Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@02:35:52 GMT

تولید بذر و کشت پایلوت «برنج کیان» در گیلان

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۱۵۹۷۷

تولید بذر و کشت پایلوت «برنج کیان» در گیلان

مریم حسینی با اعلام ابن خبر به همشهری آنلاین گفت: این رقم جدید که در کمیته معرفی رقم سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مورد تأیید و نام گذاری شده است، در سال زراعی ۱۴۰۰ رسما رونمایی می‌شود.  رقم جدید برنج با نام کیان که حاصل پژوهش مشترک موسسه تحقیقات برنج کشور و پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای است، در سال زراعی جاری در چند مزرعه استان کشت می‌شود و همزمان تولید بذر آن نیز انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور بیان کرد: برخی از دوره‌های کشت، استان‌های شمالی کشور شامل گیلان و مازندران با بحران کم آبی و کم بارشی مواجه می‌شوند. این موضوع خطری بزرگ برای پایداری تولید برنج کشور است. اما این رقم جدید مقاوم به کم آبی بوده و از لحاظ کیفیت و پخت مشابه ارقام محلی برنج است. در واقع هدف از اصلاح و معرفی این رقم جدید، حفظ پایداری تولید و امنیت غذایی کشور در حوزه تولید برنج داخلی است.
وی از همکاری پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای و محققان آن بابت این پروژه که ۱۲ سال به طول انجامیده تشکر و اظهار امیدواری کرد، تداوم همکاری‌های علمی منجر به اصلاح ارقام جدید و کمک به تولید برنج کشور شود.

حسینی اظهار کرد: تحمل به خشکی، مقاومت به ریزش در زمان برداشت و زودرس بودن از صفات بارز رقم برنج کیان است. این رقم مشابه ارقام محلی از کیفیت پخت و عطر و طعم مناسبی برخوردار بوده و پتانسیل عملکرد آن در شرایط کم آبی ۳/۷ تا ۴ تن در هکتار و در شرایط نرمال آبیاری بین ۵/۵ تا ۶ تن در هکتار است.
وی تأکید کرد: این رقم به کمبود آب و خشکی پایان فصل مقاوم است و در صورت نبود آب می‌تواند از شروع فاز خوشه دهی بی آبی را تحمل کند و عملکرد قابل قبولی داشته باشد. لذا نگرانی کشاورزان از خشکی پایان فصل برطرف می‌شود. و در صورتی که از نظر میزان آب قابل دسترس، شرایط نرمال باشد، افزایش محصول خواهند داشت.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با اشاره به کشت این رقم در مناطقی از استان گیلان به صورت پایلوت افزود: موسسه تحقیقات برنج کشور با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، امسال رقم برنج کیان را در مناطقی که امکان بحران آب بیشتر است، کشت می‌ کند و در طول فصل زراعی بازدیدهایی برای کشاورزان عزیز در نظر گرفته شده است.
 تمام تلاش محققان در اصلاح این رقم، مقاومت در برابر شرایط کم آبی در همه مناطق شالیکاری استان‌های شمالی کشور است و امید است به زودی با توسعه کشت این رقم و سایر ارقام مشابه، دغدغه تولید برنج در شرایط کم آبی مرتفع شود. امیدواریم در سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها، نتایج انتقال یافته‌های محققان به عرصه موجب افزایش تولید برنج ایرانی و حفظ امنیت غذایی کشور شود.

کد خبر 595542 برچسب‌ها استان گیلان خشکسالی برنج

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان گیلان خشکسالی برنج موسسه تحقیقات برنج کشور تولید برنج رقم جدید کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۵۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید برنج سالم در شالیزارهای رامسر

به گزارش جام جم آنلاین مازندران،علی ابوالحسنی با اشاره به اهمیت تولید محصول سالم با اجرای مدیریت تلفیقی محصول سالم در شالیزارها، اظهار کرد: در سال زراعی جاری، طرح تولید برنج سالم به روش مدیریت تلفیقی محصول (ICM) در 5 هکتار اراضی شالیزاری شهرستان رامسر در حال اجرا است. 

وی به برگزاری دوره آموزشی و ترویجی مدیریت تلفیقی محصول برنج  (ICM) در این شهرستان اشاره کرد و افزود: این دوره آموزشی در راستای اجراي طرح مديريت تلفيقي برنج (ICM) و داشتن برنجی سالم با کمترین میزان سم، با توجه به شروع فصل کشت برگزار و به کشاورزان توصیه شد در اسرع وقت نسبت به نصب تله‌هاي نوري (لامپ، فانوس و ...) برای  جمع‌آوري و شكار پروانه‌هاي نسل زمستان‌ گذران آفت كرم‌ ساقه خوار برنج اقدام کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رامسر یادآور شد: این شهرستان دارای 500 هکتار اراضی شالیزاری است.

دیگر خبرها

  • کارگران رکن اصلی تولید در سال جهش تولید
  • (تصاویر) آغاز برنج‌کاری در گیلان
  • دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری
  • ۲۷ رقم برنج در کشور معرفی شده است
  • رشد تولید کشاورزی از ارکان تحقق شعار سال است
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی
  • امروز نیروی هوایی ارتش، نیرویی آماده و با اقتدار برای حفاظت از کیان کشور است
  • خزانه گیری برنج در کلات آغاز شد
  • تولید برنج سالم در شالیزارهای رامسر