Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@19:21:27 GMT

اسپیس ایکس رسماً تاکسی ماه شده است!

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۰۱۶۵۵

اسپیس ایکس رسماً تاکسی ماه شده است!

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از آی‌ای، شرکت اسپیس ایکس قصد دارد با موشک بزرگ‌تر و کمتر فعال خود موسوم به «فالکون هوی»، محموله‌ای را بر روی ماه قرار دهد. 

بر اساس اعلامیه مطبوعاتی منتشر شده در وبسایت شرکت «استروباتیک»، این مأموریت یک فرودگر قمری ساخته شده توسط استارتاپ فضایی «استروباتیک» را که خود حامل کاوشگر ناسا موسوم به VIPER است، در سطح ماه خواهد نشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ماموریت در صورت موفقیت آمیز بودن، اولین فرود "اسپیس ایکس" روی ماه خواهد بود. از آنجا که این شرکت هوافضایی خصوصی همچنین مأموریت‌هایی را برای پرواز به ماه احتمالاً با استفاده از موشک‌های فالکون ۹ در سال ۲۰۲۲ رزرو کرده است، به نظر می‌رسد اسپیس ایکس در حال تبدیل شدن به یک «تاکسی ماه» است.

مأموریت سال ۲۰۲۳ برای همه طرف‌ها بسیار مهم خواهد بود. این بدان معناست که مأموریت‌های دیگر احتمال بیشتری برای به تأخیر افتادن دارند. این یک معیار مهم برای برنامه بلندمدت «آرتمیس» ناسا است که برای بازگشت انسان به ماه و در نهایت ساخت یک پایگاه خدمه دائمی در سطح و مدار ماه طراحی شده است. 

اسپیس‌ایکس برای آزمایش اینترنت ماهواره‌ای‌اش ثبت‌نام می‌کند

اما برای این کار، ناسا باید از منابع محلی استفاده کند. در این میان آب به یکی از منابع ضروری تبدیل خواهد شد. قرارداد "VIPER" ناسا سال گذشته به استارتاپ "استروباتیک" اعطا شد و این معامله شامل فرود یک محموله در قطب جنوب ماه است؛ منطقه‌ای که برای مأموریت‌های آتی "آرتمیس" در نظر گرفته شده است. 

"استروباتیک" برای اطمینان از فضای کافی برای انتقال "VIPER"، فرودگر خود موسوم به "گریفین"(Griffin) را به ماه می‌فرستد. اما اندازه بزرگ و جرم آن به این معنی است که "اسپیس ایکس" مجبور است از موشک "فالکون هوی" استفاده کند.

ناسا می‌خواهد فضانوردان را تا سال ۲۰۲۴ دوباره روی سطح ماه قرار دهد، اما راه تحقق آن در دولت جدید آمریکا که در حال بررسی مجدد بودجه‌ها و جدول زمانی هستند، نامشخص است. ناسا نیز قصد دارد به لطف مشارکت شرکت‌های خصوصی و دولتی تا حدودی این محدودیت بودجه را پشت سر بگذارد. 

هر دو مأموریت جدید "گریفین" و "پرگرین"(Peregrine) بخشی از برنامه "خدمات حمل و نقل قمری ناسا"(CLPS)  هستند که برای کمک گرفتن از بخش خصوصی برای ساخت و حمل فرودگرهای قمری ناسا است.

همگی این قراردادهای مذکور برای تحقق مراحل اولیه استقرار "دروازه قمری" ناسا در مدار ماه بسیار مهم هستند. این مأموریت‌ها قادر به ایجاد حضوری پایدار در طول مأموریت‌های "آرتمیس" در کره ماه هستند. 

ناسا می‌گوید: هزینه ترکیبی این مأموریت‌ها تقریباً ۳۳۱.۸ میلیون دلار است.

"اسپیس ایکس" همچنین قصد دارد پرواز "کرو-۲" خود را در تاریخ ۲۲ آوریل با استفاده از فضاپیمای "کرو دراگون" سوار بر موشک "فالکون ۹" انجام دهد. این دومین مأموریت سرنشین‌دار این شرکت از زمان پرتاب ماموریت "کرو-۱" در سال ۲۰۲۰ خواهد بود. 

اکنون با وجود تعداد زیادی پرتاب برنامه‌ریزی شده به کره ماه توسط "اسپیس ایکس"(فارغ از پرتاب ماهواره‌های اینترنتی "استارلینک") به نظر می‌رسد این شرکت فضایی خصوصی نه تنها برای ناسا در حال تبدیل شدن به یک "تاکسی ماه" است، بلکه برخی شرکت‌های خصوصی فضایی دیگر مانند "استروباتیک" نیز از خدمات "اسپیس ایکس" بدین منظور استفاده می‌کنند.

کد خبر 595218 برچسب‌ها اسپیس‌ ایکس - فضا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اسپیس ایکس فضا مأموریت ها اسپیس ایکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۱۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکایت ده‌ها هزار راننده تاکسی از اوبر در نقاط مختلف جهان

رانندگان تاکسی در بسیاری از شهرهای جهان از جمله انگلیس، استرالیا و فرانسه از شرکت آمریکایی تاکسی اینترنتی "اوبر" به دلیل از دست دادن درآمد خود شکایت کردند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از یورونیوز، رانندگان تاکسی در بسیاری از شهرهای جهان از جمله انگلیس، استرالیا و فرانسه از شرکت آمریکایی تاکسی اینترنتی "اوبر" به دلیل از دست دادن درآمد خود شکایت کردند.

بر اساس این گزارش، بیش از 10000 نفر از رانندگان تاکسی‌های سیاه لندن از اوبر شکایتی را به ارزش 250 میلیون پوند (291.7 میلیون یورو) تنظیم کردند.

بر اساس این گزارش، آنها ادعا می‌کنند که اوبر مجوز خود را برای فعالیت در لندن از طریق راه‌های غیرقانونی به دست آورده است.

شرکت‌های حقوقی "میشکان دی ریا" Mishcon de Reya و "مدیریت آرجی‌ال" RGL Management که در حال رسیدگی به این شکایت هستند، می گویند که هر یک از این 10000 راننده تاکسی به طور بالقوه می تواند حدود 25000 پوند غرامت دریافت کند.

در این شکایت آمده است که شرکت "حمل و نقل برای لندن" TfL به دلیل شفاف نبودن مدل کسب و کار اوبر، گمراه شده و به این شرکت مجوز اپراتور استخدام خصوصی داده است.

همچنین ادعا شده است که شرکت اوبر به TfL گفته است که تمام رزروها را خود مدیریت خواهد کرد، اما در واقعیت، این شرکت به طور منظم رزروها را به رانندگان واگذار می‌کند که به دلیل قوانین حمل و نقل محلی می‌تواند عواقب قانونی زیادی در پی داشته باشد.

قبل از این که شکایت اخیر ضربه دیگری به اوبر وارد کند، این شرکت تلاش کرده بود تا رانندگان تاکسی‌های سیاه لندن را با شرکت دادن آنها در برنامه خود، آرام کند.

این شکایت در لندن آخرین مورد از پرونده های مشابه علیه اوبر در سراسر جهان، از استرالیا گرفته تا پاریس است، چرا که هزاران راننده تاکسی استدلال می کنند که این شرکت در کاهش درآمد آنها مقصر بوده است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • پیشرفته‌ترین لباس فضانوردی رونمایی می‌شود
  • آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟
  • شکایت ده‌ها هزار راننده تاکسی از اوبر در نقاط مختلف جهان
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • رکوردشکنی تاریخی در المپیک پاریس با دوپینگ‌های مجاز «ناسا»
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • آذری‌جهرمی پاسخ مالک شریعتی را داد
  • ابتکار ناسا به المپیک پاریس می‌رود!
  • تخصیص ارز تاکسی‌ های برقی تهران توسط بانک مرکزی
  • هفتمین سفر فضایی «ویرجین گلکتیک» ماه آینده انجام می‌شود