Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-26@20:31:56 GMT

این سحری، شما را از گرسنگی روزه‌داری حفظ می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۱۲۲۶۰

آفتاب‌‌نیوز :

مهنوش صاحبدل با اشاره به چگونگی صرف سحری در ماه مبارک رمضان در ایام کرونا اظهار کرد: روزه گرفتن در روزهای گرم کمی با روزهای دیگر به ویژه برای افراد شاغل که در طول روز با کاهش میزان انرژی و فعالیت‌های جسمی روبه‌رو هستند، تفاوت دارد و وعده سحری یکی از مهم‌ترین وعده‌های غذایی در ماه رمضان است که نباید فراموش شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: غذای مصرفی در وعده سحری بهتر است ویژگی وعده صبحانه کامل یا ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: در ماه مبارک رمضان مانند سایر اوقات و به منظور تقویت سیستم ایمنی، باید دو اصل تنوع و تعادل در برنامه غذایی رعایت شود؛ استفاده از تنوع یعنی استفاده از گروه‌های غذایی اصلی شامل نان و غلات، شیر و مواد لبنی، سبزی‌ها، میوه‌ها و گروه گوشت و حبوبات و همچنین تعادل یعنی همه گروه‌های غذایی به مقدار کافی مصرف و از کم‌خوری و پرخوری پرهیز شود.

صاحبدل با بیان اینکه نخوردن سحری ممنوع است، تصریح کرد: برخی از افراد بدون خوردن سحری روزه می‌گیرند و اصلا به ضررهای این کار فکر نمی‌کنند؛ نخوردن غذای مناسب در ماه رمضان خصوصا در سحر، به بدن آسیب می‌رساند و موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.

وی افزود: اگر فردی عادت دارد بدون خوردن سحری روزه بگیرد باید بداند با دست خودش سبب وارد شدن آسیب به دستگاه گوارش خود مخصوصا معده و روده‌ها و ضعف سیستم ایمنی می‌شود بنابراین باید تنبلی کنار گذاشته شود و بدون سحری روزه نگیرند.

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به بایدها و نبایدها در وعده سحر، بیان کرد: اولین و مهم‌ترین نکته این است که پرخوری در سحر نه تنها از احساس گرسنگی در ساعات انتهایی روز جلوگیری نمی‌کند بلکه در ساعات ابتدایی بعد از سحر، فشار زیادی را به معده و دستگاه گوارش فرد وارد می‌کند که سبب بروز علائمی نظیر سوءهاضمه، درد و نفخ معده می‌شود.

صاحبدل گفت: در ماه رمضان مردم باید شب‌ها زود بخوابند تا بتوانند سحر به موقع و تقریبا یک ساعت و نیم قبل از اذان صبح بیدار شوند. با این روش، از ورود مقدار زیاد غذا و مایعات به معده و تجمع آن جلوگیری می‌شود و هضم غذا نیز راحت‌تر خواهد بود.

وی افزود: بهتر است رژیم غذایی سحر، شامل مواد غذایی متنوع باشد. این مساله برای نوجوانان اهمیت بیشتری دارد و باید از مواد غذایی قندی، پروتئین‌دار، پرانرژی و دیر هضم استفاده کنند.

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: توصیه می‌شود در وعده سحری از غذاهای حاوی فیبر و کربوهیدرات‌های زیاد مانند نان، برنج، ماکارونی کم‌چرب، حبوبات، نان‌های سبوس‌دار، میوه‌ها و سبزی‌ها استفاده شود.

وی گفت: همچنین باید از سبزیجات خام و پخته استفاده شود؛ با توجه به اینکه زمانی که سبزیجات در دستگاه گوارش با آب ترکیب شوند به صورت ژل درمی‌آیند، این عمل موجب نگهداری آب در بدن و عدم دفع زودهنگام آن از بدن می‌شود و در نتیجه، تشنگی کمتر خواهد شد.

صاحبدل افزود: مصرف سالاد حاوی خیار، گوجه، هویج، جوانه غلات، حبوبات و به خصوص کاهو نیز توصیه می‌شود. کاهو در مقایسه با سایر سبزی‌ها دارای آب بسیار زیادی است و از احساس تشنگی در طول روز کم می‌کند بنابراین مصرف آن در وعده سحری توصیه می‌شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: استفاده از میوه‌ها و سبزی‌ها به عنوان منابع غنی از ویتامین، املاح، فیبر و آنتی‌اکسیدان به سلامت روزه‌دار کمک زیادی می‌کند.

وی با تاکید بر لزوم پرهیز از مصرف غذاهای حجیم در سحری، گفت: برخلاف تصور عامیانه که می‌گویند هرچه غذاها سنگین و پر روغن‌تر باشد، تحمل برای روزه‌داری بیشتر می‌شود باید از خوردن غذاهای دارای پروتئین زیاد و سرخ‌شده خودداری شود.

صاحبدل افزود: خوردن چای پررنگ و قهوه در سحر، به دلیل ادرارآور بودن توصیه نمی‌شود. آشامیدن آب زیاد بلافاصله بعد از وعده سحر از ترس تشنگی روز بعد نیز نادرست است و موجب بروز نفخ، سوءهاضمه و مشکلات گوارشی بعدی می‌شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: مصرف مواد غذایی پر پروتئین در وعده سحر مانند کباب‌ها به دلیل داشتن پروتئین زیاد، سبب تحریک تشنگی در ساعات اولیه روز می‌شود و روزه‌دار را دچار تشنگی شدید می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سحری روزه داری وعده سحر وعده سحری روزه دار سبزی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۲۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لحظات حساس از نجات نوزاد ۳ روزه توسط اپراتور هلال احمر قم

اپراتور هلال احمر قم در پی تماس تلفنی یک فرد با شماره ۱۱۲ (مرکز کنترل عملیات اضطراری هلال‌احمر)، مبنی بر پریدن شیر در گلوی نوزاد و بند آمدن راه نفسش، با راهنمایی‌های خود جان نوزاد را نجات داد.

 

 

به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3075141 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • سفر یک روزه وزیر راه و شهرسازی به تبریز
  • سفر رئیس سازمان اورژانس کشور به کهگیلویه و بویراحمد
  • لحظات حساس از نجات نوزاد ۳ روزه توسط اپراتور هلال احمر قم
  • لحظات حساس از نجات نوزاد ٣ روزه توسط اپراتور هلال احمر قم + فیلم
  • نجات جان نوزاد توسط اپراتور هلال‌ احمر + فیلم | نوزاد دو روزه نفس نمی‌کشید!
  • ۱۲ منبع پروتئین گیاهی
  • سازمان جهانی غذا: کودکان غزه دچار سوتغذیه شده‌اند
  • تا کمتر از دو ماه دیگر، غزه تمام مراحل قحطی را پشت سر می‌گذارد
  • هشدار برنامه جهانی غذا درباره بحران گرسنگی در غزه
  • راهکار هایی برای کنترل اشتها