Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حدود ۶ ماهی می‌شود که بازار سرمایه در خواب خرسی فرورفته به گونه‌ای که حتی اخبار مثبت نمی‌تواند آن را بیدار کند. ناگفته نماند که علاوه بر شاخص بورس بعضی از مسئولان هم که مردم را با شور و اشتیاق به سرمایه گذاری در بورس دعوت کردند، خودشان را به خواب زده اند و گویی نمی‌خواهند تصمیمات اساسی در رابطه با اوضاع بازار سرمایه بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از تصمیماتی که سازمان بورس سال گذشته قرار بود آن را عملی کند، اما در مرحله اجرا چندان موفق نبود، می‌توان به انتشار اوراق تبعی، بازار گردانی، تغییر ساعت معاملات، دامنه نوسان اشاره کرد.

تمام این بی ثباتی‌ها در تصمیمات سبب شد تا بازار سرمایه با ریزش مواجه شود و سهامداران را دچار زیان حداکثری کند، اما اکنون نیز با توجه به گذشت تقریبا یک ماه از سال جدید نه تنها شاهد بهبود وضعیت بورس نیستیم بلکه شاخص روند فرسایشی را در پیش گرفته است.

برای بررسی بیشتر چرایی منفی ماندن بازار سرمایه علی رغم خبر‌های مثبت با چند کارشناس به گفت و گو نشسته ایم.

دامنه نوسان نامتقارن نیازمند بازبینی اساسی 

وحید کشمیری پور کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با علل عدم واکنش سهامداران بازار سرمایه نسبت به اخبار مثبت، تصریح کرد: یکی از دلایل اصلی که سبب چنین اتفاقی می شود، بحث تغییر دامنه نوسان به دامنه نامتقارن است.  این امر عامل موثری شده تا وقتی یک سهم در یک بازه زمانی با رشد مواجه می‌شود، هنگامی که می‌خواهد اصلاحی در قیمت خود داشته باشد سهامدارانش به سرعت صف فروش تشکیل می‌دهند.

او افزود: قرار بود تصمیم مذکور در رابطه با دامنه نوسان  نامتقارن موقتی باشد و تصور فعالان بازار سرمایه از چنین تصمیمی آن بود که مسئولان به منظور گرفتن تصمیمات اساسی‌تر برای تقویت سمت تقاضا چنین تصمیمی را گرفتند، اما صحبت‌های اخیر حاکی از ماندگاری علل الحساب این طرح دارد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: تصمیمات گرفته سبب شده در رابطه با دامنه نوسان و ادامه دار بودن آن سبب شد تا از یک طرف حجم معاملات کاهش یابد و از طرف دیگر همه سهم‌ها در صف‌های فروش باقی بمانند.

کشمیری پور گفت: پیشنهادی که ما به مسئولان دادیم آن است که یا دامنه را به حالت قبل خود بازگردانند یا آنکه دامنه را به مثبت یا منفی ۶ تغییر دهند در غیر این صورت به نظر نمی‌رسد که اوضاع بازار سرمایه بهبود یابد.

آب شدن سهام های ارزنده به پای تصمیمات نادرست مسئولان 

او تاکید کرد: اکنون منفی شدن بازار سرمایه سبب شده تا سهم‌های ارزنده نیز با زیان مواجه شود در کل باید گفت هر اقدامی که شاخص‌های بورس را دچار دستکاری کند می‌توان گفت بر خلاف قوانین جهانی است.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: اکنون بازار سرمایه دچار دو شک سیاسی است به گونه‌ای که سهامداران اکنون واهمه این مسئله را دارند که نکند قیمت دلار با اُفت مواجه شود، به همین منظور  نخست می‌توان به بحث انتخابات ۱۴۰۰ و دوم به بحث بر جام اشاره کرد.

کشمیری پور گفت: متاسفانه خیلی از مسئولان سیاسی با اظهار نظر‌هایی که انجام می‌دهند بر ریزش‌های بازار سرمایه دامن زده اند در حالی که خیلی از شرکت‌ها وضعیت سود دهی خوبی دارند اگر مسئولان سازمان بورس بتوانند تصمیمات تا حدودی درست و با ثبات را اخذ کنند به طور قطع بازار سرمایه بهترین محل برای سرمایه گذاری است.

علت تعلل فعالان بازار در خرید و فروش سهم چیست؟

فرهاد رمضان کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس با شگاه خبرنگاران جوان، در خصوص عدم واکنش سهامداران به خبر‌های مثبتی که در بازار سرمایه می‌تواند تاثیر به سزایی داشته باشد، گفت: اگر شاخص‌هایی که در بازار سرمایه وجود دارد همانند تولید، سود و نسبت‌های مالی به درستی عمل کنند به طور حتم اوضاع بازار سرمایه بهبود می‌یابد.

او بیان کرد: فعالان بازار سرمایه از آن جایی که اکنون منتظر حسابرسی ۱۲ ماهه شرکت ها، برگزاری مجامع و توزیع سود هستند تا حدودی در خرید یا فروش سهام تعلل می‌کنند، اما  در شرایط فعلی با توجه به اینکه برگزاری مجامع از فروردین ماه زنگش به صدا در می‌آید تا حدودی می‌توان به شرایط کلی بازار امیدوار بود.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: اکنون در بازار سرمایه یک جو بی اعتمادی بین سهامداران حاکم شده، لازم به ذکر است اصل سرمایه گذاری در بورس این است که اشخاص باید ریسک پذیر باشند به سبب آنکه معنای سرمایه گذاری در این بازار به معنای تصمیم گیری در شرایط عدم اطمینان است.

رمضان گفت: باتوجه به اوضاع بی اعتمادی که طی ۶ ماهه اخیر در بازار سرمایه پیش آمده باید گفت تازمانی که این اطمینان از طریق تصمیمات درست به بازار باز نگردد نمی‌توان چندان امید وار بود که فعالان حقیقی و حقوقی به سمت این بازار حرکت کنند.

چه قدر طول می کشد تا  لیدر های صنایع مشخص شوند؟

او اظهار کرد: مانع سومی که اکنون بر سر راه بازار سرمایه قرار گرفته این است که فعلان بازار سرمایه نیم نگاهی هم به بخش صنعت دارند، به نحوی که ببینند آینده صنایع امسال به چه نحوی خواهد بود، نکته حائز اهمیت آن است که تحلیل و بررسی چنین مسئله‌ای نیازمند حداقل یک بازه یک الی دو ماهه است تا صنایع پیشرو بتوانند جایگاه خود را بدست آورند.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: مولفه انتخابات و انتظارات افراد می‌تواند بر روند معاملات تا حدودی تاثیر گذار باشد، اما عاملی قطعی نیست به سبب آنکه بازار سرمایه و صنایع حاضر در آن کار خودشان را انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید

بورس زیر تیغ جراحی مجلس؛ از بررسی پرونده متخلفان بورسی تا قانون عرضه ETF ها اعتماد را به مردم باز گردانید تا  شاخص بورس تغییر مسیر دهد

محمد جواد شیخ کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه  با دلایل واکنش نشان ندادن سهامداران و فعالان بازار سرمایه اعم از حقیقی و حقوقی به خبر‌های مثبت در بازار سرمایه چیست؟ اظهار کرد: مهم‌ترین عامل در عدم واکنش بازار به اخبار مثبت آن است که مردم اعتماد خود را نسبت به کلیت بازار بورس از دست داده اند وقتی هم بحث اطمینان سلب شود دیگر نمی‌توان انتظار چندانی از سهامدارانی داشت که تازه وارد چنین بازاری شده بودند.

او تصریح کرد: بازار سرمایه اکنون به طور کامل برعکس شده به گونه‌ای که سهامدارانش با شنیدن یک خبر منفی که صحت و سقم آن هم مشخص نیست سریع واکنش نشان می‌دهند، که عامل چنین رفتاری را می‌توان وعده و وعید‌های بی پایه و اساس مسئولان دانست.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: اکنون تنها اتفاقی که شاهدش هستیم این است که بعضی از شرکت‌های تولیدی مثل فولاد مبارکه، مس ایران و ... بنا به سرمایه‌ای که در دست دارند اقدام به حمایت از سهم هایشان کرده اند، این در حالی است که نهاد‌های مالی باید این امر را انجام دهند.

شیخ گفت: اکنون سهامداران تازه وارد، هر مثبت شدنی را به منظور خروج سرمایه خود از بازار سهام می‌دانند به سبب آنکه می‌بینند بازار قصد مثبت شدن را به شکل پایدار را ندارد و به صورت بر عکس دارد عمل می‌کند و اگر سرمایه خود را در شرایط فعلی خارج کنند و به سمت بازار‌های موازی سوق دهند شاید با سود بیشتری مواجه شوند.

شاخص های بورس در گیر و دار سه اتفاق مهم 

او گفت: تمام مسئولان کشور آمدند و به مردم گفتند که سرمایه‌های خود را به بورس بسپارید حالا که اوضاع بازار سرمایه بر هم ریخته است چرا نمی‌آیند حتی از مردم عذر خواهی کنند یا آنکه زیان وارده را به نحوی جبران کنند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: روند شاخص در بازار تا چندماه آینده تغییر محسوسی نخواهد داشت به سبب آنکه چند عامل مهم اعم از افزایش اپیدمی ویروس کرونا، انتخابات ۱۴۰۰ و بحث بر جام را در پیش رو داریم که هر کدام به یک طریق می‌توانند بر این بازار اثر بگذارند.

در پایان با توجه به صحبت‌های صورت گرفته از جانب کارشناسان ذی صلاح باید گفت که بازار سرمایه برای آنکه به روال سابق بازگردد نیازمند تصمیمات اساسی و با ثبات از سوی مسئولان است در غیر این صورت نمی‌توان انتظار چندانی را از بازار سرمایه داشت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس ایران شاخص کل کارشناس بازار سرمایه اوضاع بازار سرمایه بازار سرمایه بازار سرمایه بازار سرمایه خبرنگاران جوان فعالان بازار سرمایه گذاری دامنه نوسان اخبار مثبت تا حدودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۷۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!

به گزارش خبرآنلاین ،در پایان معاملات چهارمین روز هفته، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت ۰.۵۴ درصدی، معادل ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۶۸ هزار واحدی قرار گرفت.

تجارت نیوز در خبری نوشت:کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن نیز با افت ۰.۸ درصدی (معادل ۶ هزار و ۳۲۱ واحد) تا پله ۷۵۰ هزار و ۸۰۴ واحدی پایین رفت.

معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را در روز سه‌شنبه، دو هزار و ۸۷۵ میلیارد تومان نشان می‌داد. گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات چهارمین روز هفته را نیز ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون برگه سهم نشان می‌دهد.

کارشناسان معتقدند هرچه حجم معاملات در محدوده‌های فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشم‌انداز روشن‌تری از موج تازه شاخص کل در ذهن سهامداران ترسیم می‌شود. چراکه ورود سهامداران تازه‌نفس، راه صعود را هموارتر می‌کند.

همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه آنها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه حقیقی در پایان معاملات روز سه شنبه بورس، خبر از خروج ۲۳۷ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم می‌دهد.

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

شاید اگر دنبال بهترین کلمه برای توصیف معاملات بازار سرمایه در دومین هفته اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ بگردید، فرسایشی و خسته‌کننده کلمات متناسبی برای این مقصود به شمار رود. در همین حین، معاملات بازارهای طلا و ارز جان دوباره‌ای گرفته است.

ربع‌سکه برای اولین بار از هفته گذشته بالاتر از سطح ۱۵ میلیون تومانی قرار گرفت. از سوی دیگر نیز پس از اصلاح تندوتیز دلار تا محدوده ۶۰ هزار تومانی، اهالی این بازار شاهد برگشت قیمت هستند. این موضوع در کنار عملکرد ضعیف نماگرهای بازار سهام، تالار شیشه‌ای را در رقابت بازدهی هفتگی در جایگاه‌ آخر قرار داده است.

سرمایه‌گذاران و سهامداران انتظار دارند اوضاع معاملات با اصلاح بند س ماده ۶ قانون بودجه بهبود پیدا کند. همچنین محرک دیگری که بازار را تحت تاثیر قرار خواهد داد تعیین تکلیف وضعیت دلار نیماست. در صورتی که گپ میان دلار نیما و آزاد کاهش یابد، یا حداقل در مسیر کاهش قرار گیرد، تمایل سرمایه‌گذاران نسبت به خرید سهام افزایش خواهد یافت.

در حال حاضر، بدون مشخص شدن ابهاماتی که در ذهن سهامداران راجع به سقف مالیات و وضعیت دلار نیما وجود دارد، نمی‌توان انتظار متحول شدن وضعیت بازار را در روز پایانی هفته داشت.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901504

دیگر خبرها

  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است