Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیروس ریسباف فکور گفت: سیستان وبلوچستان مانند سایر استان‌ها با بالا رفتن پوسیدگی دندان مواجه است و این امر یکی از مهمترین مشکلات مردم به شمار می‌رود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیروس ریسباف فکور، متخصص جراحی فک و دهان و صورت در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون در خصوص وضعیت بهداشت دهان و دندان در استان، بیان کرد: سیستان وبلوچستان استانی وسیع بوده و در طی سالیان اخیر تغییرات زیادی نسبت به گذشته پیدا کرده و به پیشرفت های خوبی دست یافته است؛ به یاد دارم اوایل دوران خدمت بنده یعنی 20 سال قبل، در این خطه آمار مطب ها و کلینیک ها از تعداد انگشتان دست کمتر بود اما در حال حاضر این میزان افزایش یافته و جای خوشحالی دارد که خدمات مطلوب‌تری به مردم ارائه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 وی افزود: قاعدتا هنوز کمبودهایی در برخی از بخش ها وجود دارد که با همت و همکاری عمومی قابل رفع است، بیان این مطلب بدان جهت است که ارائه خدمات به تنهایی مهم نیست و مردم هم در ارتقا و کیفیت بهداشت باید یاری رسان باشند و به امر پیشگیری از بیماری ها در حوزه دهان و دندان کمک کنند.

استاد دانشکده دندانپزشکی زاهدان ادامه داد: سیستان وبلوچستان مانند سایر استان ها با بالا رفتن پوسیدگی دندان مواجه است این امر یکی از مهمترین مشکلات مردم به شمار می رود.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات رایج در استان عادات پارافانکشنال (عادات دهانی) است که به مروز زمان و در صورت تشخیص دیرهنگام منجر به کنسرهای سر و گردن می شود، و این امر قاعدتا یکی از مشکلات و چالش های آینده خواهد بود.

سلامتی اولین و اساسی ترین رکن یک زندگی خوب است

ریسباف با بیان اینکه سلامتی اولین و اساسی ترین رکن یک زندگی خوب است، اذعان کرد: افراد باید آموزش های موجود را از طریق رسانه ها دنبال و هر 6 ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنند، زیرا ویزیت های مکرر باعث می شود پوسیدگی ها و مشکلات دهان و دندان در وهله اول تشخیص داده شود که این امر به پیشگیری کمک کرده و منجر می شود دندان ها اگر نیاز به ترمیم دارند همان ابتدا با هزینه پایین تر مداوا شوند و نیاز به درمان های تخصصی تر و پیشرفته تری نباشد.

وی ادامه داد: دندانپزشکی از گروه های مهم بوده و امروزه ثابت شده بیشترین درصد انتقال ویروس کرونا از طریق تفس است، در این راستا از آنجایی که دندانپزشکان با سیستم تنفسی خود و بیماران درگیر هستند اگر چنانچه بسیاری از اصول ایمنی رعایت نشود دامنه سرایت گسترده خواهد شد، امروزه خوشبختانه دندانپزشکان واقف به این امر بوده و راهکارهای خوبی در دستور کار دارند.

کرونا و دندانپزشکی

این متخصص جراحی فک و دهان و صورت اظهار کرد: رعایت پروتکل های بهداشتی قبل از شیوع ویروس کرونا توسط دندانپزشکان مورد توجه بوده چرا که بسیاری از بیماری های واگیر دار وجود دارند که امکان سرایت آنها بالا است، از این جهت استفاده از ماسک، شیلد و محافظ یکی از قواعد کار در این حیطه است.
 
وی در بخش دیگر سخنان خود به توضیحاتی در خصوص هزینه های بالای دندانپزشکی از دیدگاه مردم پرداخت و گفت: هزینه های دندانپزشکی یکی از سرسام ترین هزینه ها در کل دنیا است زیرا ملزومات، لوازم و مواد دندانپزشکی بالا بوده و این مهم انجام خدمات را بالا می برد، بر این اساس بخشی از خدمات دندانپزشکی توسط بخش دولتی ارائه می شود.

استاد دانشکده دندانپزشکی زاهدان تصریح کرد: ایران یکی از کشورهایی است که کمترین هزینه را در زمینه دندانپزشکی دارد، اگر چه طی سال های اخیر نوسانات نرخ ارز هزینه و خدمات ها را دچار تغییر کرد اما هنوز تعرفه ها با توجه به هزینه های جاری که یک دندانپزشک دارد چندان تفاوت نداشته و خدماتی که در کشور ما نسبت به سایر کشورهای همسایه انجام می شود بسیار پایین تر است، به گونه ای که اکثر هموطنان مقیم خارج برای درمان و مداوا به ایران آمده تا از این خدمات بهره مند شوند.

وی خاطر نشان کرد: بسیاری از خدمات دندانپزشکی در بخش دولتی به دلیل هزینه های زیادی که تحمیل می کند جز در دانشکده های دندانپزشکی آن هم با نازل ترین قیمت به مردم ارائه نمی شود، از طرفی چون بخش دولتی و خصوصی مکمل همدیگر هستند نیروی انسانی بخش خصوصی را بخش دولتی با آموزش هایی که ارائه می دهد، تامین می کند.

شیوع پوسیدگی دندانها در کودکان با افزایش ‏مصرف تنقلات

ریسباف در ادامه سخنان خود به مراقبت از دندان های کودکان اشاره کرد و افزود: با توجه به تغذیه ای که کودک دارد و وابسته به تنقلات و شیرینی جات است، این خوردنی ها منجر به پوسیدگی دندان می شود، در این زمینه کودکان نیاز به مراقبت بیشتری دارند و این مهم برعهده والدین است، چرا که در صورت عدم مراقبت پوسیدگی دندان در کودکان افزایش می یابد.

وی اضافه کرد: مراقبت از دندان های پایه یا به اصطلاح شیری بسیار مهم است زیرا راهنمای رویش دندان های آینده خواهند بود، در این راستا والدین باید آموزش های لازم را فراگرفته و کودکان را کنترل کنند؛ رسانه ها نیز در این زمینه نقش مهمی در اطلاع رسانی و افزایش آگاهی به مردم برعهده دارند.
 
این متخصص جراحی فک و دهان و صورت گفت: در انتخاب شغل صحیح و درست عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، علاقه و توانمندی برای هر فرد مهم و در نظر گرفته می شود، دندانپزشکی شاخه ای از علم پزشکی است که به سلامت دهان و دندان می پردازد در همین راستا علاقمندی خاص خود را می طلبد زیرا از یک سو باعث مداوا و درمان بسیاری از بیماران و تسکین درد شده و از سوی دیگر باعث ارتقا و بهبود کیفیت زندگی افراد می شود.

تلخ و شیرین های دندانپزشکی

وی با بیان اینکه دندانپزشکان در سلامت افراد جامعه سهیم بوده و از این منظر خوشحال هستند، افزود: دندانپزشکی کاری سنگین است به علت نوع نشتن و کار به مدت طولانی گردن، مهره های کمر و جسم خیلی زود فرسوده می شوند، از این جهت طول عمر کاری دندانپزشکان کمتر از گروه های دیگر پزشکی است.

ریسباف در ادامه به بیان پاره ای از خاطرات تلخ و شیرین پرداخت و اذعان کرد: بسیاری از مواقع با مشکلات عدیده ای روبرو می شویم، بارها پیش آمده مراجعه کننده ای با بیماری سرطان داشته ایم که بعد از انجام یکسری آزمایشات باید خبرهای ناخوشایندی را به وی یا همراهش اعلام کنیم، این برایمان سخت بوده؛ طی روزهای گذشته وقتی یک کودک پنج ساله را ویزیت و جواب آزمایش ها را دریافت کردیم متوجه یک کنسر دهانی شدیم که توان گفتن این خبر را به پدر و مادرش نداشتیم، دادن اطلاعات حقیقی به بیمار گاها برایمان سخت است.

استاد دانشکده دندانپزشکی زاهدان خاطر نشان کرد: با توجه به تخصصی که در این حیطه دارم و انجام برخی از جراحی های پلاستیکی، رضایت بیماران پس از انجام عمل،خوشحالی را برایم به ارمغان می آورد، و این بهترین خاطرات خوش ار روزهای کاری یک دندانپزشک است.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان وبلوچستان پوسیدگی دندان دهان و دندان بخش دولتی هزینه ها دندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۴۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سیدمعلمی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستا‌ها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند؛ بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • ۱۰ راهکار ساده برای رفع بوی بد دهان
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود