Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود مسگری امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در قم، با اشاره به طرح تفصیلی شهر قم اظهار کرد: سازمان میراث فرهنگی با توجه به نقشه ای که از سال ۱۳۳۵ وجود دارد، منطقه وسیعی را به عنوان بافت تاریخی اعلام کرده که از نظر ما روی آن بحث دقیق کارشناسی صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: برخی نقاطی که به عنوان بافت تاریخی اعلام شده تا دهه ۵۰ هنوز به صورت باغ و زمین کشاورزی بوده و برخی نقاط نیز که ساخت و ساز تا ۸۰ درصد در آن به صورت جدید ساز شکل گرفته است که جای این پرسش باقی است برچه اساسی این مناطق به عنوان بافت تاریخی استان قم معرفی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به مشکلات فراوانی که این تقسیم بندی برای مردم ایجاد کرده است،تصریح کرد: عمده این مشکلات به عدم عقب نشینی در شوارعی مربوط می‌شود که ۸۰ درصد ساخت و ساز در آن صورت گرفته و مشکلاتی بین شهروندان ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه شورای اسلامی شهر قم با اصل حفظ میراث تاریخی و ماندگار قم موافق است و این اقدام را از اهداف عمده شهرداری می‌داند، گفت: معرفی بافت تاریخی باید به صورت لکه ای انجام شود و تقاضا داریم تجدید نظری در این راستا صورت بگیرد و به صورت دقیق تر بررسی شود و بافت تاریخی متقن معرفی شود تا شهرداری و شورای اسلامی شهر و مجموعه کمیسیون ماده 5 نیز ضوابط را کامل بنویسند تا بتوانیم به اجرا برسانیم.

مسگری اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۳۰۰ هکتار از مساحت مرکز شهر قم توسط میراث فرهنگی به عنوان بافت تاریخی معرفی شده و پس از درخواست بازنگری بخش‌هایی مانند حرم حضرت معصومه (س) و مسیر رودخانه قم رود را از این منطقه خارج کردند که در حالت عادی هم این مناطق خارج بود و فقط خواستند بگویند که عددی را از بافت تاریخی کم کردیم ولی این محله‌ها که میراث فرهنگی برآن اذعان دارد مناطقی است که نمی‌شود در آن ساخت و ساز انجام داد.

وی بیان کرد: شورای اسلامی شهر قم درخواست بازنگری مجدد این مصوبه براساس لکه‌های تاریخی را دارد تا بتوان با مرمت و بازسازی احیای میراث فرهنگی انجام شود و شهرداری در این زمینه پیش قدم است و بودجه مناسبی را برای این مسئله در نظر گرفتند تا این کار انجام شود.

مسگری در بخش دیگری از سخنانش به دریافت پروانه از سوی مردم در این مناطق گفت: این مسئله حقی را برای مردم ایجاد می‌کند که نمونه آن  ادامه مسیر ۱۶ متری استاد فقیهی است که مصوبات استانی دارد.

وی اضافه کرد: در حالی این مشکلات بوجود آمده است که مدعیان بافت تاریخی قم در هنگام تصویب این مصوبات حضور داشته و نقشی ایفا کرده‌اند و الان نمی‌توانیم به مردم بگوییم خیابانی که قرار بوده است به عنوان رینگ یک اطراف حرم خارج شود که بخشی از آن حدفاصل خیابان ۱۹ دی تا ۵۵ متری عماریاسر را تشکیل می‌دهد اجازه ساخت واحدهایی با ارتفاع ۸ طبقه روی پیلوت داده شده است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر قم عنوان کرد: مجوز ساخت و ساز در این مناطق براساس همان مصوبات استانی داده شده است اما اکنون موانعی برای اجرای این طرح وجود دارد و اگر اجازه ادامه این پروژه داده نشود مردم با ساختمانی بلند بر یک کوچه ۳ متری مواجه هستند که نارضایتی‌هایی را برای مردم بوجود آورده است و ما نیز اصرار داریم این پروژه‌ها باید براساس مصوبات استانی اجرایی شود.

وی اضافه کرد: به دلیل مشکلی که در این راستا بوجود آمده است، شهروندانی که پروانه ساخت و ساز در این مناطق گرفته‌اند با مانع مواجه شده‌اند و امیدواریم مشکلاتی که با میراث فرهنگی داریم برطرف شود و در این راستا از استاندار تقاضا داریم ورود کند تا بتوانیم این مشکل را برطرف کنیم.

انتهای پیام/78027

منبع: فارس

کلیدواژه: قم معماری میراث فرهنگی بافت تاریخی عنوان بافت تاریخی شورای اسلامی شهر قم میراث فرهنگی ساخت و ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۰۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صیانت از شوراهای اسلامی شهر از وظایف اصلی است

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی عباسی صبح پنج شنبه در هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی و معاونین شهرسازی شهرداری‌های کلانشهر و مراکز استان‌ها در سالن اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اظهار داشت: یکی از اصلی ترین وظایف این است که از اصول متقن و قطعی قانون اساسی که شورای های اسلامی شهر است به درستی صیانت کنیم.

وی افزود: در ساختار قانون اساسی به گونه‌ای پیش بینی شده که کار امورات مردم و تصمیمات محلی، در یک نظام مشارکتی و در یک نظام بر پایه حضور مردم توسط منتخبین اتفاق بیفتد.

رئیس مجمع رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها گفت: اگر این ساختار را به درستی تجزیه و تحلیل کنید، می‌بینید که کسانی که قانون را تدوین کردند و آن مردمی با اکثریت قاطع به آن رأی دادند، به دنبال این بودند که در لایه‌های تو در تو و پیچیده تصمیم گیری در کشور، در ابعاد و سطوح مختلف مردم نقش محوری دارند.

عباسی با بیان اینکه شورا از مردم و برای مردم است و در ارتباط با مردم معنای واقعی خود را پیدا می‌کند گفت: فرد در این مقام موضوعیت پیدا نمی‌کند، آن جایگاه مساله و موضوع است، آسیب به افراد وارد نمی‌شود، اگر اشتباهی صورت بپذیرد آن جایگاه‌ها تضعیف می‌شود.

وی گفت: خوشبختانه شاهد این بودیم که رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری و معاونان در کنار هم تبدیل به یک مجموعه منسجم و همفکر و همسو شدند که این ارتباط و این سطح انسجام و آشنایی از فعالیت و تجربیات یکایک افراد، منشأ خیرات خواهد شد.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران بیان داشت: اصلی ترین رمز موفقیت این مجمع حضور یکایک شما و استمرار برگزاری این برنامه بوده است و ما موظف هستیم برای ادامه این تشکیلات و ادامه این نهال با یک نگاه بسیار مترقی پدید آمده برای آن فعالیت کنیم.

کد خبر 6088368

دیگر خبرها

  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • ۱۲۷ هزار نفر عضو شورا در کشور وجود دارد
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • معماری آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است + تصویر
  • برگزاری هفتمین اجلاس شورا‌ها و شهرداری‌های مراکز استان‌ها در بوشهر
  • بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد
  • استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر در حال پیگیری است
  • صیانت از شوراهای اسلامی شهر از وظایف اصلی است