Web Analytics Made Easy - Statcounter

فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به باید و نبایدهای غذایی در روزه‌داری یادآور شد: روزه‌داری عامل زخم معده نیست، اگر الان دچار زخم معده فعال هستید می‌توانید روزه نگیرید، اما اگر فرد زخم معده قبلی داشته و تحت درمان قرار گرفته و بهبود یافته می‌تواند روزه بگیرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، «مهران بابایی» در برنامه «طبیب» با اشاره به اینکه مقدار انرژی که در ماه مبارک رمضان به شما می‌رسد همان مقدار است که در روزهای عادی می‌رسد، عنوان کرد: شما همان سه وعده غذایی را دارید فقط زمان مصرف آن تغییر کرده، لذا اینکه شام و افطار را با هم بخوریم یا سحری را حذف کنیم مناسب نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این پزشک متخصص در ادامه تصریح کرد: بدن ذخیره آب دارد و کمبود آن را باید در فواصل افطار تا سحر جبران کند، لذا توصیه می‌شود افطار را با خرما و گردو و عسل شروع کنید، شام آب‌پز باشد و در این فاصله مایعات و میوه مصرف کنید، در سحر نیز غذای خورشتی استفاده کرده و کمتر چای بنوشید، این کلیات غذایی برای ماه مبارک رمضان است.

وی با اشاره به اینکه مسئله دوم در مورد افرادی است که بیمار هستند، گفت: مثلا الان 30 درصد جامعه کبد چرب دارند و این چربی از طریق مشکل در سنتز چربی به وجود آمده، آیا می‌توانیم بگوئیم که همه آنها روزه نگیرند؟، اتفاقا روزه‌داری به شرط آن که در فاصله افطار تا سحر مصرف چربی‌ها را افزایش ندهیم به نفع کبد است، لذا چه بیمار دارای کبد چرب درجه یک و چه سه می‌تواند روزه خودش را بگیرد.

بابایی با تأکید بر اینکه اتفاقا من برای درمان کبد چرب به بیماران می‌گویم روزه بگیرید، اظهار کرد: اما بیماری‌های کبدی چند دسته دارد و ما باید ببینیم چقدر کبد سفت و سیروز شده، چون اگر به این مرحله برسد می‌گوئیم این کبد کار بدن را انجام نمی‌دهد و روزه‌داری برای بدن شما مضر است، بیماران هپاتیتی حاد «بی و سی» هم نباید روزه بگیرند اما هپاتیت‌های مزمن که آنزیم‌های کبدی خوبی دارند می‌توانند روزه بگیرند.

وی در ادامه به طرح این سؤال که چه کسی گفته که روزه‌داری عامل زخم معده است، یادآور شد: عامل زخم معده گرسنگی نیست، عامل 60 تا 80 درصد زخم معده‌ها میکروب هلیکوباکتر، پیلوری و در باقی موارد داروها و مسکن‌ها و سیگار است، لذا آنهایی که روزه می‌گیرند بعد از افطار سیگار نکشند چون بسیار برای معده خطرناک است.

این فوق تخصص گوارش و کبد همچنین عنوان کرد: اگر الان دچار زخم معده فعال هستید می‌توانید روزه نگیرید، اما اگر فرد زخم معده قبلی داشته و تحت درمان قرار گرفته می‌تواند روزه بگیرد، اکثریت بیماران دارو را برای درمان ریفلاکس و سوءهاضمه می‌خورند، سوءهاضمه بیماری نیست و علامت است، که 75 درصد آن عملکردی است و در آن ساختار معده مشکل ندارد و با اصلاح رژیم غذایی درمان می‌شود، پس با رعایت رژیم درست حتی با روزه‌داری می‌توان آن را کنترل کرد.

بابایی در ادامه توضیح داد: کسانی که سوءهاضمه دارند باید غذا را خوب بجوند، آرام غذا بخورند، در افطار غذاهای سبک و نرم بخورند و با فواصل بخورند و با توصیه پزشک داروهای‌شان را به تناسب ماه مبارک رمضان مصرف کنند، در خصوص ریفلاکس هم یکی از نکات مهم این است که آداب غذایی را رعایت کنند، یعنی بعد از غذا فورا دراز نکشند و لااقل نیم ساعت بعد از غذا اقدام به خوابیدن کنند، چای، نوشابه، قهوه و ترشی مصرف نکنند، قدم دوم داروست که باید در خصوص آن نیز با پزشک هماهنگ شوند.

وی در پایان با اشاره به شکایت برخی از افراد در خصوص بوی بد دهان در زمان روزه‌داری نیز گفت: بوی بد دهان هم گاهی به دلیل ریفلاکس است و گاهی در خصوص مشکلات دیگر مثل بیماری‌های دهان و دندان، خلط، سینوزیت، انحراف بینی و لوزه است که باید آنها را درمان کرد، ولی افرادی که بوی دهان‌شان فقط برای ماه مبارک رمضان است بیشتر باید رژیم غذایی خود را در خصوص عدم استفاده از خوراکی‌هایی مثل ترشی، نوشابه و مواد کافئین‌دار اصلاح کرده و داروهای ضد اسید خفیف استفاده کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: روزه داری زخم معده منع روزه داری ماه مبارک رمضان روزه داری زخم معده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۹۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لحظات حساس از نجات نوزاد ۳ روزه توسط اپراتور هلال احمر قم

اپراتور هلال احمر قم در پی تماس تلفنی یک فرد با شماره ۱۱۲ (مرکز کنترل عملیات اضطراری هلال‌احمر)، مبنی بر پریدن شیر در گلوی نوزاد و بند آمدن راه نفسش، با راهنمایی‌های خود جان نوزاد را نجات داد.

 

 

به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3075141 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • لحظات حساس از نجات نوزاد ۳ روزه توسط اپراتور هلال احمر قم
  • لحظات حساس از نجات نوزاد ٣ روزه توسط اپراتور هلال احمر قم + فیلم
  • نجات جان نوزاد توسط اپراتور هلال‌ احمر + فیلم | نوزاد دو روزه نفس نمی‌کشید!
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد
  • خواص درمانی رازیانه