Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@04:17:40 GMT

هیچ تجمعی ایمن نیست

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۳۱۹۴

هیچ تجمعی ایمن نیست

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، دکتر مریم دلشاد طهرانی که بر روی نقش سیستم ایمنی بدن برای در امان ماندن از کرونا تحقیق کرده، در گفت‌وگو با ایسنا، به برخی علائم جدید این بیماری اشاره کرد و گفت: پرهیز ار رفت و آمد ضروری و عدم ارتباط با سفر رفتگان به دلیل اینکه درصد ناقل بودن آنها بسیار بالاست از مهمترین عوامل پیشگیری از ابتلا در پیک چهارم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به احتمال بالای ابتلای افراد به کرونا در اماکن شلوغ و تجمع‌ها آن هم بدون ماسک، گفت: قرار گرفتن در اماکن پر ازدحام همچون مراکز خرید بدون استفاده از ماسک و عدم رعایت فاصله ایمن از جمله خطرناک‌ترین لحظات برای ابتلای به کرونا محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هر سرماخوردگی را باید کرونا دانست و افزود: اگر در بین اطرافیان خود کسی ادعا می کند که سرماخورده است، ادعای او را باور نکنید. از او فاصله بگیرید و دور بمانید و فرض کنید که مبتلا به کروناویروس است، هرچند این فرضیه تا ۹۰ درصد واقعیت داشته باشد.

دکتر دلشادطهرانی از مردم خواست به هیچ عنوان به ملاقات بیماران، شب نشینی، دورهمی‌ها و تجمعات نروند. چرا که این موارد خطرآفرین است و هرگونه تجمعی باید کنسل شود. با هر فردی که در ارتباط هستیم باید تصور کنیم که ناقل کروناست حتی اگر هیچ علامتی نداشته باشد. افراد شاغل هم در محیط کار حتما از دو ماسک استفاده کرده و فضای کاری شان دارای تهویه و چرخش مناسب هوا باشد.

وی با تاکید بر اینکه نباید کارهای اشتباهمان را توجیه کنیم، افزود: شرکت در مراسم عروسی، عزا و هر تجمعی اشتباه است و نباید اشتباهات خود را توجیه کنیم. یقین بدانید که هیچ تجمعی در این روزها ایمن نیست و چه بسیار افراد ناقلی در تجمعات حضور داشته باشند که فاقد هرگونه علامتی بوده و شرکت کنندگان در این تجمع را آلوده به ویروس کنند. پس باید قبل از حضور در دورهمی‌ها و تجمعات با خود فکر کنیم که خطر بیخ گوش هر تجمع و دورهمی است.

او با تاکید بر اینکه راهکاری جز پیشگیری و رعایت پروتکل‌ها تا زمان واکسیناسیون کامل مردم وجود ندارد، افزود: مراقبت‌ها را کنار نگذارید و به محض علامت دار شدن در سریع‌ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید.

این پزشک محقق در ادامه به علائم بیماری اشاره کرد و گفت: به محض مشاهده هر کدام از این علائم یقین بدانید که به کرونا مبتلا شده‌اید. همچنان کاهش چشایی و بویایی از علائم شاخص ابتلا به بیماری کووید ۱۹ است. علاوه بر آن تب، سرفه، درد قفسه سینه، تنگی نفس، بدن درد، بی‌اشتهایی، بی حالی، اسهال، استفراغ، تهوع، دل پیچه، کهیر، سکسکه‌ای که بیشتر از ۴۸ ساعت طول بکشد، عطسه، آبریزش و گرفتگی بینی، گرفتگی صدا، گلودرد و لرز از جمله علائم ابتلا به کروناست.

وی با اشاره به شیوع کروناویروس در بین اطفال گفت: نباید تصور کرد که کودکان به کرونا مبتلا نمی شوند بلکه طبق آخرین تحقیقات باید کودکان نیز از ماسک استفاده کرده و در صورت بازی کردن با سایر کودکان فاصله اجتماعی را رعایت کرده و حتما ماسک مناسب استفاده کنند.

او با اشاره به بروز علائم گوارشی در بین کودکان در صورت ابتلا به کروناویروس، گفت: علائمی نظیر دل درد، دل پیچه، تهوع، اسهال، استفراغ و آبریزش بینی در کودکان در ابتلا به ویروس مشاهده می‌شود که بلافاصله باید به پزشک مراجعه کنند و هر روز پایش شوند.

دکتر دلشادطهرانی در ادامه خواستار مراجعه به موقع افراد مبتلا به کرونا با مشاهده علائم این بیماری و دریافت داروهای ضدویروسی شد و افزود: کرونایی ها باید حتما سطح اکسیژن روزانه کرونایی ها اندازه گیری و به طور دقیق پایش شوند. ممکن است در بین سالمندان و برخی بیماران زمینه ای علائم بیماری متفاوت باشد و بعضا منجر به کاهش سطح هوشیاری و حتی بی‌حالی و بی‌اشتهایی می‌شود که برای هر یک از این علائم داروی متناسب با آن تجویز می‌شود.

وی به ۶ علامت خطرناک کروناویروس اشاره کرد و گفت: درد عضلانی، بدن درد شدید و ضعف عضلانی، خستگی و بی‌اشتهایی شدید، درد قفسه سینه و تنگی نفس، سرفه‌های شدید و تب طولانی بیشتر از ۷۲ ساعت و افت سطح اکسیژن کمتر از ۹۳ از علائم خطرناک بیماری کووید ۱۹ است که باید با مشورت پزشک متخصص حتما سی‌تی‌اسکن شده و تحت درمان قرار گیرد.

به گفته این پزشک به محض مشاهده هرگونه علائم سرماخوردگی، آنفلوانزا و گوارشی باید فرض رر ابتلا بهدکرونا گذاشته شود. در پیک چهارم به دلیل عدم قرنطینه و ساده انگاری، افراد یک خانواده به صورت خوشه‌ای و قطاری به کرونا مبتلا شده و علائم را بروز می‌دهند که باید در صورت مشاهده علائم از سایر افراد خانواده فاصله گرفته و با درمان به موقع قرنطینه شوند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: گروه های شغلی سایت غنی سازی نطنز ماه رمضان غنی سازی اورانیوم دعای روز چهارم رمضان ویروس کرونا گسترش کرونا پروتکل های بهداشتی تجمعات دورهمی ها گروه های شغلی سایت غنی سازی نطنز ماه رمضان غنی سازی اورانیوم دعای روز چهارم رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۳۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»