰ درصد ارزی که در سال گذشته در سامانه نیما عرضه شده، بنابر گزارش بانک مرکزی از سوی شرکت‌های پتروشیمی بوده است.

زنگنه گفت: تنوع‌بخشی به مقاصد صادرات محصولات پتروشیمی هم از کار‌هایی بوده که اگرچه سخت، اما در این سال‌ها اجرایی شده است.

بیشتر بخوانید: زنگنه: گازرسانی به‌ منطقه سیستان به‌زودی تکمیل می‌شود

درحال تکمیل...

برچسب ها: اخبر اقتصادی وزارت نفت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: وزارت نفت میلیارد دلار در سال محصولات پتروشیمی ظرفیت تولید طرح های جهش ۵ میلیون تن وزیر نفت طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۹۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز خراسان شمالی به استقرار سایت پرتودهی هسته‌ای محصولات کشاورزی

سیدمحمد پاکمهر در گفت‌وگو با مهر با اشاره به اهمیت احداث سایت پرتودهی محصولات کشاورزی در خراسان شمالی به عنوان یکی از استان‌های با ظرفیت بالا در این حوزه گفت: باید با اقدامات جهادی و مدنظر قراردادن زمان تحقق این مهم در استان انجام شود.

نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم در ادامه افزود: با پرتودهی محصولات کشاورزی و زراعت باغی ضمن افزایش مدت ماندگاری محصولات در انبار و سردخانه از هدر رفت محصولات جلوگیری به عمل می‌آید.

نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت مجلس بیان کرد: ظرفیت و پتانسیل تولید غلات، حبوبات و زراعت باغی در خراسان شمالی بسیار بالا است و احداث و راه‌اندازی چنین سایتی خدمتی بزرگ به جامعه دامپرور، کشاورز و باغدار می‌کند.

وی بیان کرد: کوتاهی در مسیر راه‌اندازی مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی از ناحیه هیچ کسی پذیرفتنی نیست و هر گونه سنگ اندازی در تحقق آن خسارت جبران ناپذیر به همراه دارد.

کد خبر 6085981

دیگر خبرها

  • تشکیل اتحادیه‌های صنایع دستی برای تحقق شعار سال در تیران اولویت دارد
  • پیش بینی سود پتروشیمی بوعلی سینا در سال ۱۴۰۳/ بوعلی در سال ۱۴۰۲ چقدر سود ساخت؟
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • حضور قدرتمند شرکت پتروشیمی امیرکبیر در ۲۰۲۴ CHINAPLAS
  • تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • تعهد ۱۵۹۹ نفری اشتغال در کبودراهنگ
  • تحقق ۱۱۴ درصدی تعهد اشتغال در شهرستان بهار
  • افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در شستان/سهم ۱۱درصدی از کل صادرات صنعت پتروشیمی
  • نیاز خراسان شمالی به استقرار سایت پرتودهی هسته‌ای محصولات کشاورزی