Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-04@17:12:19 GMT

نقش مهم دندان‌های شیری کودکی

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۲۸۹۲

یک متخصص دندانپزشک کودکان گفت: مراقبت نکردن از دندان‌های شیری باعث می‌شود تاثیرات بدی بر روی فک، صورت و همچنین دندان‌های دائمی داشته باشد. ناطقان: مجید مهران، متخصص دندانپزشک کودکان اظهار کرد: از یک و نیم ماهگی جنین، رشد و تکامل جوانه دندان‌های شیری شروع می‌شود. این پروسه تا بعد از تولد هم ادامه دارد که منجر به رویش دندان‌های عقل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو نوبت بودن نشان می‌دهد که دندان‌های شیری به اندازه دندان‌های دائمی اهمیت دارند و در سلامت کودک موثر هستند.

او ادامه داد: برخلاف تمام اندام‌های بدن انسان، چنین شرایطی که یکسری اندام‌ها برای دوران کودکی و تولد باشند و بعد از گذر زمان، جای آن بافت جدیدی بیاید؛ وجود ندارد. اندام‌های دیگر حین رشد فرد تکامل پیدا می‌کنند.

مهران گفت: برای دندان‌ها نقش‌های متعددی تعریف شده است. اولین نقش، در تغذیه فرد است. فردی که دندان‌های سالمی داشته باشد تغذیه خوبی خواهد داشت. دومین مورد در تکلم فرد هست. کسی که دندان‌های خوبی دارد؛ می‌تواند بهتر صحبت کند. سومین نقش، در زیبایی فرد است.

این متخصص دندانپزشک کودکان افزود: آن چه که در دوران کودکی اهمیت دارد این است که اگر کودک در زمان کودکی از سلامتی و تغذیه خوب برخوردار باشد؛ احتمال آن که در آینده دچار بیماری شود بسیار کم است؛ زیرا با بدنی قوی به بلوغ می‌رسد.

او در مورد زمان رویش دندان‌های شیری گفت: از لحاظ زمانی حدود ۶-۷ ماهگی، یا در برخی کودکان یکی دوماه زودتر یا چندین ماه دیرتر، رویش دندان‌های شیری آغاز می‌شود. تقریبا از حدود ۶ ماهگی تا نزدیک به ۳ سالگی کودک، همه دندان‌های شیری که بیست عدد هست، باید در دهان کودک ظاهر باشند.

مهران ادامه داد: از حدود کلاس اول دبستان یعنی حدودا ۶ یا ۷ سالگی، کم کم دندان‌های شیری می‌افتند و به جای آن دندان‌های دائمی در می‌آیند. این پروسه ۶ سال طول می‌کشد که بسته به شرایط محیطی، ژنتیکی و وزن کودک متفاوت است. در حدود سن ۱۲-۱۱ سالگی تقریبا همه دندان‌های دائمی در دهان رویش پیدا می‌کنند.

او با بیان اهمیت نقش والدین در بهداشت دهان و دندان کودک، تصریح کرد: از ابتدای تولد تا حدود ۱۲ سالگی، دوره بسیار حساس و مهمی است که والدین نقش بسیار به سزایی در سلامت دهان کودک دارند. همانطور که والدین در برقراری سلامت عمومی کودک حساس هستند، باید این حساسیت‌ها را در دوران طفولیت، نوجوانی و بلوغ داشته باشند. بسیاری از بیماری‌ها ممکن به صورت ژنتیکی و ناخواسته بوجود بیایند، اما در دهان و دندان، تقریبا تمام اتفاقاتی که رخ می‌دهد، به دست خود فرد است. اگر فرد بهداشت را رعایت نکند، ممکن است دچار مشکل شود.

این متخصص دندانپزشک کودکان ادامه داد: ممکن است فردی به لحاظ سبک زندگی اش، از چربی‌ها استفاده کند و شیرینی و قند بخورد؛ ولی در طولانی مدت و در دهه پنجم یا ششم زندگی دچار مشکلات قلبی و گرفتگی عروق شود. ولی در ناحیه دهان و دندان این طور نیست. به محض اینکه مدت کمی از عدم رعایت بهداشت بگذرد، علائم دهان و دندان شروع می‌شود؛ لذا نقش والدین بسیار با اهمیت است.

او با اشاره به اینکه قبل از ایجاد مشکل در دهان و دندان، باید به دندانپزشک مراجعه شود، گفت: باور اشتباهی که در بین افراد جامعه وجود دارد این است که والدین فکر می‌کنند وقتی مشکلی ایجاد شد باید به دندانپزشک مراجعه کنند. واقعیت این است که به محض رویش اولین دندان‌ها یا حداکثر در پایان یک سالگی، اولین ملاقات کودک با دندانپزشک باید برقرار شود.

مهران ادامه داد: در بهترین حالت حداقل شش ماه یکبار، مراجعه به دندانپزشک لازم است. این مسئله در بزرگسالان نیز صدق می‌کند؛ لذا نباید آنقدر صبر کرد تا فرد دچار مشکل شود.

اهمیت دندان شش

این متخصص دندانپزشک کودکان گفت: ممکن است رویش دندان کودک توام با علائمی همچون درد، آبریزش دهان، کمی بی قراری و اختلال خواب باشد، اما وقتی والدین این علائم را تجربه کردند؛ مراقب باشند. زیرا زمانی کودک به ۶ یا ۷ سالگی می‌رسد؛ خیلی به آرامی و آهستگی و بدون علامت، پشت سر آخرین دندان کرسی شیری، اولین دندان دائمی با نام دندان ۶ رویش پیدا می‌کند. دندان ۶ اسم بامسمایی است، زیرا حدود ۶ سالگی این دندان در می‌آید. همچنین، ششمین دندان است، وقتی که از خط وسط دندان‌ها شمرده شود.

او ادامه داد: دندان شش سطح وسیعی دارد و بچه‌ها خیلی خوب نمی‌توانند آن انتها را تمیز کنند، و از طرفی شیار‌های عمیقی دارد. این دندان دائمی که فوق العاده در ساختار فکی و روابط دندانی اثرگذار است، اگر دچار پوسیدگی شود و از دست برود، شانس اینکه فرد دچار تغییر فرم صورت یا تغییر شکل دندان‌ها شود؛ خیلی زیاد است.

مهران با بیان اینکه احتمال پوسیدگی این دندان‌ها زیاد است، گفت: توصیه این است که والدین در حدود شش سالگی، تعداد دندان‌ها را بشمرند. اگر از بیست دندان فراتر رفت، به این معنی است که دندان‌های دائمی در حال درآمدن است. چون احتمال پوسیدگی این دندان‌ها بالاست، لازم است دندانپزشک آن را ببیند و از تدابیری که برای پیشگیری است استفاده کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: نقش مهم ، دندان های شیری ، کودکی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: نقش مهم دندان های شیری کودکی دندان های دائمی دندان های شیری دهان و دندان رویش دندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۲۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه خدمات جهادی موجب افزایش رضایتمندی مردم می‌شود

ابوالفضل رفیعی شامگاه پنجشنبه در حاشیه بازدید از روند ارائه خدمات درمانی گروه جهادی الکفیل و هلال احمر در مجموعه ورزشی انقلاب زنجان، افزود: فرصت خوبی فراهم شده تا همه دستگاه‌های خدمات رسان و امدادرسان در حوزه محرومیت زدایی، امکانات خود را در کنار هم قرار دهند و نمونه کاملی از هم افزایی بین دستگاهی و بین بخشی را در خدمت به مردم شاهد باشیم.

وی یادآوری کرد: در این اردوی درمانی و امدادی برنامه‌های خوبی برای مراجعه کنندگان پیش بینی شده است و گروه‌های جهادی استان، خیریه ها، پزشکان، جمعیت هلال احمر و داوطلبان این مجموعه با روحیه جهادی در حال ارائه خدمات هستند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری زنجان گفت: بیشتر ارائه خدمات این اردو در حوزه دندانپزشکی، چشم پزشکی، معاینات عمومی و جراحی‌های دیگر بوده که امکانات علوم پزشکی نیز بسیج شده است.

رفیعی اظهار داشت: دارو و بسیاری از خدمات دیگر توسط هلال احمر در خدمات جهادی برای مراجعه کنندگان به صورت رایگان ارائه می‌شود که همه اینها کمک خواهد کرد تا رضایتمندی مردم افزایش یابد و در راستای تحقق عدالت و محرومیت زدایی بسیار موثر خواهد بود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری زنجان گفت: حضور جمعیت هلال احمر، داوطلبان آن و کمیته امداد در خدمات جهادی الکفیل پر رنگ است که امید داریم زمینه‌ای باشد تا در طول سال اقدامات مشابهی را داشته باشیم.

با همکاری مشترک قرارگاه جهادی الکفیل و جمعیت هلال احمر زنجان، ۱۱۰ دندانپزشک و ۲۰۰ دستیار دندانپزشک داوطلب به نیازمندان زنجانی خدمات دندانپزشکی و دارو‌های مورد نیاز مراجعه کنندگان را رایگان ارایه می‌کنند.

از ۳۱۰ دندانپزشک و دستیار دندانپزشک ۲۴۰ نفر از داوطلبان جمعیت هلال احمر وظیفه خدمت رسانی به مراجعان را بر عهده دارند.

بیمارستان درمان و توانبخشی هلال احمر در کنار خدمات دندانپزشکی راه اندازی شده که در این بیمارستان خدمات ویزیت و ارائه داروی رایگان به مراجعان از ۱۲ اردیبهشت آغاز شده است و تا ۱۵ اردیبهشت ماه جاری ادامه دارد.

در این مدت، پزشکان عمومی و متخصص کودکان، زنان و زایمان، تغذیه، داخلی، کلیه، ریه کودکان و قرنیه چشم در بیمارستان درمان و توانبخشی، بیماران نیازمند را رایگان معاینه می‌کنند.

نوزادان و کودکان تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد به لحاظ سلامت حرکتی و جسمی نیز رایگان معاینه می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»
  • بهره‌مندی ۷۰۰ زنجانی از نذر سلامت هلال‌احمر
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان
  • حضور جمعیت هلال‌احمر زنجان در ارایه خدمات جهادی پر رنگ است
  • حضور جمعیت هلال‌احمر زنجان در ارائه خدمات جهادی پر رنگ است
  • شیری دست استقلال و نکونام را خواند!
  • ارائه خدمات جهادی موجب افزایش رضایتمندی مردم می‌شود
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در تربت حیدریه