Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@21:20:36 GMT

نخستین نشانه‌های کم‌شنوایی و ناشنوایی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۳۴۳۹

نخستین نشانه‌های کم‌شنوایی و ناشنوایی چیست؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری برنامه کشوری غربالگری، تشخیص و مداخله زود هنگام شنوایی نوزادان و شیرخواران، با هدف کشف نقایص شنیداری و انجام مداخله زود هنگام از بدو تولد نوزادان و شیرخواران انجام می‌گیرد، این برنامه از جمله طرح‌های ملی سازمان بهزیستی بوده و از سال ۸۴ در کشور آغاز شده است.

اکبر اکبریان، کارشناس شنوایی‌سنجی سازمان بهزیستی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه برخی از خانواده‌ها باید حساسیت بیشتری نسبت به غربالگری شنوایی فرزند خود داشته باشند، اظهار کرد: وجود سابقه وراثتی کم‌شنوایی یا ناشنوایی در فامیل یا خانواده، ابتلای مادر به عفونت‌های مختلف در دوران بارداری مانند آبله‌مرغان و سرخچه و تولد نوزاد با وزن پایین از جمله فاکتورهای پرخطر محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اولین نشانه کم‌شنوایی و ناشنوایی را تاخیر در رشد گفتار و زبان دانست و افزود: کودک سالم تا سن سه‌سالگی باید جملات سه یا چهار کلمه‌ای بسازد و شعر بخواند، البته تفاوت‌های فردی بین کودکان نیز وجود دارد و حتی یک فرزند سالم تا چهارسالگی نیز ممکن است دارای شنوایی سالم باشد اما نتواند جملات چندکلمه‌ای بر زبان آورد.

اکبریان با تاکید بر اینکه همواره نمی‌توان تاخیر گفتار و زبان را به مشکلات شنوایی نسبت داد، یادآور شد: رفتار یک فرد با گوش سالم با فرد کم‌شنوا یا ناشنوا تفاوت دارد، به‌طوری که از نوع رفتارهای کودک مانند واکنش نشان ندادن نسبت به صدا می‌توان احتمال وجود کم‌شنوایی یا ناشنوایی را در کودک حدس زد.

کارشناس شنوایی‌سنجی سازمان بهزیستی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: اگر پیگیری‌ها برای حل مشکلات شنوایی فرزند صورت نگیرد، رفتار وی تغییر کرده و عصبی و منزوی می‌شود.

وی تاکید کرد: مداخله درمانی برای کودک ناشنوا باید در سن کمتر از پنج سال، سه سال و حتی دو سال صورت بگیرد، کاشت حلزون برای کودک ناشنوا انجام می‌شود و سمعک سودمند نیست، با توجه به اینکه مشکل ناشنوایی جنبه حسی و عصبی دارد ماندگار است و حلزون باید تا پایان عمر فرد مورد استفاده قرار گیرد.

کارشناس شنوایی‌سنجی سازمان بهزیستی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه از سمعک برای افراد کم‌شنوا استفاده می‌شود، گفت: در مواردی مانند عفونت گوش میانی و اختلالات استخوانی گوش میانی، مشکل کم‌شنوایی ممکن است پس از بهبودی حل شود و شنوایی فرد برگشت‌پذیر است.

اکبریان خاطرنشان کرد: در غربالگری‌های شنوایی‌سنجی نباید تنها کودکان زیر ۲ سال را مورد توجه قرار داد بلکه باید کودکان ۳ تا ۵ سال که ممکن است در زمان غربالگری سالم تشخیص داده شوند اما در سال‌های بعدی دچار عفونت و مشکلات شنوایی شوند را نیز شناسایی کرده و از معلولیت آن‌ها جلوگیری کنیم.

در ادامه مهشید سلیمانی معاون توسعه و پیشگیری بهزیستی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه غربالگری شنوایی باید از بدو تولد در نوزادان صورت بگیرد، اظهار کرد: زمان طلایی انجام این کار در همین بازه سنی بوده و برای همه نوزادان الزامی است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۱۳ هزار کودک در استان برای غربالگری شناسایی شده‌اند، افزود: این رقم در سال ۹۸، ۱۶ هزار نفر بود که به‌دلیل شیوع کرونا و مراجعه برخی از مادران برای انجام زایمان به بیمارستان‌های خارج از استان رقم غربالگری در سال‌جاری کاهش یافت.

وی با اشاره به اینکه افراد شنوایی‌سنج در تمامی بیمارستان‌های استان برای انجام غربالگری مستقر هستند، بیان کرد: اگر عملیات غربالگری انجام نشود و یا به تاخیر افتد، والدین باید در اولین فرصت فرزند خود را به پایگاه‌های سلامت ارجاع دهند، لازم به ذکر است که مرحله بعدی غربالگری در سه‌سالگی انجام می‌گیرد.

 معاون توسعه و پیشگیری بهزیستی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: اگر غربالگری انجام نشود و یا به تاخیر افتد مشکلاتی مانند کم‌شنوایی و ناشنوایی را ممکن است در پی داشته باشد.

سلیمانی با بیان اینکه برای کاشت حلزون کودکان در اولویت هستند، تاکید کرد: تشخیص به موقع، جراحی و کاشت حلزون اثرگذار است به‌نحوی که تاثیر کاشت حلزون در یک کودک به‌دلیل رشد کردن به‌مراتب بیشتر از یک فرد بزرگسال است و از ناشنوایی پیشگیری به‌هنگام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هزینه‌های کاشت حلزون بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: اخیرا بخش کمی از هزینه‌های کاشت را بهزیستی تقبل کرده است و عمده پرداخت‌ها از سوی خانواده‌ها باید انجام شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی منطقه چهارمحال و بختیاری غربالگری شنوایی کاشت حلزون سمعک بهزیستی چهارمحال و بختیاری سازمان بهزیستی شنوایی سنجی کاشت حلزون کم شنوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۳۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تاکنون یک سوم جمعیت بالای ۳۰ سال برای انجام غربالگری قلب به مراکز بهداشت مراجعه کرده اند، از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بقیه هم خواست که با مراجعه سریعتر به این مراکز، تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.   دکتر بابک اقبالی افزود: برنامه غربالگری قلب حوزه بیماری‌های غیرواگیر از سن ۳۰ سالگی به بعد انجام می‌شود، به این صورت که برای گروه سنی ۳۰ تا ۶۰ سال، هر سه سال یک بار و برای افراد بالای ۶۰ سال سالی یک بار، است.   وی ادامه داد: در حوزه غربالگری قلب میزان مراجعات در روستا‌ها ۷۰ درصد و در شهر‌ها ۳۰ درصد بوده که بسیار پائین است و ما از موارد باقی مانده در شهر‌ها و روستا‌ها می‌خواهیم که به نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه کنند تا تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.   او با بیان اینکه در غربالگری قلب مواردی همچون کلسترول، قند خون، فشار خون، چربی خون، میزان قد و وزن، سابقه خانوادگی و ... مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: در مواردی که احتمال خطر برایشان وجود داشته باشد فاصله زمانی برنامه مراقبتی‌شان کمتر می‌شود و به این افراد دارو‌های موردنیاز متناسب با وضعیتشان تجویز می‌شود.   دکتر اقبالی اضافه کرد: همچنین موارد با وضعیت بدتر و شدیدتر به سطوح ۲ و ۳ ارجاع می‌شوند و اگر فرد بیمار مشکلات دیابت، فشار خون، قند خون و چربی خون را داشته باشند، پرونده جداگانه‌ای برایش تشکیل می‌شود تا که مشکلاتش به‌طور ویژه‌تر و تخصصی‌تر با توجه به سابقه بیماری زمینه‌ای که دارد مورد بررسی و درمان قرار بگیرد.   رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در موارد غربالگری شده برخی از افرادی که نیازمند آزمایش و پیگیری مجدد بودند، این برنامه را ادامه ندادند که این پیگیری نکردن، آسیب‌زا است و باعث می‌شود مشکلات احتمالی به‌موقع شناسایی و درمان نشوند.   دکتر اقبالی افزود: در مشاوره‌هایی که در حوزه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر انجام می‌شود مواردی همچون آموزش تغذیه سالم، آسیب‌های ناشی از مصرف سیگار و دخانیات، مشکلات ناشی از مصرف نوشیدنی‌های گاز دار و ... ارائه و بیان می‌شود و نیز پاسخگوی سؤالات حاضران در این برنامه‌های مشاوره‌ای هم هستیم.   وی در پایان گفت: با دوری از مصرف دخانیات، تغذیه سالم و فعالیت‌های بدنی و کنترل استرس می‌توان از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری کرد.

دیگر خبرها

  • بازگشت به دنیای صدا بازگشت شنوایی ۱۰۶ کودکان با کاشت حلزون شنوایی در زاهدان
  • انجام نخستین عمل رادیکال نفروکتومی در بیمارستان شهید بهشتی تفت
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • ارایه خدمات رایگان به دانش‌آموزان ابتدایی حاشیه شهر سنندج
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • نخستین نشای مکانیزه برنج در شفت انجام شد
  • برگزاری نخستین اردوی جهادی مدیران دستگاه‌های اجرایی در شهرستان کیار
  • انجام عمل بسته دریچه آئورت برای نخستین‌ بار در غرب کشور