Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قیمت خرید تضمینی گندم منطقی نیست، گفت: دولت در حال حاضر مخالف افزایش قیمت خرید تضمینی محصولاتی مانند گندم، سویا و کلزا است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  گرگان ، رکود و تورم در همه بخش‌ها به ویژه در حوزه تولید سایه افکنده است و کشاورزان به عنوان مهم‌ترین بخش اقتصاد و تأمین کننده امنیت غذایی در کشور در این شرایط با مشکلات فراوانی مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گلستان که اقتصاد آن بر پایه کشاورزی بنا شده محصولاتی مانند گندم دارای ارزش فراوانی هستند. از مجموع تولیدات سالانه استان در بخش کشاورزی اعم از زراعی، باغی، دام و طیور و غیره که حدود 5 میلیون تن است بالغ بر یک میلیون و 100 تا 200 هزار تن آن مربوط به تولید گندم است.

از نظر ارزش ریالی محصولات کشاورزی نیز سالانه حدود 25 هزار میلیارد تومان محصول در استان تولید می‌شود که بخش قابل توجهی در حدود 3 تا 4 هزار میلیارد تومان آن برای محصول گندم است.

علاوه براین گندم به عنوان قوت غالب مردم اهمیت ویژه‌ای در امنیت غذایی دارد و دولت‌ها همواره در ارائه آمار و عملکرد خود افزایش تولید گندم را یکی از دستاوردهای بزرگ اعلام می‌کنند.

در نظر گرفتن مشوق از جمله بالا بردن قیمت خرید تضمینی، ارائه یارانه نهاده‌ها از جمله بذر و کود، ارائه یارانه برای توسعه مکانیزاسیون و یره برای تولید محصولات استراتژیک از جمله گندم، دانه‌های روغنی، پنبه و غیره از جمله راهبردهای موثر برای افزایش کشت و تولید است.

اما با وجود گرانی‌های افسار گسیخته در بخش‌های مختلف از جمله نهاده‌های تولید از بذر گواهی شده تا کودهای شیمیایی و سموم، کشاورزان با چالش‌های زیادی برای تولید محصول مواجه هستند.

اخیرا هم بحث درباره قیمت خرید تضمینی گندم که از سوی دولت 4 هزار تومان اعلام شده بالا گرفته و حتی کار به استمدادخواهی نماینده ولی فقیه در گلستان از رهبر معظم انقلاب رسیده تا مشکل گندمکاران برطرف شود.

نامه نمایندگان به «خاوازی» برای تجدیدنظر در قیمت خرید تضمینی گندمچالش کشاورزان زنجانی در مبارزه با "سن گندم"/ آیا امسال هم کمبود "سم" دردسرساز می‌شود؟وزارت جهاد کشاورزی باید در قیمت خرید تضمینی گندم تجدیدنظر کند

در حالی دولت قیمت خرید تضمینی گندم را 4 هزار تومان تعیین کرده که سال گذشته گندم با قیمت بیش از 5 هزار 650 تومان وارد کشور شده است. با توجه به کاهش تولیدی که امسال پیش بینی می‌شود و با وجود قیمت 4 هزار تومانی، ممکن است برخی از کشاورزان گندم امسال را به دامداران بفروشند.

رحمت‌اله نوروزی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در این باره اظهار داشت: به نظر می‌رسد قیمت هشت هزار تومان برای خرید گندم مناسب است و می‌تواند برای کشاورز صرفه اقتصادی داشته باشد.

وی افزود: قبل از عید با رئیس مجلس و وزیر جهاد کشاورزی صحبت‌هایی در این زمینه داشتیم و همچنین این موضوع را در کمیسیون نیز مطرح کرده و یک شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک طراحی کردیم. تصمیم بر این شد که قیمت گندم در دست دولت نباشد و با تشکیل شورایی که متشکل از دو نفر از کشاورزان، دو نفر از نظام مهندسی و همچنین نماینده‌هایی از کمیسیون کشاورزی و نماینده ملی حضور داشته باشند تا بتوانند قیمت مناسبی برای خرید گندم را انتخاب کنند.

عضو مجمع نمایندگان گلستان در مجلس شورای اسلامی گفت: تا الان دو جلسه در خصوص قیمت گذاری گندم برگزار شده است و امیدواریم در جلسه هفته آینده بتوانیم با بررسی قیمت خرید گندم در کشورهای همسایه به قیمت مناسبی در خصوص گندم برسیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در کشورهای همسایه از جمله عراق، گندم از کشاورزان به قیمت 10 هزار تومان از کشاورزان خریداری می‌شود، ادامه داد: با توجه به هزینه‌های کاشت، داشت، برداشت و همچنین قیمت صعودی ادوات کشاورزی در دو ساله اخیر، قیمت چهار هزار تومانی برای کشاورز به هیچ وجه صرفه اقتصادی ندارد.

نوروزی افزود: همچنین با توجه به میزان کم بارندگی ها در کشور و بخصوص در استان گلستان و خوزستان، امسال شاهد کاهش برداشت خواهیم بود و این امر باعث می‌شود که مجبور شویم حدود شش الی هشت تن گندم را با قیمت بالاتری از خارج وارد کنیم. همچنین کشاورزان نیز تمایلی ندارند تا گندم خود را با قیمت چهار هزار تومان به دولت تحویل دهند و این موضوع را نیز ما به دولت اعلام کردیم.

وی با اشاره به اینکه دولت بدون هماهنگی شورای قیمت گذاری قیمت گندم را تعیین کرده است، گفت: دولت سعی کند تا از افزایش قیمت گندم در شورای قیمت گذاری دفاع کند. در حال حاضر در بحث قیمت گذاری محصولاتی همچون سویا، کلزا و گندم دولت موافق افزایش قیمت نیست، امیدوارم در ارتباط با این موضوع یک بررسی مجدد را داشته باشد.

انتهای پیام/581/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قیمت خرید تضمینی گندم کمیسیون کشاورزی افزایش قیمت قیمت گذاری هزار تومان خرید گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۴۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند

ایسنا/گلستان معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان در خصوص بروز بیماری در مزارع سیب زمینی هشدار داد و گفت: کشاورزان اگر در مزارع خود آب‌ماندگی دارند حتماً برای خروج آن از سطح مزارع اقدام کنند زیرا رطوبت بیش از حد باعث پوسیدگی غده سیب زمینی می‌شود.

علی اکبر مهقانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: کشاورزان گلستانی در مجموع امسال ۳۸۰ هزار هکتار گندم، ۴۸ هزار و ۵۰۰ هکتار کلزا، ۸۵ هزار هکتار جو، ۵ هزار و ۲۰۰ هکتار سیب زمینی، ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندر قند، هزار و ۵۰۰ هکتار باقلا، هزار و ۳۰۰ هکتار نخودفرنگی و ۷ تا ۱۰ هزار هکتار محصولات پاییزه علوفه‌ای در مزارع خود کشت کرده‌اند.

وی در خصوص میزان خسارت زنگ زرد در مزارع گلستان گفت: با توجه به اطلاع‌رسانی و آموزش‌های ترویجی جهاد کشاورزی و سم پاشی‌هایی که کشاورزان در مزارع خود داشتند، بیماری زنگ زرد تا حدود زیادی کنترل شده ولی حدود ۲۰ هزار هکتار از مزارع گندم مناطق شرق استان و کوهستانی که تازه در مرحله پنجه زنی و ساقه دهی هستند در مراحل بعدی امکان درگیری با بیماری زنگ زرد را دارند که در آن مناطق نیز اطلاع‌رسانی خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود در سال زراعی جاری بیش از یک میلیون تن گندم، ۱۰۰ هزار تن کلزا، ۱۶۰ هزار تن جو، ۱۴۰ هزار تن سیب زمینی و ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تن چغندر قند از سطح مزارع گلستان برداشت شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه سم پاشی اولیه تاکنون در بیش از ۹۰ درصد اراضی زیر کشت سیب زمینی معادن ۴ هزار و ۸۰۰ انجام شده است، اضافه کرد: بیش از ۷۰ درصد سطح کشت سیب زمینی در استان گلستان رقم جیلی است که این رقم سیب زمینی و به طور کلی ارقام دیررس‌تر نسبت به بیماری بادزدگی مقاوم‌تر هستند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه میزان درجه هوا نسبت به بلند مدت و سال قبل بیشتر شده که به موجب آن زمان رسیدگی گندم جلو افتاده است، گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال گندم در مزاع شمال گلستان ۱۰ روز زودتر از سال‌های قبل برداشت شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • موضوع اصلاح قیمت خرید گندم به درخواست کشاورزان پیگیری شد
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • قیمت گندم مشخص شد
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • خبر جدید برای گندمکاران/ قیمت گندم مشخص شد
  • راه اندازی دو مرکز خرید گندم در کهگیلویه/ مراکز شبانه روزی است
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • ۳۲ مرکز خرید گندم و کلزا در مازندران تجهیز شدهذاست
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند