Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@09:11:53 GMT

عوارض خودرو را کجا پرداخت کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۱۳۵۱۱

عوارض خودرو را کجا پرداخت کنیم؟

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، خرید و نگهداری خودرو، هزینه بالایی دارد. جدای از هزینه استهلاک و قطعات، پرداخت خلافی و عوارض خودرو از جمله هزینه‌هایی است که خودروها بر روی دست رانندگان می‌گذارد. یکی از رایج‌ترین هزینه‌های خودرو، هزینه عوارض اتومبیل است. در این مطلب می‌خواهیم به صورت کامل در خصوص عوارض خودرو، نحوه محاسبه برای ماشین‌های مختلف و در نهایت بهترین شیوه پرداخت صحبت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در انتها هم یک پیشنهاد ویژه و شگفت‌انگیز برای شما داریم.

انواع عوارض خودرو را بشناسید

پیش از اینکه روش استعلام عوارض خودرو و پرداخت آن را توضیح دهیم، بهتر است با انواع عوارض اتومبیل آشنا شویم. در حال حاضر ۳ نوع عوارض مختلف به ماشین‌ها تعلق می‌گیرد. عوارض آزادراهی، عوارض طرح ترافیک و عوارض شهرداری. در ادامه هر کدام از این عوارض را به صورت جزئی بررسی می‌کنیم.

عوارض آزادراهی؛ نیاز پرداخت حضوری نیست

تا چند سال پیش هنگام عبور از آزادراه، خودروها به هنگام ورود یا خروج صف طولانی برای پرداخت عوارض تشکیل می‌دادند. در حال حاضر و در اکثر آزادراه‌های کشور این مساله تغییر پیدا کرده و به صورت الکترونیک قادر به پرداخت عوارض آزادراهی هستیم. در حقیقت دوربین‌های نصب شده در آزادراه پلاک خودروها را ثبت کرده و عوارض آزادراهی را به حساب این پلاک‌ها می‌گذارند. انتظار می‌رود در طولی مدت زمانی کوتاه پرداخت عوارض آزادراهی خودرو در تمامی آزادراه‌ها الکترونیکی شود.

عوارض طرح ترافیک؛ برای خلوت شدن کلان‌شهرها

در کلان‌شهرهایی مثل تهران طرح ترافیک به منظور کنترل آلودگی و شلوغی شهر اجرا می‌شود. خودروهایی که قصد عبور و مرور در محدوده طرح ترافیک را دارند، بایستی عوارض عبور و مرور خود را به شهرداری پرداخت کنند. با توجه به اینکه محدوده طرح توسط دوربین‌های هوشمند ترافیکی کنترل می‌شود، در صورت ورود بدون پرداخت عوارض یا داشتن طرح ترافیک، جریمه سنگینی در انتظار مختلفان است.

عوارض شهرداری یا سالانه؛ هزینه‌ای که همه خودروها باید پرداخت کنند

عوارض آزادراهی یا عوارض طرح ترافیک اجباری نیست. در حقیقت در صورتی که خودرو در آزادراه یا محدود طرح ترافیک قصد عبور و مرور داشته باشد، ملزم به پرداخت عوارض است. تنها عوارض اجباری برای تمامی خودروها در سطح کشور، عوارض شهرداری است. در ادبیات رایج به عوارض شهرداری، عوارض سالانه هم گفته می‌شود.

در حقیقت خودروها سالی یکبار ملزم به پرداخت این عوارض هستند. این عوارض به شهرداری محل سکونت تعلق می‌گیرد. عوارض شهرداری خرج نگهداری و تعمیر جاده، نوسازی معابر و هزینه‌های نگهداری از شهر می‌شود.

جریمه پرداخت نکردن عوارض شهرداری و دردسرهای آن

در صورت پرداخت نکردن عوارض سالانه خودرو، به ازای هر ماه دیرکرد ۲.۵ درصد به مبلغ عوارض خودرو اضافه می‌شود. از طرف دیگر برای ترخیص خودرو از پارکینگ، خرید و فروش اتومبیل حتماً بایستی برگه پرداخت عوارض اتومبیل را به همراه داشته باشید. به عبارت دیگر دردسرهای پرداخت نکردن عوارض شهرداری آنقدر زیاد هست که توصیه کنیم هرچه سریع‌تر نسبت به پرداخت این عوارض اقدام کنید.

برای پرداخت عوارض به کجا مراجعه کنیم؟

خوشبختانه پرداخت عوارض خودرو از همیشه راحت‌تر شده است. تا چند سال پیش تنها راه پرداخت عوارض اتومبیل مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت یا استفاده از عابربانک‌ها بود. در حال حاضر با اتصال به اینترنت می‌توانید نسبت به پرداخت عوارض ماشین اقدام کنید.

آیتول؛ بهترین و سریع‌ترین راه پرداخت انواع عوارض خودرو

ما برای پرداخت عوارض خودرو، آیتول را به شما معرفی می‌کنیم. آیتول، سامانه جامع خودرو من امکان پرداخت لحظه‌ای و سریع عوارض ماشین را فراهم کرده است. برای پرداخت عوارض آزادراهی، خرید طرح ترافیک و پرداخت عوارض سالانه می‌توانید به سایت آیتول مراجعه کنید. پ

عوارض آزادراهی را در کمتر از ۱ دقیقه پرداخت کنید

با مراجعه به سایت آیتول، بایستی شماره پلاک و شماره تلفن همراه خود را وارد کنید. سپس سامانه میزان عوارض آزادراهی شما را استعلام کرده و بلافاصله می‌توانید نسبت به پرداخت آن اقدام کنید. کل این فرآیند کمتر از ۱ دقیقه طول می‌کشد.

خرید طرح ترافیک؛ خدمات ویژه آیتول برای کلان‌شهرها

در صورتی که در کلان‌شهر تهران زندگی می‌کنید و نیاز به خرید طرح ترافیک دارید، کافی است به سایت آیتول مراجعه کنید. در سایت آیتول می‌توانید عوارض طرح ترافیک را پرداخت یا نسبت به رزرو طرح ترافیک اقدام کنید.

عوارض سالانه خودرو؛ آیتول برای همه

خدمات آیتول مختص به شهر تهران یا محدوده جغرافیایی خاصی نیست. برای پرداخت عوارض سالانه اتومبیل هر شهری می‌توانید از آیتول استفاده کنید.

با نصب اپلیکیشن، عوارض بعدی خود را مهمان آیتول باشید

حالا نوبت به ارائه پیشنهاد شگفت انگیز ما است. اگر به سایت آیتول مراجعه و اپلیکیشن آیتول را نصب کنید، عوارض بعدی خود را مهمان آیتول هستید. در اپلیکیشن آیتول علاوه بر پرداخت عوارض امکان پرداخت خلافی ماشین، سفارش تعویض روغن در محل، استفاده از خدمات کارواش در محل، استعلام قیمت بیمه شخص ثالث و تمامی خدمات مرتبط با خودرو وجود دارد.

پیشنهاد می‌کنیم این فرصت عالی را از دست ندهید و همین الان عبارت «آیتول» را در گوگل جستجو کرده و از خدمات آیتول استفاده کنید. با آیتول همه فرآیندهای خودرو خود را یکجا مدیریت کنید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5189387

منبع: مهر

کلیدواژه: پرداخت عوارض خلافی خودرو کسب و کار کسب و کار تبلیغات قطار روسیه فرصت شغلی لوازم خانگی یادگیری زبان صنعت خودروسازی هدفون دیسک کمر افق کوروش ایران کیش کسب و کار اینترنتی دکوراسیون منزل برای پرداخت عوارض عوارض طرح ترافیک عوارض آزادراهی عوارض اتومبیل عوارض شهرداری عوارض سالانه عوارض خودرو اقدام کنید کلان شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۳۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرو قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند

چند روزی است که بحث سرو "قلیان اکسیژن" در بسیاری از کافه‌ها و سفره‌خانه‌ها و مخاطرات پیدا و پنهان آن، سوژه رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی شده است و بحث بر سر مضر بودن یا نبودن این قلیان بالا گرفته است.

به گزارش تسنیم، در تبلیغات قلیان اکسیژن ادعا شده است که یک قلیان شادی‌آور است که از ترکیب گاز اکسیژن و گاز بیهوشی N۲O تشکیل شده است؛ تا امروز بر اساس مشاهدات میدانی، عوارض متعدد و بعضاً بسیار خطرناک در پی استعمال این قلیان در مراکز عرضه آن مشاهده شده است و در اعتیادآور بودن آن تقریباً تردیدی وجود ندارد.

بعد از استعمال قلیان اکسیژن چه‌حالتی برای استعمال‌کننده ایجاد می‌شود؟

تاکنون گزارش‌های مختلفی از مسمومیت و حالت بیهوشی موقت برای مصرف‌کنندگان این قلیان منتشر شده است که در صورت عدم مراجعه به مراکز درمانی، ممکن است اتفاقات تلخی برای استعمال‌کنندگان روی دهد.

بر اساس "مشاهدات میدانی" در یکی از کافه‌های غرب تهران، دختر خانم جوانی پس از حدود نیم ساعت استعمال قلیان اکسیژن، به‌یک‌باره شروع به خنده‌های بلند و غیرعادی کرد و سپس با همان حالت غیرطبیعی، اقدام به سفارش دادن مقدار بسیار زیادی از اقلام خوراکی و نوشیدنی که در این کافه فروخته می‌شد، کرد و در ادامه مشغول به خوردن دیوانه‌وار این اقلام شد!

اما این دختر جوان بعد از چند دقیقه به‌صورت ناگهانی به‌روی زمین افتاد و از حال رفت! پس از تماس حاضران در کافه با اورژانس و حضور تکنسین اورژانس در محل این کافه، اقدامات درمانی اورژانسی به‌روی این دختر انجام شد؛ تکنسین اورژانس اذعان داشت که اغلب افرادی که قلیان اکسیژن مصرف می‌کنند، این حالت را تجربه می‌کنند!

البته این دختر برای دریافت خدمات پزشکی بیشتر به بیمارستان منتقل شد و تا لحظه آخر خارج کردن این دختر به‌وسیله برانکارد از کافه همچنان در حالت بی‌هوشی بود!

وزارت بهداشت: قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی خود ماست؟!

اما برای دریافت موضع وزارت بهداشت درباره سرو آزادانه قلیان اکسیژن در سطح شهر تهران و بسیاری از استان‌های کشورمان و عوارض خطرناکی که پس از استعمال آن در افراد مشاهده می‌شود، تماسی را با بهزاد، ولی زاده؛ رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت داشتیم که این مقام مسئول وزارت بهداشت در کمال ناباوری این توضیحات را داد:

"اجرای طرح مطالعاتی دستگاه پاک‌دم یا قلیان اکسیژن به‌صورت آزمایشی تحت نظارت وزارت بهداشت با هدف کاهش مصرف قلیان دخانی در ۱۰ استان کشور آغاز شده است!

این وسیله ثبت اختراع شده است و بعد از اینکه تأییدیه آن از سازمان غذا و دارو گرفته شد به‌عنوان تجهیزات پزشکی ثبت شده است و در سازمان غذا و دارو استاندارد‌هایی برای آن در نظر گرفته شده است. در این وسیله از ترکیب گاز‌های اکسیژن و N۲O با رعایت حدود تعیین‌شده در سازمان غذا و دارو برای اطمینان از اینکه ضرری برای سلامتی افراد نداشته باشد استفاده می‌شود.

از سوی دیگر قلیان‌های اکسیژن تحت نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی عرضه می‌شود و استفاده از گاز‌های دیگر در این قلیان مجاز نیست و دانشگاه‌ها از مجریان این طرح یعنی قهوه‌خانه‌ها و کافی‌شاپ‌هایی که این طرح در آن‌ها اجرا می‌شود نیز تعهدنامه‌هایی اخذ می‌کنند و این مراکز صنفی نیز با رضایت خودشان در این طرح مشارکت می‌کنند و به‌دلیل سود اقتصادی عرضه این قلیان در این مراکز، توجیهی ندارد که بخواهند تخلفی در این زمینه داشته باشند! "

پلیس: ابلاغیه مکتوبی در ارتباط با قلیان‌های اکسیژن برای ما ارسال نشده

اما در ادامه و در پی این موضع بسیار قابل تأمل و پرابهام وزارت بهداشت، یک مقام مسئول در فراجا درباره قلیان اکسیژن و اجازه سرو آن با مجوز وزارت بهداشت در سطح کافه‌های شهر تهران و دیگر شهر‌ها به خبرنگار تسنیم اظهار کرد: "هیچ ابلاغیه‌ای در این ارتباط نه از طرف وزارت بهداشت و نه وزارت کشور به پلیس ابلاغ نشده است! در واقع رسماً به پلیس اطلاع داده نشده است که با استعمال قلیان‌های اکسیژن برخورد شود یا نشود. "

جهان‌پور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است!

اما این ماجرا زمانی جالب‌تر شد که کیانوش جهان‌پور؛ سخنگوی اسبق وزارت بهداشت و از مسئولان ارشد سابق سازمان غذا و دارو درباره قلیان اکسیژن و عوارض خطرناکی که در استعمال‌کنندگان آن در سطح کافه‌ها در حال مشاهده است، گفت: در اصل چیزی که در ایران به‌عنوان قلیان اکسیژن شناخته می‌شود و به‌نوعی الگوبرداری و تغییر فرم چیزی است که در کشور‌های دیگر تحت عنوان "اکسیژن کلاب" شناخته می‌شود؛ این یک اسم شبهه‌ناک است.

وی افزود: چرا که ماده مورد استفاده در این دستگاه، گاز اکسیژن نیست و ماده دیگری به‌نام N۲O یا نیتروز اکسید است که به‌عنوان گاز خنده نیز شناخته می‌شود.

سخنگوی اسبق وزارت بهداشت متذکر شد: این گاز کاربرد‌هایی در حوزه پزشکی و صنایع غذایی و شیمیایی دارد، پس اصل موضوع جدید نیست، اما الگوی مصرف به‌سمت استفاده نابجا، به‌عنوان سرگرمی و تا حدودی به‌عنوان مخدر رفته است! البته باید در نظر داشت اثر تخریبی و روانگردان آن مشابه و در سطح بسیاری از مواد مرسوم نیست و مصرف این گاز در برخی از کشور‌ها مجاز است و در مقابل برخی از کشور‌ها مصرف آن را ممنوع کرده‌اند.

هزار و یک ابهام درباره چرایی مجوزدهی وزارت بهداشت به قلیان اکسیژن که بی‌پاسخ مانده!

این‌که وزارت بهداشت بر اساس کدام مستندات علمی، کار آزمایشگاهی یا بالینی اقدام به صدور مجوز برای سرو گسترده قلیان اکسیژن در تهران و ۱۰ استان کشورمان کرده است، در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و تا امروز هیچ سند و نتایج تحقیقات بالینی و علمی که دال بر بی‌عوارض بودن و خطرناک نبودن استعمال این نوع قلیان باشد از سوی وزارت بهداشت ارائه نشده است!

از سوی دیگر وزارت بهداشت اعلام کرده است که "طرح مطالعاتی این نوع قلیان به‌صورت آزمایشی تحت نظارت وزارت بهداشت در ۱۰ استان آغاز شده است"، در حالی که باید از مسئولان این وزارتخانه که متولی اصلی سلامت مردم است، پرسید؛ سرو قلیان اکسیژن از سال ۹۵ در تهران و استان‌های دیگر شروع شده است و در زمان حاضر حداقل ۸ سال از سرو و عرضه آزادانه قلیان اکسیژن می‌گذرد؟! آیا هنوز و بعد از ۸ سال همچنان عرضه و مصرف این قلیان در "حالت مطالعاتی" قرار دارد و نتایج مخرب و اعتیادآور آن هنوز هم برای وزارت بهداشت احراز نشده است؟!

نکته بسیار قابل تأمل دیگر اینکه از همان روز‌های نخست عرضه قلیان اکسیژن در کافه‌ها، قهوه‌خانه‌ها و سفره‌خانه‌های تهران و دیگر شهر‌ها به‌کرّات و به‌وفور همه ناظران شاهد عوارض شدید، آنی، بسیار عجیب و بعضاً خطرناک در افرادی که اقدام به استعمال قلیان اکسیژن می‌کنند، بوده‌اند! حال چطور ممکن است که وزارت بهداشت بعد از این سال‌ها در طرح مطالعاتی خود، این عوارض را مشاهده نکرده است تا دستور سریع و فوری برای توقف عرضه قلیان به‌اصطلاح اکسیژن را صادر کند؟!

اما نکته بد ماجرا اینکه باید در کمال تأسف از مسئولان وزارت بهداشت پرسید؛ آیا مردم ما "موش آزمایشگاهی" هستند که وزارت بهداشت به اسم "انجام طرح مطالعاتی"، اما در عمل به‌صورت رسمی "مجوز عرضه و سرو قلیان پرعارضه اکسیژن" را آن هم نه به‌صورت محدود بلکه در سطح ۱۰ استان کشورمان صادر کرده است؟

و اگر وزارت بهداشت مدعی انجام کار مطالعاتی به‌روی اثرات و عوارض قلیان اکسیژن است پس چرا طبق یک قاعده عقلی و علمی ساده، این طرح به‌صورت محدود و در زمان محدود اجرا نشده است و امروز بعد از گذشت سالیان طولانی، همچنان شاهد عرضه و سرو آزادانه آن و بروز عوارض عجیب و غریب در مصرف‌کنندگان این قلیان هستیم!

آیا دختران و پسران جوانی که طی این سال‌ها در کافه‌ها، سفره‌خانه و... در استان‌ها و شهر‌های مختلف کشور اقدام به استعمال قلیان اکسیژن کرده و می‌کنند، می‌دانند که عملاً در حال شرکت در "طرح مطالعاتی" وزارت بهداشت هستند تا وزارت بهداشت از طریق این افرادِ ازهمه‌جابی‌خبر به عوارض پیدا و پنهان استعمال قلیان اکسیژن پی ببرد.

در پایان باید گفت تا روشن شدن تمام ابعاد و ابهامات پرتعداد و بزرگ این ماجرا، این پرونده را از مجاری قانونی و ذی‌صلاح با جدیت پیگیری خواهد کرد و منتظر پاسخ صریح و روشن وزارت بهداشت درباره ابهامات و سؤالات کلیدی مطرح‌شده در این گزارش است.

دیگر خبرها

  • محکومیت ۸۸۸ میلیون تومانی متهم قاچاق سوخت در بیرجند
  • جریمه نمایندگی فروش خودرو به دلیل گرانفروشی
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • تمدید تخفیف ۵۰ درصدی عوارض آزادراه تبریز- سهند برای ساکنان شهر جدید سهند 
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • نرخ جدید عوارض آزادراه خرم آباد - پل زال اعلام شد
  • نصف قیمت ماشین بخر! قسطی با ۵۰ درصد پیش‌پرداخت
  • سرو قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند