Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@11:20:54 GMT

تاثیر منفی آلودگی صوتی بر موجودات بدون گوش

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۹۹۶۰۰

تاثیر منفی آلودگی صوتی بر موجودات بدون گوش

ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد که آلودگی صوتی حتی بر موجودات بدون گوش نیز تاثیر دارد. آلودگی صوتی به‌دلیل نحوه وابستگی موجودات زنده به یکدیگر از رشد برخی جنگل‌ها جلوگیری می‌کند. در زمین‌های جنگلی نیومکزیکو که تحت سلطه درختان کاج و ارس قرار دارد، محققان در مناطق با آلودگی صوتی بیشتر درختان بسیار کمتری نسبت به مناطق ساکت مشاهده کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نقل از ساینس، جنیفر فیلیپس، بوم شناس رفتاری در دانشگاه A&M تگزاس در سان آنتونیو اظهار کرد: «نتایج این مطالعه سوالاتی درباره آینده این منطقه ایجاد کرده است. اگر سر و صدا طولانی‌مدت در این مناطق وجود داشته باشد، آیا شاهد حرکت آهسته از یک جنگل کاج و پینیون مرتفع به یک منطقه با درختچه‌های کوتاه خواهیم بود و اکوسیستم مهم کاج پینیون را که از حیات‌وحش زیادی پشتیبانی می‌کند را از دست می‌دهیم؟»

منطقه مورد مطالعه مملو از چاه‌های گاز است که برخی از آنها بی‌صدا و برخی دیگر دارای کمپرسور هستند که صدای دائمی ایجاد می‌کنند. این امر برای فیلیپس و همکاران وی امکان مقایسه مناطقی با صداهای مختلف را فراهم کرد.

در مناطقی که حداقل ۱۵ سال پر سر و صدا بودند، محققان حدود ۱۳ اصله نهال پینیون و چهار نهال ارس در هر هکتار در مقایسه با ۵۵ نهال پینیون و ۲۹ نهال ارس در هکتار در مناطق ساکت یافتند. به‌نظر می‌رسد که این سر و صدا بر سایر گیاهان نیز تاثیر داشته باشد، پوشش گونه‌های مختلف گل وحشی و درختچه‌ای در مکان‌های با صدای بیشتر با منطقه آرام متفاوت بودند.

فیلیپس گفت: تفاوت در رشد گیاه احتمالا به دلیل تغییر در رفتار حیوانات ایجاد شده است. به‌عنوان‌مثال، سر و صدا ممکن است برخی گرده‌افشان‌ها مانند زنبورها، خفاش‌ها و پروانه‌ها را از بین ببرد. در مورد درختان پینیون و ارس احتمالا کمبود حیوانات برای پخش بذر این مشکل را ایجاد می‌کنند. زاغ کبود بذرهای پینتون را از درخت والد دور می‌کنند و مشخص‌شده است که این پرندگان  سرو صدا را دوست ندارند. ممکن است روباه‌ها و سایر حیواناتی که بذر درخت ارس را پراکنده می‌کنند نیز از سر و صدا بیزار باشند.

سارا ترموندت، گیاه‌شناس، از بخش خدمات ماهی و حیات‌وحش ایالات‌متحده که به انجام مطالعه کمک کرده است، اظهار کرد: اختلافات بین این مناطق هنوز برای کسی که از میان آنها عبور می‌کند واضح نیست و احتمالا به این دلیل است که درختان کاج و ارس رشد کندی دارند و بیشتر درختان بالغ در این گونه جنگل‌ها بیش از یک قرن قدمت دارند.

علاوه بر این، پینیون‌ها هر پنج تا هفت سال یک بار بذر تولید می‌کنند، بنابراین بازیابی آنها مدت زمان زیادی طول می‌کشد.

محققان دریافتند، در مناطق پر سر و صدا که قبلا در دو تا چهار سال گذشته ساکت نبوده‌اند، درختان ارس یک بار دیگر جوانه زدند  اما نهال پینیون هنوز کمیاب بود.

به گفته محققان یافته‌ها نشان می‌دهد که آلودگی صوتی بیش از یک مزاحم است و می‌تواند تهدیدی جدی برای قدرت تبدیل اکوسیستم‌ها باشد.

نتایج این تحقیق در نشریه Proceedings of the Royal Society B منتشرشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی محیط زیست درخت جنگل آلودگی صوتی سر و صدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۹۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلانشهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۶۲ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه رباط‌کریم با شاخص ۱۴۴ و قرچک با شاخص ۱۰۷، در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های اسلام‌شهر با شاخص ۹۶، باغستان شهریار با شاخص ۶۸، پارک رازی با شاخص ۵۷، پاسداران با شاخص ۹۱، پاکدشت با شاخص ۹۴، پردیس با شاخص ۵۸، پونک با شاخص ۶۰، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۶۹، پیشوا با شاخص ۷۳، تهران پارک شکوفه با شاخص ۶۷، چشمه با شاخص ۵۳، دانشگاه تهران با شاخص ۶، دماوند با شاخص ۶۷، ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۶۱، سلامت با شاخص ۹۸، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۷۷، در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

همچنین ایستگاه‌های شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۶۴، شهرداری منطقه چهار با شاخص ۵۵، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۷۵، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۸۱، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۵۴، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۵۶، شهریار با شاخص ۵۷، فرمانداری شهرری با شاخص ۸۶، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۶۵، ملارد با شاخص ۶۸، منطقه ۱۵ با شاخص ۷۴، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۶۷، ورامین با شاخص ۷۱ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۷۱ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

به این ترتیب ایستگاه‌های آتی ساز با شاخص ۳۴، اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۳۷، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۴۶، ژئوفیزیک با شاخص ۴۷، سرخه‌حصار با شاخص ۲۹، شهرداری منطقه دو با شاخص ۳۹، علم و صنعت با شاخص ۳۲، گلبرگ منطقه هشت با شاخص ۴۴، لواسانات با شاخص ۲۶، در وضعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 750692

دیگر خبرها

  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد
  • اهدا بیش از پنج هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • کشدارترین حواشی قبل از بازی پرسپولیس و سپاهان بی‌تاثیر بود؛ بدون دست هم می‌توانست بازی کند!
  • اهدای بیش از ۵ هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • تداوم بارش‌ها در جنوب غرب خوزستان
  • تداوم وقوع رگبار و تندباد در خوزستان
  • تداوم بارش‌ها در خوزستان