Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناصر بهروز گفت: تنها دلیلی که باعث شده پیاز در دو سال متوالی دچار بحران شود، عدم سیاست راهبردی در حوزه الگوی کشت، عدم حمایت اتاق بازرگانی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان صمت و راهداری بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ پیاز یکی از مواد غذایی مهم و اساسی سفره ما ایرانی ها به حساب می آید اما این کالای با ارزش این روزها به دلیل عدم سیاستگذاری مناسب توسط مجموعه های دولتی مورد بی توجهی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود دو سال است که پیاز جنوب به دلایل نامعلومی روی دست کشاورز می ماند و فروش آنچنانی ندارد، در صورتی که اگراین کالای با ارزش نباشد غذاها رنگ و بویی هم نخواهند داشت، این محصول علاوه بر غذا می تواند خاصیت دارویی نیز داشته باشد.

در صورتی که جنوب کرمان قطب کشاورزی محسوب می شود اما می بینم که همزمان با برداشت پیاز جنوب، از سایر شهرستان ها این محصول وارد بازار می شود و بدین جهت محصول کشاورز جنوب روی زمین باقی می ماند.

اما اگر مسئولین امر از جمله جهاد کشاورزی، سازمان صمت و اتاق بازرگانی و حمل و نقل به حمایت از کشاورزان جنوب بیایند شاید بتوان گفت این معضل برای همیشه حل خواهد شد.

عدم سیاست راهبردی در حوزه الگوی کشت دلیل بحران پیاز

ناصر بهروز فرمانده بسیج دانشجویی جیرفت در گفتگو با راه آرمان اظهار کرد: بخشی از این معضلات مربوط به سیاستگذاری هایی که در حوزه کشاورزی است بر می گردد به طور مثال عدم سیاست راهبردی در حوزه الگوی کشت یکی از موضوعات اساسی است که این باید توسط مجموعه های حاکمیتی سیاستگذاری شود.

وی گفت: یکی از ضرورت ها در حوزه کشاورزی پایداری امنیت غذایی است مثل دانه های روغنی یا نیازمندهایی که در حوزه نهادهای دامی داریم متاسفانه نسبت به این مسائل مهم غفلت شده است در صورتی که  بستر و زمینه آن در جنوب کشور فراهم است اما به جهتی باید سیاست های تشویقی و ترغیبی در این حوزه قرار گیرد تا کشاورز  به این سمت و سو حرکت کند تا با خیالی آسوده بتواند کشت و برداشت محصول خود بپردازد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه جیرفت افزود:  منطقه جنوب  در بخش کشاورزی دارای  آب و  زمین حاصلخیز است که اگر به آن توجه شود می تواند از لحاظ  اقتصادی به نفع جامعه و مردم محروم این منطقه باشد.

بهروز عنوان کرد: اما بحران هایی که در حوزه کشاورزی پیش می آید قاعدتا یکی از این بحران ها در جنوب کرمان رخ داده است به  نظر من آن نگاهی که باید به حوزه کشاورزی جنوب شود در مجموعه های دولت به آن کمتر توجه شده است.

یک درصد از سبد غذایی هر ایرانی محصول جنوب است

وی خاطرنشان کرد: کشاورزی جنوب بالای 5 میلیون تن محصول دارد و می توان گفت یک درصد سبد غذایی هر ایرانی را محصولات جنوب تشکیل می دهد حال تصور کنید  که کشاورزان جنوب کرمان گوجه، پیاز یا سیب زمینی کشت نکنند، مطمئنا همه دستگاه های حاکمیتی از مجلس و قوه قضائیه و مجریه به دنبال این خواهند بود که کمبود پیاز کشور را چگونه تامین کنند کما اینکه در برخی مواقع پیاز به کیلویی 15 هزار تومان نیز رسیده است.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه جیرفت عنوان کرد: متاسفانه کشاورزی جنوب  از حمایت خوبی برخوردار نیست همچنانکه در حال حاضر طی دو سال متوالی با بحران پیاز مواجه هستیم این معضلی نیست که قابل حل نباشد اما پیش بینی ها و سیاستگذاری های لازم قبل از وقوع انجام نمی شود و این منجر به ایجاد بحرانی چنینی می شود.

بهروز افزود: در شرایط فعلی پیازی که توسط کشاورز با خون دل کشت شده هم اکنون که فصل برداشت آن است به دلایل متفاوتی همچون قیمت بسیار پایین روی زمین مانده است و از آن طرف نیز حوزه حمل و نقل که در امر کشاورزی نقش بسیار مهمی را بازی می کند ضعیف است و بحث های حمایتی از طرف این نهاد صورت نمی گیرد.

وی ابراز کرد: کرایه کامیونی که پیاز را برای تهران بارگیری می کند حدود 10 میلیون تومان است و اگر هزینه برداشت محصول و کارگر را  5 میلیون تومان به آن اضافه کنیم  نتیجتا هیچ صرفه اقتصادی برای کشاورز نخواهد داشت و علاوه بر آن می بایست چیزی هم از جیب خود بگذارد.

سپاه ناجی دسترنج یکساله کشاورزان خرد

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه جیرفت گفت: سردار معروفی فرمانده سپاه ثارالله از سال گذشته محوریت این امر را به جهت حمایت از کشاورز خرد به عهده گرفته اند کشاورزی که تنها درآمد و تامین مخارج زندگی او از همین محصول است.

بهروز ادامه داد: دو قرارگاه یکی در مرکز استان و دیگری در جنوب کرمان با محوریت سپاه تشکیل شده تا این به این مسئله بپردازد.

وی عنوان کرد: سپاه و بسیج تاکنون توانسته است بخشی از حمل و نقل محصول پیاز جنوب را به شهرستان های دیگر به عهده گیرد و همچنین باعث شده تا از ظرفیت های مردمی از جمله گروه های جهادی سراسر کشور استفاده کند.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه جیرفت، حمل و نقل، سرمایه در گردش و بازاریابی را از معضلات مهم در حوزه کشاورزی منطقه جنوب برشمرد.

عدم حمایت متولیان امر از کشاورزان جنوب 

وی گفت: متاسفانه مجموعه هایی  از جمله اتاق بازرگانی، مجموعه صادرات، اداره صمت، جهاد کشاورزی ز جمله متولیان امری هستند که در این زمینه نقش کم رنگی دارند.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه جیرفت ادامه داد: وقتی دولت پیاز را با قیمت تظمینی کیلویی 596 هزار تومان از کشاورز خریداری می کند اصلا برای کشاورزی که هزینه های گزاف برای کشت محصول خود کرده  به صرفه نیست که حتی آن را از زمین خارج کند، امید که نهادهای دولتی و غیر دولتی پا پیش بگذارند و با همدلی بتوانند  این بحران را برای همیشه حل و فصل کنند.

بهروز بیان کرد: برای حمایت از کشاورزان، با اطلاع رسانی هایی که صورت گرفت گروه های جهادی سراسر کشور،  برخی از خیریه ها، انجمن های صنفی و همچنین برخی از صادرکنندگان  پای کار آمدند.

وی در رابطه با اینکه متاسفانه اخیرا در فضای مجازی فیلمی پخش شده و  از مردم خواسته شده که می توانند از جنوب پیاز صلواتی دریافت کنند، اذعان کرد: این امر بسیار مشکل دار است زیرا اگر پیاز صلواتی وارد بازار شود، بازار اشباع و کلیه کشاورزان متضرر خواهند شد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه جیرفت برای رفع این بحران برای همیشه خاطرنشان کرد: باید یک خرد جمعی متشکل از کارشناسان خبره جهاد کشاورزی و اتاق فکری تشکیل شده تا سیاستگذاری درستی در این زمینه اندیشیده شود تا چنین معضلاتی در منطقه جنوب پیش نیاید.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: حوزه کشاورزی جهاد کشاورزی جنوب کرمان عدم سیاست حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۰۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: از دهه دوم فروردین امسال تاکنون بیش‌از ۳۰ هزار و ۲۴۶ تن گندم از کشاورزان استان به ارزش ۵۳۰ میلیارد تومان خریداری شده است.
عباس اشکانی با بیان اینکه در سال زراعی جاری ۳۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت گندم رفته است افزود: کار برداشت حدود ۴۰ درصد از گندمزار‌های سیستان وبلوچستان به اتمام رسیده است.
وی تصریح کرد: بیش از ۱۵۰ دستگاه کمباین بومی و مهاجر و ۶۰۰ دستگاه دروگر جهت برداشت محصول گندم و ۱۶ مرکز خرید برای تحویل این محصول استراتژیک در سطح استان پیش بینی شده است و به بهره‌برداران در برداشت و خرید گندم کمک میکنند.
اشکانی افزود: شهرستان‌های دلگان با ۱۵ هزار تن و بمپوربا هشت هزار تن بیشترین گندم تحویلی به مراکز خریدرا به خود اختصاص داده اند.

دیگر خبرها

  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • عملکرد بالای ۵ تن محصول گندم در مزارع کارون
  • پرداخت ۳۵ درصد وجوه سیب زمینی خریداری شده از کشاورزان اردبیلی
  • شیائومی یک ساعت فوق‌مقاوم با ۱۵ استاندارد نظامی ساخت!/ عکس
  • پرداخت یک هزار میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • شالیکاران امسال با قیمت مناسب برنج را به فروش خواهند رساند
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان
  • پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • شرایط محورهای مواصلاتی برای سفر مناسب نیست