Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه قم گفت: از مهم ترین برکات روزه داری در ماه رمضان، تقویت حس همبستگی و افزایش تاب آوری اجتماعی است.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا نوروزی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با بیان این که روزه داری در ماه رمضان از جنبه های مختلف روحی، روانی، فرهنگی و اجتماعی و نیز جسمانی توأم با برکات و دستاوردهایی برای فرد روزه دار است، اظهار داشت: انسان با روزه داری در ماه مبارک رمضان و مراقبت هر چه بیشتر از هوای نفس خود، زمینه رشد و تعالی روحی و معنوی خود را فراهم می کند و این رشد به گونه ای است که تأثیرات مثبت و خوبش را بر کلیت فضای جامعه نیز برجای می گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو هیئت علمی دانشگاه قم افزود: به هر صورت از جمله الزامات جامعه سالم و رو به تعالی این است که روابط آدم ها در آن سالم و متعالی باشد، به ویژه با عنایت به این که در شکل گیری بسیاری از مناسبات و روابط اجتماعی، هواهای نفسانی و منافع فردی در تضاد و تعارض با منافع جمعی قرار می گیرد و حال آن که فضای معنوی ماه رمضان زمینه تقویت حس همبستگی در جامعه را بیش از پیش فراهم می کند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که تمرین صبر و خویشتن داری و تأکید بر گوهر تقوا در سبک زندگی از دیگر برکات معنوی این ماه عزیز است، گفت: رعایت تقوای الهی و تسلط بر نفس از جمله مهم ترین دستاوردهای روزه داری است که در ماه رمضان بیش از هر زمان دیگری زمینه کسب این توفیق عظیم برای انسان مهیاست.

 

وی بیان داشت: بی شک رعایت تقوا چه در بُعد فردی و چه در ابعاد اجتماعی و ... باعث افزایش قوه صبر و حوصله و خویشتن داری در افراد جامعه می شود که از جمله دستاوردهای مشهود آن در ماه مبارک رمضان، کاهش قابل توجه میزان جرم و جنایت و بزهکاری است.

 

نوروزی در خاتمه گفت: روزه داری به افزایش تاب آوری اجتماعی کمک شایان توجهی می کند و این در حالی است که ما در جامعه امروز به خصوص با توجه به شرایط و اوضاع و احوالی که در آن قرار داریم، بیش از هر چیز دیگری نیاز به این تاب آوری چه در زمینه مسایل فردی و چه مباحث اجتماعی داریم.

پایان پیام/414

منبع: شبستان

کلیدواژه: رمضان ماه مبارک رمضان ماه رمضان روزه داری در ماه ماه رمضان تاب آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۰۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است

نجمه کمالی مشاور اموز زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست کشور در نشست مدیران ارشد سازمان حفاظت محیط زیست در شیراز که با حضور علی سلاجقه معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با بیان اینکه توجه به جایگاه بانوان در دولت سیزدهم افزایش یافته است اظهار کرد: محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است، توسعه آموزش و توان افزایی بانوان در محیط زیست کاملا مشهود است.

 او بیان کرد: ۳۰ درصد از کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست را زنان تشکیل می‌دهند و هم اکنون ۲۴۵ بانو در پست‌های مدیریتی مشغول خدمت هستند.

او افزود: افزایش سهم بانوان در مدیریت محیط زیست کشور یکی از راهبرد‌های اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است.

مشاور اموز زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: انسجام، شبکه سازی و تقویت نشاط درون سازمانی، تعامل و ارتباط موثر با کارکنان ستاد و ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، استفاده از ظرفیت زنان به ویژه خانواده‌ها به عنوان مهم‌ترین بنیان اجتماعی در گسترش فرهنگ حفاظت از محیط زیست، تقویت شکوه مادری و جوانی جمعیت، ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و اعتلا و گسترش فرهنگ و تقویت باور‌های دینی در حوزه خانواده از جمله مهم‌ترین اهدافی است که در این سازمان دنبال شده است.

کمالی همچنین اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست در جهت اجرای بند ح تبصره ۹ قانون بودجه و حمایت از بانوان را تشریح کرد و افزود: با اجرای رویداد ملی خانواده و فرهنگ عامه، حمایت از فرزند آوری، آموزش و مشاوره در حوزه خانواده، اجرای برنامه‌های حوزه زنان و خانواده، برگزاری کارگاه‌ها و برنامه‌های تخصصی در حوزه همسرداری، کار، خانواده، تعلیم و تربیت فرزند، ارتباط موثر والدین و فرزندان و برگزاری کارگاه مهارت‌های زندگی و برقراری تعادل و توازن بین کار و زندگی برای ارتقای جایگاه زنان و حمایت از آنان تلاش شده است.

مشاور اموز زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست کشور همچنین با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به قشر زنان، ادامه داد: اجرای کامل قانون جوانی جمعیت در ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، تعامل و همکاران با مادران دارای فرزند زیر ۲ سال برای استفاده از ظرفیت دورکاری، برگزاری دوره‌های آموزش تحکیم خانواده در ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، استفاده از ظرفیت بانوان متخصص در پست‌های مدیریتی، همکاری در برگزاری و اجرای برنامه‌های کارگروه محیط زیست و خانواده رویداد ملی خانواده و فرهنگی عامه و ارسال به موقع گزارشات اجرای مصوبه شوارای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه گسترش فرهنگ عفاف و حجاب و تشویق کارکنان از جمله انتظارات بانوان است.

کمالی همچنین خواستار تعامل و همراهی با مادران دارای فرزند زیر ۶ سال و موافقت با مرخصی آنان، حضور و عضویت مشاور امور زنان و خانواده اداره کل در جلسات شورای معاونین استان‌ها، تهیه لباس همسان برای بانوان به منظور آراستگی و حفظ عفاف و حجاب در ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و راه اندازی اتاق مادر و کودک در جهت ماده ۲۲ قانون جوانی جمعیت و همچنین همکاری با اداره کل امور زنان و خانواده استانداری برای معرفی بانوی تاثیر گذار در حوزه محیط زیست شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • اشتاین‌مایر کنفرانسی درباره جنگ غزه را لغو کرد
  • لزوم تقویت برنامه‌های فرهنگی و معنوی در بنیاد شهید استان ایلام
  • جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • درخواست اجرایی شدن قانون کاهش ۳۰ روزه حق عائله‌مندی
  • جمع‌آوری و دستگیری ۵۲۸ معتاد و سوداگر مرگ طی ۲ روز در گیلان
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • در کنگره سازمان همبستگی کشورهای اسلامی در مکه مکرمه
  • این پروژه نماد همبستگی، تقویت دوستی و مایه افتخار دولت ایران و سریلانکا است