Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ آخرین باری که سانتریفیوژ‌های ایران در زیرزمین‌های تاسیسات هسته‌ای نطنز دچار سانحه شدند زمانی بود که آمریکا و اسرائیل با همکاری هم ویروس استاکس نت را به جان برنامه هسته‌ای ایران انداختند تا به قول خودشان جلوی تبدیل شدن ایران به قدرت نظامی هسته‌ای را بگیرند. این اقدام آن‌ها در نهایت تهران را پای میز مذاکره کشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مذاکراتی که بعد از چند سال به بار نشست و نتیجه آن توافق هسته‌ای برجام بود. همین توالی سبب تقویت ایده‌ای مشابه در جریانی شده که با رسیدن به یک توافق جدید قبل از انتخابات ریاست جمهوری مخالفند.

بامداد روز یکشنبه انفجاری در تاسیسات نطنز رخ داد که اگرچه مقامات داخلی معتقدند خسارت زیادی به برنامه هسته‌ای ایران وارد نشده، اما رسانه‌های خارجی به نقل از مقامات آگاه از بروز یک خسارت سنگین خبر داده‌اند. روزنامه نیویورک تایمز روز دوشنبه گزارشی منتشر کرد و اعلام کرد خسارتی که با انفجار سیستم برق رسانه به سانتریفیوژ‌های سایت نظنز وارد شده دست کم ۹ ماه برنامه هسته‌ای ایران را به تعویق خواهد انداخت. این در حالی است که مقامات اعلام کردند که روند غنی سازی در نطنز متوقف نشده است و کار همچنان ادامه دارد.

اتفاقات نطنز، سرآغاز تحلیل‌هایی درباره تاثیر این حادثه بر قدرت چانه‌زنی ایران در مذاکرات وین شد. بسیاری از رسانه‌های غربی اعلام کردند که در شرایط جدید ایران اهرم فشار خود را در مذاکرات از دست داده و قدرت مواضع تهران کاهش پیدا کرده است.

رابطه مذاکرات وین و حادثه نطنز چیست؟

مقامات دولت روحانی که مسئولیت مذاکرات وین را برعهده دارد نیز یکی پس دیگری بر ارتباط میان حادثه نطنز و مذاکرات وین صحه گذاشتند. علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد اقدام علیه مرکز غنی‌سازی نطنز نشان دهنده ناکامی مخالفان مذاکرات ایران برای رفع تحریم‌های ظالمانه است.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران روز دوشنبه به طور رسمی اسرائیل را عامل خرابکاری در نطنز معرفی کرد و گفت اگر فکر می‌کنند دست ما در مذاکره ضعیف شده اتفاقا این عمل زبونه موضع ما را در مذاکرات قوی‌تر خواهد کرد.

تحلیل جریان نزدیک به دولت و بسیاری از کارشناسان این است که اسرائیل قصد داشته با این خرابکاری ایران را وادار به اقدامات واکنشی کند. اقداماتی که در نهایت می‌تواند مسیر مذاکرات را تغییر دهد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی اعلام کرده حمله به تاسیسات نظنز می‌تواند تلاش‌های آمریکا برای احیای برجام را با مشکلاتی روبه رو سازد.

اما جالب اینجاست که جریان مخالف مذاکره برداشت کاملا متفاوتی از ارتباط میان مذاکرات وین و خرابکاری نطنز دارد. برداشتی که از ساعاتی پس از این اتفاق در رسانه ها و شبکه های اجتماعی و همینطور صدا و سیما در حال بحث بر سر آن هستند.

بیشتر بخوانید:روایت خرابکاری در نطنز/ ایران وارد تله انتقامی اسرائیل می‌شود؟

عبدالله گنجی، مدیرمسئول روزنامه جوان، نزدیک‌به سپاه پاسداران می‌گوید در پاسخ به حمله نطنز، باید هرچه زودتر از مذاکر‌ه‌های وین بر سر برداشته‌شدن تحریم‌ها و بازگشت آمریکا به برجام خارج شد. روزنامه کیهان نیز در سرمقاله‌ای به قلم حسین شریعتمداری رسما اعلام کرد باید در پاسخ به خرابکاری نطنز از مذاکرات وین خارج شد.

در این سرمقاله گفته شده: طیف مدعی اصلاحات با کلیدواژه‌هایی همچون «صبر استراتژیک»، «صبر راهبردی»، «هوشمندی در نیفتادن در تله» و... همواره نسخه ضعف و انفعال پیچیده و مدعی هستند که ایران نباید هیچ‌گاه در مقابل اقدامات خرابکارانه و جنایت‌آمیز طرف «آمریکایی- اسرائیلی- اروپایی» به اقدام متقابل دست بزند.

این رویکرد خسارت‌بار و حقارت‌آمیز، طرف «آمریکایی- اسرائیلی- اروپایی» را به تکرار و تشدید گستاخی علیه کشورمان تشویق و ترغیب می‌کند.

برنامه جهان آرا که از شبکه افق متعلق به سپاه پاسداران پخش می‌شود نیز ویژه برنامه دوشنبه شب خود را به این موضوع اختصاص داد.

علیرضا ذاکانی نماینده مجلس با حضور در این برنامه حادثه نطنز را «بخشی از مذاکرات وین» و حتی «جز لاینفک» این مذاکرات خواند.

او از قول تیم مذاکره کننده هسته‌ای گفت: آن‌ها می‌گویند ببینید برجام چقدر چیزی خوبی است که اسرائیل دارد چنین کاری می‌کند و اگر زودتر به برجام برگردید برخلاف خواست اسرائیل است.

این نماینده مجلس به طور تلویحی دولت را در خرابکاری نطنز متهم اعلام کرد و گفت: می‌خواهند از طریق یک خرابکاری شرایطی ایجاد کنند که ماحصل آن این است که اگر کسی مخالفت منطقی هم با روند مذاکرات دارد بگویند تو هم که این مخالفت را می‌کنی مانند کاری است که اسرائیلی‌ها در تنش افزایی می‌کنند.

ذاکانی در بخش دیگری از اظهاراتش به واکنش‌هایی که ایران باید انجام دهد اشاره کرده و گفت: در وهله نخست غنای اورانیوم باید بالای ۶۰ درصد برود. در مرحله دوم هم تیم مذاکره کننده حق ندارد مسیری را برود که تحریم‌ها ساختارش باقی بماند و فقط بخشی از آن‌ها به عنوان آبنبات چوبی برداشته شود.

او در ادامه این برنامه به تلاش دولت برای برداشتن سریع تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: برداشتن تحریم‌ها نیازمند راستی آزمایی است که اصلا راستی آزمایی سریع شدنی نیست... راستی آزمایی سه تا شش ماه طول می‌کشد و گفته عراقچی در مورد راستی آزمایی سریع شدنی نیست.

ذاکانی در ادامه تکلیف ریشه این نوع تحلیل‌ها درباره ارتباط خرابکاری وین با تسریع روند مذاکرات را افشا کرد و اعلام کرد مذاکرات وین با اهداف سیاسی دنبال می‌شود و تیم مذاکره کننده «به خاطر انتخابات منافع ملی را به ثمن بخس واگذار کرده است.»

باگ امنیتی گاندوسازان/ واقعیت ماجرا حادثه نطنز چیست؟

با وجود تلاش‌های جریان اصولگرای مخالف دولت برای کوبیدن بر طبل جنگ تمام عیار با اسرائیل، یک نکته نباید از تحلیل‌ها دور بماند و آن اینکه تمامی خسارات وارده بر برنامه هسته‌ای ایران با هر هدفی که بوده (چه به قول تیم مذاکره کننده، آسیب زدن به مذاکرات هسته‌ای باشد چه به قول مخالفان مذاکرات تسریع روند گفتگوها)، نتیجه باگ امنیتی است.

ذاکانی در برنامه جهان آرا اذعان کرد که ایران به بهشت جواسیس تبدیل شده است. او با اشاره به مساله نفوذ به تاسیسات هسته‌ای ایران گفت: یک مجموعه پر ظرفیت هسته‌ای که در پی خرابی برای تعمیر به خارج از کشور منتقل شده بود با ۳۰۰ پوند مواد منفجره به کشور بازگردانده شد، اما سیستم امنیتی متوجه آن نشد.

این نماینده مجلس تایید کرد که بخش عمده‌ای از امکانات غنی سازی کشور و همچنین چند هزار سانتریفیوژ در پی حادثه روز یکشنبه نطنز از بین رفته است. او همچنین گفت در تاسیسات هسته‌ای نطنز در یک میز کار با لوازم حساس مواد منفجره کار گذاشته شده بود.

این حلقه گمشده تمامی اظهارنظر‌ها و تحلیل‌هایی است که از سوی هر دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا درباره حوادثی نظیر انفجار نطنز می‌شویم.

ظرف کمتر از یک سال ایران دستخوش چهار حادثه تروریستی شده که همگی توسط عوامل دشمن در خاک ایران طراحی و اجرا شده‌اند.

تیرماه ۹۹ ساختمان مرکز مونتاژ سانتریفیوژ‌های پیشرفته که در محوطه باز تاسیسات نطنز قرار داشت در یک انفجار تخریب شد. مقام‌های جمهوری اسلامی در ابتدا خسارت وارده را اندک اعلام کردند اما به مرور مشخص شد خسارت وارده سنگین بوده است. این حادثه به اذعان مقامات کشور نتیجه یک خرابکاری عامدانه توسط جاسوسان اسرائیل بوده است.

منابع آگاه اعلام کردند که در اثر این انفجار یک دستگاه سنجش دور سانتریفیوژ‌ها که به قیمتی گزاف از آلمان وارد شده بود از بین رفت. در واقع خسارت وارده نتیجه انفجار بمب‌هایی بود که در زیر این دستگاه کار گذاشته شده بود.

گفته‌های مقامات نشان می‌دهد عامل این انفجار از کشور گریخته، اما برخی مقامات مطلع معتقدند ادعای فرار عامل حادثه نیز در واقع پوششی برای مابقی عوامل بوده و سبب شده جاسوسانی که در سازمان رخنه کرده بودند با آرامش به کارشان برسند.

حادثه دوم مربوط به ۷ آبان ماه سال ۹۹ و ترور محسن فخری زاده در نزدیکی ویلای شخصی او در آبسرد دماوند است.

نشریه جویش کرونیکل در بهمن ماه سال گذشته گزارشی با عنوان "پشت پرده کشته شدن کارشناس هسته‌ای ایران" منتشر کرد و نوشت که برنامه ترور او توسط موساد ریخته شد. بنابر این گزارش، موساد برای ترور دانشمند اتمی ایران از اسلحه یک تنی با کنترل از راه دور که طی هشت ماه در قطعه‌های جداگانه به ایران قاچاق و سپس در ایران مونتاژ شده بود، استفاده کرده است.

سومین نشانه روشن حضور آزادانه جاسوسان و عوامل اسرائیل در خاک ایران در تاریخ ۲۴ آبان ماه سال ۹۹ ظاهر شد. زمانی که عوامل اسرائیل این بار نه به درخواست موساد بلکه به سفارش سازمان سیا آمریکا دست به ترور نفر دوم القاعده در خیابان پاسداران تهران زدند.

چهارمین و آخرین مورد نیز مربوط به حادثه روز یکشنبه نطنز است. حادثه‌ای که گفته می‌شود بار دیگر با مواد انفجاری دفن شده در زمین و توسط عامل فیزیکی موساد انجام شده و خسارت وارده دست کم تا ۹ ماه صنعت هسته‌ای کشور را فلج کرده است.

فارغ از ارتباط این حوادث به مذاکرات ایران و غرب باید به دنبال ریشه این گونه اتفاقات تلخ درون کشور بود. زنجیره‌ای از حوادث ناشی از نفوذ دشمن نشان می‌دهد سیستم اطلاعاتی کشور بر خلاف ادعا‌های مطرح شده در سریال‌هایی نظیر گاندو، پر از باگ‌های امنیتی است.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۳۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پائز: المپیک ۲۰۲۴ واقعیت است نه رؤیا / مرادی: هدف مشترک داریم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فدراسیون والیبال، تیم ملی والیبال ایران که حدود سه هفته است تمرینات خود را برای حضور پرقدرت در لیگ ملت‌های ۲۰۲۴ آغاز کرده است امروز با حضور موریس موتا پائز سرمربی برزیلی – فرانسوی اردوی آماده‌سازی خود را آغاز کرد تا ادامه تمرینات به صورت جدی‌تر پیگیری شود.

موتا پائز سرمربی برزیلی – فرانسوی تیم ملی والیبال کشورمان صبح امروز پس از ورود به تهران و استراحتی کوتاه، در جلسه‌ای با سید میلاد تقوی دیدار و گفتگو کرد و سپس به همراه وحید مرادی سرپرست گروه اعزامی تیم ملی والیبال ایران در مسابقات لیگ ملت‌های والیبال ۲۰۲۴، در تمرین تیم ملی حضور یافت.

در ابتدای این تمرین که علاوه بر کادر فنی و بازیکنان، امیرحسین منظمی عضو هیأت رئیسه فدراسیون هم حضور داشت، وحید مرادی گفت: با نظر آقای پائز نام ۳۰ بازیکن را به فدراسیون جهانی والیبال اعلام کردیم و در موعد مقرر تمامی مدارک به فدراسیون جهانی ارسال شد و تأیید آن را گرفتیم. آقای پائز امروز صبح کار خود را در تهران آغاز کردند و پیش از تمرین جلسه‌ای با دکتر تقوی داشتند. در این جلسه موارد مختلفی مطرح شد که مبحث اصلی آن جنگندگی تیم برای رسیدن به یک هدف مشترک بود.

مرادی با اشاره به صحبت‌های پائز پیش از امضای قرارداد به عنوان سرمربی تیم ملی والیبال کشورمان عنوان کرد: پیش از امضای قرارداد پائز از من پرسید که آیا بازیکنان آماده هستند که برای رسیدن به هدف از جان مایه بگذارند؟ جواب من این بود که همه بازیکنان برای رسیدن به المپیک حاضر به از خود گذشتگی هستند. از همه وجود مایه می‌گذارند و تلاش خواهند کرد تا به المپیک برسند.

سرمربی تیم ملی والیبال ایران هم پس از صحبت‌های مرادی ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران گفت: اول از همه بسیار مفتخرم که لباس ملی ایران را پوشیدم و می‌دانم که بازیکنان خیلی خوبی داریم، باور دارم که می‌توانیم با هم کار بزرگی انجام دهیم.

وی ادامه داد: زمان تمرکز کردن است و ترجیح می‌دهم در اینجا همراه شما باشم و کار کنیم تا اینکه بخواهم زیادی صحبت کنم. از ماه گذشته کادر فنی که در ایران حضور داشتند کار خود را به خوبی انجام دادند. زمان زیادی نداریم اما باید به هدف اصلی‌مان در تابستان دست پیدا کنیم. المپیک ۲۰۲۴ برای ما یک رؤیا نیست بلکه واقعیت است. برای رسیدن به این هدف بایستی با هم باشیم و این تنها راهی است که می‌توانیم به آن دست پیدا کنیم.

وی تاکید کرد: باز هم می‌گویم زمان زیادی نداریم و تنها باهم و با مبارزه کردن در کنار هم می‌توانیم به آن دست پیدا کنیم. در روزهای گذشته من آرشیوی از سه یا چهار بازی در این سالن را تماشا کردم و متوجه این موضوع هستم که والیبال برای مردم ایران چقدر حائز اهمیت است و چه میزان آن را دوست دارند. زمان مبارزه است و باید برای این طرفداران تلاش کنیم. از حضورتان تشکر می‌کنم و می‌توانیم کار را شروع کنیم.

در ادامه پیمان اکبری که به عنوان دستیار اول پائز در مدت عدم حضور او در ایران تمرین دهی به تیم را برعهده داشت، ضمن معرفی اعضای کامل کار فنی اظهار کرد: به ایشان خیرمقدم و تبریک می‌گوئیم. مسؤولیت این کار سخت را پذیرفتند. همه می‌دانیم کار سختی در پیش داریم اما دور از دسترس نیست. با توجه به تلاشی که انجام می‌دهیم می‌توانیم به هدف برسیم. این بازیکنان حدود سه هفته در حال تمرین هستند و انگیزه و توان لازم را دارند. همه آماده جنگیدن برای رسیدن به هدف هستند. امیدوارم با حضور ایشان به هدف مدنظر برسیم.

در پایان بازیکنان و کادر فنی با تشکیل حلقه اتحاد تیمی تمرینات خود را زیر نظر مستقیم موتا پائز سرمربی تیم ملی و دیگر اعضای کادر فنی آغاز کردند.

تمرینات تیم ملی در سالن والیبال مجموعه ورزشی آزادی مطابق با برنامه از پیش تعیین شده در دو نوبت صبح و عصر برگزار می‌شود.

کد خبر 6087892 سیده فرزانه شریفی

دیگر خبرها

  • پائز: المپیک ۲۰۲۴ واقعیت است نه رؤیا / مرادی: هدف مشترک داریم
  • پائز: المپیک ۲۰۲۴ واقعیت است، نه رویا
  • پائز: المپیک ۲۰۲۴ واقعیت است نه رویا
  • درخواست توقف کمک نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • جاری شدن سیل در نطنز پس از بارش شدید باران (فیلم)
  • روبن آموریم با وست هم به توافق نرسید
  • مردم ایران چگونه می‌توانند به مردم جهان کمک کنند؟
  • ادعای جدید گروسی درباره نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتم/ برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی/ ازسرگیری مذاکرات برای برقراری صلح در یمن/ آغاز رزمایش «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور