Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@12:42:25 GMT

جنجال بر سر بازسازی کلیسای نوتردام

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۱۳۴۳۰

جنجال بر سر بازسازی کلیسای نوتردام

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی دویچه وله انگلیسی، طرح بازسازی کلیسای نوتردام شامل بر استفاده از درختان بلوط در سقف این بناست که با از مدت‌ها قبل با مخالفت گروه‌های مختلف محیط‌زیستی روبرو شده است.

اما با وجود مخالفت‌ها دولت فرانسه ماه گذشته (مارس/ اواسط اسفند و فروردین) در مراسمی با حضور وزرای کشاورزی و فرهنگ و شماری خبرنگار در منطقه برس در دویست کیلومتری پاریس رسما قطع این درختان را برای قطعه‌قطعه‌شدن و استفاده در بازسازی کلیسای نوتردام آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر پایه این گزارش، حدود دو هزار اصله درخت برای بازسازی چارچوب سقف و مناره‌های کلیسای نوتردام استفاده خواهد شد.  

نیمی از درختان بلوط مورد نیاز از جنگل‌های عمومی و نیمی دیگر از مناطق خصوصی تامین می‌شوند، این درختان پیش از استفاده باید ۱۲ تا ۱۸ ماه در محلی نگهداری شوند تا رطوبت آنها از بین برود.

روزلین بشلو وزیر فرهنگ فرانسه در این مراسم گفته بود: ما به این چوب نیاز داریم، زیرا تصمیم گرفتیم کلیسای نوتردام را همانطوری بازسازی کنیم که ساخته شد بود؛ یعنی به شکلی که اوژن ویوله لودوک در سال ۱۸۴۳ آن را ساخت.

با وجود این جکی بونوما، موسس گروه محیط‌زیستی مردم نهاد رابین هود می گوید: این کار به معنای فلج کردن جنگل‌ها و قطع درختان بلوط است که برای جنگل های ما حیاتی اند زیرا آشیانه حشرات و پرندگان هستند.  

اما گیوم لاریر رئیس اداره جنگل های فرانسه می گوید ما مرتب درختان قدیمی را قطع می کنیم هم برای تامین نیاز بازار به چوب و هم برای فراهم شدن فضا برای نهال های تازه کاشته. فرانسه قوانین بسیار سختی در زمینه حفاظت از جنگل ها دارد.

وی افزود: تصمیم برای تامین همه نیازهای چوبی از جنگل های فرانسه برای بازسازی نوتردام تصمیم درستی بود زیرا به این شکل کاملا شفاف می دانیم کدام درختان، چطور و چرا قطع شده اند.

غیر از مساله قطع درختان قدیمی طرفداران حفظ محیط زیست با اشاره به آلودگی شدید پیرامون کلیسای نوتردام بعد از آتش سوزی سال ۲۰۱۹ معتقدند بازسازی این بنا با چوب منجر به آلودگی مشابهی در صورت بروز حادثه‌ای مشابه می شود.

به همین دلیل بونوما معتقد است باید از مصالح دیگر استفاده کرد که هم کم‌خطرتر هستند و هم جدید تر.

وی گفت: سقف کلیسای سنت پیر و پائول در شهر نانت از سیمان است و آتش سوزی سال گذشته در آن تنها موجب خسارت اندک محیط زیستی شد.

با وجود این یکی از معماران در حال بازسازی نوتردام گفت سیمان اصلا گزینه خوبی برای این مورد نیست، سقف کلیسا برای حفظ تعادل بنا باید وزن مشخصی داشته باشد و ترکیبی از چوب و آهن بهترین ترکیب است.

وی معتقد است آتش سوزی سال ۲۰۱۹ به دلیل استفاده از چوب در سقف کلیسا روی نداده است و ناشی از خطای انسانی بوده به همین دلیل باید نیروهای امنیتی بیشتری در بنا حضور داشته باشند، ضمن اینکه طراحی آتی این بنا شامل درهای حفاظت از آتش نیز خواهد بود.

در حالیکه بحث ها بین موافقان و مخالفان بازسازی کلیسای نوتردام همچنان ادامه دارد قول امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه برای بازگشایی کلیسای نوتردام ۵ سال بعد از آتش سوزی مهیب آن یعنی سال ۲۰۲۴ کمی دور از دسترس می نماید.

کلیسای نوتردام عصر روز ۱۵ آوریل سال ۲۰۱۹ (۲۶ فروردین ۹۸) دچار آتش‌سوزی گسترده شد و وحشت تخریب این میراث تاریخی به جان مردم فرانسه و جهان افتاد. در نهایت اگرچه مناره و سقف این کلیسا براثر آتش‌سوزی نابود شد تلاش‌ تیم‌های آتش‌نشانی این میراث قرون وسطایی را از خطر تخریب کامل حفظ کرد.  

در دو سالی که از این اتفاق می‌گذرد، روند بازسازی این بنا طولانی و پرزحمت بوده و براساس پیش‌بینی‌ها نوتردام تا آوریل سال ۲۰۲۴ میلادی یعنی پنج سال پس از سانحه آتش‌سوزی به شکوه و عظمت سابق خود برنخواهد گشت.

برچسب‌ها فرانسه کلیسای نوتردام پاریس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرانسه کلیسای نوتردام پاریس فرانسه کلیسای نوتردام پاریس اخبار کنکور بازسازی کلیسای نوتردام آتش سوزی جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۳۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممانعت شورای شهر از قطع درختان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ عضو شورای شهر اراک گفت: درختان نقش مهمی را در زندگی انسان و محیط اطراف دارند و از جمله مزایای آن می‌توان به تولید اکسیژن، ایجاد فضای مناسب و تلطیف و تنظیم دمای هوا، تثبیت خاک و کاهش آلودگی برای زندگی اشاره کرد.

چگینی افزود: قطع درختان قطعا نقش بسیار مخربی را در محیط زندگی ما دارد که حوزه مدیریت شهری تلاش دارد به هیچ عنوان درختان قطع نشود و برای پروژه‌های شهری نسبت به جابجایی درختان اقدام شود.

به گفته چگینی در صورت نیاز به قطع درختان برای ساخت و ساز‌های شهری، میزان خسارت وارده تخمین زده می‌شود و بنای تصمیمات ما بر این است که نسبت به توسعه فضا‌های شهری اقدام شود.

چگینی در خصوص بلوار شهید آنجفی و قطع درختان این بلوار هم گفت: قرار بوده بر اساس مصوبات شورای ترافیک دوربرگردانی در این محل ایجاد شود که گویا استعلامات به طور کامل انجام نشده و این موضوع در دست بررسی شورای اسلامی شهر است.

دیگر خبرها

  • پایانی بر واکنش‌ها به جنجال نصیری نیست حمله تازه از یک اصلاح‌طلب
  • زخمِ کاری «قطع درختان» مرثیه‌ای بر پیکر سبز سنندج
  • جنجال سفر‌های هوایی لوکس دیوید کامرون
  • جنجال عجیب در نشست شورای شهر تهران
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • جنجال حذف ستاره از لوگوی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس
  • جنجال مدال اهدایی و عکس یادگاری یک دختر با علی دایی +تصویر
  • جنجال مدال اهدایی یک دختر به علی دایی
  • جنجال عجیب پیرامون مدال اهدایی به علی دایی!
  • ممانعت شورای شهر از قطع درختان