Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@16:34:39 GMT

ما اصلاح‌طلبان فقط شب انتخابات به یاد مردم می‌افتیم!

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۱۲۲۱۷

ما اصلاح‌طلبان فقط شب انتخابات به یاد مردم می‌افتیم!

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، «اصلاح وضع موجود» محور و زیربنای همه مواضع و برنامه‌های اصلاح‌طلبان است. آن‌ها می‌گویند ما برای اصلاح می‌آییم و با همین رویکرد، همواره خود را منتقد جدی وضع موجود جا زده‌اند و آرایش اپوزیسیونی به خود گرفته‌اند. این میان، آنچه از سوی اصلاح‌طلبان و در هیاهوی برنامه‌های تبلیغاتی‌شان تعمداً بیان نمی‌شود، نقش آنان در رقم خوردن وضع موجود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با فرض صحیح بودن «سیاهی»‌هایی که اصلاح‌طلبان از وضع موجود وصف می‌کنند، سؤال این است که آیا آنان در به وجود آمدن این سیاهی‌ها نقشی نداشته‌اند؟

پیروز انتخابات و اپوزیسیون؟!

«۳۲ سال کشور دست ما بوده است» این جمله محسن هاشمی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران است که یک سال و اندی پیش در یک برنامه تلویزیونی گفت. او برای آنکه بگوید در انتخابات ریاست جمهوری طیف سیاسی آن‌ها رأی آورده، این جملات را بر زبان آورد: «۴۰ سال الان از انتخابات می‌گذرد و اگر هشت سال، هشت سال نگاه کنیم، با همین انتخابات‌ها عمدتاً رؤسای جمهور از یک جناح اعتدالگرا و اصلاح‌طلب بوده‌اند. چه در زمان مقام معظم رهبری که رئیس‌جمهور بودند و نخست‌وزیر آقای موسوی بودند، چه زمان آقای هاشمی و بعد آقای خاتمی رئیس‌جمهور شدند و فقط یک دوره آقای احمدی‌نژاد از سوی مقابل بودند و بعد هم باز آقای روحانی رئیس‌جمهور شدند. یعنی در این ۴۰ سال با همین انتخابات ما توانستیم مسلط بر کشور کار را پیش ببریم.»
 


آنچه هاشمی می‌گوید گزاره‌ای نیست که نیاز به اثبات داشته باشد. اصلاح‌طلبان می‌دانند که چهار دوره هشت ساله مدیریت اجرایی کشور را بر عهده داشته‌اند. وقتی صحبت از پایگاه اجتماعی می‌شود، فخر می‌فروشند که ما پیروز انتخابات‌های متعدد بوده‌ایم؛ اما در عین حال مسئولیت وضع موجود را نمی‌پذیرند و ژست اپوزیسیون می‌گیرند و در رسانه‌های خود به گونه‌ای منتقد وضع موجود می‌شوند، انگار خارج از دایره مدیریتی کشور بوده‌اند.

نمی‌شود که یک جریان سیاسی، همزمان که فخر پیروزی در انتخابات‌های متعدد را می‌فروشد، بگوید ما در مدیریت کشور کاره‌ای نبوده‌ایم و حالا به ما رأی بدهید تا وضع موجود را اصلاح کنیم! این همه سال که رأی آورده‌اید و مردم به شما رأی داده‌اند، وضع موجود را رقم زده‌اید، حالا باز به شما رأی بدهند تا کدام اصلاح را رقم بزنید که در این ۳۲ سال فرصتش را نداشته‌اید؟

هاشمی البته برآیند کار را مثبت ارزیابی می‌کند، اما جناحی که او به آن تعلق دارد، چنین نگاهی ندارد و همچنان شعار می‌دهد که به ما رأی بدهید تا اصلاح کنیم! آیا رقم زنندگان وضع موجود می‌توانند اصلاح‌کنندگان آن هم باشند وقتی مسئولیت وضع موجود را نمی‌پذیرند؛ اشتباهات را قبول نمی‌کنند؛ برنامه و حرف جدیدی ندارند و همه چیز را تقصیر رقبا می‌اندازند؟

 


نیرو‌های قدیمی، مواضع تکراری

با کنار رفتن قطعی سید حسن خمینی از روند انتخابات، برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب از لزوم کاندیداتوری محمد خاتمی می‌نویسند. یعنی اصلاحات با همه تشکیلات سیاسی خود و ادعا در انجام کار سیاسی نتوانسته نیرو‌هایی جوان و کارآمد تربیت کند که توانایی بر عهده گرفتن مدیریت اجرایی کشور را داشته باشند.

موضوع فقط محمد خاتمی نیست؛ کابینه روحانی هم ترکیبی از کابینه هاشمی و خاتمی و کابینه احتمالی موسوی در سال ۸۸ بود و نتوانست ترکیب مدیریتی جدیدی را به کشور معرفی کند. حالا هم کاندیدا‌های احتمالی‌شان از میان همین حلقه تکراری مدیریت است. هیچ اتفاقی جدید قرار نیست رقم بخورد و حتی با سرعت به عقب برمی‌گردیم! از سویی، این آدم‌های تکراری، برنامه‌های تکراری هم دارند و نتوانسته‌اند ایده‌های جدیدی را عرضه کنند. حال بماند که همان ایده‌های تکراری هم بعضاً اجرا نشدند و چند دهه فقط حرفش زده شد! حال چگونه می‌توان دوبار به این جریان اعتماد کرد که بخواهد آنچه را که خود با ناکارآمدی، تکرار، برنامه‌های غلط و بی عملی رقم زده، اصلاح کند؟

 


سیاست­‌ورزی شب انتخاباتی!

محمد قوچانی، سردبیر روزنامه سازندگی در صفحه اینستاگرامش نکته جالب توجهی را یادآور می‌شود؛ اینکه سیاست ورزی اصلاح‌طلبان فقط در انتخابات خلاصه می‌شود و وقتی رأی می‌آورند، مردم را فراموش می‌کنند تا انتخابات بعد. قوچانی می‌نویسد: «سیاست فقط انتخابات نیست. وقتی جبهه اصلاحات، سیاست را در انتخابات خلاصه می‌کند و رابطه‌اش با ملت فقط هرچند سال یکبار برای انتخابات است و نه پاسخ‌گویی و تلاش برای اقناع ایشان و پوزش از خطا‌های خویش، به وضعیت رقت انگیز و تراژیک کنونی می‌رسیم که گروهی بر طبل تحریم می‌کوبند و گروهی دیگر از «رأی دادن در تاریکی» دفاع می‌کنند که هر دو راهبرد‌های ناکافی و نادرستی هستند. این حرف‌ها را شب عید در سالنامه مجله «تجارت فردا» در میزگردی با آقای عباس عبدی گفتم تا این تصور را که از رأی دادن در تاریکی و به هر قیمتی دفاع می‌کنم به صراحت رد کنم. من از تقدم «اصلاح اصلاحات» بر انتخابات دفاع می‌کنم و با وجود نقد راهبرد تحریم از تبدیل اصلاح طلبی به «انتخابات گرایی» هم انتقاد دارم. انتخابات وسیله است، نه هدف.»
 


در واقع اصلاح‌طلبان برای انتخابات تلاش گسترده برای جذب مردم می‌کنند؛ وعده می‌دهند و خیلی پر شور منتقد و معترض وضع موجود می‌شوند و صحبت از اصلاح وضع موجود می‌کنند؛ اما پس از پیروزی در انتخابات، پشت میز مدیریت می‌نشینند و یادشان می‌رود چه گفته‌اند و با رأی چه کسانی آنجا نشسته‌اند. در نهایت هم شب انتخابات بعدی می‌گویند وضع موجود مناسب نیست و به ما رأی بدهید تا برنامه هایمان برای تغییر وضع موجود را اجرایی کنیم. اصلاح‌طلبان برای پیاده کردن برنامه‌های خود و اصلاح کاستی‌ها و اشتباهات چند دهه فرصت لازم دارند و اگر در ۳۲ سال نتوانسته‌اند اصلاحی رقم زنند، فرصت دوباره را برای چه می‌خواهند؟

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اصلاح طلبان محمد قوچانی اصلاحات وضع موجود وضع موجود اصلاح طلبان ما رأی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۲۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان

۹۰ کاندیدا برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده از ۲۹۰ کرسی مجلس تا ۸ صبح پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت به رقابت می‌پردازند.

به گزارش مشرق، تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در حالی از بامداد ۱۳ اردیبهشت‌ماه آغاز شد که ۹۰ کاندیدا برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای‌اسلامی به رقابت می‌پردازند؛ رقابتی که تا ۸ صبح پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت‌ماه ادامه خواهد داشت.

ماراتن انتخابات مجلس دوازدهم که از اسفندماه ۱۴۰۲ آغاز شده‌ در شرایطی روز جمعه، ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ به خط پایان می‌رسد که رقابت‌های انتخاباتی در ۱۵ استان کشور به اوج رسیده و کاندیداها در ۲۱ حوزه انتخابیه درحال فعالیت‌های انتخاباتی به‌منظور جلب‌نظر مردم هستند.

دراین میان رقابت‌های انتخاباتی در استان تهران حال‌وهوای دیگری به‌خود گرفته است؛ رقابت ۳۴ کاندیدا برای کسب ۱۶ کرسی نمایندگی مجلس از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و همچنین ورامین، پیشوا و قرچک رقابت‌ها در این حوزه را در کانون توجه رسانه‌ها و افکارعمومی قرار داده‌است.

در چنین شرایطی اگرچه رقابت انتخاباتی در تهران تنها در اردوگاه اصولگرایی در جریان است، اما کاندیداهای منسوب به جریان اصلاح‌طلبی نیز در برخی حوزه‌ها به دور دوم راه یافته‌اند؛ موضوعی که سبب شده در این دور از انتخابات نیز رقابت میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان جریان داشته باشد.

رویکرد اصلاح‌طلبان در دور دوم

طی روزهای اخیر تحرکات انتخاباتی محدود به جریان‌های اصولگرایی نبوده و جریان‌های اصلاح‌طلب نیز فعالیت‌هایی را برای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم داشته‌اند.

براین اساس هم بود که حزب اعتماد ملی اعلام کرد از کاندیداهایی که گرایش اصلاح‌طلبی یا متمایل به اصلاح‌طلبان داشته باشند، حمایت خواهد کرد.

براساس برخی گمانه‌زنی‌ها در اردوگاه اصلاح‌طلبی، ندای ایرانیان، کارگزاران سازندگی، اعتمادملی و اعتدال و توسعه ازجمله احزاب اصلاح‌طلبی هستند که از برخی کاندیداهای به دور دوم راه یافته در نقاط مختلف کشور حمایت می‌کنند.

رقابت در اردوگاه اصولگرایی

ترکیب کاندیداهای حاضر در دور انتخابات مجلس دوازدهم در تهران نشان می‌دهد در این حوزه انتخابیه رقابت تنها در اردوگاه اصولگرایی جریان دارد.

براین اساس هم بود که طی روزهای اخیر شاهد انتشار فهرست‌های مختلفی از این جریان به‌منظور رقابت در تهران بوده‌ایم؛ فهرست‌های چندگانه‌ای که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

دیگر خبرها

  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می‌دانند
  • عباس عبدی خطاب به نواصولگرایان: آی‌ کیوتان در اندازه گنجشک هم نیست
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می دانند/ عقل هم چیز خوبی است
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران