Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

اگر تا چند هفته پیش امید درباره به نتیجه رسیدن نقش میانجی گرانه اتحادیه اروپا در وین برای از سرگیری گفتگوهای دیپلماتیک میان ایران و امریکا وجود داشت اکنون در لحظه‌ای پرتنش از نظر دیپلماتیک به سر می‌بریم که باعث توقف ابتکار عمل شده است.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ روزنامه "واشنگتن پست" در گزارشی با اشاره به نقش مخرب اقدامات اسرائیل در روند مذاکرات هسته‌ای ایران و دولت‌های غربی می‌نویسد: "اخیرا خبرهایی درباره احتمال توافق ایران و امریکا برای بازگشت به پای میز مذاکره منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود، اکنون تمرکز بر روی سایه جنگی طولانی مدت بین ایران و اسرائیل است که در هفته‌های اخیر به دلیل حمله به کشتی‌های یکدیگر در آبهای بین‌المللی تا حملات موشکی در سوریه و در آخرین مورد خرابکاری در تاسیسات نطنز به نقطه اوج خود رسیده است.

اسرائیل به طورعلنی در مورد حادثه نطنز توضیحی نداده است اما این ابهام عمدی است. اسرائیل نقش داشتن در این عملیات را نه تایید می‌کند و نه انکار. این بخشی از تاریخ طولانی‌مدت هدف قرار دادن تاسیسات و پایگاه‌های متعلق به ایران در داخل آن کشور و در منطقه توسط اسرائیل است. در ماه دسامبر نیز اسرائیل به ترور یکی از سرمایه‌های انسانی ایران یعنی "محسن فخری‌زاده" دانشمند هسته‌ای آن کشور مبادرت ورزید.

باور عمومی بر آن است که امریکا یک دهه پیش در حمله سایبری به تاسیسات نطنز با اسرائیل همکاری کرده بود. در حمله اخیر اما دولت بایدن اصرار دارد که هیچ اطلاعاتی را در مورد حمله به اسرائیل ارائه نداده و در این اقدام نقشی نداشته است.

"بنیامین نتانیاهو" مخالف سرسخت برجام است و نمی‌خواهد شاهد بازگشت دولت بایدن به توافق هسته‌ای با ایران باشد. تحلیلگران باور دارند او خوشحال خواهد شد در حالی که بایدن و دولت‌اش درگیر مشکلات و مسائل متعدد از جمله مسائل اقلیمی، شیوع کرونا و جدال با روسیه و چین هستند، باعث برهم خوردن برنامه بایدن برای توافق با ایران بر سر برنامه هسته‌ای آن کشور شود.

یک دیپلمات اروپایی آشنا با روند گفتگوهای هسته‌ای به "واشنگتن پست" می‌گوید: "این حمله از بسیاری از جنبه‌ها نتیجه و تاثیر مثبتی ندارد. این حمله به محافظه کاران در ایران که همیشه درباره توافق با غرب تردید داشتند قدرت می‌بخشد و سبب می‌شود تا با توان بیشتری این ایده را مطرح کنند که امریکا همدست اسرائیل و مطیع منافع آن رژیم است. این حمله برای امریکا نیز مفید نیست".

این روزنامه در ادامه می‌افزاید: "انتخابات پیش رو در ایران عامل تعیین‌کننده دیگری است. به احتمال زیاد اردوگاه عملگرای تحت ریاست "حسن روحانی" از قدرت برکنار می‌شود و محافظه‌کاران که مخالف امتیاز دادن و یا تلاش برای مصالحه با غرب هستند به قدرت خواهند رسید. اکنون حمله به نطنز بهانه خوبی است تا ایران سانتریفیوژهای بیشتر و موثرتری را برای غنی‌سازی اورانیوم راه‌اندازی کند بدون آنکه مجبور به پرداخت هزینه سیاسی زیادی شود. همچنین، حمله اسرائیل باعث می‌شود ایران بیش از گذشته به مسکو و پکن برای دفع فشارها به خصوص در جریان مذاکرات هسته‌ای در وین نزدیک شود. هر حمله‌ای به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران بهانه‌ای به دست اصولگرایان در ایران می‌دهد تا "حسن روحانی" را برای مذاکره با دولت‌های غربی بدنام و تحقیر کنند. آنان از ابتدا مخالف برجام بودند. این حملات همچنین سبب می‌شوند تا تندروها تلاش‌شان برای شدت بخشیدن به روند پیشرفت برنامه هسته‌ای را تشدید کنند".

این روزنامه در ادامه می‌نویسد: "تهدید به حمله نظامی علیه تاسیسات ایران از سوی اسرائیل در دوران مذاکرات دوران اوباما با ایران روند مذاکرات را تحت تاثیر قرار داد. "دانیل شاپیرو" سفیر سابق امریکا در اسرائیل پیشتر به "ان پی آر" گفته بود در آن زمان ترس از اقدام نظامی اسرائیل انگیزه‌ای برای افرادی بود که خواستار به نتیجه رسیدن سریع‌تر دیپلماسی بودند. اکنون اما تهدید اسرائیل علیه ایران مانع آشکاری برای حصول توافق میان ایران و امریکا است. واگرایی شدیدی در منافع امریکا و اسرائیل دیده می‌شود. از دید اسرائیل درگیری دائمی با ایران امری مسلم است و هیچ‌گونه تنش‌زدایی‌ای قابل تصور نیست و حملات نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران می‌تواند برای چندین ماه روند پیشرفت برنامه اتمی ایران را به تاخیر اندازد. در مقابل، دولت بایدن باور دارد که باید توافق هسته ای مشابهی با ایران بار دیگر حاصل شود".

منبع: آفتاب

کلیدواژه: برجام مذاکرات هسته ای حادثه نطنز اسرائیل مذاکره ایران و آمریکا هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۲۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه عبری: ریاض اسرائیل را درباره هر حمله به رفح تهدید کرد

یک رسانه عبری به نقل از یک منبع ناشناس سعودی مدعی شد که عربستان درباره هرگونه حمله اسرائیل به رفح این رژیم را تهدید و اعلام کرد که این حمله منجر به دور شدن توافق عادی‌سازی تل‌آویو و ریاض می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، درحالی که طی یک هفته گذشته اخبار متعددی درباره روند عادی‌سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی و تحرکات آمریکا در این زمینه به ویژه بعد از سفر «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه این کشور به ریاض منتشر شده است، امروز پنجشنبه یک رسانه عبری مدعی شد که عربستان تهدید کرده که هرگونه حمله اسرائیل به رفح در جنوب نوار غزه موجب دور شدن قرارداد عادی‌سازی بین ریاض و تل‌آویو می‌گردد (احتمال آن را کم می‌کند).

شبکه کان رژیم صهیونیستی در این زمینه گزارش داد که یک منبع در دربار پادشاهی عربستان به این شبکه اعلام کرده که ریاض درباره هرگونه عملیات نظامی اسرائیل در رفح به تل‌آویو هشدار داده و اعلام کرده که اگر این حمله اتفاق بیفتد منجر به دور شدن قرارداد عادی‌سازی عربستان و اسرائیل می‌شود و همین مسئله اسرائیل را در برابر گزینه سختی قرار داده است.

این رسانه عبری اعلام کرد که منبع مذکور در دربار پادشاهی عربستان گفت که ریاض از طریق آمریکایی‌ها پیامی به تل آویو فرستاده و تاکید کرده است که هرگونه عملیات نظامی در رفح اشتباهی بزرگ بوده و قرارداد عادی سازی بین ریاض و تل آویو را دور می‌کند.

شبکه کان رژیم صهیونیستی به نقل از منبع سعودی مذکور که نام او را ذکر نکرده اعلام کرد که در این صورت (حمله اسرائیل به رفح) عربستان (در صورت عادی‌سازی با اسرائیل) به عنوان کشوری خائن شناخته خواهد شد.

به ادعای این رسانه صهیونیستی، این منبع تاکید کرد که در صورت عدم تشکیل کشور فلسطین عربستان نمی‌تواند روابط خود را با اسرائیل عادی کند و ریاض حاضر نیست جایگاهی که در میان کشورهای اسلامی دارد را از دست بدهد.

رسانه عبری از پیشرفت ملموس در سازش ریاض-تل‌آویو خبر دادگفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه

این درحالی است که 2 روز قبل یک رسانه عبری زبان ادعا کرد، پیشرفت ملموسی در روند سازش بین ریاض و تل‌آویو به ثبت رسیده است.

شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی به این منظور اعلام کرد که همه نگاه‌ها متوجه ریاض است و امیدواری محتاطانه‌ای را در مورد شکل گیری پیشرفت جدیدی در این روند می‌توان ملاحظه کرد. محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به شکل جداگانه‌ای با بلینکن و ابو مازن به گفتگو پرداخته است، در سایه مذاکرات انجام گرفته در رابطه با توافق مبادله اسرا، دولت بایدن فشارهایی را برای برقراری روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی وارد می‌کند و یک منبع نزدیک به دربار عربستان اعلام کرد نیازمند تضمین‌‌هایی برای فراهم شدن زمینه تشکیل دولت فلسطینی هستیم.

روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت هم اعلام کرد که تماس‌های مربوط به سازش بین اسرائیل و عربستان که بعد از 7 اکتبر متوقف شد، با کمک و تلاش وزیر خارجه آمریکا که به ریاض سفر کرده بود، از سر گرفته شده است، این بار توافق دایره‌ای شکل است، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم می‌کندو در مقابل عربستان سعودی روند سازش را از سر می‌گیرد.

این رسانه عبری افزود که طی هفت ماه گذشته از جنگ، ارتباط بین ریاض و تل‌آویو به شکل به شدت محدودی حفظ شد، این کار از طریق نمایندگان عربستان در ایالات متحده و اروپا انجام گرفته است و در عین حال ریاض به دقت و وسواس شانس بنیامین نتانیاهو برای بقا در قدرت را سبک و سنگین می‌کند، تا اینکه در هفته گذشته بود که سخنگویان سعودی اعلام کردند که حتی با وجود نتانیاهو هم روند برقراری روابط را به پیش خواهند برد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رسانه عبری: ریاض اسرائیل را درباره هر حمله به رفح تهدید کرد
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • اشتباه نتانیاهو به ایران فرصت داد بازدارندگی اسرائیل را نابود کند
  • کاخ سفید: همچنان با حمله اسرائیل به رفح مخالفیم
  • طرح رژیم اسرائیل برای حمله به رفح اعلام شد
  • نتانیاهو: «با یا بدون توافق» به رفح حمله می‌کنیم
  • خبر جدید رسانه‌های صهیونیستی درباره تصمیم نتانیاهو برای حمله به رفح
  • زهر چشمی که ایران از نتانیاهو گرفت، بی‌سابقه بود
  • زهر چشمی که ایران در حمله به «نواتیم» از نتانیاهو گرفت، بی‌سابقه بود