Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-04@02:30:36 GMT

‌رقابت هسته‌ای قالیباف با دولت

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۱۱۲۹۳

نکته جالب اینکه دولت و زیرمجموعه آن نه منشأ خبر بلکه بدل به تأییدکننده خبر شدند؛ آن‌هم درحالی‌که صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، قبلا اعلام کرده بود که به‌طور هم‌زمان در حال غنی‌سازی 60درصدی و 20درصدی اورانیوم هستیم. عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه هم ۲۴ فروردین از آغاز غنی‌سازی ۶۰درصدی در کشور خبر داده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه چرا رئیس مجلس در کار یک سازمان دیگر مداخله کرده و اجازه نداده همان‌طور که آغاز خبر را سازمان انرژی اتمی و وزارت خارجه اعلام کرده، پایان‌بندی‌اش را هم خودشان اعلام کنند، نمی‌شود تنها یک ذوق‌زدگی یا بی‌سلیقگی نامید. به نظر می‌رسد دولت برای اعلام خبر قطعی رسیدن به غنی‌سازی 60درصدی برنامه‌ریزی یا زمان‌بندی خاصی با توجه به مصالح و ابعاد مختلف و پیچیده پرونده هسته‌ای داشته است؛ آن‌هم درحالی‌که مذاکرات وین در جریان است. اما بعد از توییت شتابزده رئیس مجلس، علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی نیز خبر را تأیید کرد و گفت غنی‌سازی 60درصدی در تأسیسات هسته‌ای شهید احمدی‌روشن در جریان است. او وعده داد جزئیات هم به‌زودی منتشر می‌شود. به گفته او سرعت تولید اورانیوم غنی‌سازی‌شده 

۶۰ درصد، ۹ گرم در ساعت است.

بعد از او هم واعظی، رئیس دفتر روحانی، بلافاصله در توییتی آغاز غنی‌سازی ۶۰درصدی اورانیوم برای مصارف صلح‌آمیز را نشانه روشنی از پیشرفت و توانمندی‌های کشور و پیام صریحی به بدخواهان این مرزوبوم دانست و نوشت که بدانند فناوری هسته‌ای صلح‌آمیز در ایران بومی شده و این یعنی حرکت کشور با ترور دانشمندان هسته‌ای و خرابکاری در مراکز هسته‌ای متوقف نمی‌شود. واعظی در کنایه‌ای به همفکران قالیباف تأکید کرد: «این اتفاق میمون همچنین پاسخی است به همه افرادی که در چند سال گذشته برای عوام‌فریبی همواره می‌گفتند صنعت هسته‌ای کشور بعد از توافق‌نامه برجام تعطیل شده است، درحالی‌که دولت بارها گفته است و می‌گوید که برجام مانع پیشرفت صنعت هسته‌ای نشده و نخواهد شد». رئیس سازمان انرژی اتمی هم در گفت‌وگویی با بخش خبری سیما با اشاره به آغاز غنی‌سازی ۶۰ درصد گفت: خود دوستانی که در قانون موضوع غنی‌سازی ۶۰ درصد را آورده بودند به ما گفته بودند که مقداری با احتیاط جلو بروید تا ما با حُسن نیت حرکت کنیم، اما با اتفاقی که در نطنز رخ داد، دستور دادند ما این کار را سریع‌تر انجام دهیم. وی ادامه داد: روز چهارشنبه ما دستور غنی‌سازی ۶۰ درصد را دادیم و ۴۰ دقیقه بامداد جمعه بود که ما محصول ۶۰ درصد را گرفتیم. البته محصولی را که دریافت می‌کنیم حدود ۹ گرم در ساعت است و باید مقداری روی چیدمان زنجیره‌ها کار شود و هم‌زمان اورانیوم 

۲۰ درصد هم تولید خواهیم کرد. مجلس اصولگرایان و شخص قالیباف در این یک‌ساله بارها و بارها رفتارهایی از خودشان نشان داده‌اند که حاکی از دخالت یا ورود به حوزه اجرائی است. در واقع رقابت سیاسی‌ای که بین جناح اصولگرایان مجلس و به‌ویژه قالیباف به‌عنوان رقیب انتخاباتی روحانی در دو انتخابات 92 و 96 وجود داشته، به‌طور مشخص خودش را در این یک‌ساله هم بارها نشان داده است. گاهی آش آن‌قدر شور بوده که حتی صدای خود دولتی‌ها یا دیگران را هم درآورده است. هم «شرق» و هم رسانه‌های دیگر بارها رفتار و عملکرد رئیس فعلی مجلس را ارزیابی کرده و گاه آن را خارج از حیطه وظایف نمایندگی یا در راستای اهداف دیگر ارزیابی کرده‌اند. واکنش مجلس اما این بود که اینها در راستای وظایف نظارتی رئیس مجلس است.

قالیباف دیروز در یک توییتی نوشت: با افتخار اعلام می‌کنم در ساعت ۰۰:۴۰ نیمه‌شب گذشته و در شب زیارتی سیدالشهدا(ع)، دانشمندان جوان و خداباور ایرانی توانستند به محصول اورانیوم با غنای ۶۰ درصد دست یابند. این موفقیت را به مردم شجاع ایران اسلامی تبریک می‌گویم؛ اراده ملت ایران ‎معجزه‌آفرین است و هر توطئه‌ای را خنثی خواهد کرد.

منبع: روزنامه شرق

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد سازمان انرژی اتمی غنی سازی ۶۰ ۶۰ درصد هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۱۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم

رییس فراکسیون مستقلین مجلس درباره گزینه‌هایی که برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح هستند، گفت: حدود ۶ یا ۷ نفر برای ریاست مجلس دوازدهم فعال هستند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «غلامرضا نوری قزلجه» با اشاره به آرایش سیاسی مجلس دوازدهم، اظهار کرد: در مجلس آینده حتماً فراکسیونی تحت عنوان فراکسیون «مستقلین» خواهیم داشت؛ البته مستقلین نام پیش‌فرض و آن چیزی است که طی چند سال اخیر در ادبیات سیاسی ما مطرح شده، اما اعضا هر اسم دیگری را برای این فراکسیون انتخاب کنند، همان خواهد شد.

وی ادامه داد: رایزنی‌های اولیه بین منتخبان مجلس دوازدهم اعم از نمایندگان ادوار، نمایندگان فعلی و نمایندگان جدید انجام و قرار بر این شده است که افرادی با مشی اصلاح‌طلبی، میان‌رو و همچنین اصولگرایان معتدل و مستقل همگی در یک فراکسیون سیاسی تحت عنوان «مستقلین» یا هر نام دیگری که اعضا درباره آن به توافق برسند، باشیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس تصریح کرد: بدون احتساب افرادی که در دور دوم انتخابات به مجلس دوازدهم راه می‌یابند، فعلاً حدود ۸۰ نفر از افرادی که به مجلس دوازدهم راه یافته‌اند، مشی سیاسی مستقل یا میانه‌رو دارند. امیدوارم نتایج در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم به گونه‌ای باشد که تعداد نمایندگان مستقل مجلس دوازدهم به ۱۰۰ نفر برسد.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس دوازدهم درباره آرایش سیاسی احتمالی اصولگرایان در مجلس آینده، گفت: در مجلس یازدهم یک فراکسیون تحت عنوان فراکسیون «اکثریت» یا فراکسیون «انقلاب اسلامی» داشتیم که در نیمه دوم مجلس یازدهم تا حدودی به اختلاف برخوردند.

نوری قزلجه تصریح کرد: آنطور که زمزمه آن به گوش می‌رسد و بر اساس کاندیدا‌هایی که برای ریاست مجلس آینده مطرح هستند، به احتمال بسیار زیاد اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت و پیش‌بینی می‌کنم دو یا حتی ۳ فراکسیون سیاسی داشته باشند.

منتخب مجلس دوازدهم درباره رئیس احتمالی مجلس دوازدهم، گفت: افراد میانه‌رو و مستقل مجلس آینده، این موضوع را منوط به شکل‌گیری فراکسیون کرده‌اند و در اولین مجمع فراکسیون به دنبال آن هستیم که این موضوع را مطرح کنیم. البته برای پست‌ها و ارکان دیگر مجلس و اعضای هیأت‌رییسه هم بحث و تبادل نظر خواهیم داشت.

وی ادامه داد: گزینه ما برای ریاست مجلس به این موضوع بستگی دارد که ببینیم تعامل فراکسیون‌های روبرو چگونه خواهد بود و آیا آنان با هم متحد می‌شوند یا آنکه اصولگرایان تعدد فراکسیونی پیدا می‌کنند. به هر صورت در اولین مجمعی که قبل از انتخابات هیأت‌رییسه برگزار خواهیم کرد، حتماً بنا داریم این موضوعات را مطرح کنیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس درباره گزینه‌های که برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح هستند، گفت: افراد زیادی مطرح هستند و بنده نمی‌خواهم اسم ببرم؛ در واقع افرادی برای ریاست مجلس مطرح هستند که یا خودشان با ما صحبت کردند یا از طرف آنان کسانی با ما صحبت کردند یا در رسانه‌ها شنیدیم؛ حدود ۶ یا ۷ نفر برای ریاست مجلس دوازدهم فعال هستند.

نوری قزلجه تاکید کرد: قطعاً هیچیک از این گزینه‌ها الان نمی‌توانند به طور قطع خود را رئیس مجلس آینده بدانند؛ در واقع هیچیک نمی‌توانند با ضریب اطمینان و احتمال بالا بگویند که رئیس مجلس دوازدهم می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا گزینه‌های ریاست مجلس دوازدهم برای کسب این کرسی شانس برابر دارند، گفت: خیر؛ شانس این افراد متفاوت است، اما اینکه بگوییم یکی از این افراد، شانس قطعی یا احتمال بیشتری برای ریاست مجلس دارد، این‌گونه هم نیست؛ این موضوع یک مقدار پیچیده است.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان مردم در انتخاب رئیس مجلس حتماً بازخورد‌هایی را که از انتخابات گرفتند، باید لحاظ کنند و باید علی‌القاعده نظرات افکار عمومی و وضعیت آرای انتخابات در این موضوع دخیل باشد و مجلس نباید بدون توجه به این موارد تصمیم بگیرد.

نوری قزلجه تصریح کرد: بر این اساس، بحث هیأت‌رییسه به خصوص رئیس مجلس یک موضوع پیچیده و چالشی خواهد بود و رقابت‌ها برای آن هم جدی خواهد بود.

دیگر خبرها

  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم/ از اینکه مشکلات کشور همچنان باقی مانده، ناراحت می‌شویم
  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم
  • ضرب‌الاجل قالیباف به دولت ربطی به کرسی ریاست در مجلس دوازدهم دارد؟
  • پیش‌بینی ۱۶۷ حوزه اخذ رای در مرحله دوم انتخابات ملایر
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند
  • ماجرای ضرب‌الاجل قالیباف به دولت چیست؟
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • اسلامی: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجازند در ایران حضور داشته باشند
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس، ضرورت رقابت با حرفه ای‌ها
  • سکوت معنادار قالیباف بعد از پایان ضرب الاجل برای دولت رئیسی