Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-26@19:21:54 GMT

بیانیه سران آمریکا و ژاپن درباره تنگه تایوان

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۱۴۸۲۱

بیانیه سران آمریکا و ژاپن درباره تنگه تایوان

آمریکا و ژاپن برای نخستین بار بعد از ۵۲ سال، به طور مشترک و با هدف به چالش کشیدن چین، درباره آبراه کلیدی تنگه تایوان، موضع گیری کردند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز جمعه به طور حضوری میزبان «یوشیهید سوگا» نخست وزیر ژاپن بود.

گفته می‌شود که محور‌های گفتگو میان طرفین، به طور عمده بر روی چالش‌های به زعم آن‌ها برخاسته از سوی چین و کره شمالی متمرکز بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما نکته قابل توجه آن است که در پایان دیدار، طرفین در بیانیه‌ای مشترک، بر اهمیت صلح و ثبات در تنگه تایوان تاکید کردند.

این نخستین بار از سال ۱۹۶۹ به این سو است که سران آمریکا و ژاپن موضع گیری مشترکی را در باب مسئله تایوان اتخاذ می‌کنند.

سوگا در توجیه این اقدام مدعی شد که رابطه دو کشور به ویژه از بابت تامین امنیت منطقه ایندوپاسیفیک مهم است.

بایدن هم مدعی شد که طرفین بر اتحاد آهنین آمریکا-ژاپن که هدف از آن تضمین امنیت متقابل است؛ تاکید کرده اند و متعهد شده اند که در برابر چالش‌های به وجود آمده از سوی چین به ویژه مسائل مربوط به دریای چین جنوبی، دریای چین شرقی و کره شمالی همکاری کنند تا تامین امنیت ایندوپاسیفیک تضمین شود.

به گزارش مهر، این ادعا‌ها در حالی مطرح می‌شود که ژاپن فقط در دریای چین شرقی ذی نفع است و به طور طبیعی باید از سایر مناقشات منطقه ایندوپاسیفیک نظیر مسئله تایوان و دریای چین جنوبی دور بماند.

اما تحت رویکرد چرخش به پاسیفیک آمریکا که هدف از آن مهار قدرت یابی چین از طریق دامن زدن به مناقشات مرزی پکن و سایر همسایگان است و به طور ویژه بر تحریک جریان‌های جدایی طلبانه مناطق تابع چین نظیر تایوان و هنگ کنگ متمرکز است؛ به ژاپن نیز به عنوان یکی از متحدان کلیدی واشنگتن در منطقه آسیا، نقشی ویژه اعطا شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تنگه تایوان منطقه ایندوپاسیفیک دریای چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۴۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن

وزیر خارجه آمریکا، که هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی واشنگتن به تایوان به چین سفر کرده، گفت که واشنگتن به‌دنبال رقابت اقتصادی سالم با پکن است.

به گزارش مشرق، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا که با هدف حل تنش‌ها میان واشنگتن و پکن با هدف توسعه روابط دوجانبه به چین سفر کرده است، از پکن خواست تا زمینه فعالیت شرکت‌های آمریکایی در این کشور را فراهم کند.

بلینکن آنچه را که واشنگتن به‌عنوان رویه‌های تجاری ناعادلانه چین توصیف می‌کند، در نشست با مقامات دولتی محلی چین در مرکز مالی شانگهای مطرح کرد.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: بلینکن با مقام ارشد شهر، دبیر حزب حاکم ملاقات کرد و نگرانی‌های خود را در مورد سیاست‌های تجاری چین و شیوه‌های اقتصادی آن مطرح کرد.

بلینکن تاکید کرد که آمریکا به‌دنبال رقابت اقتصادی سالم با چین و زمینه بازی برابر برای کارگران و شرکت‌های آمریکایی فعال در چین است.

در این بیانیه آمده است: دو طرف بر اهمیت روابط بین مردم آمریکا و چین، از جمله گسترش مبادلات بین دانشجویان، دانش‌پژوهان و بازرگانان تاکید کردند.

واشنگتن و چین به‌طور فزاینده‌ای بر سر نحوه عملکرد شرکت‌های آمریکایی در چین و صادرات و ظرفیت تولید چین اختلاف نظر دارند. این اختلافات همچنین در پی آنچه حمایت پکن از مسکو در جنگ با اوکراین خوانده شده، تشدید شده است.

انتظار می‌رود سفر بلینکن به چین که تازه‌ترین ارتباط میان مقامات ارشد دو کشور است، شامل رایزنی درباره مسائل مختلفی از اقتصادی گرفته تا سیاسی و نظامی باشد.

هم‌زمان با ورود آنتونی بلینکن به چین، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا با امضای مصوبه کنگره مبنی بر اعطای بسته کمکی چند میلیارد دلاری آمریکا به تایوان، آن را اجرایی کرد. این بسته شامل ۸ میلیارد دلار کمک در جهت مقابله با حمله نظامی احتمالی چین است.

بلینکن قرار است روز جمعه در پکن با وانگ یی، وزیر خارجه چین دیدار کند. همچنین احتمالا او قرار است دیداری نیز با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین داشته باشد.

دیگر خبرها

  • وانگ یی: روابط پکن-واشنگتن رو به ثبات است/ بلینکن: آمریکا از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند
  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • کشور‌های آمریکای جنوبی خواستار بازداشت سران رژیم صهیونیستی شدند
  • (ویدیو) استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • سنای آمریکا بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد
  • واکنش تازه چین به بودجه آمریکا برای حمایت از تایوان
  • سنای آمریکا لایحه کمک‌ها به اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان را تصویب کرد