Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@16:29:08 GMT

چاقي و افزايش خطر سکته مغزي در مردان جوان

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۰۶۰۶۴

چاقي و افزايش خطر سکته مغزي در مردان جوان

خبرگزاری آریا- پژوهشگران دانش پزشکی در دانشگاه گوتنبرگ در سوئد اعلام کردند چاقی و اضافه وزن، خطر ابتلا به سکته مغزی و نارسایی قلبی را در مردان کمتر از 40 سال افزایش می‌دهد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از پایگاه خبری یورک الرت، دانشمندان می‌گویند اضافه وزن و متناسب نبودن اندام در سال‌های آخر نوجوانی، خطر ابتلا به سکته مغزی و نارسایی قلبی را تشدید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مطالعه بر روی اطلاعات یک میلیون و 258 هزار و 432 مرد که پرونده پزشکی آنان بین سال‌های 1971 و 1995 در ارتش سوئد ثبت شده است نشان داد روند چاقی و افزایش وزن، در طول چند سال، افزایش داشته است. دکتر دیوید آبرگ می‌گوید: مطالعه ما نشان داد اضافه وزن، چاقی و متناسب نبودن اندام، به طور جدی با افزایش خطر نارسایی قلبی و سکته مغزی همراه است.
دانشمندان می‌گویند نارسایی قلبی در طول مدت مطالعه 69 درصد و سکته‌های مغزی 32 درصد افزایش داشتند. سکته مغزی در کل دنیا دومین علت مرگ بشر است و اولین علت از کارافتادگی، اما در کشور‌های پیشرفته در حال حاضر سومین علت مرگ است که با پیر شدن جوامع در آینده نه چندان دور در آن کشور‌ها نیز دومین علت مرگ خواهد شد.
سکته مغزی یعنی بسته شدن یا پاره شدن یک شریان مغزی که به دنبال آن اختلال در گردش خون آن ناحیه از مغز ایجاد شده و موجب بروز علائمی مثل فلج نیمه بدن، اختلال تکلم و اختلال در راه رفتن می‌شود. سکته مغزی، زمانی اتفاق می‌افتد که رگی خونی در مغز مسدود یا منفجر شود.
به طور متوسط 10 تا 15 درصد افرادی که به سکته‌های مغزی مبتلا می‌شوند در اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند و 60 تا 70 درصد بیماران با درمان مناسب می‌توانند زندگی مستقل داشته باشند. یکی از علل متداول سکته مغزی ضخیم و سخت شدن دیواره رگ‌های خونی است.
پلاکت‌های ساخته شده از چربی، کلسیم، کلسترول و ... انعطاف رگ‌های خونی را از میان می‌برند. لخته خون ممکن است سبب مسدود شدن رگ خونی غیر قابل انعطاف و بروز سکته مغزی ایسکمیک شود. عامل اصلی سکته مغزی هموراژیک در اکثر موارد عدم درمان فشار خون بالا است که سبب انفجار رگ خونی ضعیف می‌شود.
معمولاً این افراد علایم خبرکننده‌ای مانند سردرد و تشنج دارند که منجر به پاره شدن رگ‌های مغزی می‌شود. یکی دیگر از دلایل بروز سکته‌های مغزی حرکت لخته خون از قلب یا عروق گردن است که وارد مغز می‌شود مبتلایان به رماتیسم قلبی یا بیماران قلبی که ضربان قلبشان دچار مشکل است و کسانی که دچار سکته‌های قلبی شده اند یا مشکل دریچه‌ای دارند مستعد ابتلا به سکته‌های مغزی هستند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: چاقی افزایش مغزی سکته های مغزی نارسایی قلبی سکته مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۶۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با مشکلات ناشی از افکار منفی آشنا شوید

افکار منفی باعث بروز مشکلات تیروئیدی، ضربان قلب سریع، مشکلات گوارشی، فشار خون بالا و درد پایین کمر می‌‎‎شود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، افکار منفی یکی از مشکلات و دغدغه‌های اساسی در بین بسیاری از افراد جامعه است که ممکن است باعث بروز مشکلاتی مانند اضطراب، افسردگی، استرس و عزت نفس پایین شود؛ در ادامه به بررسی مشکلات ناشی از افکار منفی می‌پردازیم:

مشکلات تیروئیدی

افکار منفی می‌تواند بر عمکلرد غده تیروئید که متابولیسم، سطح انرژی و خلق‌وخو را تنظیم می‌کند، تأثیر بگذارد؛ نتایج بررسی‌های منتشر شده نشان می‌دهد که استرس مزمن و احساسات منفی می‌تواند تعادل هورمون‌های تیروئید در بدن را مختل کند و منجر به ایجاد شرایطی مانند کم کاری یا پرکاری تیروئید شود، این شرایط می‌تواند علائمی مانند خستگی، افزایش یا کاهش وزن و نوسانات خلقی را به همراه داشته باشد.

ضربان قلب سریع

افکار منفی مزمن می‌تواند پاسخ استرس بدن را تحریک کند و منجر به افزایش ضربان قلب شود، نتایج بررسی‌های انجام شده حاکی از این است که استرس مزمن و احساسات منفی می‌تواند در ایجاد مشکلات قلبی عروقی از جمله ضربان قلب سریع نقش مهمی داشته باشد، این خطر با گذشت زمان می‌تواند احتمال بروز بیماری‌های قلبی جدی‌تر مانند حملات قلبی را افزایش دهد.

مشکلات گوارشی

سلامت روده ارتباط مستقیمی با سلامت روان افراد دارد و افکار منفی می‌تواند برای سیستم گوارش خطرناک باشد، استرس و احساسات منفی می‌تواند تعادل باکتری‌های روده را مختل کند و باعث ایجاد مشکلات گوارشی مانند سندرم روده تحریک‌پذیر، رفلاکس اسید معده و زخم معده شود.

فشار خون بالا

تفکر منفی مزمن می‌تواند سطح فشار خون را افزایش دهد و باعث بروز دیگر مشکلات قلبی عروقی شود، افرادی که به صورت مداوم احساسات منفی را تجربه می‌کنند، به مرور زمان بیشتر در معرض فشار خون بالا قرار می‌گیرند.

درد پایین کمر

احساسات منفی مانند استرس، اضطراب و افسردگی می‌تواند کمردرد را تشدید کند؛ نتایج پژوهش‌های انجام شده نشان می‌دهد افرادی که دارای احساسات منفی مزمن هستند، بیشتر از دیگران در معرض کمردرد قرار دارند، متخصصان معتقدند که ارتباط بین احساسات منفی و کمردرد با افزایش تنش عضلانی و التهاب ناشی از استرس مرتبط است.

کد خبر 751309

دیگر خبرها

  • ۲۴ درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است
  • آسیب مغزی و فلج جوان انگلیسی در پی مصرف گاز خنده
  • با مشکلات ناشی از افکار منفی آشنا شوید
  • نیاز روزانه به ۱۵۰۰ اهداکننده خون در تهران
  • افشای شگرد مادر و پسر تهرانی برای آدم‌ربایی مردان جوان
  • جوان مرگ مغزی بجنوردی جان چهار بیمار را نجات داد
  • سیگار کشیدن چگونه به قلب آسیب وارد می‌کند؟
  • نجات جان ۵ بیمار با اهدای عضو جوان بجنوردی
  • اشتباه قند خونی درباره دیابت
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند