Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-07@03:54:44 GMT

چطور متوجه افت قند خون شویم؟

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۱۰۲۲۳

افت قند خون ناگهانی زمانی اتفاق می‌افتد که بدن شما به اندازه کافی انرژی برای انجام فعالیت‌های مختلف را ندارد.

خبرگزاری میزان - ایرنا نوشت: این عارضه اغلب بیماران مبتلا به دیابت را درگیر می‌کند و عمدتا زمانی رخ می‌دهد که فرد مبتلا به دیابت بیش از حد انسولین تزریق کند، یک وعده غذایی را از دست بدهد و یا ورزش‌های خیلی سخت انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در موارد نادر این امکان وجود دارد فردی که مبتلا به دیابت نیست، دچار افت ناگهانی قند خون شود. با این حال غیر منتظره‌ترین علائم مرتبط با افت ناگهانی قند خون از این قرارند:

از دست دادن تمرکز: مغز به طور ویژه نسبت به افت سطوح گلوکز حساس است و ممکن است در این شرایط در حفظ تمرکز روی یک موضوع یا درک صحبت‌های فردی دیگر که موضوعی را برای شما توضیح می‌دهد، دچار مشکل شوید. این ناتوانی در تمرکز ممکن است از خستگی بیش از اندازه ناشی شود، اما بیشتر مواقع می‌توان با دریافت قند آن را اصلاح کرد. مصرف خوراکی‌هایی که از محتوای متعادل پروتئین‌ها و چربی‌ها سود می‌برند به جای مصرف کلوچه یا شکلات توصیه می‌شود.

پرش‌های عضلانی: پرش عضلانی می‌تواند یکی از نشانه‌های افت قند خون خفیف باشد - زمانی شکل می‌گیرد که قند خون به زیر ۴۰ میلی گرم در هر دسی لیتر برسد. پرش‌های عضلانی کاملا غیر ارادی هستند و از این رو امکان متوقف کردن آن‌ها وجود ندارد. جدا از قند خون پایین، پرش‌های عضلانی می‌توانند نشانه‌ای از مصرف بیش از اندازه کافئین باشند و بر همین اساس شاید به کاهش مصرف قهوه و تمرکز بر مصرف کربوهیدارت‌های پیچیده نیاز باشد.

از دست دادن هوشیاری: افرادی که هوشیاری خود را از دست می‌دهند، متوجه این نشانه نمی‌شوند، از این رو نشانه‌های هشدار دهنده دیگر به ویژه اگر به دیابت مبتلا هستید، نباید نادیده گرفته شوند. هیپوگلیسمی دیابتی می‌تواند به تشنج نیز منجر شود که نه تنها برای خود بیمار بلکه برای کل افراد درگیر می‌تواند وضعیتی وحشتناک باشد. در موارد نادر، هیپوگلسمی دیابتی می‌تواند مرگبار نیز باشد. مصرف قرص گلوکز به عنوان یک راه حل کوتاه مدت برای بیماران دیابتی می‌تواند به تنظیم قند خون کمک کند.

تحریک پذیری: نوسانات خلقی و همچنین گریه‌های هیستریک یا خشم‌های غیر قابل کنترل در برخی از افراد نشانه افت قند خون است. معمولا این حالات احساسی با مصرف منابع سالم غذایی مانند موز و یا دیگر منابع سالم قند برطرف می‌شود.

عرق کردن: اگر شما حتی در درجه حرارت متوسط دچار تعریق می‌شوید، این نشان دهنده افت قند خون است. تعریق دائمی یکی از نشانه‌های افت خون است یعنی قند خون کمتر از ۷۰ میلی گرم در هر دسی لیتر. این نوع تعریق که بیشتر در پشت گردن و یا خط مو اتفاق می‌افتد، شب هنگام نیز رخ می‌دهد که به آن هیپوگلیسمی شبانه می‌گویند.

حرکت و لرزش: عدم تعادل قند خون می‌تواند سیستم عصبی مرکزی را نیز تحت تاثیر قرار دهد. بدن شما سعی می‌کند هنگام افت قند خون، با آزاد کردن کاتکول آمین‌ها (هورمون‌هایی مانند دوپامین و آدرنالین)، این وضعیت را که به معنای تحریک تولید گلوکز است و می‌تواند به لرزش دست‌ها منجر شود. به طور معمول، دوپامین بیشتر در بدن چیز خوبی است، زیرا به عنوان یک ارتقا دهنده خلق و خو و مسکن عمل می‌کند. اما اگر فعالیت ورزشی یا تجربه‌ای لذت بخش مانند خوردن شکلات نداشته اید باید مراقب این لرزش‌ها و تکان‌ها باشید.

سرگیجه: سرگیجه هنگام افت قند خون، به ویژه اگر مبتلا به دیابت باشید، عجیب نیست. بیماران مبتلا به دیابت ممکن است سرگیجه ناگهانی را تجربه کنند که می‌تواند با افزایش ناگهانی دمای بدن همراه باشد و می‌تواند شرایطی هشدار دهنده باشد. در زمان وقوع چنین حالتی، فرد باید به دیگران اطلاع دهد که به بیماری دیابت مبتلا است تا کمک دریافت کرده و در بهترین حالت یک خوراکی به شما داده شود تا سطوح گلوکز خون افزایش یابد. در شرایطی که قند خون پایین می‌تواند موجب احساس سرگیجه شود، دلایل دیگری نیز می‌توانند در این زمینه موثر باشند که دمای بیش از اندازه بالا، کم آبی بدن، یا واکنش به دارو از آن جمله هستند.

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: افت قند اخبارسلامت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افت قند مبتلا به دیابت افت قند خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۰۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«کارگری که یسنا را دزدیده بود، قصد فروش او را داشت»

ظهر یکشنبه، نهم اردیبهشت‌ماه جاری، یسنا دیدار، کودک چهارساله همراه مادرش به مزرعه نخودفرنگی در روستای یلی بدراق کلاله رفته بود که ناگهان مفقود می‌شود. خانواده موضوع را به بخشداری مرکزی کلاله گزارش می‌دهد و بلافاصله جست‌وجو‌ها برای یافتن این کودک چهار ساله آغاز می‌شود. یسنا در نهایت پس از چند روز جست‌وجو توسط یک کایت‌سوار از نیرو‌های داوطلب هلال‌احمر زنده در علفزار پیدا می‌شود.

به گزارش اعتماد، با توجه به اینکه مادر یسنا نمی‌تواند فارسی صحبت کند. یکی از افراد نزدیک به خانواده یسنا که تمایل ندارد نامش در گزارش منتشر شود، می‌گوید: «پدر یسنا معلول است و نمی‌تواند راه برود. روز حادثه مادر یسنا طبق معمول فرزندانش را سر زمین برده بود تا نخودفرنگی برداشت کنند. خواهر و برادر یسنا هم مشغول کار بودند. یسنا به مادرش می‌گوید که آب می‌خواهد. مادر یسنا از همسایه‌شان یک لیوان آب می‌گیرد و به یسنا می‌دهد. بعد از این موضوع ناگهان یسنا گم می‌شود. مادرش تا نیم ساعت متوجه گم شدن یسنا نمی‌شود. بعد از نیم ساعت متوجه می‌شود و اهالی شروع به جست‌وجو برای یافتن یسنا می‌کنند. هر جا را می‌گشتیم یسنا نبود تا اینکه بعد از ۵ روز یک کایت‌سوار داوطلب هلال‌احمر یسنا را در علفزار نزدیک جایی که مفقود شده بود، زنده پیدا کرد.»

این فرد در ادامه می‌گوید: «دو، سه نفر در این رابطه بازداشت شدند، اما کارگری حدودا ۳۵ ساله مظنون اصلی بود و وقتی متوجه شد خبر گم شدن یسنا منتشر شده از کلاله خارج که توسط پلیس دستگیر می‌شود. او قصد فروش یسنا را داشته است. غیر از این فرد یکی، دو نفر دیگر هم به عنوان مظنون بازداشت هستند.»

این فرد در واکنش به این سوال که با توجه به اینکه یسنا ربوده شده و در حال حاضر در بیمارستان کلاله بستری است، آیا امکان آزار و اذیت یا تعرض از سوی متهمان وجود داشته، می‌گوید: «هیچ‌گونه آزار و اذیتی صورت نگرفته است. یسنا فقط از نظر روحی و جسمی تضعیف شده که فعلا باید در بیمارستان بستری باشد.»

روز گذشته «محمدسعید فاضل‌دادگر»، فرمانده انتظامی گلستان در مورد گم شدن یسنا عنوان کرد: «پلیس بیش از ۵۰ نفر را به عنوان مطلع احضار کرد و سه نفر را به عنوان مظنون مورد تحقیق و بازجویی قرار داد و به این ترتیب دامنه اشراف اطلاعاتی خود را گسترش داد و در نهایت سه مظنون از بین این افراد شناسایی شدند که یکی از آن‌ها بازداشت شد. با اشراف اطلاعاتی دو نفر از عاملان ربایش که یکی از آن‌ها در شهرستانی دیگر متواری و مخفی شده بود نیز دستگیر شدند و پس از بازجویی‌های فنی پلیس به جرم خود اعتراف کردند. ربایندگان پس از اینکه متوجه شدند در تور اطلاعاتی پلیس قرار گرفتند، عرصه را بر خود تنگ دیدند و برای رد گم کردن و فرار از چنگ قانون با توجه به آشنایی به منطقه در یک فرصت مناسب کودک را در مزارع محل رها کردند.»

فاضل‌دادگر در ادامه گفت: «پس از گم شدن دختربچه خردسال بود که تلاش ماموران پلیس، تیم‌های هلال‌احمر و ده‌ها نفر از مردم بومی و غیربومی برای پیدا کردن او شروع شد. سپس با توجه به حساسیت موضوع کارشناسان پلیس اطلاعات و آگاهی شهرستان و سرتیم اطلاعات جنایی پلیس آگاهی استان و رییس پلیس آگاهی استان به محل اعزام شدند. این اقدامات پلیس کنار تلاش‌های بی‌وقفه گروه‌های مردمی، بسیج و به ویژه هلال‌احمر بود که جست‌وجو‌های میدانی را انجام می‌دادند که در نهایت هم یسنا پیدا شد و به آغوش گرم خانواده برگشت.»

پس از خبر پیدا شدن یسنا دیدار، «جواد میردوستی»، دادستان کلاله اعلام کرد: «با توجه به شواهد و قراین ظن بازپرس پرونده مبنی بر ربوده شده بودن یسنا تقویت شد و در پی تحقیقات با دستور بازپرس پرونده چند نفر به عنوان مظنون به پلیس آگاهی احضار شدند. تحقیقات درباره مفقودی یسنا کودک کلاله‌ای تا زمان شناسایی و دستگیری همه عوامل ادامه دارد. پس از اینکه خبر ناپدید شدن یسنا در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد، ده‌ها نفر از شهروندان همراه با گروه‌های داوطلب امدادی و سگ‌های زنده‌یاب از سراسر ایران به کلاله رفتند و در روند جست‌وجو برای یافتن این کودک خردسال شرکت کردند.»

دیگر خبرها

  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • جزئیات جدید از ماجرای یسنا ۴ ساله؛ دلیل ربودن او چه بود؟
  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • «کارگری که یسنا را دزدیده بود، قصد فروش او را داشت»
  • نگاه تقریبی شیخ بهایی، وجه امتیاز او به شمار می‌رفت
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • اشتباه قند خونی درباره دیابت
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • درمان جدید بیماری آلزایمر