Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمان مولوی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که حضور بازار گردان‌ها از چه زمانی در بازار سرمایه الزامی شد؟ بیان کرد: بازارگردانی شرکت‌ها و الزام به وجود بازار گردان‌ها و سخت گیری‌های بیشتری که در این حوزه اعمال شد به سال ۹۹ برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص ارزیابی عملکرد بازارگردان‌ها اظهار کرد: در ایران بازار گردانی مانند خیلی از موضاعات دیگر نسبت به فرم‌های بین المللی که وجود دارد، متفاوت است. در ایران بیشتر بر اساس زور و اجبار می‌گویند می‌خواهیم از سهامتان محافظت و مراقب کنیم در صورتی که نهاد بازار گردان یک نهاد حرفه‌ای است؛ که این نهاد حرفه‌ای برای کسب سود خود اقدام به این کار می‌کند.

مولوی در ادامه افزود: هرچند که شرکت‌ها استراتژی خاص خودشان را نیز می‌توانند داشته باشند. یک تفاوت وجود دارد و آن این موضوع است که ما می‌خواهیم همه چیز از دید سیاستگذار به اجبار باشد.

بیشتر بخوانید

 لزوم عرضه املاک مازاد دولتی در بورس کالا

او بیان کرد: بازارگردان‌ها حرفه‌ای در دنیا از فرصت‌های بالا و پایین رفتن بازار به بهترین حالت ممکن استفاده می‌کنند و تلاش بر market makeing (بازار سازی) دارد و این کار را روی سهم خاصی انجام می‌دهند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: برای اینکه عملکرد بازارگردانی ما به بازارگردانی‌های موفق دنیا نزدیک شود، باید اقتصاد کشور در شرایطی قرار گیرد که مبتنی بر بهره‌مندی سود باشد که البته این فرآیند زمان بر خواهد بود.

مولوی در پاسخ به این پرسش که قرار است در آینده بخشی از قوانین بازارگردانی اصلاح شود، پیشنهاد شما در این زمینه چیست؟ اظهار کرد: مهم‌ترین بحث این است که برای بازارگردانی و بحث در حوزه مقررات بازارگردانی باید تجربه‌های موفق کشور‌های دیگر را ببینیم و نکته بعدی این است که بدون حرکت کلیت اقتصاد ایران به سمت بازار آزاد نمی‌توانیم در ابعاد بین المللی استاندارد‌های لازم را کسب کنیم. ما ابتدا نیازمند درک مکانیزم‌های بازار آزاد هستیم و بعد بر اساس آن مکانیز‌م‌ها،  بازارگردانانی هم می‌تواند تاثیر گذار باشد.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که وجود بازار گردانی چه سودی برای بازار و سهامداران دارد؟ اظهار کرد: وجود بازارگردان به سود بازار است و به بازار کمک می‌‌کند تا نوسانات را تا حدی بتواند تحت کنترل بگیرد و نتیجه آن برای سهامداران این است که آن‌ها را از نوسانات خیلی زیاد و ممتد محفوظ نگه می‌دارد، ولی در بحران سال ۲۰۰۷ و ۲۰۰۹ بازارگردان‌ها کاری نتوانستند انجام دهند. به طور کل در سقوط‌های بزرگ بازار گردان‌ها نمی‌توانند کاری انجام دهند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بورس ایران بازارگردانی کارشناس بازار سرمایه بازار گردان گردان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۹۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۰۰ میلیون یورویی سرمایه صندوق ضمانت صادرات

به گزارش خبرنگار مهر، سید امیر برهانی نایینی مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران در نشست خبری اظهار کرد: اولین برنامه وزارت صمت متحول سازی مقاصد صادراتی است. صندوق ضمانت صادرات هم روی همین برنامه وزارتخانه حرکت می‌کند تا مقاصد صادراتی را متنوع کنیم.

وی افزود: یکی از علل برگزاری همزمان اجلاس ایران و آفریقا با ایران اکسپو این بود که تجار آفریقایی از ظرفیت‌های ایران باخبر شوند چراکه صادرات به مقصد آفریقا مورد تاکید است و مقرر شده در این قاره سرمایه گذاری ویژه کنیم. صندوق ضمانت صادرات نیز صادرات به آفریقا را پوشش بیمه و ضمانتی می‌کند. بنابراین اولین تارگت صادراتی بازگشایی قاره آفریقاست.

برهانی به صادرات دانش بنیان اشاره کرد و گفت: بسته ویژه دانش بنیان تدوین که به همه شرکت‌های دانش بنیان نیز ارائه کردیم. بر اساس این بسته حداقل وثایق برای تضمین دریافت وام در نظر گرفته شده تا با ضمانت صندوق، تسهیلات ارزان قیمت از بانک بگیرند.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات با بیان اینکه بازاریابی برای دانش بنیان‌ها مبحث بعدی است، افزود: امکان سنجی و اعطای ظرفیت‌های تجارت خارجی به شرکت‌های دانش بنیان به منظور بازاریابی در این بسته دیده شده است.

وی ادامه داد: بسته ویژه ای هم مختص نمایشگاه داریم؛ به این شکل که در صورت حضور شرکت‌های دانش بنیان در این نمایشگاه و اعلام اینکه قرار است صادرات انجام دهند، اعتبارسنجی خارجی را بدون دریافت هزینه‌ای انجام می‌دهیم.

برهانی تصریح کرد: همچنین فردا و پس فردا با اتاق‌های بازرگانی و تجار مالزی و کامرون تفاهم نامه تجاری امضا خواهیم کرد.

وی افزود: همچنین یکی دیگر از تأکیدات دولت بر توسعه صنعت دانش بنیان صادرات محور است که امروز در این راستا تفاهم نامه‌ای با صندوق صنایع پیشرفته زیرمجموعه وزارت صمت امضا می‌کنیم.

برهانی در مورد میزان بیمه نامه صندوق گفت: کل پوشش بیمه نامه و ضمانت صندوق از ابتدای شروع به کار تا امروز ۲۲ میلیارد یورو بوده است.

وی درباره سرمایه ثبتی صندوق هم افزود: سرمایه ثبتی صندوق در این دوره ۲۰۰ میلیون یورو افزایش یافت و در حال حاضر به ۲۴۷ میلیون یورو رسیده است.


تکمیل می‌شود....

کد خبر 6091883 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز دوشنبه دهم اردیبهشت
  • سرمایه‌گذاری در بنای تاریخی خانه آصف اردبیل به مزایده گذاشته شد
  • رشد ۴۱ درصدی صدور مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته
  • افزایش ۲۰۰ میلیون یورویی سرمایه صندوق ضمانت صادرات
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم
  • بازارگردانی در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس