Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@06:50:08 GMT

۶ دسته معامله‌گر در بازار سرمایه

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۳۳۶۴

۶ دسته معامله‌گر در بازار سرمایه

به غیر از تازه واردان معمولا سهامداران در جهان را می توان به ۵ دسته کلی تقسیم کرد.

به گزارش سرویس بورس مشرق، وقتی شخصی برای اولین بار در بورس اوراق بهادار را شروع می کند، بلافاصله در زمره مبتدی ها قرار می گیرد و در این مرحله فرد باید بداند، بیاموزد و سعی کند تصمیمات خود را به دور از احساساتی مانند ترس یا انگیزه هایی مانند حرص و آز بدست آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدا از معامله گران تازه کار، تریدرها و معامله گران بازار سهام  را می توان بر اساس رفتارشان به ۵ دسته عمده تقسیم کرد.

بیشتر بخوانید:

سنگر جدید بورس‌بازان

۱- سهامداری بر مبنای زمان بازار

این نوع از معامله گران بر اساس روندها و شاخص های اقتصادی تصمیمات خرید و فروش را اتخاذ می کنند، برای پیش بینی حرکت آینده بازار به این شاخص ها اعتماد می کنند و بر این اساس خرید و فروش می کنند.

این نوع از معامله گران باید در زمان خرید و فروش تعادل برقرار کنند، بنابراین باید بدانند که همه معاملات کوتاه مدت نیستند، آنها همچنین باید بتوانند تصمیمات طولانی مدت بگیرند و یاد بگیرند که با نوسانات غیر منتظره بازار کنار بیایند.

۲- سهامداران عمده ومعامله گران اصلی

این نوع از سهامداران بر روی کلاس های مختلف دارایی و نحوه عملکرد آنها متمرکز هستند و همیشه سعی می کند دلایل قانع کننده ای برای خرید یا فروش کلاس دارایی پیدا کند و این نوع معامله گران تمایل به تحقیق، خواندن اخبار، تجزیه و تحلیل داده ها، پیش بینی عملکرد دارایی ها در آینده دارد و عاشق تحلیل بنیادی هستند. (کلاس دارایی گروهی از ابزارهای مالی است که دارای ویژگی های مالی مشابه هستند و رفتار مشابه آنها در بازار وجود دارد.)

این دسته از معاملگران، روزانه سبد سرمایه گذاری خود را بررسی می کند و علاوه بر نظارت بر شاخص های عملکرد برای پیش بینی فرصت های بالقوه عملکرد خود را ارزیابی می کند.

۳- معامله گران تکانشی

بر اساس تعریف تِکانش واژه‌ای است که در کتابها و نوشته‌های فارسی روانشناسی، به عنوان معادل Impulse (ضربه) به‌کار می‌رود.

بر همین اساس، روانشناسان اصطلاح تکانشگری را هم به عنوان معادل Impulsivity ساخته‌اند و به‌کار می‌برند. تکانشگری (impulsivity) یکی از حالات شخصیتی انسان است. نمی‌توان تکانشگری را با یک کلمه فارسی یا با یک جمله توضیح داد، بلکه برای ارائه توضیحی هرچه دقیق‌تر، باید چهار جنبه رفتار انسان را در نظر گرفت. جنبه‌هایی که هر یک از آن‌ها مکمل سه جنبه دیگر است:

۱- تصمیمات عجولانه گرفتن. منظور از عجله، ناتوانی در ممانعت از واکنش غالب یا خودکار است، مخصوصاً در موقعیتهای هیجانی مثبت یا منفی، هر چند ممکن است فرد، بعداً، پشیمان شود.

۲- عدم دوراندیشی. ناتوانی در پیش‌بینی پیامدهای مثبت یا منفی یک عمل.

۳- عدم پشتکار. دشواری در تمرکز حواس روی تکالیف، و ناراحت شدن یا پرت شدن دایمی حواس، به علت افکار یا خاطرات مزاحم و ناخواسته.

۴- جستجوی دایمی و غیرارادی احساسات مختلف جدید یا هیجان‌انگیز.

بر همین اساس معامله گر تکانشی بدون تلاش برای تأیید صحت تصمیم خرید و فروش  برای دستیابی به سودهای کلان تلاش می کنند  و این نوع افراد آماده هستند تا سطح بالایی از ریسک را که می تواند به ثروت آنها آسیب برساند، تجربه کند.

 این افراد  برای دستیابی به سودهای بزرگ و بدون اطمینان آماده اند. این معامله گران معمولاً بر اساس احساسات و احساسات تصمیم می گیرند، که در نهایت منجر به تصمیم گیری های غیر منطقی می شود.

۴- سهامداران عاطفی

در این گروه، معامله گران تصمیمات خود را براساس درک احساس بازیگران اصلی بازار نسبت به دارایی های مختلف می گیرند. معامله گران عاطفی تمایل به تصمیم گیری بر اساس ذهنیت جمعیت را دارند،  آنها برای معامله افراد جمعیت را دنبال می کنند. در این روش ممکن است دارایی هایی کم ارزش شوند.

باید توجه داشت که بازار بورس هم از رفتارهای اجتماعی  تاثیر پذیر است و رفتار گله وار در بین سرمایه گذاران بورس در جهان و ایران به وفور قابل مشاهده است و شکل اغراق آمیز آن که موسوم به رفتار قبیله ای ویا گله ای است را در سال گذشته تجربه کردیم.

۵- معامله گران پویا

معامله گران پویا  در درک چگونگی عملکرد بازار مهارت دارند.  آنها براساس اطلاعات دقیق تصمیمات آگاهانه می گیرند و توانایی زیادی در تدوین استراتژی های کاملا آگاهانه دارند.

  بیشتر معامله گران حرکت به استفاده از ابزارها و استراتژی های مبتنی بر ارزیابی ریسک و پیش بینی نوسانات بازار تمایل دارند. این گروه جزو موفقترین دسته فعال در بازار سهام هستند.

منبع:بازار

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا بورس بازار بورس شاخص بورس بورس تهران فرابورس اخبار بورس سازمان بورس و اوراق بهادار بازار بازار سرمایه بازار سهام سهام معامله گران خرید و فروش پیش بینی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۳۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت سرمایه در فارکس چیست؟ معرفی ۳ استراتژی پولساز

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فعالیت در بازارهای مالی چه فارکس، چه بورس، چه ارزدیجیتال، مانند هر فعالیت دیگری، با مزایا و معایبی همراه است. جذابیت این بازارها، عمدتاً به دلیل پتانسیل کسب سودهای بالا است.

با این حال، باید به این نکته نیز توجه داشت که فعالیت در بازارهای مالی با ریسک‌ها و خطرات ذاتی نیز همراه است. در واقع، ریسک بخش جدایی ناپذیر از بازارهای مالی است و هیچ راهی برای حذف کامل آن وجود ندارد. با این وجود، می توان با به کارگیری روش‌های مناسب، ریسک را به طور قابل توجهی کاهش داد و احتمال کسب سود را افزایش داد.

یکی از مهم‌ ترین و کارآمدترین روش های کنترل ریسک، مدیریت سرمایه نام دارد. مدیریت سرمایه به معنای برنامه‌ ریزی و کنترل هوشمندانه پول، در فرآیند سرمایه‌ گذاری و معاملات است. درواقع مدیریت سرمایه شامل مجموعه‌ ای از اقدامات و استراتژی‌ ها برای مدیریت ریسک و افزایش سود در معاملات و سرمایه‌ گذاری است. برخی از این اقدامات شامل تقسیم‌ بندی سرمایه بین معاملات مختلف، تعیین حد ضرر و سود برای هر معامله، مدیریت ریسک و استفاده از استراتژی‌ های مناسب برای کسب حداکثر سود با کمترین میزان ریسک می‌ شود.

در این مقاله، به بررسی عمیق مفهوم مدیریت سرمایه می ‌پردازیم و با بهترین استراتژی ها، عوامل مهم و نکات کلیدی در این حوزه آشنا می‌شویم.

اهمیت مدیریت سرمایه در بازارهای مالی

مدیریت سرمایه به عنوان ستون فقرات موفقیت در هر نوع سرمایه‌گذاری، به خصوص در بازارهای پرنوسانی مانند فارکس و ارزهای دیجیتال، شناخته می‌ شود. یکی از اصول مدیریت سرمایه، توزیع سرمایه بین چندین دارایی مختلف است. این کار به شما کمک می‌ کند تا ریسک خود را به طور قابل توجهی کاهش دهید و از ضررهای سنگین در صورت بروز مشکل در یک دارایی خاص جلوگیری کنید.

تصور کنید تمام سرمایه خود را روی یک معامله گذاشته‌ اید. با دقت و وسواس، تحلیل‌ های لازم را انجام داده‌ اید و با اطمینان کامل وارد معامله شده‌ اید. اما ناگهان، یک خبری فوری تمام معادلات را برهم می‌ زند. یک اتفاق غیرمنتظره، مانند شروع ناگهانی یک جنگ در منطقه‌ ای از جهان، بازار را به شدت تحت تاثیر قرار می‌ دهد و قیمت‌ ها خلاف جهت پیش‌ بینی شما حرکت می‌ کنند. در عرض چند لحظه، تمام امیدها و آرزوهایتان نقش بر آب می‌ شود. معامله با ضرری سنگین بسته می‌ شود و تمام سرمایه شما از بین می‌ رود.

در حالی که شما که با تمام سرمایه خود وارد معامله شده بودید، کابوسی وحشتناک را تجربه می کنید، اما معامله‌ گر دیگری که به اصول مدیریت ریسک و سرمایه پایبند بود، با آرامش خاطر، نوسانات بازار را رصد می کند.

این معامله‌ گر باهوش، می‌ دانست که بازارهای مالی پر از ریسک و نوسان هستند و هرگز تمام سرمایه خود را وارد یک معامله نکرده بود. او با تقسیم سرمایه خود بین معاملات مختلف، تعیین حد ضرر و سود برای هر معامله و استفاده از استراتژی‌ های مناسب، ریسک خود را به طور قابل توجهی کاهش داده بود. این یک مثال ساده از اهمیت مدیریت سرمایه در بازارهای مالی بود.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید در سال‌ های اخیر، شرکت‌ ها و بروکرهای مختلف بازار فارکس، مسابقاتی هیجان‌ انگیز برگزار می‌ کنند که در آنها، شرکت‌ کنندگان با چالشی سخت روبرو می‌ شوند. چالش معامله گران، کال مارجین کردن یک حساب معاملاتی با رعایت کامل اصول مدیریت ریسک و سرمایه است!

شاید در نگاه اول، این چالش ساده به نظر برسد و وسوسه شوید که بگویید: "خب کاری ندارد! چند معامله اشتباه با مدیریت سرمایه باز می‌ کنم و بعد برنده می‌ شوم." اما همه چیز دقیقا برخلاف عقیده شما پیش می رود. با مدیریت سرمایه صحیح، کال مارجین شدن در بازار به یک اتفاق نادر تبدیل می‌ شود و بروکرهای فارکس این مورد را به خوبی میدانند.

این موضوع اهمیت بالای مدیریت سرمایه، برای موفقیت در بازارهای مالی را نشان می دهد. به طور کلی موفقیت در بازارهای مالی بدون رعایت مدیریت سرمایه، غیرممکن است.

چگونه بروکر فارکس می تواند به شما در مدیریت سرمایه کمک کند؟

همانطور که در مطالب بالا اشاره شد، مدیریت سرمایه یکی از ارکان اصلی موفقیت در معاملات فارکس است. اما اگر شما تمام اصول و استراتژی‌ های مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه را به طور کامل رعایت کنید، اما بروکر مناسبی را انتخاب نکنید، تمام تلاش‌ هایتان نقش بر آب خواهد شد. برای مثال، یک بروکر فارکس خوب طیف متنوعی از حساب‌ های معاملاتی را با شرایط، حداقل سپرده، ویژگی‌ها و کارمزدهای مختلف ارائه می‌ دهد. شما می‌ توانید با توجه به نیازها، سطح ریسک‌ پذیری و استراتژی معاملاتی خود، یکی از این حساب‌ ها را انتخاب کنید.

از طرفی دیگر، حد ضرر (Stop Loss) یکی از ابزارهای کلیدی مدیریت سرمایه در معاملات فارکس است. این ابزار به شما امکان می‌ دهد تا حداکثر ضرر خود را در هر معامله به طور دقیق مشخص کنید. اما کارایی حد ضرر به طور مستقیم به سرعت اجرای معاملات در بروکر فارکس شما بستگی دارد. یک بروکر فارکس خوب باید از سرورهای قدرتمند و شبکه‌های پرسرعت استفاده کند تا معاملات را در سریع‌ ترین زمان ممکن اجرا کند. اهمیت سرعت معاملات بالا زمانی مشخص می شود که بروکر فارکس شما سرعت کمی در اجرای معاملات داشته باشد. در این شرایط معامله در زمان مناسب بسته نمی شود و قیمت از حد ضرر شما عبور می کند و ضرر شما افزایش می یابد.

علاوه بر حد ضرر و حد سود، بروکر فارکس معتبر ابزار دیگری مانند Trailing Stop Lossرا نیز به معامله‌ گران ارائه می‌ دهند. تریلینگ استاپ نوعی حد ضرر متحرک است که به طور خودکار با توجه به حرکت قیمت تغییر می کند و به شما کمک می‌کند تا ضرر خود را در معاملات به حداقل برسانید.

درست است که حد ضرر، تریلینگ استاپ و سرعت اجرای معاملات سه عامل کلیدی در مدیریت ریسک و سرمایه هستند و نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کنند، اما وظایف بروکر فارکس فراتر از این موارد است. یکی دیگر از وظایف مهم بروکر فارکس، ارائه اهرم مناسب به معامله ‌گران است. اهرم (Leverage) ابزاری است که به شما امکان می‌دهد با سرمایه‌ای بیشتر از موجودی حساب خود، وارد معامله شوید. استفاده از اهرم مناسب می‌تواند به معامله‌گران، به خصوص آنهایی که سرمایه کوچکی دارند، کمک کند تا سرمایه خود را به طور موثرتری مدیریت کنند و سود خود را افزایش دهند.

در ادامه، به بررسی برخی از استراتژی ‌های ناب و کارآمد مدیریت سرمایه می ‌پردازیم که می ‌توانند شانس موفقیت ما را در بازار افزایش دهند.

بهترین استراتژی های پولساز مدیریت سرمایه

تا به اینجا با اهمیت مدیریت ریسک و نقش انتخاب بروکر فارکس مناسب در انجام بهتر مدیریت سرمایه آشنا شدیم. در ادامه، به بررسی 3 تا از استراتژی ‌های ناب و کارآمد مدیریت سرمایه می ‌پردازیم که می ‌توانند شانس موفقیت ما را در بازار افزایش دهند.

قانون 1 درصد برای معاملات

قانون 1 درصد بیان می‌ کند که در هر معامله، نباید بیش از 1 درصد از کل سرمایه خود را ریسک کنید. به عبارت دیگر، در هر معامله، حداکثر 1 درصد از سرمایه شما در معرض خطر ضرر قرار می‌ گیرد.

فرض کنید حساب معاملاتی شما 10 هزار دلار است. طبق قانون 1 درصد، در هر معامله فقط مجاز به ریسک کردن 100 دلار (1 درصد از 10 هزار دلار) هستید. با محدود کردن ریسک هر معامله به 1 درصد، احتمال ضررهای سنگین به طور قابل توجهی کاهش می‌ یابد.

با رعایت قانون 1درصد، حتی اگر 50 معامله پشت سر هم با ضرر 1 درصدی روبرو شوید، باز هم نیمی از سرمایه خود را حفظ خواهید کرد و برای از دست دادن کل سرمایه تان به بیش از 99 معامله ضرر پیاپی نیاز دارید. این موضوع نشان می‌ دهد که قانون 1 درصد حاشیه امن قابل توجهی برای شما ایجاد می‌ کند و احتمال ضرر کامل سرمایه را به طور چشمگیری کاهش می‌ دهد.

تعیین نسبت ریسک به ریوارد 1:2

نسبت ریسک به ریوارد که به شما کمک می‌ کند تا نسبت ریسکی که برای کسب سود مشخصی به جان می‌ خرید را به طور دقیق محاسبه کنید. نسبت ریسک به ریوارد، نسبت فاصله بین نقطه ورود شما به معامله تا حد ضرر را به فاصله بین نقطه ورود تا حد سود مقایسه می‌ کند. به عبارت دیگر، این نسبت نشان می‌ دهد که به ازای هر واحد ریسکی که می‌ کنید، چه مقدار سود به دست می‌ آورید.

ریسک به ریوارد یک اصل مهم در معاملات و همچنین مدیریت ریسک است که به شما کمک می‌کند تا معاملات با پتانسیل سودآوری بیشتر را شناسایی کنید. به طور کلی، معاملاتی که نسبت ریسک به ریوارد آنها بالاتر از 1:2 هستند، به این معنی است که پتانسیل سود، دو برابر بیشتر از ضرر احتمالی را است و از نظر آماری شانس بیشتری برای سودآوری در بلندمدت دارند.

ضرر را رها کن و سود را دنبال کن!

معامله‌ گران حرفه‌ ای فارکس به خوبی می‌ دانند که حفظ سود و جلوگیری از ضرر بیشتر کلید موفقیت در این بازار است. آنها به جای اینکه اجازه دهند ضررهایشان افزایش یابد، به سرعت از معاملات ضرر‌ده خارج می شوند. در مقابل، زمانی که در معاملات سود می‌ کنند، به آن اجازه می‌ دهند تا به رشد خود ادامه دهد.

اگر معامله‌ گران حرفه ای اجازه دهند ضررهایشان بیش از حد افزایش یابد، ممکن است سرمایه تعیین شده برای آن معامله را به طور کامل از دست بدهند. از طرف دیگر، اگر به موقع از معاملات ضرر‌ده خارج شوند، می‌ توانند از ضرر بیشتر جلوگیری کنند و فرصت‌های جدیدی برای کسب سود پیدا کنند.

در مقابل، معاملات ضرر‌ده را برای مدتی طولانی باز می‌گذارند به این امید واهی که قیمت به سطوح قبلی بازگردد و حتی به سود تبدیل شود.

سخن پایانی

فعالیت در بازارهای مالی، چه فارکس، چه بورس، چه ارزدیجیتال، با مزایا و معایبی همراه است. یکی از جذابیت‌ های اصلی این بازارها، پتانسیل کسب سودهای بالا است. با این حال، فعالیت در این بازارها با ریسک‌ ها و خطراتی نیز همراه است. در واقع، ریسک بخش جدایی ناپذیر از بازارهای مالی است و هیچ راهی برای حذف کامل آن وجود ندارد. با این وجود، می‌  توان با به کارگیری روش ‌های مناسب، ریسک را به طور قابل توجهی کاهش داد و احتمال کسب سود را افزایش داد.

یکی از مهم‌ ترین و کارآمدترین روش های مدیریت ریسک، مدیریت سرمایه نام دارد. مدیریت سرمایه به معنای برنامه‌ ریزی و کنترل هوشمندانه پول، در فرآیند سرمایه‌ گذاری و معاملات است. موفقیت در بازارهای مالی بدون رعایت مدیریت سرمایه، غیرممکن است. با یادگیری و به کارگیری استراتژی ‌های مناسب مدیریت سرمایه، می ‌توانید ریسک خود را به طور قابل توجهی کاهش دهید، احتمال کسب سود را افزایش دهید و در بلندمدت به موفقیت دست پیدا کنید. 

 

 

 

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس
  • مدیریت سرمایه در فارکس چیست؟ معرفی ۳ استراتژی پولساز
  • نگاه سرمایه‌گذاران به این آلت‌کوین‌ها/ پتانسیل سودآوری این رمزارزها بالا است!
  • سقوط طلا دامن‌گیر نقره شد/ معامله‌گران در لاک احتیاطی!
  • زمان پرداخت «مالیات بر عایدی سرمایه» تعیین شد
  • بهترین کپی ترید فارکس باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ بررسی جامع
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • دلارهای خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • سهم ۶۰ هزار میلیاردی اصفهان در مولدسازی