Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیویورک تایمز نوشت: مذاکرات وین برای «ممانعت از گسترش درگیری‌ در منطقه خاورمیانه» و «اجازه دادن به رئیس‌جمهور بایدن برای تمرکز بر رقابت با چین» حیاتی است.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ روزنامه نیویورک تایمز آمریکا در مطلبی تحت عنوان «زمان برای بایدن درباره ایران به سرعت درحال گذر است» به قلم «ولی نصر» مشاور رئیس‌جمهور اوباما و بوش نوشت: مقامات ایران (اوایل آوریل ۲۰۲۱ / فروردین ۱۴۰۰) با همتایان چینی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و روسی خود به عنوان اعضای باقی‌مانده در برجام پس از خروج ترامپ از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸، نشست‌هایی را در وین برگزار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیم ایالات متحده آمریکا به به ریاست رابرت مالی نماینده ویژه بایدن در امور ایران نیز در بصورت غیرمستقیم در مذاکرات وین شرکت می‌کند.

با وجود خرابکاری هسته‌ای روز یکشنبه (۲۲ فروردین ۱۴۰۰) در تاسیسات هسته‌ای نطنز که ایران مسئول آن را اسرائیل اعلام کرد، روز پنجشنبه گفتگو‌های هسته‌ای از سرگرفته شد. اسرائیل به طور علنی دست داشتن در عملیات خرابکاری هسته‌ای در نطنز را تکذیب کرده، ولی مقامات اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل این خرابکاری را به عنوان عملیات طبقه‌بندی شده اسرائیلی توصیف کرده‌اند. تهران در پاسخ به این خرابکاری، سطح غنی‌سازی هسته‌ای خود را سه برابر کرد و به غنای ۶۰ درصد رساند.

تیم‌های مذاکره‌کننده در وین دو گروه کاری تشکیل دادند. گروه اوّل موظف به تصمیم‌گیری پیرامون گام‌هایی است که ایران باید برای بازگشت به تعهدات هسته‌ای خود بردارد. گروه دوّم موظف به تهیه یک فهرست از تحریم‌هایی است که آمریکا باید لغو کند. در مرحله اوّل گفتگوها، توافقی بر لیست اقدامات ایران وجود داشت، ولی پیشرفتی درباره لغو تحریم‌های آمریکا حاصل نشد. 

مذاکرات وین برای «ممانعت از گسترش درگیری‌ در منطقه خاورمیانه» و «اجازه دادن به رئیس‌جمهور بایدن برای تمرکز بر رقابت با چین» حیاتی است. درصورتی که دولت بایدن سریعاً اقدام نکند، این فرآیند دیپلماتیک به نتیجه نخواهد رسید. تیم مذاکره کننده آمریکا باید لیستی از تحریم‌ها را تهیه کند که ایالات متحده آماده لغو آن‌ "در ازای پایبندی ایران به تعهدات" باشد. زمان گریز هسته‌ای ایران حدود سه ماه شده است ـــ گریز هسته‌ای مدت زمانی است که یک کشور نیاز دارد میزان اورانیوم لازم برای ساخت یک بمب اتمی را غنی‌ کند. در صورتی که دیپلماسی شکست بخورد، آمریکا وارد بحران خطرناک دیگری در خاورمیانه خواهد شد. 

جو بایدن در جریان مبارزات اتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا طی سرمقاله‌ای در CNN نوشت: «اگر ایران به تعهدات خود در توافق هسته‌ای بازگردد، ایالات متحده آمریکا به عنوان نقطه آغاز مذاکرات بعدی[!] به برجام می‌پیوندد» امّا در این مسیر اختلاف وجود دارد: چه کسی باید اولین قدم را بردارد؟ چگونه باید گام‌های بعدی را برای بازگشت به تعهدات کامل از سوی طرفین مدیریت کرد؟

این اختلاف پس از ورود بایدن به کاخ سفید تشدید شد. اعضایی از کنگره آمریکا و نیز اسرائیل، عربستان سعودی و امارات به کاخ سفید فشار می‌آورند که محدودیت‌های منطقه‌ای و نظامی ایران در توافق جدید با تهران درج شود[!] دولت بایدن سیگنال‌هایی ارسال کرده که طی آن، بدنبال گذار از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ به توافقی طولانی‌تر و قدرتمندتر است[!] توافقی که شامل تغییرات اساسی در موضوع «پشتیبانی از نیرو‌های نیابتی در عراق، لبنان، یمن» و «محدودیت تعداد و برد موشک‌های ایرانی» است.

آیت‌الله سیّد علی خامنه‌ای اخیراً در روز چهارشنبه گفت: «ایران تنها درباره توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ گفتگو می‌کند و تا زمان احیای آن با آمریکا مذاکره مستقیم نخواهد کرد.» آیت‌الله بر این اصل اصرار دارد که به دلیل خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸، دولت بایدن باید با لغو تحریم‌های اعمالی ترامپ اوّلین قدم را در این مسیر بردارد. تا آن زمان، ایران با سرعت فزاینده‌ای به غنی‌سازی اورانیوم ادامه خواهد داد. 

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش اخیر خود تخمین زده است: «ایران سطح غنی‌سازی خود را از ۳.۶۷ به ۲۰ درصد افزایش داده است. ایران ساتریفیوژ‌های پیشرفته‌ای اضافه کرده که ظرفیت غنی‌سازی آن را تا سه برابر افزایش می‌دهد.»

تهران همچنین یک همکاری استراتژیک جامع با چین برقرار کرده است.(بیشتر بخوانید)

ترکیب این عوامل به نظر می‌رسد واشنگتن را متقاعد کرده است که با احیاء برجام بدنبال توافقی گسترده‌تر و طولانی‌تر باشد. قبل از آغاز گفتگوهای وین، رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران اظهار کرد: «آمریکا باید در قبال پایبندی ایران به تعهدات، تحریم‌های مغایر با متن توافق هسته‌ای را بردارد.»

آمریکا و ایران بروی اینکه کدام تحریم‌ باید برداشته شود، اختلاف نظر دارند. ایران خوهان بازگشت به دوران قبل از روی کار آمدن ترامپ است و از سوی دیگر، آمریکا مایل نیست تمام تحریم‌های دولت ترامپ را بردارد. از زمانی که مذاکرات وین شروع شده است، تیم آمریکایی لیست تحریم‌هایی را که دولت بایدن لغو می‌کند را آماده نکرده است. از سوی دیگر، تیم ایرانی اعلام کرده که آن‌ها لیست خودشان را دارند. این نقطه اختلافی می‌تواند دور بعدی گفتگوها را برقرار کند و یا به شکست بکشاند. 

در صورتی که پیشرفتی در مذاکرات وین حاصل نشود و تهران به این نتیجه برسد که آمریکا تحریم‌ها را لغو نمی‌کند، موضوع هسته‌ای ایران می‌تواند دچار یک چرخش خطرناک شود. دولت بایدن باید با لغو تحریم‌های دوران ترامپ و ارائه یک نقشه راه معتبر برای احیاء توافق هسته‌ای مورد توافق ایران-آمریکا، قاطعانه عمل کند. 

ترجمه: ایلیا فروزش

*مطالب فوق لزوماً مورد تایید نیست و صرفاً جهت آگاهی مخاطبان از نگرش رسانه‌های آمریکا ترجمه شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سیاسی توافق هسته ای برجام توافق هسته ای مذاکرات وین دولت بایدن غنی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۲۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران

به گزارش تابناک، لایحه جدیدی که به جو بایدن اختیار تشدید تحریم‌ها علیه نفت خام ایران را می‌دهد، در آستانه تبدیل شدن به قانون است. با این حال، به نظر می‌رسد رئیس جمهور آمریکا تمایلی به اعمال فوری این تحریم‌ها در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری و در شرایط حساس بازار انرژی جهانی نداشته باشد.

تحریم‌های جدید در واکنش به تنش‌ها

این تحریم‌ها که اواخر هفته گذشته توسط مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید، در پاسخ به حمله موشکی ایران به اسرائیل اعمال شده است. طبق این مصوبه، دامنه تحریم‌ها علیه صادرات نفت خام ایران گسترش یافته و بنادر، نفتکش‌ها و پالایشگاه‌های خارجی که در تجارت نفت ایران دخیل هستند نیز هدف قرار خواهند گرفت.

اما آیا بایدن ماشه تحریم‌ها را می‌چکاند؟

با وجود لحن قاطعانه قانون جدید، تحلیلگران بازار نفت معتقدند که بایدن تمایلی به اقدامی که منجر به افزایش قیمت نفت خام یا بنزین شود، ندارد. برخی کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که او با اعطای معافیت‌هایی، اجرای کامل تحریم‌ها را به تعویق خواهد انداخت.

این رویکرد مشابه سیاستی است که دولت بایدن در قبال روسیه و تهاجم این کشور به اوکراین در پیش گرفته است. کاخ سفید با اعمال تحریم‌هایی علیه روسیه، سعی در محدود کردن درآمدهای این کشور دارد، اما در عین حال برای جلوگیری از اختلال در عرضه جهانی نفت و تشدید تورم، اجازه داده است صادرات نفت روسیه ادامه یابد. این ملاحظات، به‌ویژه در سال انتخابات ریاست‌جمهوری، از اهمیت بالایی برخوردار است.

علاوه بر این، آمریکا حتی با وجود تمدید تحریم‌ها، به ونزوئلا نیز اجازه داده است به صادرات نفت خود ادامه دهد. این اقدامات نشان می‌دهد که بسیاری از بازیگران بازار نفت، تحریم‌های جدید علیه ایران را چندان جدی نمی‌گیرند، چرا که انتظار دارند مشابه تحریم‌های روسیه، معافیت‌هایی برای ادامه صادرات نفت ایران نیز در نظر گرفته شود.

تأثیر نامشخص بر بازار

شورای امنیت ملی کاخ سفید هنوز در مورد جزئیات اجرای این تحریم‌ها اظهارنظری نکرده است. دولت در حال بررسی قانون جدید است، اما انتظار نمی‌رود تا پیش از پاییز، تأثیر قابل‌توجهی بر بازار نفت داشته باشد.

با این حال، بازار نفت در حال حاضر به شدت به هرگونه کاهش عرضه حساس است. قیمت نفت خام برنت در اوایل آوریل به بالاترین سطح 6 ماه گذشته یعنی بیش از 92 دلار در هر بشکه رسید. این افزایش قیمت در شرایط تقاضای جهانی بالا و تداوم طرح کاهش تولید اوپک و متحدانش رخ داده است.

دیگر خبرها

  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • هیل: همه رؤسای ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند
  • نیویورک‌تایمز: جنگ اوکراین برای ارتش آمریکا حکم رگه طلا را دارد
  • چرا ایران بزرگ و قدرتمند نمی‌خواهد وارد جنگ با اسرائیل شود؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • بایدن اثر تحریم های ضد ایرانی را خنثی می‌کند