Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، خبرگزاری مهر درباره حادثه اخیر در تأسیسات هسته‌ای نطنز با «ریچارد فالک»، استاد حقوق بین‌الملل «دانشگاه پرینستون» آمریکا و گزارشگر سابق ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل در امور سرزمین‌های اشغالی ۱۹۶۷  به گفت‌وگو پرداخته است. 

فالک از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴ به مدت شش سال، سمت گزارشگری شورای حقوق بشر سازمان ملل را بر عهده داشته و بدون شک، یکی از مطلع‌ترین مقامات این سازمان در خصوص آشنایی با اقدامات خصمانه و جنگ افروزانه تل‌آویو در منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- به نظر شما کدام دولت یا گروهی پشت حادثه خرابکاری نطنز قرار دارد؟

در این مقطع زمانی، ما تنها گزارش‌های تأیید نشده‌ای در دست داریم که نشان می‌دهند اسرائیل مسئول این حادثه بوده که خود تل‌آویو نیز تلویحاً به این موضوع اعتراف کرده است. ظاهراً اسرائیل به وسیله موساد حمله روز دهم آوریل را علیه تأسیسات غنی سازی زیرزمینی نطنز انجام داده، یعنی درست یک روز پس از اعلام خبر آغاز نصب سانتریفیوژهای پیشرفته‌تر در این سایت؛ حمله‌ای که در عمق بیش از ۶۵ متری سطح زمین رخ داد.

- از نظر شما هدف پشت این حمله خرابکارانه چه بوده است؟

بر اساس شواهد موجود و به رغم ادعای اسرائیل که حمله به تأسیسات نطنز برای کاهش سرعت دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای انجام شده، معتقدم هدف اصلی پشت این حمله، تحریک تهران برای افزایش تنش میان ایران و اسرائیل و در نتیجه تشویق دولت آمریکا به اتخاذ رویکردی مشابه با دولت ترامپ در برابر ایران بوده است. در حقیقت، این حمله برای اطمینان از ایجاد پیچیدگی و مشکل‌تر شدن مذاکرات وین برای ایجاد شرایطی جهت بازگرداندن آمریکا به میز مذاکرات مستقیم با ایران است؛ چرا که ایران خواستار برداشته شدن تحریم‌های وضع شده علیه تهران در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ در قبال پایبندی به تعهدات برجامی خود شده بود.

- مقامات ایرانی معتقدند که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و طرف‌های برجام باید موضع خود در خصوص این حادثه را مشخص کرده و این خرابکاری را محکوم کنند؛ آن هم در زمانی که مذاکرات وین در حال انجام بوده و ایران همواره حسن نیت خود را برای حل تمامی بحران‌ها از طریق مسالمت‌آمیز اعلام کرده است؟

من معتقدم که اگر تحقیقات در حال انجام ثابت کند حمله به تأسیسات هسته‌ای نطنز کار اسرائیل است، این موضوع باید از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و طرف‌های برجامی ایران محکوم شود. چنین اقدامی به منزله برداشتن قدمی بزرگ در راستای غیر سیاسی سازی تنش‌های منطقه‌ای و امید بخشی نسبت به اتمام و غلبه بر فضای فعلی ایجاد شده است. همچنین باید تا حد ممکن تصدیق شود که اسرائیل مسئولیت اصلی توسل به این موج تبلیغات جنگ افروزانه و اقدامات تجاوزکارانه در خصوص نقض قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل متحد را بر عهده دارد. سازمان ملل متحد باید با روحیه فاصله گرفتن از اختیار سکوت، تماشای چنین حوادث خطرناک و غیرقانونی را متوقف کرده و مسئولیت‌های درج شده در منشور این سازمان را جدی بگیرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان ملل اسرائیل حقوق بشر تل آویو حادثه نطنز رژیم صهیونیستی ریچارد فالک سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۹۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر تعریفی لزوماً «اعتراف» به قدرت ایران نیست! در بسیاری از مواقع، هدف معرفی ایران به عنوان تهدیدی برای صلح و ثبات جهانی است/ با همین تعریف‌ها و تمجیدهاست که علیه ایران در عرصه بین‌المللی اجماع‌سازی میکنند؛ در زمین تمجیدهای آنها بازی نکنیم

به گزارش جماران؛ علی نصری، کارشناس روابط بین الملل در حساب خود در شبکه اجتماعی اکس نوشت:

اینکه چه کسی با چه هدفی از قدرت نظامی ایران تعریف و تمجید میکند نکته ظریف، مهم و قابل تأملی‌ست.

فرق است بین یک تحلیلگر نظامی مستقل که از توان «بازدارندگی» ایران میگوید و آن افسر «سابق» موساد یا سخنگوی IDF یا خبرنگار وابسته اسرائیل که مخزن سوخت ۱۱ متری موشک ایرانی را جلوی دوربین نمایش میدهد و آن را «وحشتناک» توصیف میکند.

هر تعریفی لزوماً «اعتراف» به قدرت ایران نیست. در بسیاری از مواقع، هدف به‌راه اندازی موج جدید «ایران‌هراسی»، احیای مجدد پروسه «امنیتی‌سازی» و معرفی ایران به عنوان تهدیدی برای صلح و ثبات جهانی است.

با همین تعریف‌ها و تمجیدهاست که علیه ایران در عرصه بین‌المللی اجماع‌سازی میکنند، تحریم‌های جدید وضع میکنند، فشارها را بر کشور بیشتر میکنند، و افکار عمومی را از جنایات جنگی اسرائیل در غزه به «تهدید ایران» برای جهان منحرف می‌سازند. 

 در زمین تمجیدهای آنها بازی نکنیم.

 

دیگر خبرها

  • وزیر دفاع : حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود
  • وزیر دفاع: حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود؛ به دنبال جنگ نیستیم
  • وزیر دفاع : حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود / به دنبال جنگ نیستیم
  • وزیر دفاع: حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود /به دنبال جنگ نیستیم
  • اسکله کمک‌رسانی آمریکا به غزه؛ پرده دودی برای حمله به رفح
  • فیلم| اعتراف مشاور اسبق نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به شکست اطلاعاتی در برآورد حمله ایران!
  • اعتراف اپوزیسیون به توانمندی و پیشرفت نظامی ایران + فیلم
  • هر تعریفی لزوماً «اعتراف» به قدرت ایران نیست! در بسیاری از مواقع، هدف معرفی ایران به عنوان تهدیدی برای صلح و ثبات جهانی است/ با همین تعریف‌ها و تمجیدهاست که علیه ایران در عرصه بین‌المللی اجماع‌سازی میکنند؛ در زمین تمجیدهای آنها بازی نکنیم
  • اعتراف کارشناس اسرائیلی به مسخره شدن توسط ایرانی‌‎ها | ببینید
  • نظر ۶ استاد روابط بین‌الملل درباره اقدام ایران علیه اسرائیل